středa 4. ledna 2017

Herbatint - Přírodnější alternativa barvení vlasů

Přeji pěkný den.

V dnešním článku bych vám ráda ukázala barvení vlasů s přírodnější barvou na vlasy Herbatint, kterou mám z e-shopu stibio.cz.
Už půl roku jsem si nebarvila vlasy a z jejich nabídky mě nejvíce zaujala barva v odstínu 4N kaštan.


Menší shrnutí informací ze stránky stibio.cz:
Permanentní barvy na vlasy s výtažky z osmi bylin jsou přírodnější alternativou barvení vlasů s dlouhotrvajícím efektem a 100% pokrytí šedin. Bez amoniaku, resorcinolu, parabenů, alkoholu a parfemace. Barvy jsou při aplikaci zcela bez odéru. Jako jediné z permanentních barev jsou barvy HERBATINT dermatologicky testovány na citlivou pokožku. Balení vystačí až na 2 aplikace.

Fakta o barvách HERBATINT, které mě zaujaly: 
  • Vlasy lze zesvětlit až o 2 odstíny.
  • Na rozdíl od henny se barvy snadno míchají, aplikují a nepáchnou. Je zde také větší škála výběru odstínů a vlasy lze obarvit s výraznějším výsledkem.
  • Mají nižší obsah peroxidu vodíku.
  • I když je PPD (p-fenylendiamin) chemikálií, je zároveň nezbytnou přísadou permanentních barev na vlasy, která umožňuje efektivně krýt šediny a pomáhá vytvářet širokou škálu odstínů barev. V naší legislativě je připuštěna 2% koncentrace PPD v barvách na vlasy smíchaných a připravených k použití, Herbatint však obsahuje pouze 0,37%.

Více informací najdete přímo na e-shopu u dané barvy a můžete si vybrat až z devíti odstínů.
Zdroj

Zanechme už teorie a pojďte se podívat, jak si barva ve skutečnosti vedla.

Balení obsahuje lahvičku barvícího gelu, lahvičku vyvíjecí emulze a krabičku. V krabičce se nachází vzorek šamponu Normalising shampoo, vzorek kondicionéru Royal cream, rukavice a návod k použití.

Namíchání barvy bylo velmi jednoduché. Smíchala jsem celou lahvičku barvícího gelu s vyvíjecí emulzí, protože mám delší vlasy. U krátkých vlasů stačí použít jen polovinu z obou lahviček a tak vám barva vydrží na dvě použití. Obě lahvičky byly tekuté konzistence, při smíchání barvy s vyvíjecí emulzí zhoustly a vytvořily gel.
Doporučuji barvu míchat starými nebo na barvení určenými věcmi, protože moji dřevěnou vařečku obarvila a už nejde umýt.
Barva by se měla míchat v plastové nebo skleněné nádobce, hlavně ne v kovové.

Barva se skvěle nanášela, nikde nekapala ani nestékala. Doba působení je 40 minut a za tu dobu ani po ní jsem necítila žádné pálení, svědění ani jakýkoliv jiný nepříjemný pocit. Navíc šly vlasy při barvení hezky pročesat. Nejvíce se mi líbilo, že barva opravdu nesmrdí tak výrazně, jako ostatní normální barvy. Nebudu lhát, že nesmrděla vůbec, ale odér byl cítit jen při přičichnutí přímo k barvě. Takže se konečně nekonalo žádné vyhánění do vedlejšího pokoje.

Smývání barvy šlo velmi lehce. Během pár minutek už tekla čirá voda a mohla jsem použít vzorek šamponu, který byl přiložený k barvě. Šampon hezky voněl a velmi dobře pěnil. Po šamponu jsem použila přiložený kondicionér a nechala ho 5 minut působit. Krásně vlasy vyživil, zanechal je lesklé, jemné a dobře rozčesatelné. Taky se mi vlasy vůbec nekrepatily, jak zvyknou po použití barev z drogerie.

Pokud se vám podaří barvu nechtěně nanést na uši, čelo apod., nemusíte mít strach, že vám zůstane tmavý flek. Všechna barva šla krásně umýt a zůstala jen ve vlasech.

Myslím, že barva chytla dokonale a hlavně rovnoměrně. Sice na mě působí tmavěji, než je na obrázku, ale to mi vůbec nevadí, však posuďte sami. Navíc mi vlasy přijdou hezčí, lesklejší a jemnější. Barva ve vlasech krásně drží a ani po 5. umytí neztratila svou intenzitu. Za mě opravdu velká spokojenost a děkuji eshopu stibio.cz za možnost vyzkoušení.
Foto před a po barvení vlasů

Pokud vás barvy zaujaly, koupíte je na e-shopu stibio.cz. Momentálně je na všechny barvy 25% sleva, protože uvnitř balení chybí ochranné rukavice a jsou přibaleny neoriginální. Sleva trvá do vyprodání zásob této chybné šarže.

Jak se vám tato barva na vlasy líbí, zaujala vás?
SHARE:

32 komentářů

  1. Tak to si podstúpila výraznú zmenu a veľmi sa mi páčia nové vlasy :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, i mě se hrozně líbí. I když to ze začátku byl nezvyk. :-)

      Vymazat
  2. Já jsem třeba par krát používala klasickou hennu na vlasy v černé barvě a chytalo to perfektně a hlavně je bomba ze je to přírodní

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hennu jsem měla taky, ale takový měděný odstín a strašně rychle se vymyla.

      Vymazat
  3. Musím sa priznať, že som ťa videla ešte v starom prevedení a tá bledšia farba sa mi naozaj páčila. Ako vidím však teraz, aj táto tmavšia ti krásne sedí a si v nej hotová kočka :)

    Čo je dobré to musím mať

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :-) Světlá barva není špatná, ale já vždy chtěla něco tmavšího, jen se mi to vždy rychle vymylo. Tahle barva zatím stále drží a jsem z ní opravdu nadšená. :-)

      Vymazat
  4. Nedávno som si u kaderníčky nechala nafarbiť vlasy na takmer rovnaký odtieň, no je to len šampón, takže keď sa mi vyzmýva, porozmýšľam nad kúpou tejto farby. Ďakujem za skvelý tip.

    OdpovědětVymazat
  5. Musím uznat, že tohle byla velká odvaha jít do takového odstínu :) Ale jinak ti barvička sluší :)
    Giveaway Saloos

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :-) Já jsem vždycky pro takové mega změny. :-)

      Vymazat
  6. Já jí mám v blond odstínu a brzo se na ní taky chystám, tak jsem zvědavá, jak mi chytne :-) Jinak si myslím, že sis vybrala opravdu nádherný odstín, moc se mi tvé nové vlasy líbí! :-)
    Lovely imperfections

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, i mě se moc líbí. Jsem zvědavá, jak budeš spokojená ty. Určitě si recenzi ráda přečtu. :-)

      Vymazat
  7. Pěkná barva, hlavně se mi líbí, že je to opravdu rovnoměrné. Když jsem byla u kadeřnice minule, obarvila se mi jen půlka hlavy (nebyl to nějaký radikální přechod, ale i tak mi bylo líto těch peněz). Takže ho asi zkusím, až si budu dobarvovat odrosty :)


    MY COZY CORNER

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se kadeřnici jak podařilo? Za to bych ji snad ani nezaplatila. Tuhle barvu ti můžu jen doporučit. A to ještě nepoznáš můj způsob aplikace. :-D Prostě nanesu do ruk a patlám všude možně do vlasů, pořádně barvu rozetřu a potom pročešu. :-)

      Vymazat
  8. Wau, farba je naozaj krásna :) Ja sa síce nefarbím, ale určite by to stálo za vyskúšanie :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se barvit musím, protože se mi nelíbí moje přírodní barva. :-)

      Vymazat
  9. Chcela by som prejsť na prírodné farby, ale bez amoniaku mi veľmi slabo chytajú . Ale napad ako prejsť na prírodné farby sa mj veľmi pozdáva. A veľmi sa timi farba hodí!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že tato barva by ti chytla, já jsem velmi spokojená. :-)

      Vymazat
  10. O tejto značke som teda ešte nepočula, ale vyzerá veľmi dobre. Ja síce väčšinou nechávam farbenie na kaderníčku, ale na toto by som sa možno dala aj nahovoriť. xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se barvím sama a v pohodě. Ale myslím, že když si ke kadeřnici přineseš svoji vlastní barvu, tak by to problém být neměl a nabarví tě s ní. :-)

      Vymazat
  11. Super recenzia! :) Ja momentálne uvažujem o farbení vlasov, ale chcem skúsiť niečo prírodné. Vlasy som do teraz mala nafarbené len raz (farbou od Garnier) a vyzeralo to pekne len pár dní. Farba sa desne rýchlo vymývala a neskutočne mi zničila vlasy :(
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám vlasy velmi pěkné. Viz poslední fotka. Přijdou mi ještě hezčí než předtím. I mě se rychle vymývaly barvy z drogerie, ale tato stále krásně drží, asi na tom slovu permanentní opravdu něco bude. Za mě velká spokojenost a můžu ji jen doporučit. :-)

      Vymazat
  12. No páni, ty jsi změnila barvu? :-o jinak vypadá, že skvěle chytla. O této barvě jsem už četla přímo na tom eshopu.Zaujala mě, ale jak se nebarvím a používám zatím jen šampony, není to pro mě.:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, změnila a chytla parádně. Jsem velmi spokojená. :-)

      Vymazat
  13. Tak tá farba vyzerá fakt skvelo :) Ja sa najbližšie chystám na farbenie hennou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hennu jsem už taky zkoušela, vlasy byly po ní velmi pěkné. Akorát se docela rychle vymyla. :-/

      Vymazat
  14. Nádherná barva a úžasně Ti to chytlo, Marti! Já zkoušela odstín 3N a spokojenost největší. Zatím nejlepší barva na vlasy, co jsem měla :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
  15. Excellent and helpful post… I am so glad to left comment on this. This has been a so interesting ..I appreciate your effort..

    OdpovědětVymazat
  16. I mě zaujala tato barva. Momentálně používám přírodní barvu značky Naturtint. Používal jste ji někdo a vidíte nějaký rozdíl mezi touto a Naturtint? Díky moc. 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O značce Naturtint slyším poprvé a nemám s ní žádné zkušenosti, takže asi neporadím. Ale tyhle od Herbatintu jsou moc fajn. :-)

      Vymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig