úterý 5. února 2019

Adventní kalendář od DM Bio

Přeji pěkný den. 

Slibuji, že tohle je poslední článek, který se ještě týká minulého roku, kdy jsem si zpříjemňovala čekání na Štědrý den otevíráním okýnek u adventních kalendářů.

Obsah kalendářů od Balei a Alverde jste už viděli. Dnes se tedy podíváme na obsah posledního adventního kalendáře, který jsem měla od DM Bio.

Kalendář jsem dostala od manžela s tím, že když viděl nápis "Bio", myslel si, že kupuje přírodní kosmetiku. Když jsem ho vyvedla z omylu, chtěl jít kalendář vrátit, ale už jsem ho z ruky nedala. Sice jsem sama nevěděla, co může obsahovat, protože bio a vegan potraviny z DM drogerie mi nic neříkaly a nikdy jsem je nekupovala.
Naštěstí na spodní straně byl opět papír s vyobrazeným obsahem, tak jsem poprosila manžela, aby se na něj podíval. 
Po zhodnocení, že obsahuje takové to "zrní", co ráda jím, jsem se začala na otvírání těšit a musím přiznat, že mě jeho otvírání bavilo daleko více, než kosmetické kalendáře. Však přece jídlo...

Adventní kalendář od DM Bio byl trochu jiný. Neotvírala jsem okýnka, ale krabičky. Některé byly popsané číslicemi a jiné zase slovy v němčině. Později jsem zjistila, že se z krabiček dal poskládat i obrázek. 


Popis výrobků byl, stejně jako u všech kalendářů od DM, v němčině. Což mi docela vadilo. Často jsem hledala slovíčka v překladači, abych vůbec věděla, co krabička ukrývala. Kalendář sice měl papírek s přeloženým obsahem, ale nechtěla jsem si kazit radost z překvapení. 

Myslím, že už bylo dost vyprávění a pojďme se podívat, co za dobroty jsem v něm našla. 

Celkově tři balíčky se sušeným ovocem. Sušené banány, plátek sušeného manga a mix sušeného ovoce. Tyhle dobroty jsem ještě neotevřela, ale ráda je ochutnám.

Uvnitř jsem také našla ovesné vločky, které mám nejraději s jogurtem. Čokoládové müsli jsem smíchala jen s mlékem a bylo výborné. Posledním výrobkem na fotce je směs pro přípravu kaše. Tu jsem ještě neochutnala, tak se těším až si ji některé ráno připravím k snídani.

Adventní kalendář obsahoval dvě granoly. Ještě jsem nic podobného nejedla. Dokonce jsem ani nevěděla co to je, ale strýček Google mi prozradil, že to je takové zapečené müsli. Jedna je se skořicí a druhá zase s kokosem a mandlemi.

Malých čokoládek, čokoládových sušenek a mini perníčků, bylo v kalendáři docela dost. Všechny jsem už snědla a nemůžu jim chuťově nic vytknout. Snad jen malou gramáž, ale na ochutnání to stačilo.

Směs různých oříšků byla výborná. Pistácie jsou moje nejoblíbenější oříšky, ale bývají dost drahé, tak jsem se jim velmi potěšila a sama je snědla. Skořicové mandle jsem ještě neochutnala. No, taky na ně přijde řada.

Když jsem z krabičky vytáhla sáček s nápisem Quinoa, neměla jsem tušení o co se jedná. Na první pohled jsem to tipovala na oříšky v čokoládě, ale po ochutnání jsem byla nadšená. Nebyly to oříšky, ale takové oplatkové kuličky obalené v obrovském množství čokolády. Tohle si budu kupovat v plném balení dost často.

Z celého kalendáře mi radost neudělaly jen dva čaje. První je ovocný s citronovou trávou a druhý je se skořicí, zázvorem a kardamonem. Ovocný se ještě dá, ale ta druhá příchuť mě vůbec neláká.

Med sice ráda nemám, ale manžel si ho dává do čaje, když je nemocný. Oříškovo nugátovou pomazánku jsem snědla sama. Chutnala jako Nutella a byla výborná. Čokoládový krém ještě otevřený nemám, ale určitě ho taky ráda ochutnám.

Z celého obsahu jsem nadšená. Otvírání adventního kalendáře od DM Bio mě bavilo daleko více, než ty kosmetické. I když se jednalo o vegan výrobky, vůbec jim to na skvělé chuti neubralo. Zatím vše, co jsem ochutnala, mi chutnalo a pro tu Quinou budu chodit do DMka asi dost často. 

Jak se vám líbí obsah adventního kalendáře od DM Bio?
SHARE:

26 komentářů

  1. Já jsem přes jídlo, takže tenhle kalendář by mne rozhodně potěšil. Možná se po něm za rok kouknu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mile mě překvapil. Ani jsem netušila, že mě tak bavit. Navíc je všechno výborné a chutné. :-)

      Vymazat
  2. Jak tento kalendář bude i letos, tak si ho rozhodně koupím. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžu jen doporučit, na ochutnání byl super a už vím, co si tam budu dost často kupovat. :-)

      Vymazat
  3. Škoda, že jsem o něm nevěděla před Vánocemi. Vedle toho kalendáře s vínem by byl super. Všechno bych to určitě využila a moc se mi líbí obsah každého okénka. Povedený kalendář :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to určitě. Taky jsem s obsahem spokojená. :-)

      Vymazat
  4. Mě se jídelni kalendář moc líbí, mnohem víc než kosmetický:

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem si ho málem odnesla před Vánoci domů, ale rozmyslela jsem si to. :) Produkty jsou v něm však super jak koukám. :O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V ČR byl po Vánocích i v dost výrazné slevě. :-)

      Vymazat
  6. Je pravda, že ty jedlé kalendáře jsou lepší :-) ale každý má něco do sebe :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  7. Tak tenhle kalendář vypadá báječně, ani nevím, že něco takového DM mělo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. DM mělo minulý rok docela dost kalendářů. Úplně nejvíce mě překvapilo, že měli i pro muže, Balea men. :-)

      Vymazat
  8. Moc pekny kalendar, krabicky plne prekvapeni vypadaji jako super idea! Bohuzel kdyz jsem byla posledne v DM nic podobneho jsem tam nezahledla, pouze advent. kalendar pro pejsky :-)

    MELISSA KINSLEY | www.melissakinsley.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ten měli taky. I pro kočičky a spousty dalších. Byla jsem opravdu překvapená s jakým množstvím adventních kalendářů přišli. :-)

      Vymazat
  9. Veľmi ma tento kalendár prekvapil, naozaj tu boli skvelé veci :) Aj veľmi dobrý nápad s krabičkami, tým sa to trochu odlišuje od iných adventných kalendárov :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano. S tím naprosto souhlasím a určitě by se dal i po vyprázdnění na něco použít. :-)

      Vymazat
  10. Ahh, mám veľmi rad DM bio sekciu (v podstate v nej bývam), škoda, že som o tomto kalendári nevedela počas Adventu. Na budúci rok si ho vystriehnem, ďakujem za tip :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo. Kalendář obsahoval samé dobré věci. :-)

      Vymazat
  11. aj ja som nad ním rozmýšlala, ale nakoniec som si vybrala iný, mala som si ale teda zobrať aj tento :)
    leekralovaa <--- stále prebieha súťaž :)

    OdpovědětVymazat
  12. Tak tenhle obsah adventního kalendáře se mi moc líbí!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  13. Kalendar som otvarala este v decembri a bola som s nim spokojna. Akurat tych cajov mohli dat do jednej skatulky viac. Takto sa ani s tym jednym kusom ani nedalo rozdelit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to máš pravdu. Bylo to takové chudobné, jen jeden sáček čaje. I když mi ty příchutě zrovna moc nesedly, ale už jsem je darovala mamince. :-)

      Vymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig