úterý 9. února 2021

Přečteno za leden

Přeji pěkný den.

Dneska jsem si pro vás připravila článek, ve kterém vám ukážu, jaké knihy jsem, za minulý měsíc, přečetla. Ještě nevím, jestli tyhle články budou vycházet pravidelně, protože přeci jen je času někdy více, jindy zase méně...
Koupila jsem si i novou čtečku knih, plus jsem začala chodit do knihovny a tak vždycky, po večerech, místo televize čtu.

Jako první jsem v lednu přečetla knihu Sázka na vášeň od autora J. R. Ward. Byl to nádherný román z koňského prostředí. Vrátila jsem se v čase a zavzpomínala na své dětství, kdy jsem se také hodně věnovala koním.
V knize se vypráví o Arlington, která si koupila nezvladatelného koně. Její blízcí z toho nebyli nadšení, dělali vše pro to, aby si ho nekupovala, ale ona byla rozhodnutá. Oslnil ji svým ladným pohybem a jiskrou v oku. Navíc se zapřísahala, že za dva měsíce se s ním zúčastní Kvalifikace. Zda to všechno spolu zvládnou a jaké překážky jim společný život přinese vám už neprozradím. Sice se jedná o starší knihu, ale bylo to nádherné, romantické, oddychové čtení, při kterém se zasmějete a na konci i popláčete. Jediné, co mi na knize vadilo, bylo oslovování hlavní hrdinky jejími iniciály. I přesto knihu hodnotím na 5/5.
J. R. Ward - Sázka na vášeň

Další kniha nese název Řekni něco legračního od Penelope Ward. Věřím, že každý z nás má nějakého nejlepšího kamaráda z dětství. Problém je akorát v tom, že v této knize se museli od sebe oddělit a oba mají svou verzi, proč se tak stalo. Rana se jednoho večera, kdy to trochu přehnala s vínem, rozhodne svému kamarádovi, po 13-ti letech, zavolat. Tím se spouští vlna telefonátů po nichž se Rana rozhodne letět za ním do Kalifornie. Tam zjistí, jestli telefonáty stály za to nebo jestli zavolat mu opilá nebyla jedna velká chyba. V knize se mi líbí i malá kamarádka Lilith, kterou Rana chodí pravidelně navštěvovat a na konci sehraje důležitou roli. Kniha patří mezi erotické romány. Byla krásná, vtipně napsaná, nahlas jsem se u ní smála. Akorát zápletka byla, pro mě, velmi slabá a tak knize dávám trochu menší hodnocení 4/5.
Penelope Ward - Řekni něco legračního

Kniha Chci tě od Jen Frederick patří taky mezi erotické romány, ale byla úplně jiná. Z mafiánského prostředí a ulice. Hlavní hrdina Leka najde malou holčičku Bitsy. Podle všeho taky nemá kam jít, tak ji přichýlí k sobě a stará se o ni. Autorka nám ukazuje krutý život na ulici. Jak je těžké tam vyrůstat a hlavně se uživit. Kolikrát musíme vzít takovou práci, která se nám vůbec nelíbí. Bohužel už jsme se do všeho zapletli a jedinou výpovědí je smrt.
Kniha se mi moc líbila, bylo to zase něco jiného, drsného. Hlavní postavy mi přišly sympatické a i když se Leka živil nelegální prací, oblíbila jsem si ho. Pokud vám ale vadí vulgarismy a kruté věci, jako lámání nebo řezání prstů, raději se do knihy nepouštějte. Knihu hodnotím na 5/5.
Jen Frederick - Chci tě

Pomalu zjišťuji, že mě baví hodně žánrů. Dokážu přečíst všechno. Jediné, co mě nebaví jsou fantasy knihy. Abych tu předešlou romantiku a erotiku trochu promíchala, přečetla jsem knihu Kruh od autora Bernard Minier. Je to druhý díl ze série Martin Servaz. Doporučuji je číst chronologicky. Já jsem první díl Mráz četla, tuším, dva roky nazpět. Kniha se mi líbila a tak jsem se rozhodla, že si přečtu další případ komisaře Martina. Tahle série se řadí mezi detektivky, ale já jim říkám detektivní thrillery. 
Bylo to typické řešení případu, kdy našli mrtvou ženu. Spoutanou a utopenou ve vaně. V zahradě u bazénu sedí její žák a milenec pod vlivem drog a na nic si nepamatuje. Vše se odehrává ve zdánlivě poklidném městečku Marsac v Pyrenejích, známé díky elitní univerzitě. Během vyšetřování se ještě několik vražd vyskytne. Martina o pomoc ve vyšetřování požádá jeho bývalá láska z místní univerzity. Aby tento případ vyřešil, musí se ponořit do své vlastní minulosti a znovu otevřít své staré rány.
Kniha byla poutavě napsaná, dobře se četla a nechybělo ani napětí. Bavilo mě, spolu s Martinem, řešit jeho případ. Úplně jsem se do role komisaře vžila a přemýšlela s ním, kdo za vším může být. Líbí se mi, že Martin si nehraje na žádného super hrdinu. Je to obyčejný, sympatický, citlivý člověk a neumí střílet. U těchto knih je důležité, aby jste dávali pozor a neunikla vám žádná informace. Jen tak vám díly skládačky do sebe postupně zapadnou a všechno bude dávat smysl. Knihu hodnotím na 5/5.
Bernard Minier - Kruh

Zaujala vás nějaká kniha? Co rádi čtete?
SHARE:

32 komentářů

  1. Tyjo docela koukám, kolik jsi zvládla knih! Já ráda čtu, ale musím si na to najít čas.. Třeba ted se plácám už asi měsíc v knížce What I Know For Sure od Oprah Winfrey - je skvělá, ale nějak nemám čas na čtení, nebo ho raději trávím jinak :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já právě ten volný čas věnuji knihám. Vždycky po večerech. :-)

      Vymazat
  2. Za tento rok jsem nepřečetla snad ani stránku, mě taky baví různé a docela dost žánrů :) Ale nejvíce asi ta romantika a pak thrillery.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thrillery mám taky ráda. Na jeden se tento měsíc chystám, tak snad ho stihnu přečíst. :-)

      Vymazat
  3. Od J. R. Ward miluji Bratrstvo černé dýky, tak možná zkusím i tuhle :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do té série se začetla mamka. Taky se ji hodně líbí. :-)

      Vymazat
  4. Podobný článek mám také v plánu, jen spojím dva měsíce dohromady, i když jsem se snažila číst i v lednu, tak skrz dodělávání školy jsem si na čtení nenašla tolik času, kolik bych chtěla :) Zaujal mě hned první román, dříve jsem příběhy z koňského prostředí přímo hltala :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je jasné, škola má přednost. A ten román byl moc krásný. :-)

      Vymazat
  5. Takové články mám rada tak doufám, ze budou často. :) no taky nečtu fantasy ty me vůbec nebaví. A už se těším na knihu Kruh,až teda přečtu první díl. :)
    Vítejte u Mišky




    OdpovědětVymazat
  6. Ani jednu knihu zatím neznám, ale jsou to skvělé tipy a určitě si nějakou z nich ráda přečtu. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Teda, já mám za tento rok zatím přečtenou jednu celou knihu a druhou rozečtenou. A nemám nějak náladu a chuť číst teď vůbec :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahojky,
    četla jsem z tvých knih jen Penelope Ward a líbila se mi. Všechny ostatní neznám, ale dost mě zaujaly. Podívám se po nich, knih není nikdy dost:-) Na blogu mám taky článek o přečtených knihách za leden - http://ciculka.cz/precteno-leden-2021/, tak se můžeš mrknout:-) Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, ta kniha byla pěkná, jen pro mě slabá zápletka. Přijde mi,že knihy, které nenapíše s Vi Keeland, tak jsou o to slabší. Jinak k tobě za chvíli nakouknu. :-)

      Vymazat
  9. Já čtu hodně detektivky a thrillery (a naopak skoro vůbec romantiku), takže mne zaujal Kruh. B. Miniera vůbec neznám, takže dobrý tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem ti dala nějaký tip. Bernard Minier skvěle píše. :-)

      Vymazat
  10. Wow, tak to je knih. Já zvládla půlku jedné a dva časopisy k tomu :-D.


    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
  11. Od Miniera mám doma všechny jeho knihy a dvě poslední ještě čekají na přečtení :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Tolik knih za jediný měsíc, ty jsi skvělá! Já se snažím si na knihy najít čas, ale mám ho tak málo, že zvládnu jednu, max dvě měsíčně.

    In the moment with Ejmina | Instagram

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Furt lepší než žádnou. Knihy jsou relax a většinou čtu večer místo televize. :-)

      Vymazat
  13. Páni, tolik knih! Já v lednu bohužel nestihla ani jednu, ale za únor už jednu mám a chci si na čtení dělat více času, ale někdy je toho prostě moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu. Proto taky nevím, jestli tyhle články budou vycházet pravidelně. :-)

      Vymazat
  14. Jsi dobrá. :) Já už několik měsíců zůstávám u jedné a to jsem k Vánocům dostala knihu a nejsem schopná se dokopat.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já k Vánocům taky dostala knihu a ještě ji nečetla. :-D Tak snad na ni brzy dojde řada.

      Vymazat
  15. Wau, ty si skvelá. Máš môj obdiv. Ja som teraz začala čítať miluj svoj život a dosť ma to chytilo.

    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to nepoznám. Díky za tip. Hned se jdu podívat o čem to je. :-)

      Vymazat
  16. Super inspirace.. Já zase naopak fantasy miluju, ale čtu snad všechny žánry.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Tak to je super. Taky se začtu skoro do všeho až na to fantasy. :-)

      Vymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig