sobota 21. května 2016

Za bránou Levického útulku - Angie

Přeji pěkný den.

Když jsem byla malá, mým snem bylo mít u sebe všechny pejsky, co se mají špatně. Jenže jak jsem dospívala, bylo mi jasné, že si takový sen nikdy nesplním.
Naskytla se mi možnost dobrovolně pracovat v psím útulku tady u nás v Levicích a jsem za tuto možnost velmi ráda a aspoň minimálně jsem si svůj sen splnila.

Rozhodla jsem se, že čas od času vám zde přidám článek o nějakém pejskovi, který mě něčím zaujal.

Jako první bych vám ráda představila Angie. Je to fenka, kříženec německého ovčáka a má asi cca 3-4 roky.

Dříve, něž se dostala do útulku, ji musel někdo hodně ublížit. Ve voliéře běhá stále dokola a těší se  z každého člověka, který k ní přijde. Po dvorku útulku krásně běhá, ale ven za bránu se bojí.

Když jsem s ní začínala chodit ven, tak se mnou došla jen za bránu útulku, lehla si a ani se nepohnula. Nepomohlo vlídné slovo, hlazení, lákání na piškoty, prostě nic. Druhý den bylo to samé. A tak vždy, když jsem kolem ní šla, jsem ji pohladila, sem tam ji dala piškot a potom mi i holky poradily jak na ni.

Asi třetí den už jsme nezůstaly před bránou a došly na pole, co je oproti útulku. Na poli si ke mně lehla, hlavu tlačila mezi mé nohy a trochu se od strachu klepala. Povídala jsem si s ní a hladila jí. Neuvěříte, jakou jsem měla radost, když jsem ji dostala přes parkoviště na pole.

Postupem času jsme se dostaly až na polní cestičku se škrabkacími přestávkami. Stále se bojí, chodí velmi opatrně, ale okolí ji zajímá. Je zvědavá a vyčuchává.

Neuvěřitelně se vždy těší nazpět, protože ví, že ji tam čeká jídlo a čistá voda. Takže směrem na procházku ji přemlouvám a cestou zpět strašně pospíchá. Asi se bojí, aby ji někdo nesnědl granulky.

I když ji v minulosti člověk musel nějakým způsobem dost ublížit, tak se z každého člověka těší a je vděčná za každé pohlazení. Jediné s kým se nesnese jsou ostatní psi.

Angie je v útulku už skoro rok a stále čeká na člověka, který s ní bude mít obrovskou trpělivost a ukáže ji, že za bránou útulku nejsou žádné strašidla, co ji ublíží a že na světě může být i hezky. Když si získáte její důvěru, bude pro vás skvělým společníkem. Je vhodná na zahradu s možností se ukrýt, má ráda děti i starší osoby.

Více informací si můžete přečíst na FB Levického útulku.

Doufám, že se vám i tyto články o psech budou líbit.
SHARE:

25 komentářů

  1. Je to velmi smutné, ale je strasně krásná a musel jí fakt někdo moc ublížit. :) Já věřím že se někdo najde kdo by si jí mohl vzít! :) Takové články mě budou bavit! :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som premýšľala, že by som toto leto chcela robiť dobrovolníčku v utulku v našom meste :-) Ale je to veľmi veľmi smutné a určite aj ťažká práca najmä na psychiku :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to máš pravdu. Když vidím kolik tam je nádherných psíků, tak je mi jich hrozně líto.

      Vymazat
  3. zlaté ♥ tiež som ten typ človeka čo by zobral všetkych psíkov najradšej k sebe domov :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezký článek, jsi hodná, že takhle pomáháš a je až neuvěřitelné, čím si zvířátka musela projít. Já jsem spíš kočičí typ, ale pejskům pomáhám alespoň klikáním na misky, odkaz jsem našla na vinted: http://www.pesweb.cz/cz/naplnte-misky

    OdpovědětVymazat
  5. Úžasný a nádherný psík, ktorý má dokonalý Kukuč :) verím, že sa na jeho život usmeje šťastie

    OdpovědětVymazat
  6. Má krásné, ale smutné oči:-( Jako malá jsem měla taky měla obrovskou touhu poskytnout láskyplný domov co nejvíce pejskům z útulku..Teď pomáhám, když to jde aspoň finančně a přeji každému jednomu pejskovi, ať najde domov, kde bude šťastný a budou ho mít rádi. Budu se těšit na další články.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, oči jsou smutné a tak moc ji přeji aby se rozzářily.

      Vymazat
  7. Jsi skvělá, že takhle pomáháš! :) Já jsem taky přemýšlela, že bych chtěla pomáhat v útulku, ale nevím o žádném v mém okolí. :/ Jsi doopravdy moc hodný člověk! :)
    Catherine Ribbon

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ráda, že ho mám docela blízko v našem městě. :-)

      Vymazat
  8. To je skvělý nápad představovat pejsky z útulku :-) Já tvrdím, že každý můžeme pomáhat, stačí si najít pro každého ideální způsob jak může někomu pomoci. A práce v útulku je mému srdci blízká :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Obdivuji Te, ja bych to psychicky asi nedala. Bych si vsechny asi adoptovala :D Pejsky mam rada, ale casem bych urco rada jeste hafana z utulku.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejhorší byl první den, kdy jsem tam viděla spousty psíků zavřených ve voliérách. Teď už to beru tak, že je jim v útulku lépe než tam, kde je nechtěli nebo je týrali.

      Vymazat
  10. ja by som si tak rada zobrala psíka z útulku :/ ale nemôžem mať psíka, tak som rozmýšľala, že aspoň venčiť by som šla niekedy

    OdpovědětVymazat
  11. Skvělý článek! Opravdu tohle má smysl a piš takovéto články dál!! Já psy naprosto zbožňuju a upřímně nechápu, jak někteří lidé mohou pejskům tak ublížit, je to dost smutné kam až jsou schopni někteří zajít. Je od tebe skvělé, že takhle pomáháš :) ♥♥♥

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  12. Páni to je od tebe moc pěkné:)
    my chtěli jít do útulku v rámci školního výcvyku, ale u nás, teda v Jihlavě prý neradi, když někdo chce tam jít a ani prý nemusí dobrovolníky, že si pejsci pak moc zvyknou.
    Jinak Angie je moc pěkná:)

    OdpovědětVymazat
  13. Tak smutný a krásny članok zároveň :/ Veľmi pekne od teba že im aspoň takto robíš radosť :) pozývam na giveaway VAVA blogger

    OdpovědětVymazat
  14. Tak tá je krásna! Ten pohľad hovorí za všetko, smútok, ale i vďačnosť zároveň :)

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig