úterý 17. listopadu 2020

Můj vysněný, oddychový, knižní koutek

Přeji pěkný den. 

Naposledy jsem s vyhledávačem Favi snila o princeznovském toaletním stolíku a víte co? Mně se ten sen splnil. A tak bych ráda začala snít zase o něčem jiném. Třeba o knižním oddychovém koutku, který mi doma chybí. A kdo ví? Třeba i tenhle sen se mi jednou splní...

Určitě si většina z vás říká, co je to Favi? Favi.cz je vyhledávač nábytku, dekorací, textilu, svítidel a mnoho dalšího. Když k nim nahlédnete, překvapí vás, kolik věcí se tam dá najít. Potom už jen stačí kliknout na to, co se vám líbí a Favi vás přesměruje na daný e-shop, kde si tu pěknou věcičku můžete koupit. Sama jsem už takhle vyhledávala doplňky do naší domácnosti.

A teď zpět k původnímu tématu. Svůj knižní koutek si nedokážu představit bez knihovny. Sice většinou používám čtečku a kupuji e-knihy, ale často se mi stává, že neodolám výprodejům a koupím dobré knihy za super cenu. Momentálně si je ukládám do uzavřené skříně, ale nějaká knihovna by se mi moc líbila. Na Favi jsem jich našla hned několik.
Knihovny Favi.cz

Na pohodlí s knihou v ruce mě nejvíce zaujaly sedací vaky. Už dlouho o nějakém sním a vím, že si ho jednou koupím. Jen je tolik designů, že nevím, který si vybrat, ale asi by se mi nejvíce líbil ten s taburetkou.
Sedací vaky Favi.cz

Na vyhledávačích vidím jedinou nevýhodu a to, že musíte každý pěkný kousek objednávat z jiného e-shopu, ale možná budete mít štěstí a najdete chtěné výrobky na jednom e-shopu. Kdyby ne, mám pro vás tip na online tržiště, kde se dá nakupovat i prodávat. Jedná se o Aukro.cz. Koupíte tam jak nové, rozbalené, tak i použité věci z různých odvětví. Můžete tak vdechnout život starším, jinde nepotřebným věcem a najdete tam snad úplně všechno. Já se k nim zrovna podívala na odkládací stolky do mé vysněné knihovny.
Odkládací stolky Aukro.cz

Abych knihovně dodala potřebnou útulnost, vybrala jsem i různé doplňky a dekorace. Určitě by se mi líbila polička na stěně, stojací lampa, živé kytičky a mnoho dalšího, co by se tam vlezlo. Nesmím zapomenout ani na hřejivou deku a voňavou svíčku. Toužím vyzkoušet svíčky od Woodwick, protože jejich dřevěný knot vytváří uklidňující zvuk praskajícího ohně.

Doplňky a dekorace Favi.cz
A teď už jen doufat, že se mi i tohle snění jednou splní...

*Článek byl napsán ve spolupráci s Favi.cz a Aukro.cz. Děkuji za oslovení, vždy se s vámi ráda zasním.*

A co vy? Máte nějaký koutek, kde můžete dělat svou oblíbenou činnost?
SHARE:

36 komentářů

  1. Ja som spokojná so svojím kutikom kde sa venujem svoje práci, blogu, pisanie plánov a malovanie omlovanok je to pre mňa relax

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, omalovánky, ty jsem už dlouho nevytáhla. Přitom je to tak skvělý relax. :-)

      Vymazat
  2. Knižní koutek je sen snad každého vášnivého čtenáře. Skvělá inspirace! :) Také bych něco podobného chtěla v mém budoucím bytě. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Sice jsem vášnivý čtenář, ale tenhle koutek mi bohužel chybí. :-)

      Vymazat
  3. Knihovna či čtecí koutek byl vždy můj sen. Krásný koutek teď mám, akorát s těmi knihami se musím krotit, případně si je půjčovat od mamky a zase jí je dovézt do Česka, abych jednou při případném stěhování nepotřebovala kamion jen na knihy :D Ale občas si dopřeju, to zas jo a hlavně pod stromkem vždy musí nějaká být :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na to by byla ideální čtečka knih, převoz kamionem by určitě nebyl levný. :-D

      Vymazat
  4. Já toho nejvíc přečtu před spaní v posteli :). A knížky máme v otevřených i zasklených skříňkách z IKEA v obýváku i v uzavřené skříni v ložnici. A přemýšlím, kam je budeme dávat dál ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tuším, že pěknou nabídku IKEA výrobků jsem viděla právě na Aukru. U nás v blízkosti ji nemáme, ale vím, že se tam dají koupit pěkné věci. :-)

      Vymazat
  5. Já ještě svůj čtecí koutek nemám, ale chci si koupit ušáka to křeslo :D a k tomu i odkládací stolek. A jak máš v poslední koláži ty skříňky na zeď ty si chci v nejbližší době pořídit do obýváku na stěnu nad gauč :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo ty skříňky na zeď jsou super, taky se mi moc líbí. :-)

      Vymazat
  6. Sedací vaky jsou úplně nejlepší, čte se v nich jako v kokonu :D

    OdpovědětVymazat
  7. Také plánuji nějaký hezký koutek, ale zatím jsem se k němu nedostala. :) Každopádně moc děkuji za inspiraci, opravdu pěkné kousky jsi vybrala!

    OdpovědětVymazat
  8. Na Favi se občas podívám, mají tam moc pěkné věci! :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám úplně pidi midi koutek u ostrůvku v kuchyni - máme malý byt, tak na nic většího není moc místo :D Ale přemýšlela jsem nad koupí takového toho uzounkého stolu, který bych umístila k oknu a ten by snad tolik nepřekážel :D:) Taky jsem o bydlení psala nedávno článek :))
    Blog Everythin Kate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, viděla jsem. Závidím ti i to malé místečko. :-)

      Vymazat
  10. Ahoj,
    já mám taky oblíbená čtenářský koutek. Je v rohu místnosti, ze dvou stran mám knihovny plné knížek, jeden stolek s lampou z Ikea. Dominantu tvoří křeslo s podnožkou také z Ikea a je fakt pohodlné. Někdy si tam jdu sednout, když nemůžu spát, protože se mi tam podaří vždy usnout. Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, tak to je super. Určitě se tam skvěle čte. :-)

      Vymazat
  11. Na Favi jsem nikdy nic moc nekoukala, ale slyšela jsem o něm. Knihovny vypadají krásně a pro mě hodně oblíbený kousek nábytku v interiéru, prostě must have každé knihomolky. Sedací vaky vypadají též dobře, ale nikdy jsem jich nebyla příliš fanoušek - naopak se mi líbí závěsná křesílka z přírodního materiálu

    www.melissahartford.blogspot.com
    Melissa Hartford | lifestyle & fashion blogger
    Instagram

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zní zajímavě, závěsná křesílka. Na ty se budu muset taky podívat. :-)

      Vymazat
  12. Já si nejraději čtu v posteli v ložnici, kde mám i malou knihovničku, takže nemám ke knížce daleko :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Jak já bych si přála mít svojí knihovnu a nějaký čtenářský koutek :) Tak třeba se ho někdy dočkám :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  14. Tyto police jsou velmi krásné :))
    Dobrý den, chtěli byste se navzájem sledovat?
    fiftyshadesfashion.com

    OdpovědětVymazat
  15. Krásná inspirace, já nad tím svým teď také přemýšlím :).

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Tak snad budeš mít víc štěstí a své myšlenky i uskutečníš. :-)

      Vymazat
  16. Veľmi pekný výber! Ja úplne zbožňujem dekorácie! <3
    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
  17. Skvělý výběr! Na ty svíčky si teď také dělám zálusk. Myslím, že to je i skvělý dárek k nadcházejícím vánocům. :) Držím palce, ať se tvůj vysněný koutek uskuteční co nejdříve. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Najít pod stromečkem voňavou svíčku by se mi určitě líbilo. :-)

      Vymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig