úterý 28. července 2020

Jaká byla černá bělící zubní pasta a ústní voda od Ecodenty?

Přeji pěkný den.

Dneska tu pro vás mám trochu neobvyklou recenzi, kterou jsem na blogu ještě nepsala, i přestože všichni tyhle produkty denně používáme. Řeč bude o černé bělící zubní pastě a ústní vodě od značky Ecodenta
Původně jsem si vybrala jen zubní pastu, ale Verča byla tak hodná, že mi, z e-shopu elnino.sk, nechala poslat dárkovou sadu, která obsahovala i ústní vodu, za což velmi pěkně děkuji.

Ještě, než se vrhneme na hodnocení, ráda bych vám napsala něco málo o značce Ecodenta, jejíž zubní pasty jsem chtěla už dlouhou dobu vyzkoušet.

Ecodenta vyrábí zubní pasty z přírodních látek, které jsou zdraví prospěšné a neškodí životnímu prostředí.
Pasty neobsahují pěnivé ani abrazivní složky, peroxid, SLS nebo parabeny.
Jednotlivé výrobky jsou vždy obohaceny o účinné látky z vybraných rostlin, které rychle a velmi šetrně pomáhají eliminovat problémy se zuby nebo dásněmi. Nechybí v nich ani přírodní zdroj kalcia kalident, který zaceluje prasklinky a poškozený povrch zubů, předchází vzniku zubního kazu a má přirozené dezinfekční účinky.
Pasty také obsahují aktivní látku teavigo, která se nachází v zeleném čaji a její účinky jsou vědecky prokázané. Tato látka má antibakteriální účinek, chrání zuby před zubním kamenem a zanechává v ústech dlouhodobý pocit svěžesti.
bělící zubní pasta Black Whitening a ústní voda Extraordinary Whitening Ecodenta

Na Elninu nabízí široké množství zubních past od této značky. Momentálně je mají skoro všechny v akci, takže se oplatí k nim nahlédnout.

Výběru jsem se trochu bála, protože moje zuby jsou docela citlivé a po některých zubních pastách mě bolí. I tak jsem to riskla a vybrala si černou bělící zubní pastu.
Věděla jsem, že bude černá, ale i tak mě barvička překvapila. Je černá, jako uhel. Vlastně ona to černé uhlí i obsahuje, taky samozřejmě teavigo, o kterém jsem psala výše.
Při čištění zubů se černá pasta mění na šedou pěnu a z kartáčku jde dobře opláchnout. Nemusíte se obávat nechtěného zabarvení. Nedokážu vám popsat její chuť, ale nevadí mi. Po prvním použití mi přišla trochu pálivější, ale potom jsem si na ni zvykla. Neobsahuje fluorid.
černá bělící zubní pasta Ecodenta

Černá ústní voda od Ecodenty obsahuje dubové uhlí, mátový esenciální olej a soli. Neobsahuje alkohol a stejně, jako zubní pasta, ani fluorid.
Ústní voda je šedá, průsvitná vodička s černou usazeninou na dně, takže je nutné ji před použitím protřepat. Potom změní barvu na černou. Má dobře propracovaný dávkovač. Při stisknutí lahvičky si do kalíšku nadávkujete jaké množství ústní vody potřebujete a můžete ji začít používat.
Bohužel jsem nikde nenašla, jak dlouhou dobu si s ní vyplachovat ústa. Po použití nezapomeňte ústa vypláchnout ještě vodou, protože zvykne mírně barvit jazyk a taky je to napsané na obale. Její chuť je pálivější a v ústech trochu štípe.
Ecodenta Expert Extraordinary Whitening ústní voda

Moje pocity? Po zubní pastě jsem měla hezky hladké zuby až do dalšího použití. Dobře zuby vyčistila. Díky svěží příchuti jsem měla i svěží dech. Ústní voda jen umocnila pocit svěžesti a čistoty. Zubní pastu jsem používala 2x denně (ráno a večer) a ústní vodu 1x denně (jen večer). 
Co se týká bělení... Nemám zuby bílé, jako perličky, to bohužel ne. Mým zubům dodala pouze jejich přirozený odstín. Zubní pasta tak velmi dobře chrání před zažloutnutím, které je, v mém případě, zapříčiněné pitím čajů ve velkém. I teď přes léto si je vychutnávám.
Jak už jsem se výše zmínila, po některých zubních pastách mě bolí zuby, ale tahle dvojice byla šetrná. I když se jedná o bělící přípravky, mým citlivým zubům nevadily. 

Přikládám celé složení obou produktů. 

Záleží jen na vás, zda tuhle dvojici vyzkoušíte. Každý máme jiné zuby. Já jsem byla v podstatě spokojená, i když zuby úplně nevybělily. Proto bych si příště vybrala jinou zubní pastu. Třeba tu s příchutí melounu nebo papáji. Na to, že se jedná o přírodní zubní pasty, není jejich cena nijak vysoká.

*Děkuji e-shopu elnino.sk za poslání produktů k recenzi.*

Máte zkušenost se značkou Ecodenta? Zkoušeli jste její zubní pasty? Byli jste spokojení?
SHARE:

17 komentářů

  1. Já používám běžné zubní pasty. Moje zubařka kdysi říkala, že záleží spíš na délce a technice čištění než zubní pastě. Teď mám nějakou taky černou z Glanc boxu (tuším Signal), tak jsem zvědavá jaká bude ta. Černá hzubní pasta je dost nezvyk :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem na tu barvičku koukala. Mamka, co byla naposledy na zubní hygieně, tak ji doktorka říkala, že zubní pasty stačí jen minimum a raz za čas by večer měla zuby vyčistit jen suchým kartáčkem. Bez vody a pasty. :-)

      Vymazat
  2. Tohle duo vypadá dost dobře a docela jsi mě na toto nalákala. :) Citlivé zuby nemám, takže v pohodě. A ohledně bělení zubů snad neznám žádnou zubní pastu, která by pořádně vybělila zuby. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám doma zubní pastu Crest. Ta zanechá zuby opravdu bělejší, ale zase ji nemůžu používat často, protože mě z ní bolí zuby. A taky ji u nás prodávají za moc draho. Lepší je ji koupit někde v cizině, jestli na ni narazíš. :-)

      Vymazat
  3. Zkoušela jsem přesně tuto pastu a byla fajn, ale jak píšeš, že bych měla zuby bělejší, to se říct nedá. :)
    Dala jsem ti tady na blogu follow, budu ráda, když se budeš chtít podporovat navzájem a když se ti bude můj blog líbit, budeš sledovat i ty mě. :)
    Michaela Blog || Instagram

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sice nevybělila, ale byla fajn. Já už tě sleduji. :-)

      Vymazat
  4. interesting toothpaste, I haven't tried anything similiar.

    OdpovědětVymazat
  5. Ja by som niečo na bielenie zubov rozhodne vyskúšala! O tejto značke som už čo-to počula, ale ešte som ju nemala možnosť vyskúšať ❤

    Blog de la Licorne * Instagram * We♥It

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Potom mají na Elninu značku White Glo. Ta je určená přímo na bělení zubů. :-)

      Vymazat
  6. Značku vůbec neznám.. Ikdyž už jsem taky vyzkoušela na bělení dost past, slyšela jsem od dentální hygieničky, že není správné a zdravé, aby zuby bělily zubní pasty..protože jsou jen na povrchu a nejdou do hloubky a spíš to zubům škodí. Moc tomu nerozumím, ale něco na tom bude. 😃 Každopádně..když třeba pasta pomůže aspoň na citlivost zubů i dásní, tak je to super. 😃🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chodit na zubní hygienu je super. Zubní hygienička vždycky poradí a prozradí, co je dobré a co ne. :-)

      Vymazat
  7. Ono se o tom moc často nemluví, ale faktem je, že pokud někdo nemá od přírody opravdu bílé zuby, které by mohlo to uhlí vyčistit (třeba, když někdo kouří, pije čaj, nebo červené víno), tak ty zuby úplně bílé nikdy nebudou. :) (Leda, že by si zaplatil profesionální bělení.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tiše závidím všem, co mají od přírody bílé zuby. Ono i ty nápisy na různých pastách "bělící" je tak trochu klamný. Většina si je kupuje proto, že si myslí, že po nich budou mít opravdu bílé zuby, jako perličky. Já hodně piju čaj, i teď v létě. A tahle dvojka byla skvělá proti zažloutnutí od tohoto pití. :-)

      Vymazat
    2. Jo, to rozhodně může pomoci, jen právě říkám, že ani tak člověk nemůže čekat bůh ví co. :) Pokud k tomu nemá už od narození predispozice.

      Vymazat
  8. Měla jsem obojí a super, vodu akorát spotřebovávám a jsem skoro na dně :-)

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig