úterý 16. července 2019

Gelové laky na nehty od Bourjois bez potřeby LED/UV lampy

Přeji pěkný den.

Co se týká laků na nehty, v letním období dávám přednost světlým, pastelovým odstínům, protože na opálené pokožce ruk lépe vyniknou. Ale i přesto jsem neodolala sadě gelových laků La Laque gel od Bourjois Paris v nádherně třešňovém odstínu 8 Cherry D´Amour. Na e-shopu elnino.sk je mají akorát ve slevě a vybrat si můžete z mnoha jiných barviček. Sada obsahuje barevný lak na nehty a závěrečný top coat. Výhodou těchto gelových laků je, že nepotřebujete LED/UV lampu.


Barevný lak má krásně sytou barvičku. Dobře kryje už v jedné vrstvě, ale doporučují se nanášet dvě vrstvy. Štěteček není moc široký, spíše mi přijde dost hustý a nabírá na sebe hodně laku. Proto je nutné ho pořádně otřít o hrdlo lahvičky. Jednou se mi stalo, že jsem štěteček málo otřela a na nehtu se mi udělal takový rozteklý flek, který naštěstí zakryla druhá vrstva laku.

S top coatem je to stejné, jako s barevným lakem. Taky doporučuji štěteček pořádně otřít, jinak nanesete zbytečně velkou vrstvu. Top coat chrání barevný lak před odřením, tak je potřeba zalakovat i špičky nehtů. Tím dosáhnete delší výdrže. Nehty jsou pevné a lak mi, v pěkném stavu, vydrží minimálně čtyři dny. Když nic nedělám,tak i celý týden. Záleží na tom, jakým podmínkám musí mé nehty odolávat.

U samotného lakování je potřebné se obrnit trpělivostí, protože tyhle laky strašně dlouho schnou. Celkové schnutí na mých nehtech trvá něco málo přes hodinu, takže je potřebné si buď vyhradit dostatek času na manikúru nebo si zkusit pořídit sprej, který urychluje schnutí laku.

Bohužel jsem si všimla, že se, při schnutí top coatu, vytváří bublinky a povrch nehtů začíná být nerovný. Někdy se jich vytvoří více, někdy méně, ale vždy je na některém nehtu mám.

↓↓ Ve skutečnosti je odstín laku trochu tmavší. ↓↓

Když to tak shrnu, tahle sada je vhodná pro ty, co mají velkou trpělivost a dokážou nic nedělat, dokud lak pořádně nezaschne (něco málo přes hodinu). Barevný lak má krásně sytou barvičku, slušnou výdrž, ale celkový dojem z hezky nalakovaných nehtů kazí bublinky z top coatu.

*Děkuji e-shopu elnino.sk za poskytnutí laků k recenzi.*

Lakujete si nehty? Jaké odstíny, v létě, upřednostňujete?
SHARE:

26 komentářů

  1. Těch bublinek je rozhodně škoda :) Jinak pěkný lak.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to ano. Když už čekám tak dlouho na uschnutí...

      Vymazat
  2. Barvy jsou moc hezké, ale tedy to už se mi vyplatí víc si dělat gellak, který mám i se sundáním předchozího hotový během cca hodiny až hodiny a půl, nehledě na to, že ho jen šupnu do lampy a nemusím čekat na zasychání a vydrží mnohem dýl. Ale hezký článek!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. V podstatě máš pravdu. Takhle jsem nad tím nepřemýšlela, protože nemám zkušenost s gelovým lakováním, které schne v lampě. :-)

      Vymazat
  3. Barvička je to pěkná, ale to schnutí by mě nepotěšilo. :) A už vůbec ne ty bublinky.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, možná by na to lepší schnutí pomohl nějaký sprej k tomu určený, ale nemám s nimi žádnou zkušenost. :-)

      Vymazat
  4. Ahojky,
    já si nehty lakuju hodně, obzvlášť od té doby, co nenosím gelové nehty. Barva je moc hezká, ale to schnutí a bublinky by mi dost vadilo. Já si dneska koupila lak na nehty od Essence z jejich poslední limitky, jsem na něj moc zvědavá:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani. Ty bublinky jsou viditelné, jen když se na ně zadíváš zblízka, ale jsou tam. Laky od Essence mám taky ráda. Mně se líbí teď jejich kolekce laků, které ladí k rtěnkám. :-)

      Vymazat
  5. Barvička vypadá krásně, ale škoda těch bublinek a dlouhého schnutí :/

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, taky mě to mrzí, jinak by to byla skvělá dvojka.

      Vymazat
  6. Vypadá krásně, škoda že dělá bublinky :/
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tom tmavém podkladu nejdou tak moc vidět, ale bohužel jsou tam.

      Vymazat
  7. Ach jo takže zase nic pro mě :( potřebuji laky, které uschnou tak do půl hodiny, protože povětšinou dělám nehty na poslední chvíli a i kdybych měla čas, tak mě stejně nebaví přes hodinu jen tak sedět a čekat a vždycky se mi to rozpatlá :X nedávno jsem si také koupila nějaké gel laky bez UV lampy, které mi doporučili v drogerii a stejně se orprýskají hned po třech dnech jako klasické laky .. nemáš na to nějaký tip nebo trik? :D já už z toho začínám být zoufalá.. :D :X

    https://taukecana.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám nebo teda spíše měla jsem. Essence měl gelový podlak i nadlak a ty byly tak dokonalé, že prodloužily výdrž každého laku. Jen ty jejich gelové laky před nějakou dobou nahradili za jiné, ale možná je ještě někde seženeš. Já jsem si je nakoupila do zásoby. :-)

      Vymazat
  8. Fúha, toto by asi nebolo nič pre mňa. Mne je veľa čakať aj 5 minút na zaschnutie laku, pretože sa za ten čas vždy niekde obtriem... :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám celoročně ráda spíš ty světlé a nebo nude ostíny, jedinou výjimkou je pak červený lak, na ten nedám dopustit! A tento vypadá skvěle ♥

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já v podstatě nemám problém se žádným odstínem, jen v létě nejraději nosím ty světlé. :-)

      Vymazat
  10. Gélové laky veľmi rada používam, ale túto značku som ešte nevidela! Skvelý tip :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ji znala, ale taky to byla moje první zkušenost. :-)

      Vymazat
  11. Já mám gellak na nehtech zapečenej v lampě. Jsme s nima hrozně spokojená. Už si asi nikdy lakovat nehty nebudu😁. Nesnáším, když si něco otisknu do nehtu nebo se mi začne lak odlupovat.

    Verča ze Ztracena v Praze I KNIŽNÍ SÉRIE NEŽ JSEM TĚ POZNALA I RECENZE

    OdpovědětVymazat
  12. Já gellak nepoužívám, ale dlouho nad ním přemýšlím. Moc hezké odstíny! :))

    OdpovědětVymazat
  13. Aha tak to nic. Já jsem se těšila, jak se mi tohle bude líbit, ale jestliže to dlouho schne.. tak to bohužel :D

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig