úterý 3. března 2020

Voňavé prádlo a čisté nádobí s italskými výrobky

Přeji pěkný den. 

Vím, že tu mám spoustu žen, které se už starají o svou domácnost, proto bych vám chtěla dát další tip na dokonalé pomocníky, se kterými docílíte čisté a voňavé domácnosti.
Řeč bude o italské značce Winni's, která patří pod italskou společnost Madel a od které mi přišel obrovský balíček se spoustou produktů. Aby článek nebyl tak dlouhý, rozhodla jsem se ho rozdělit na tři díly. 

V dnešním článku vám tedy popovídám, jak jsem byla spokojená s pracími prostředky a s přípravky na mytí nádobí od značky Winni's. Všechny tyhle výrobky koupíte výhodně na e-shopu drogerie.cz.


Ještě, než se vrhneme na samotné prostředky, chtěla bych vám tuhle značku v krátkosti představit a vyjmenovat její nejdůležitější přednosti:

  • výrobky jsou určeny pro italský trh, takže je vyloučena dvojí kvalita
  • jsou dostupné i ve výhodném XXL 5 l balení
  • mají dva certifikáty SKINECO - nezpůsobují kožní podráždění či alergie, jsou tedy vhodné pro alergiky, ekzematiky a osoby s citlivou pokožkou. VEGAN OK - neobsahují složky živočišného původu (jen rostlinného) a výrobky ani jejich suroviny (ze kterých byly vyrobeny) nebyly testovány na zvířatech
  • neobsahují fosfor, barviva ani těžké kovy (ty způsobují otravu ryb a velmi negativně ovlivňují kvalitu vody) a jsou plně rozložitelné v přírodě
  • lze s nimi prát už od 30 stupňů (šetření energie)
  • jsou vhodné i pro čističky odpadních vod
  • plastový obal je recyklovatelný

Celkový princip ekologie je vytvářet co nejméně odpadu, proto jsou jejich  aviváže a prací gely dostupné i v pytlících, které mají o 63%  méně plastu než klasické obaly.

Jako první jsem vyzkoušela přípravky na praní. V balíčku jsem našla hypoalergenní prací gel s levandulí a hypoalergenní aviváž s vůní bílých květin.

Ekologický tekutý prací gel Winni's Lavatrice s mýdlem rostlinného původu a vůní levandule je vhodný na praní bílého i barevného prádla všech typů vláken. Díky svému složení a tenzidům rostlinného původu je hypoalergenní. Ideální pro děti, alergiky a osoby s citlivou pokožkou. Je bezkonkurenční pro praní všech skvrn i při nízkých teplotách.

Nejprve musím vyzdvihnout slušivé obaly, které jsou opravdu v italském jazyce. Ze zadní strany najdete nalepený štítek s překladem, který uvádí veškeré informace o přípravku včetně dávkování. Šroubovací uzávěr jde použít i jako odměrka, když už víte, kolik gelu se má dávat. Množství záleží na tvrdosti vody, jakou doma máte. Čím tvrdší voda, tím více přípravku se dává.
Po přivonění k pracímu gelu jsem nejvíce ucítila vůni mýdla a potom i příměs levandule. Jelikož bez aviváže neperu, nejprve vám napíšu pár informací o aviváži a potom celkově shrnu mou zkušenost s touhle dvojicí.

Hypoalergenní aviváž s vůní bílých květin má za úkol parfémovat a změkčovat vlákna tkanin. Jak už jsem se zmínila, je hypoalergenní, testovaný na nikl, chrom a kobalt. Stejně, jako prací gel, je ideální pro děti, alergiky a osoby s citlivou pokožkou. Všechny aviváže obsahují intenzivní biologicky odbouratelné vůně, které jsou absorbovány do životního prostředí bez zanechání stop.

Jak můžete vidět, níže na fotce, aviváž mi přišla v eco friendly balení s nádhernou vůní květin. Dávám ji do přihrádky určenou pro aviváž a vždy ji plním do plna.

Od té doby, co mi tyhle výrobky přišly, neperu v ničem jiném a musím říct, že jsem velmi spokojená. Prádlo je hezky čisté, na dotek příjemně měkké, není ani moc pokrčené, jak ho někdy zvyknu mít. Taky je krásně voňavé. Po vyprání voní více, ale po uschnutí je vůně jemná a nevtíravá. Prostě krásná vůně čistoty.

To byly prací prostředky a teď se vrhneme na prostředky určené na mytí nádobí. Vím, že ne každý má doma myčku na nádobí, tak začneme výrobkem, který používá každá domácnost a tím je mycí prostředek na nádobí.

Hypoalergenní mycí prostředek na nádobí s jemnou vůní limetky a jabloňových květů, účinně zbaví vaše nádobí mastnoty a různých nečistot. Vysoce koncentrované aktivní složení je až dvakrát koncentrovanější ve srovnání s běžnými ekologickými prostředky na mytí nádobí. Tenzidy rostlinného původu jsou velmi šetrné k životnímu prostředí a k pokožce.

I když máme doma myčku, běžně se nám stává, že máme špinavé nádobí, které do myčky nedáváme a myjeme je ručně. U tohoto mycího prostředku se mi líbí pumpičkový aplikátor, díky kterému pohodlně nadávkujete přípravek, třeba jen na houbičku, aniž by jste museli pohnout s lahvičkou.
Při prvním použití mě ohromila jeho úžasná vůně, která je svěží, výrazná a úplně skvělá. Co mě dále ohromilo, byla jeho síla, jak dokázal všechno rychle odmastit. Nádobí se s ním umývalo skoro samo.

Přecházíme rovnou k prostředkům určené do myčky nádobí. Jako první jsem použila čistič myčky, potom doplnila leštidlo a začala používat jejich tablety.

Šetrný čistič myčky nádobí je vhodný pro každý typ myčky. Odmastí, vyčistí, zbaví nepříjemného zápachu a bojuje proti vodnímu kameni. Při pravidelném používání prodlužuje životnost a zvyšuje účinnost myčky.

Jeho použití je velmi jednoduché. Z vrchní části sundáte ochrannou fólii a celou lahvičku vložíte dnem vzhůru do příborníku. Spustíte program na 60 stupňů a o zbytek se už čistič postará sám. Po skončení programu už jen vyhodíte prázdnou lahvičku.
Možná někomu tyhle čističe přijdou zbytečné, ale já je ráda používám. Opravdu zvyšují výkon myčky, protože čistí i vnitřní části, které nevidíme. Nejen, že je zbaví mastnoty a vodního kamene, ale myčku i hezky provoní. Tento čistič má nádhernou citronovou vůni a provoněl mi taky celou kuchyň. Jemný závan citronu jsem cítila i po dalším běžném mycím programu.

Leštidlo do myčky značky Winni's je skvělým pomocníkem s umýváním skla. Nádobí zanechává třpytivě lesklé, beze šmouh a nežádoucích zaschlých kapek. Leštidlo do myčky nádobí má složení rostlinného původu, tudíž nevyvolává alergické reakce a dá se použít do myčky s dávkovačem i bez něho.

My máme myčku s dávkovačem, takže je použití taktéž velmi jednoduché. Vodičku naliji do určeného dávkovače a myčka ho za mě sama použije. Leštidlo v ní vydrží více mycích programů, takže ho není potřeba za každým dolívat. Já ho dolívám až jak mám nádobku prázdnou.
Leštidlo moc hezky nevoní, za to svou funkci plní dokonale. Na skleničkách nezůstávají fleky od zaschlé vody a nádobí je hezky čisté a lesklé.

Multifunkční tablety do myčky nádobí jsou šetrné k životnímu prostředí a zároveň vysoce účinné pro všechny typy myček. Citrusová parfemace na nádobí neulpívá. Tablety čistí, leští, odmašťují, zabraňují usazování vodního kamene, zabraňují nepříjemným pachům, jsou s enzymy, s vůní citronu, bez barviv, účinné v krátkých cyklech a mají účinnější složení na všechny typy nečistot.

Tablety mají béžovo bílou barvu. Uloženy jsou v ochranné fólii, která se nesundává. Tableta se rozpouští celá. Za celou dobu používání se mi nestalo, že by nějaký kousíček zůstal nerozpuštěný. Nádobí je dobře umyté a pěkně se leskne. Než začnete tablety používat, doporučuji si nejdříve přečíst popis na zadní straně obalu, protože jsou tam vypsané materiály, které by se neměly v myčce umývat. Jako třeba ručně malovaný porcelán, broušené křišťálové sklo, tepelně citlivé plastové nebo dřevěné předměty apod.

Musím uznat, že jsem byla těmito produkty velmi mile překvapena. Nepočítala jsem s tím, že budou až tak kvalitní a opravdu fungující. Plní vše, co mají za úkol. Všechny přípravky koupíte na e-shopu drogerie.cz a na to, že se jedná o eko přípravky, mají je za skvělou cenu.

*Velmi pěkně děkuji společnosti Madel za poslání přípravků k recenzi.*

Poznáte značku Winni's? Máte s ní nějakou zkušenost? Co jste si od ní nejvíce oblíbili?
SHARE:

20 komentářů

  1. Amazing post, so interesting! ♡ If you want to follow each other, let me know on my blog. ♡

    From The Magical Forest To The Moon | Essence Palettes | Q's by Vanity Fair | Insta

    OdpovědětVymazat
  2. Já tuhle značku neznám. Prostředky na praní i další úklidové věci kupuju v kamenných obchodech a tam se asi neprodává. Musím říci, že mne zaujaly a pokud bych na ně narazila v kamenné drogerii, tak bych je asi vyzkoušela.

    OdpovědětVymazat
  3. Winnis je skvělá značka, už jsem toho zkusila docela dost :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super. Pro mě byla docela neznámá. :-)

      Vymazat
  4. Ahoj Martin, produkty jsou velice lákavé a zajímavé, určitě zvážím. ☺

    OdpovědětVymazat
  5. Tak o téhle značce slyším prvně, nicméně to, že mi není známá, určitě neznamená, že není dobrá. :-) Tvá recenze mě nalákala a pokusím se nějaké jejich produkty vyzkoušet, díky za inspiraci. :-)

    Lucka z Seriouszone

    OdpovědětVymazat
  6. Väčšinou kupujem overené značky (rovnako ako moji rodičia celý život to isté :D), ale všetky produkty vyzerajú fakt dobre. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to tak doma máme. Ale jsem ráda, že jsem mohla vyzkoušet něco nového a zvažuju, že některé své oblíbence vyměním. :-)

      Vymazat
  7. Celá kolekcia vyzerá parádne! :O A hlavne šetrne! Určitu ju posuniem ďalej, mamine ❤

    Blog de la Licorne * Instagram * We♥It

    OdpovědětVymazat
  8. Já myčku zatím nemám, tak tyto produkty jdou bokem, ale věci na praní mě hodně zaujali :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, znám značku podle jména a asi jsem od ní kdysi něco měla, ale tvoje hodnocení mě určitě zaujalo. Zítra se zrovna chystám na nákup čističů do domácnosti:-)
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby jsi něco viděla, tak klidně kup. Tady nemůžeš sáhnout vedle. :-)

      Vymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig