úterý 15. října 2019

Kosmetika s obsahem měsíčku lékařského a její péče o pleť

Přeji pěkný den. 

Vítejte u mého článku, ve kterém se opět budeme věnovat kosmetice. Slovenské kosmetice s obsahem měsíčku lékařského.

Kosmetickou značku Calendula jsem vám už v jednom článku představovala. Ukázala jsem vám její péči o pokožku a dnes vám popovídám o péči pleťové. 

Díky spolupráci jsem mohla, z péče o pleť, vyzkoušet denní krém, noční krém a micelární pleťovou vodu. 


Začnu tím nejdůležitějším a to je čištěním pleti. Pleťová micelární voda od Calenduly je bezbarvá vodička, která má velmi slabou, příjemnou vůni. Na pleť ji nanáším pomocí vatového tamponu a dobře se s ní dá odlíčit jak běžný pleťový makeup, tak i ten oční. Včetně řasenky. Malovátka se pod ní doslova rozpouštějí a odličování je tak úplná hračka. Micelární voda mou pleť nijak nedráždí. Nemám pocit, že by ji nějak stahovala nebo vysušovala. Právě naopak, zanechává pleť hezky čistou, hebkou, hydratovanou a připravenou na další péči.


Ráno je má další péče v podobě denního krému. Denní krém od Calenduly má pumpičkový aplikátor. Kromě měsíčku lékařského obsahuje i avokádový olej a vitamín E. Má výraznější, ale stále příjemnou vůni. Na první pohled vypadá, že je krém hutnější, ale není. Je lehký, dobře se roztírá a na pleti vytváří tenký film, který chrání před vnějšími nepříznivými vlivy. Pleť je, po použití, jemná a vláčná. Krém se hodí pro normální, smíšenou i suchou pleť. Díky tenkém filmu bych ho nedoporučovala ženám s mastnou pletí a taky se mi moc neosvědčilo použití pod makeup. Jinak krému nemám co vytknout a jsem s ním velmi spokojená.


Večer, po osprchování a vyčištění pleti, vždy používám nějaký pleťový olej nebo krém. Noční krém od Calenduly už mám v novém balení s pumpičkovým aplikátorem. Má opět nádhernou, výraznější vůni. Je hutnější, ale i přesto se lehce roztírá. Velmi dobře pleť hydratuje a zanechává na ní mastnější film, který mi, během noci, vůbec nevadí. Ráno je má pleť hydratovaná, bez suchých šupinek, jemná, vyživená a vypadá zdravěji. Přišlo mi, že se i rychleji hojily stopy po vyrážkách.


Kdybych to měla shrnout, s kosmetickou značkou Calendula jsem byla velmi spokojená.

Nejvíce mě překvapila příjemná vůně produktů. Není to taková ta typická vůně měsíčku v kosmetice. Kdysi jsem měla krém s měsíčkem, přímo z lékárny, a moc mi nevoněl.

Další, co mě velmi překvapilo, byly dokonalé účinky na pokožku i pleť a s každým výrobkem jsem byla spokojená.

Taky se mi líbí, že většina produktů má obsah měsíčku lékařského v začátcích celého složení. Což znamená, že je ho tam opravdu dost.

Vím, že to není až tak důležité, ale taky chválím vzhled obalů a pumpičkové aplikátory u krémů.

*A v neposlední řadě bych chtěla velmi hezky poděkovat e-shopu kozmetikacalendula.sk za možnost vyzkoušení jejich produktů.*

Co vy a značka Calendula? Zkoušeli jste od ní něco? 
SHARE:

14 komentářů

  1. ☺ Ahoj, krásný článek, opravdu mě tyto produkty čím dál tím více lákají. ☺

    OdpovědětVymazat
  2. Já tuhle značku vůbec neznám. Ale u mne se není co divit, většinou sahám po běžné drogérkové kosmetice. S měsíčkem jsem snad měla jen kdysi krémy na ruce (Indulonu a myslím ještě nějaký) a nebyly špatné

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měsíčkovou Indulonu jsem taky měla a byla fajn. :-)

      Vymazat
  3. Značku vůbec neznám, ale produkty vypadají fakt skvěle. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  4. O tejto značke som ešte nepočula ale vyzerá to skvelo. Som rada že sa niečo takéto vyrába na slovensku :)

    NA DEŇ FRANCÚZSKOU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, i mně se líbí, že je to slovenská kosmetika. :-)

      Vymazat
  5. Značku vůbec neznám, ale má moc hezké obaly :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ty jo, tohle značku vůbec neznám 😱

    OdpovědětVymazat
  7. Kosmetiku vůbec neznám, i o e-shopu slším poprvé, každopádně vím, že měsíček je velice přínosný a kosmetika s ním musí být skvělá.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Měsíček lékařský je přímo zázrak přírody. :-)

      Vymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig