úterý 11. května 2021

Já a moje cvičení

Přeji pěkný den.

Dneska bych vám chtěla povyprávět o tom, jak jsem začala cvičit, co všechno jsem změnila a taky to, co mě motivuje ke cvičení. Jen dopředu upozorňuji, že nejsem žádný odborník, kalorie v jídle si nepočítám a ani neužívám žádné doplňky stravy, které se při cvičení zvyknou užívat.

Ještě minulý rok jsem v našem městě hledala nějaké skupinové cvičení i s kamarádkou. Obě jsme chtěly začít cvičit, protože jsme jen přibíraly na váze. Bylo těžké najít něco, co by obě bavilo, ale naštěstí jsme se shodly a od poloviny září, minulého roku, jsme začaly chodit na skupinové cvičení, kde vždycky protáhneme celé tělo. Cvičení bylo 2x týdně a potom nám fitness centra zavřeli. Jenže já chtěla tak strašně moc cvičit, že jsem si doma vytvořila koutek na cvičení. Ze začátku jsem poctivě cvičila podle videí, ale samotnou mě to moc nebavilo. Skončila jsem aspoň pravidelným cvičením na mini stepperu. I když se mi sebevíc nechtělo, co druhý den jsem na něm šlapala třicet minut bez přestávky a vydržela tak cvičit až donedávna, kdy nám fitness centra zase otevřeli a my se opět vrhly na skupinová cvičení. Už makáme 3x týdně a neskutečně mě to baví.
Teď, když už je příjemnější počasí, vezmu psa a každý den se snažím jít aspoň na jednu delší procházku
Bydlíme v paneláku na šestém poschodí, takže když jdu někam sama, snažím se chodit po schodech. Dá to fakt zabrat. 
Sportovní legíny - Bonprix.sk
Tenisky - Bonprix.sk

Dříve jsem nerozuměla tomu, když někdo řekl, že si to musím v hlavě sama urovnat. Teď už vím, co se tím myslelo a já si opravdu řekla, že chci se sebou něco udělat. Myslím, že tohle je první nejdůležitější bod, bez kterého by to nešlo. Nebo možná šlo, ale ne dlouhodobě, protože kromě cvičení jsem změnila i stravu. Bez toho by se to taky neobešlo, protože cvičení a pravidelná strava jdou ruku v ruce.

Mou největší výhodou bylo to, že jsem věděla, kde je problém. Možná se teď zhrozíte, když vám řeknu, že jsem jedla jen 2x denně, oběd a večeři. Mé tělo si tak ukládalo tuky na "horší časy". Taky jsem měla málo pohybu, takže se energie přijatá z jídla nestíhala spalovat. 
Tomu všemu je už konec. Začala jsem jíst pravidelně v menších dávkách 5x denně. Většinou v rozmezí dvou až třech hodin. Začala jsem jíst víc zeleniny. Vlastně skoro žádné jídlo bez zeleniny už nejím a někdy si dokonce udělám i zeleninový salát, je výborný. Těším se až budeme mít čerstvou zeleninu ze zahrádky, to bude zase o něco chutnější. 
Covidová doba mi přeci jen něco dala. Jak bylo všechno zavřené, pomohla mi přestat pít kofolu, latte, cappuccino, vídeňskou kávu apod. To jsem si většinou dávala, když jsme chodili do naší oblíbené kavárny a že to bývalo dost často. Někdy se to neobešlo i bez zákusku. Teď už jsou terasy otevřené a mě to tam vůbec netáhne.
Nedržím žádnou dietu, jím vše, co jsem jedla dříve, jen dávám pozor na to, abych jedla pravidelně a nezapomínala na ovoce a zeleninu. Ještě bych měla dodat, že sladkosti moc nejím, jsem spíše na slané pochutiny.
Tenisky - Bonprix.sk

Někdy se mi stane, že se mi fakt nechce nic dělat, jsem unavená a potřebuji motivaci. Nejvíce mě motivují moje starší fotky, kde mám ploché břicho a jsem hubená. Stačí se na ně podívat a já to tělo chci zpět. Taky na internetu ráda sleduji osoby, co na sobě makají a jdou vidět výsledky.
V neposlední řadě mi hodně pomáhá i fitness náramek. Určitě tu věcičku všichni poznáte. Dá se propojit s telefonem. Monitoruje kvalitu spánku, srdeční tep, ušlé kroky a mnoho dalšího. Pod 10 tisíc kroků mi ten náramek prostě nesmí ukázat. Ani o víkendu. 

Když už se přemůžu, domácí cvičení si zpříjemňuji rychlejší hudbou nebo oblíbeným seriálem. Při skupinovém cvičení ve fitku taky máme puštěnou hudbu a je to mnohem lepší, než kdyby bylo ticho. Můžete zkusit cvičit i do rytmu. Samozřejmě nesmím zapomenout ani na pěkné a pohodlné oblečení. Jestli mě sledujete delší dobu, víte, že oblečení nejraději nakupuji na e-shopu Bonprix.sk. Nabízí i sportovní oblečení, které mi taky skvěle sedí a jsem spokojená i s kvalitou. Celkově je nejdůležitější si dávat pozor na to, z jakého materiálu je daný kousek vyrobený a taky hodně dávám na názory ostatních.
Oblečení Bonprix
Oblečení je stejné, jako na první fotce. Vše je z e-shopu Bonprix.sk.

A výsledek? Od minulého roku jsem dala dolů 10 kg. Cítím se lépe, mám větší kondičku a víc vydržím. Na těle to až tak moc poznat nejde, za to na oblečení to vidím hodně. Dokonce jsem začala nosit o číslo menší trička, které mi už byly nepohodlně upnuté. Teď jsou mi volnější a já na sobě makám dále. Tohle všechno dělám pro sebe a nehodlám se jen tak vzdát.

*Děkuji e-shopu Bonprix za krásné sportovní oblečení. Jen legíny na druhé fotce mi koupila maminka, které taky moc děkuji.*

A co vy? Cvičíte?
SHARE:

22 komentářů

  1. Já hodně cvičila v době covidové, hlavně v té první vlně, kdy jsem měla čas mezi službami v práci. Rozhodně nehubnu, protože si stabilně držím svých 54 kg, ale tak nějak jsem se chtěla cítit líp. Teď už na to nemám tolik času, ale sem tam si zacvičím, aspoň 1x týdně :)
    10 kg dole je moc pěkný výsledek, držím palce v pokračování!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Cvičení je super, i když nehubneš. Zpevníš a vytvaruješ si postavu. :-)

      Vymazat
  2. Páni, 10 kg dole je úžasných. Na fotkách ti to navíc moc sluší.
    Já bych potřebovala taky něco shodit, a i když se snažím hýbat spíš přirozeně (delší chůze, kolo, jóga), protože mě nějaký šílený cvičení nebaví a na sport nejsem zrovna úplně zdatná, tak mi to zatím moc nejde. Asi je to hodně i v té hlavě, jak píšeš. Musím na sobě taky zapracovat, no. Ale fakt skvělý výsledek a jen tak dál! :-)

    Ketrin ~ Vnímej blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Ano, nejdřív si ty sama musíš říct, že to chceš. Být odhodlaná vydržet. :-)

      Vymazat
  3. Wow, 10 kg - to jsi dobrá. Já bych to taky potřebovala, ale zatím myslím nemám to správné odhodlání... Ale aspoň chodím v polední pauze pravidelně na procházku - většinou na půl hodiny. HO je v tomto trochu mor - chybí mi takový ten úplně běžný pohyb - cesta to práce, chození po budově...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tomu rozumím. Ne vždy to jde. Ale tak vy chodíte na dlouhé túry. :-)

      Vymazat
  4. Skvělý výsledek. Taky se snažím cvičit, ale spíše jen doma. Zatím jsem shodila 4 kila, takže si myslím že dobré. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  5. To je skvělé! Hezky sis k tomu našla cestu a hlavně, že tě to baví.
    Já cvičím 5-6x v týdnu, baví mě to a je to taková moje terapie. Teď když konečně začíná být i hezky, tak bych k tomu ráda přidala i tůry, ale zatím kdykoliv máme volno s přítelem, tak prší 😂
    Držím palce v další cestě, 10kg to je už dost!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. To cvičíš hodně. Taky bych to brala, je to skvělé. :-)

      Vymazat
  6. Waaau, tak tlieskam. Pekná kopka kil sa ti podarila dat dole. Perfektné, len tak dalej. Ja cvičim aj necvičim. Ako kedy. Mávam obdobia, ked cvičim a potom obdobia ked necvičim. ALe každopádne cvičenie je dobrá vec, pre telo aj dušu.
    Tak nech ťa to ešte dlho drží a bavi.

    OdpovědětVymazat
  7. Fitness náramky jsou skvělí pomocníci přu hubnutí, sama na něj nedám dopustit! :) Moc držím palce!

    OdpovědětVymazat
  8. Ten výsledek je úžasný, ale ještě lepší je to, že to děláš pro své zdraví. Neznám tě, ale vyvolalo mi to úsměv na tváři. :)
    Já jsem začala cvičit 4 týdny zpět a do toho se snažím více chodit. 6x týdně si dávám jednoduchou jógu a 4 - 5x týdně cvičím. K tomu se snažím víc pít, protože pitný režim, to je teror. Největší výsledek vidím na své psychice. Líp se mi spí, přemýšlí a je mi prostě hrozně fajn. Chození do kopců už není takový teror i díky józe, která mi pomáhá s problémy s lýtky a hlavně už neznám bolest zad! :) Za 3 týdny jsem měla dohromady -8 cm a to je podle mě skvělé! :) Proto mě takový článek, jako je tvůj motivuje pokračovat a nevzdávat to :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velmi pěkně děkuji za milý komentář a taky ti držím palce. Cvičíš hodně a je skvělé, jak ti pomáhá. Se zády mám taky problém a na pitný režim jsem úplně zapomněla. Většinou piju čistou vodu, maximálně bublinkovou ze Sodastreamu. A vypiju jí docela dost. :-)

      Vymazat
  9. Marti změna jde vidět a jak mě znáš už z článků, tak určitě víš, že tě v tomhle podpořím. Jen tak dál :) A máš pravdu, člověk si to musí urovnat v hlavě, než dojde ke změně. Jen ze zvědavosti, na jaké skupinové cvičení chodíte? My jsme chodívaly na HIIT, Pilate jsme zkoušely a břišní pekáč, nebo Zumbu.

    Somethibgbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Hele, já vůbec nevím. :-D Nemá to žádný název, jen společné cvičení. Cvičíme s vlastní váhou. Pondělky máme zaměřené na nohy, středy na ruce, kdy používáme činky a pátky jsme měli zatím jen párkrát, ale přijde mi to něco jako na výdrž, protože to bývá vždycky největší makačka. :-D A vždy protáhneme celé tělo. :-)

      Vymazat
  10. Ahojky,
    cvičíš fakt pěkně a pořídila sis na to moc hezké oblečení. Z Bonprixu objednávám často, taky jsem si tam nakoupila nějaké sportovní věci. Já jsem za ten rok doma strašně zlenivěla, musím se zase začít více hýbat... Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuji. To já jsem se snažila udržet v pohybu. :-) Taky se měj moc hezky.

      Vymazat
  11. Pecka, 10 kg dole je mazec! Já začala cvičit na konci minulého roku, teď mám už skoro měsíc pauzu, protože jsem doháněla věci do školy a bakalářka mi žrala veškerý volný čas. Od příštího týdne ale začínám měsíční program s osobní trenérkou a jídelníčkem, tak jsem na to zvědavá:) Držím palce ať tě motivace neopustí i v budoucnu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, snad mě neopustí. Ty jo, program s osobní trenérkou a jídelníčkem, to musí být super a taky určitě finančně náročnější. :-)

      Vymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig