úterý 2. února 2021

Moje jednoduchá úprava vlasů

Přeji pěkný den.

Vlasy jsou korunou krásy každé ženy a tak mě napadlo, že bych vám mohla ukázat, jaké výrobky na ně, momentálně, používám. Snažím se toho používat co nejméně, abych vlasy zbytečně nezatěžovala a vydržely mi dlouho svěží.

Nejdůležitější je pro mě kartáč na vlasy. Jiné, než ty od Tangle Teezer ani nepoužívám. Bez problémů a hlavně šetrně s ním rozčešete jak suché, tak mokré vlasy. Doma mám tenhle modrorůžový, který vidíte na fotce a v kabelce nosím kompaktní verzi i s krytkou na štětinky.
jednoduchá úprava vlasů

Vlasovou kosmetiku střídám a velmi ráda zkouším nové produkty. Jedním z nich je i vegan šampon na suché vlasy od značky Neobio. Šampon je vhodný pro regeneraci vlasů. Vyživuje je a dodá jim pružnost a lesk. Má veganské složení, neobsahuje parabeny, SLS, silikony ani umělou parfemaci. 

Šampon od Neobio obsahuje výtažek z lilie a moringy. Má výraznější nasládlou, bylinkovou vůni. Je to zvláštní vůně, ale nevadí mi. Šampon má příjemnou gelovou konzistenci a je čiré barvy. Není potřeba ho nanášet ve velkém množství, protože při masírování hlavy velmi dobře napění. Lehce se smývá a po opláchnutí jsou vlasy tvrdší. Takže pokud máte, jako já, dlouhé vlasy, bez kondicionéru nebo nějakého balzámu, pro lepší rozčesávání, se neobejdete. Zanechává je totiž dost zacuchané. Šampon vlasy jemně a hlavně dobře umyje. Dokonce se s ním ani barva rychleji nevymývá. Vlasy opakovaně umývám až třetí den po umytí.
Neobio vegan šampon pro poškozené vlasy

Na Instagramu značky Garnier se mi podařilo vyhrát bezoplachovou vlasovou péči 10v1 SOS Repair. Spojuje sílu přírodního amla oleje s tekutým amino keratinem na regeneraci vlasů poškozených vlivem nadměrného stylingu nebo barvením. Řešení 10-ti problémů v 1 produktu. Posílené vlasy působí omlazeným dojmem, jsou hladší, chráněné před teplem (až do 230 stupňů) a poškozením.

Bezoplachová vlasová péče od Garnier má krémovou konzistenci a nádherně ovocnou vůni. Aplikuje se z praktické pumpičky. Většinou ji nanáším do mokrých vlasů, aby mi usnadnila rozčesávání a využívám ji i na ochranu před teplem. Jen se snažím balzám nanášet hlavně do délek a ne moc blízko pokožky hlavy. Naštěstí vlasy nijak nezatěžuje. Po vysušení jsou vlasy hezky hebké, hladké, lesklé a jemně provoněné. Jediné, co tu můžu vytknout a je to úplná maličkost, že by bezoplachová péče mohla vlasy více provonět svou nádherně ovocnou vůní. 
Garnier Fructis SOS Repair 10 v 1

Tepelné úpravě vlasů se snažím vyhýbat. Většinou je nechávám volně uschnout, ale někdy se mi stane, že je potřebuji rychle vysušit. Obzvlášť, když si je neumývám v obvyklou dobu. Určitě to sami poznáte. Někdy se vám nechce nebo vám do toho něco vleze a potom umýváte na poslední chvíli. Mám doma žehličku na vlasy, kulmofén, ale vždy nejraději sahám po klasickém fénu na vlasy.

Fén na vlasy Fenité od značky Eta má funkci ionizace, tři stupně nastavení teploty + studený vzduch, dvě rychlosti proudění vzduchu, dva nástavce a poutko na zavěšení. Technickými údaji vás zatěžovat nebudu, ale kdyby vás zajímaly, můžete si je přečíst na daném odkazu.

Fén je hlučnější, ale výkonnější než ten, který jsem měla doma. Vlasy jsou po vysušení jemné, hladké, lesklé a nekrepatí. Funkce ionizace funguje dokonale. Tuhle funkci jsem na starém fénu neměla a rozdíl je vidět. Z tohoto fénu jsem nadšená a myslím, že by se za něj nemusela stydět žádná kadeřnice. Vlasy jsou suché během chvilky. Jen si musím dávat pozor, protože jak hodně fouká, stalo se mi, že mi pramen vlasů zacuchal a potom jsem ho pracně rozmotávala. Rozčesat to nešlo. Samozřejmě to nebyla chyba fénu, ale mé nešikovnosti. 
Fén se dobře drží, tlačítka výborně fungují a délka elektrického kabelu (2,4 metry) je pro mě dostačující.
ETA Fenité 832090000 fén na vlasy

Článek vznikl ve spolupráci s e-shopem Holime.eu, který mi do článku daroval šampon a fén a velmi pěkně jim za tyhle výrobky děkuji. Na e-shopu najdete i spousty jiných výrobků na péči o vlasy, tělo, vousy a nežádoucí chloupky. Jestli vás e-shop zaujal, najdete ho i v české verzi Holime.cz.

Používáte fén, kulmu nebo žehličku na vlasy? Jaký šampon teď používáte? 
SHARE:

44 komentářů

  1. Ja mám šampónov doma vždy niekoľko. Ale uplne najradšej mám také tie obyčajné Dixi - žihľavový napr, alebo momentálne mám jeden bylinkový od nich. Potom mám vždy doma aj fialový šampón, nakolko som blondina a potrebujem stiahnuť žlté odlesky.
    Kondicionéry nepoužívam, ale po umyti vždy používam buď krém, alebo olejček do vlasov. Potom sú vyživené, voňajú a aj sa lepšie rozčesávajú.
    Tangle teezer poznám, všade sa o nom píše, všetci ho chvália.. no ja ho nemám. Mám iba obyčajnú kefu a vlasy teda zbytočne často neprečesávam, mastia sa potom viac..
    Čo sa týka fénu, som na tom ako ty - keď nemusím, nepoužívam, radšej nechávam voľne vyschnúť. Častejšie vlasy upravujem žehličkou, nakoľko sa mi hlavne okolo tváre všelijako vlnia a ja to nemám rada, tak si ich aspoň tam vyrovnávam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kopřivový šampon je skvělý. Taťka ho používá a sem tam mu ho ukradnu, když jsem u rodičů a na druhý den mám vlasy hezky jemné a lesklé. :-)

      Vymazat
  2. Kedysi som nedokázala nechať si vlasy vysušiť len tak, vzduchom. Vždy som použila fén a na to hneď žehličku. Chudiatka vlasy. Teraz sa to snažím obmedzovať a používať čo najmenej tepla na vlasy a ak áno, tak iba jeden prístroj. Už si nechcem tak zničiť vlasy.
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, tak to musely vlasy opravdu trpět. Naštěstí už jsou na trhu různé produkty na ochranu před teplem. :-)

      Vymazat
  3. Super článok! :)
    Ja som dnes tiež akurát pridala článok o mojej starostlivosti o vlasy. :)
    blog sydneysleek

    OdpovědětVymazat
  4. Fén také používám občas když právě někde pospíchám. :) Jinak ho nepoužívám. Šampon vypadá dobře. Já teď používám šampon od značky Nature Box a je docela fajn. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem ho jednou zkoušela a nebyl špatný. :-)

      Vymazat
  5. Já někdy vlasy nechávám uschnout jen tak, někdy fénuju, žehličku ani kulmofén nepoužívám. Šampony střídám, aktuálně mám pro šampon Alverde a kondicionéry jsem si teď docela oblíbila od Yves Roche.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šampony od Alverde jsem tuším ještě neměla, můžou být dobré. :-)

      Vymazat
  6. Ahoj, já mám péči o vlasy trochu komplikovanější, protože musím používat dehtový šampon od kožní doktorky. Ten pak vymývám něčím obyčejným a na druhé mytí používám momentálně šampon proti padání vlasů, protože mě to v posledních měsících trápí. Nutností je pro mě kondicionér, abych vlasy rozčesala. Jinak je nechám trochu proschnout a pak je fénuji. Fén mám hodně kvalitní a tři minutky jsou vlasy suché... Nepoužívám žádné laky nebo gely, na to mě moc neužije. Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš opravdu složitou péči, vůbec ti ji nezávidím. A ten fén musí být super. :-)

      Vymazat
  7. Tento hřeben a vlasovou péči od Garnier používám také a nedám na tyto výrobky dopustit :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  8. TU bezoplachovou péči od Garnier možná zkusím, jejich produkty mi vždy vyhovovaly. :))

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Martin, na bezoplachovou péči se ráda podívám, vlastně ještě jedna mi byla doporučována a to od Elseve. Fén Eta je jednak krásný, ale dle Tvého popisu parádní. Mám také nový, tem můj = první ionizační mi vydržel neuvěřitelných 16 let. Do takových produktů opravdu neváhám investovat, jednak se to vyplatí a hlavně, mé vlasy za to stojí. 👍😇
    Moc pěkný a poutavý článek. Prima večer. ☺
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj a děkuji. Můj starý fén tu funkci neměl a ten rozdíl jde opravdu poznat. :-)

      Vymazat
  10. Žiadny z týchto produktov som neskúšala, ale tá bezoplachová starostlivosť od Garnieru vyzerá veľmi dobre :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  11. Jsem moc ráda, že se ti výrobky líbily a že jsem ten šampon nevybrala úplně nejhůř😁! A koukám, že se s ním nevymývá barva rychleji, protože když myje tak důkladně, počítala bych s tím, že to stáhne vše :D.

    A ten fén je fakt krásnej. Designovka 😎.

    MAYBELLINE LIFTER GLOSS 💄 RECENZE 🌟 | KOSMETIKA| Verča ze Ztracena v Praze

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeeej, to jsi byla ty? Tak to je super. Ten šampon je skvělý, umýval jemně a barvu vůbec nestáhl. Toho jsem se bála nejvíc. :-)

      Vymazat
  12. Na Tangle Teezer nedám dopustit, jiný už doma nechci :-)

    OdpovědětVymazat

  13. Hey dear! Loved your post and allready followed your blog, i want invite you to visit and follow my blog back <3

    www.pimentamaisdoce.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  14. Kartáčů a hřebenů mám doma několik, ale stejně nejraději taky sahám po Tangle Teezerovi. :)

    PS: Ten fén má skvělý design!

    Ela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tangle Teezer je skvělý. Líbí se mi i jejich barevné designy. :-)

      Vymazat
  15. Fén vyzerá super ♥ Ja si ich však nechávam pekne prirodzene preschnúť. Málokedy do roka použijem fén ❤

    Blog de la Licorne *

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se snažím tepelné úpravě vlasů vyhýbat, ale někdy to nevyjde, no. :-)

      Vymazat
  16. Ten fén se mi moc líbí, vypadá moc krásně. Ale musím říct, že se fén snažím používat minimálně a vlasy nezatěžovat. Garnier mi bohužel nikdy moc nevyhovoval, z drogerky jsem vždy měla ráda Loreál a teď mi hrozně sedí Lush, ačkoliv je dražší. Jinak už několik let nedám dopustit na šampuky, mám po nich ty nejhezčí vlasy za celé roky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, že ti šampuky tak sedí. Já jsem jich už několik vyzkoušela a žádný mi nesedl. :-/

      Vymazat
  17. Vlasy, moje oblíbený téma od minulého roku :D Jiný hřeben, než Tangle Teezer taky nepoužívám a před rokem jsem si oblíbila šampon a kondicionér od značky Wella z řady Invigo Nutri Enrich. Musím říct, že moje vlasy jsou znovu jemné, plné života a Wella mi neskutečně vyhovuje:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Welly jsem ještě nic neměla, tak děkuji za tip. :-)

      Vymazat
  18. Na e-shop určitě kouknu, fén se mi líbí i vzhledově a hodil by se mi do nové koupelny. Co se týče rozčesávání, s tím mám problém vždycky jak ho použiji, takže buď spím s mokrou hlavou, a ráno šílenost, nebo zacuchanou hned po fenování. Začarovaný kruh :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se to stalo poprvé. Ale je fakt, že můj starý fén nebyl tak výkonný, jako je tento. :-)

      Vymazat
  19. Garnier produkty mám ráda, musím vyzkoušet tu bezoplachovou péči :)) díky za tip

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo. Já jsem s ní velmi spokojená a ta vůně... :-)

      Vymazat
  20. Na vlasy používám aktuálně ráda Pantene a Glisskur. Jinak fén mám nějaký "poděděný", ale je moc fajn. Já se moc ve fénech nevyžívám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pantene je super. Jejich péči mám taky ráda, ale Glisskur mi moc nesedí. Můj starý fén byl taky poděděný. :-D

      Vymazat
  21. Já bych moc chtěla vyzkoušet ten tangle teezer, i když hřeben používám jen po umytí vlasů, či při žehlení, tak by se hodil. Fén je nádherný. K výhře Garnieru gratuluji, mám tuto kosmetiku ráda a ani nevím, že takový produkt je.:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Kdybych ho nevyhrála, asi bych o něm taky nevěděla. :-)

      Vymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig