úterý 30. června 2020

Lak na nehty v zajímavém odstínu

Přeji pěkný den.

Konečně už mám pro dnešek volno. Celý den jsem přemýšlela nad tím o čem bych vám mohla napsat. Napadlo mě, že už dlouho jsem vám neukázala žádný lak na nehty a tak bych to, dneska, ráda napravila.

Lak na nehty od známé české značky Gabriella Salvete mám z e-shopu Elnino.sk. Vybrala jsem si velmi zajímavý odstín číslo 178 a měl by obsahovat i zpevňovač pro pevnější nehty. Kdyby se vám tento odstín nelíbil, na výběr mají mnoho jiných odstínů se zpevňovačem.

Lak na nehty od Gabriella Salvete v odstínu 178 má krásnou růžovou barvičku s velmi jemnou perletí a s odlesky několika barev. Lak je z každého úhlu pohledu jiný. Převažuje růžová barva, ale vidím na něm i fialovo modré a oranžové odlesky.
Lak má velmi jemné zbarvení, nehet pod ním prosvítá. Nedocílíte s ním úplného krytí ani po dvou vrstvách a pokud vám to nevadí, dodá nehtům pěkný pěstěný vzhled.

Lak v sobě ukrývá úzký štěteček, ale i tak se s ním dobře pracuje. Možná to je i díky tomu, že je lak opravdu světlý a menší přetahy nejdou skoro vidět. Jinak upřednostňuji laky na nehty se širším štětečkem.

Pomalu se dostáváme k výdrži. Vyzkoušela jsem ho samotný, bez použití base coatu a top coatu, což většinou nedělám, ale byla jsem zvědavá na jeho výdrž. V pěkném stavu mi vydržel celé tři dny. Na čtvrtý den se už kousíček sloupl. Takže když použijete již výše dva zmíněné pomocníky, lak vydrží, na nehtech, mnohem déle. I když je výdrž dost individuální a záleží na tom, co všechno děláte.

Tím, jak je odstín zajímavý a z každého úhlu pohledu jiný, nepodařilo se mi dost dobře zachytit jeho opravdovou barvičku. Ve skutečnosti je mnohem více růžový a na nehtech mám dvě vrstvy laku. 

Lak jde velmi dobře sundat běžným odlakovačem, nehty nezanechává zabarvené ani když nepoužijete base coat.
Už se mi to jednou stalo, ale u jiné značky laku a vůbec to nešlo dolů. Musela jsem počkat až mi nehet odroste a nechtěné zabarvení překrýt jinou vrstvou laku.
Od té doby používám base coat skoro stále. Hezky vyrovná povrch nehtu a chrání ho před výše zmiňovaným nechtěným zabarvením.
Použití top coatu je taky přínosné. Chrání barvu laku a díky tomu by měl vydržet, v pěkném stavu, delší dobu.

Vím, že ne pro každého bude tento odstín laku vhodný, ale pokud máte rádi jemnější barvičky a nevadí vám slabší krytí, mohli by jste být spokojení. Mně se ten zajímavý odstín líbí a vůbec mi nevadí, že lak plně nekryje. I taková jemná barvička dodá nehtům svoje kouzlo.

*Děkuji e-shopu elnino.sk za poskytnutí laku na nehty k recenzi.*

Co vy a laky na nehty? Jaké jsou vaše nejoblíbenější odstíny? Vadí vám, když lak na nehty nemá úplné krytí?
SHARE:

32 komentářů

  1. Pekná farba taká letná a svieža

    OdpovědětVymazat
  2. Já si nehty na rukou nelakuju vůbec, ale odstín laku mi přijde opravdu zajímavý a docela se mi líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je takový zvláštní a to se mi na něm líbí. :-)

      Vymazat
  3. Svou vlastní nešikovností jsem si v prosinci loňského roku udělala úraz na palci pravé ruky a měla jsem borůvku přes celý nehet. Jak mi začal odrůstat a vylupovat se, byla jsem nucena si nehty pravidelně lakovat, abych neděsila okolí. Ráda laky přizpůsobuji ročnímu období - na jaře si užívám spíše světlé barvy, v létě sahám po růžové a korálové, občas po nějakém holografickém a na podzim a v zimě mám ráda tmavší barvy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to muselo být nepříjemné. Jinak výběr barviček podle ročního období je super. :-)

      Vymazat
  4. Tak to je hodně zajímavá barva! :) Já mám nejradši nude odstíny a pak ty červené, nějaké jiné barvy nosím málokdy. Mám ale ráda, když je lak plně krycí :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  5. Kdysi jsem měla stejný akorát v rudé barvě. Ale i tahle barva je moc hezká, jen na mě až moc světlá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je světlounký, ale to mi nevadí. Ta červená barva mohla být taky pěkná. :-)

      Vymazat
  6. Odstín je to opravdu zajímavý, jemný. Určitě ho zkus na bílém laku jaký bude mít efekt, možná že by to bylo ještě lepší. :D
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  7. Perleťové odstíny jsou teď na léto nádherné, hezky se na sluníčku třpytí :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Krásna farba! :) Ja chodím na umelé nechty, takže laky veľmi neriešim, na nechty na nohách si dávam hocijaký, aký doma nájdem :D
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem dříve chodila, ale potom jsem přestala. :-)

      Vymazat
  9. Ahoj,
    barva se i moc líbí, mám ráda spíše jemnější odstíny nebo pak tmavě růžové, červené a vínové. Naopak se mi nelíbí třeba modrá, černá nebo zelená na nehtech. Momentálně nejvíce miluji lak také od Gabrielly Salvete, je lehce třpytivý a vydrží mi bez problémů týden:-)
    Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tak to je skvělá výdrž. Já mám na nehtech ráda snad všechny barvy. :-)

      Vymazat
  10. Odstín vypadá vážně krásně, na léto jak dělaný! :))

    OdpovědětVymazat
  11. Od této značky několik laků mám, ale tenhle mě zrovna nezaujal. :l

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevadí. Vím, že takové jemné odstíny nejsou pro všechny. :-)

      Vymazat
  12. Od Gabrielly Salvete jsem měla několik laků, které mi bohužel úplně nesedly. Několik let jsem si kupovala tyhle klasické laky, ale jelikož mám velmi měkké nehty, tak se mi to stále loupalo a já jsem to mohla den co den opravovat... Takže mi jednou ruply nervy a objednala jsem si gel laky s UV lampičkou, na které nedám dopustit! :)
    Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tomu rozumím. Taky by mě nebavilo, kdyby mi lak nevydržel v pěkném stavu několik dní. :-)

      Vymazat
  13. Zajímavá, pro mě by byla ideální. Kvůli práci ve zdravotnictví potřebuji spíš světlé laky. Ale když mám volno, tak si ráda pohraju i s výraznými barvami, ale to není tak často :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je taková více do růžova, ale stále jemná. :-)

      Vymazat
  14. Ja tieto metalické laky na nechty veľmi nemusím, ale tento odtieň je skutočne pekný, taký "šťavnatý". Pripomína mi taký koktail ❤

    Blog de la Licorne * Instagram * We♥It

    OdpovědětVymazat
  15. Já jsem si nehty začala v posledních měsících lakovat pravidelně, ale nejoblíbenější barvu asi nemám, spíš se rozhoduju podle nálady :) Barva tohoto laku se mi ale moc líbí :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to tak někdy dělám, že sáhnu po tom, na který mám zrovna náladu. :-)

      Vymazat
  16. Já si doma dělám nehty gelové, takže preferuji gellaky a hlavně aby měli tedy perfektní krytí. :) Ale tenhle se mi i tak moc líbí! Michaela Blog || Instagram

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U gelových laků bych taky chtěla perfektní krytí. :-)

      Vymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig