neděle 15. října 2017

Pleťové tonikum od Lumene

Přeji krásnou neděli.

V dnešním článku bych vám ráda představila kosmetickou značku Lumene a od ní pleťové tonikum Matt touch pore tightening. Jelikož pro mě byla tato značka jedna velká neznámá, představím ji i vám.

Kozmetika Lumene sa inšpirovala krištáľovo čistým fínskym jazerom Lumene. Kozmetika Lumene vytvára už viac ako 40 rokov prípravky pre starostlivosť o pleť a celé telo výhradne z prírodných látok a rastlín, ktoré sú z veľkej časti ručne zbierané. V poslednej dobe sa kozmetika Lumene zamerala aj na výrobky pre starostlivosť o vlasy.

V poslední době dost bojuji s rozšířenými póry, tak jsem si nechala poradit a na e-shopu elnino.sk vybrala tohle tonikum.


Tonikum Lumene Matt Touch Pore-Tightening Toner pomáhá redukovat přebytečný maz a stahovat póry. Složení obsahuje aktivní látky, které pleť zmatňují a dokonale čistí. Po použití bude pleť matná a bez lesku. Vaše plet bude svěží a rozjasněná.
Aktivní látky:
· březový cukr
Vlastnosti:
· redukuje přebytečný maz
· stahuje póry
· osvěžuje a čistí pleť


Celé to zní moc hezky, ale je tomu tak? Začneme tedy úplně od začátku.

Tonikum je v plastové, modré lahvičce s uzávěrem na zašroubování a obsahuje 200 ml čiré vodičky. Je určené pro smíšenou pleť, má příjemnou vůni, ale při čištění pleti z něj cítím alkohol.

Tonikum používám po odlíčení pleti a zanechává na ní velmi jemný lepivý pocit. Tonikum se má používat ráno i večer, ale když jsem ho ze začátku používala 2x denně, dráždilo mi pleť hlavně v okolí nosu. Pokožka byla zarudlá a tonikum v těch místech nepříjemně štípalo. Používání jsem omezila pouze na noc a pleť mi přestalo dráždit. Při čištění pleti, v okolí očí, buďte velmi opatrní. Tonikum by se do nich nemělo dostat.

Jinak pleť krásně dočistí, je zmatněná a zároveň hydratovaná. Tonikum mě celkově moc nezaujalo. Určitě bych ho nedoporučovala ženám, které mají citlivou pleť. Taky se mi nelíbí, že ve složení je obsah alkoholu hned na druhém místě. To mi možná způsobuje výše zmíněné problémy, ale jestli se mýlím, klidně mě opravte. Ve složení kosmetiky se až tak moc nevyznám.

Na rozšířené póry používám ještě sérum od Biodermy, o kterém vám napíšu zase někdy jindy a musím zmínit, že společně fungují dokonale.

+ hezky dočistí pleť
+ hydratuje
+ v kombinaci se sérem od Biodermy funguje dokonale na rozšířené póry
+ přijatelná cena

- jde z něj cítit alkohol
- zanechává velmi jemný lepivý pocit
- při pravidelném používání, 2x denně, mi tonikum dráždilo pleť

Tonikum mě neohromilo natolik, že bych si ho sama koupila. Na jednu stranu nebylo špatné. Se sérem od Biodermy se skvěle doplňovaly a póry opravdu stáhly. Na druhou stranu ho nemůžu používat tak, jak by se mělo, protože mi dráždí pleť. A tak záleží na vás, zda tohle tonikum vyzkoušíte. Věřím, že si své oblíbence najde a děkuji e-shopu elnino.sk za poskytnutí výrobku k recenzi.

Pleťové tonikum od Lumene
dostává 3 z 5-ti srdíček.
SHARE:

16 komentářů

  1. No mě teda nijak extra nezaujalo, lepivý pocit nemám ráda, alkohol obsažen v toniku také ne. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten lepivý pocit je sice minimální, ale je tam a taky mi to docela vadí. Mám z tohoto tonika takové smíšené pocity. :-)

      Vymazat
  2. Já jsem spokojená s micelárními vodami, takže to asi není nic pro mě, ale spíš by mě zajímaly výrobky na vlasy od této firmy. Koukám teď po nějakém novém šamponu, jelikož mám hodně citlivou pokožku hlavy, tak kouknu i na tuhle značku :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  3. Great product! Thanks for sharing! 💙💙💙

    OdpovědětVymazat
  4. Značku neznám. na první pohled fajn, ale ty lepkavé pocity v pleťové kosmetice nesnáším :-( já hodně sázím na přírodní kosmetiku a u té se mi celkem daří tohoto pocitu vyvarovat. Kvalitní složení se zkrátka nezapře :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, asi tak. Ono ten lepivý pocit je sice mírný, zažila jsem i horší, ale je tam a taky mi to vadí. :-)

      Vymazat
  5. Love Lumene cosmetics!
    I`m following your blog with a great pleasure in GFC
    Follow back? Sunny Eri: beauty experience

    OdpovědětVymazat
  6. fíha, toto by teda nebolo nič pre mňa... lepivý pocit na pleti neznášam a podráždená pokožka tiež nie je ktoviečo :/

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, co už. Výrobek jako takový nebyl špatný. Jen jsem asi "cíťa". :-)))

      Vymazat
  7. tuhle firmu vůbec neznám, ale možná asi radši ani zkoušet nebudu. Já používám už několik let micelárku od Biodermy a jsem spokojená :) jediná nevýhoda je cena, ale když se vychytá akce v lékárně, tak to jde :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bioderma má skvělé výrobky. Je sice dražší, ale přesně jak píšeš. Když vychytáš akci, tak je to super. :-)

      Vymazat
  8. Jaj tak tohle tonikum se asi moc nevyvedlo, hlavn mě odpuzuje ten alkohol...

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig