úterý 15. prosince 2020

Ubytování v penzionu Kamzík

Přeji pěkný den.

I když je cestování momentálně téměř nemožné, chtěla bych se s vámi podělit o naše zkušenosti s ubytováním v příjemném rodinném podniku Kamzík. Už dříve jsem vám zvykla psát naše zkušenosti s ubytováním v různých penzionech, ale o resortu Kamzík jsem vám ještě nepsala.
Pojďte se tedy aspoň formou mého článku přemístit na Slovensko, do oblasti Belianských Tater, přesněji do Ždiaru.
Penzion Kamzík Ždiar

Ubytování vybírám vždy podle dvou nejdůležitějších kritérií. Musí tam být povolen pes a pokoj by měl mít vanu. Kamzík má v nabídce penzion, apartmány a vilu. My si vybrali apartmán. Na fotce to jsou první dveře vlevo a vstup dovnitř byl na kartu. 
Apartmán Kamzík

Při vstupu se nám naskytl výhled na prostorný obývák s televizí, menší vybavenou kuchyňkou, schodištěm a za dveřmi se ukrývala dokonalá koupelna s vanou a toaletou. Hlavně tu vanu jsem si každý večer pořádně užívala. Na poschodí byla obrovská ložnice s manželskou postelí a určitě byla možnost i přistýlek. Všechno bylo dobře udržované a čisté.
Ubytování se psem nebyl vůbec žádný problém. Jediný problém byl s restaurací, která patřila k penzionu. Dovnitř jsme se psem nemohli, ale i přes nevlídné počasí bylo docela teplo, tak jsme většinou seděli pod stříškou na venkovní terase. Vůbec nám to nepřekáželo, protože výhled na okolní hory byl nádherný.
Ubytování Kamzík

Co se týká jídla, snídaně byla formou švédských stolů a nabrat jste si mohli cokoliv. Od zdravé snídaně až po tu nezdravou. Oběd se dal kdykoliv objednat (pokud jste nebyli mimo) a večeře probíhala formou výběru z menu s polévkou. Jídlo bylo chutné a velmi mě potěšilo, když jsem si mohla dát svíčkovou. Tu jsem na Slovensku opravdu nečekala a byla výborná. Svíčková patří mezi moje nejoblíbenější jídla.


Výběru, rodinného penzionu Kamzík, neolitujete v létě ani v zimě. Obzvlášť, když jste aktivně založení. Okolní příroda přímo vyzývá k nádherným turistickým procházkám, cykloturistice a taky horské cyklistice. V okolí by měla být možnost rybolovu, jízdy na koních, paintballu a golfu. V zimě si můžete užít lyžování, snowboarding a terén pro běžky
My jsme tam byli zhruba v polovině července, ale počasí nám bohužel nepřálo. První dny pršelo a vyjasnilo se až v den odjezdu. Takže jsme toho po okolí moc nenachodili.  


Kromě procházek v nádherné přírodě jsme navštívili i Světelný dům, ze kterého jsem byla docela zklamaná. Reklama byla lákavá, ale skutečnost jiná. Když jsme tam byli, akorát měli výstavu hmyzu. Natočila jsem pro vás i krátké video z prohlídky, tak kdo ho ještě neviděl a je na ni zvědavý, klikněte na odkaz výše a dole v článku ho najdete. 
Světelný dům Ždiar

Zrelaxovat můžete v místním wellnessu, který se nachází pod restaurací. Mají tam saunu, vířivku a taky možnost masáže, kterou si musíte objednat den dopředu. Já jsem využila jen vířivku, protože mi sauna nedělá dobře, ale manžel si ji pochvaloval. Při pobytu od dvou nocí je hodina privátního vstupu do wellnessu zadarmo. Jinak se platilo 15 eur na hodinu.


I přes škaredé počasí jsme si pobyt užili. Personál byl velmi milý, okolí hezky čisté a bylo vidět, že se o všechno dobře starají. 

Byli jste už někdy v Belianských Tatrách nebo jezdíte na hory?
SHARE:

22 komentářů

  1. Chcela by som na takýto výlet ale teraz asi ťažko niekde pôjdeme, inak pekný článok

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Taky bych někam vyrazila, kdyby to šlo. :-)

      Vymazat
  2. Na hory jezdíme často a rádi, byli jsme několikrát i na těch slovenských, ale zrovna Belianských Tatrách ne. Penzion vypadá moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné, ať už je svět zas v pořádku a můžeme víc cestovat, hrozně mi to chybí!

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj,
    to je moc pěkný článek. Slovensko bych chtěla více procestovat, téměř ho neznám, tak se mi tyto tipy fakt hodí. Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuji. Taky se měj krásně a užívej svátky. :-)

      Vymazat
  5. Penzion vypadá skvěle. :) Jo teď se dlouho nikde nepodíváme :D
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  6. Ubytování působí rodinně, člověk by se jel hned podívat.. :) A o přírodě ani nemluvím..

    OdpovědětVymazat
  7. Je to tam opravdu nádherné, musel to být kouzelný pobyt. :))

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to moc pěkně. :) Mě se zatím asi nejvíc líbilo ve Švédsku v Uppsale. Byl to Vandrarhem na Kungsängstorg.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ve Švédsku jsem ještě nebyla. Muselo tam být nádherně. :-)

      Vymazat
  9. To je nádherný, trochu mi ubytování připomíná Rakousko Alpy :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mají to tam opravdu moc pěkné. A ty výhledy na hory byly parádní. :-)

      Vymazat
  10. to vypada nadherne, ubytovat v necem takovem musi byt neskutecne hygge a tahle v zime to musi byt pecka. libi se mi drevene stavky, roubenky apod a tento penzion vypada opravdu moc hezky!

    www.melissahartford.blogspot.com
    Melissa Hartford | lifestyle & fashion blogger
    Instagram

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig