úterý 8. června 2021

Přečteno za květen

Přeji pěkný den.

Máme tu nový měsíc a s ním přichází i můj seznam přečtených knih za minulý měsíc. V květnu jsem moc času na čtení neměla a tak jsem toho moc nepřečetla. Možná to bylo i tím, že jsem natrefila na knihy, které mě moc nebavily a tak jsem se do čtení kolikrát nutila, protože nemám ráda nedočtené knihy. Začnu ale těmi, které se mi moc líbily.

Knihu King napsala americká autorka T. M. Frazier a řadí se mezi erotické romány pro ženy.
Kniha vypráví o zuřivém, vášnivém a odhodlaném Kingovi, který vyrůstal v nelítostném světě a vždy žil na hraně zákona. Teď se věnuje uměleckému tetování, ale je taky kariérní kriminálník a drsný alfa samec.
Doe je úplný protiklad. Ze své minulosti si nic nepamatuje. Jednou se probouzí v popelnici celá potřísněná krví. Není schopna si vybavit jedinou vzpomínku kým je a odkud pochází.
Po návratu Kinga z vězení, uspořádá jeho kamarád Preppy uvítací party. Tam se King a Doe poprvé setkávají a oběma toto setkání změní život.

King je arogantní, zlý chlapec. Ve skutečnosti bych se s ním nechtěla potkat, ale v knize je to o něčem jiném. Tam mám ráda tyhle typy bad boyů, co si nenechají nic líbit, jsou drsní, ale zároveň milující muži. Doe neměla kam jít, tak ji King přijal k sobě. Postupně se sblížili a chová se k ní dost majetnicky. Je prostě jeho, nikdy by jí neublížil, ale to, co se stává na konci příběhu mě fakt překvapilo. Doe je jen zmatená, neví, kdo je. Bojí se, několikrát musí bojovat o přežití a i Doe je vlastně jen přezdívka, kterou si sama dala. V knize jsem si ještě hodně oblíbila Preppyho, Kingova kamaráda už od dětství. Ta síla přátelství byla úžasná, proto mě i mrzí, jak Preppy dopadl. Utvrdilo mě to v tom, že rodinu si nevybíráme, za to kamarády ano.

Kniha byla čtivá, vulgární, měla spád a vůbec jsem se nenudila. Příběh je drsný, surový, nebezpečný a taky smutný. Nechybí erotika, násilí a krev. Je to silný příběh o lásce a síle přátelství. Někdy je potřeba něco obětovat, aby jste mohli získat něco jiného, možná lepšího. I když nejlepší by bylo mít obojí. Vyprávění se střídá ze dvou pohledů, Kinga a Doe. Hodně se mi líbilo vidět Kingovi do hlavy. Konec knihy je otevřený a šokující. Nedokázala jsem ji odložit. Jestli vás kniha chytne tak, jako mě, nutně budete potřebovat její pokračování. 

Hodnocení 5/5
King T. M. Frazier

Tím pokračováním je kniha Tyran, druhý díl ze série King od stejnojmenné autorky T. M. Frazier a řadí se opět mezi erotické romány pro ženy.
Kniha pokračuje ve vyprávění o Doe, která je na silu donucena vrátit se ke své rodině, kde si pomalu vzpomíná na svou minulost. King je podveden a už svého rozhodnutí lituje. Kdo se opováží postavit Kingovi do cesty, ten se může se svým životem rozloučit. Jen nejdříve musí odvrátit nebezpečí, které mu hrozí, aby si k sobě mohl vzít to, co ze všeho nejvíc na světě miluje. 
Podaří se mu to? A není Doe doma ještě ve větším nebezpečí, než kdyby zůstala u Kinga? Kdo je záhadný Tyran, před kterým ji Nikki varovala? A jak je možné, že ji znala ještě dřív, než ztratila paměť?

U tohoto druhého dílu bych dala varování, že není pro slabší povahy. U mě to už bylo na hranici, protože je příběh ještě děsivější, krutější, zuřivější a drsnější. No, zároveň i milující. Opět nechyběla erotika, napětí a násilí. Bylo to čtivé, akční, vulgární a mě to velmi bavilo. Celou sérii řadím mezi své top knihy, od kterých jsem se nemohla odtrhnout. Škoda, že u nás nejsou přeložené i další knihy od této autorky. 

Hodnocení 5/5
Tyran T. M. Frazier

Ukradený polibek se řadí mezi romány pro ženy a napsala ji americká autorka L. J. Shen.
Kniha vypráví o Frančesce, která se narodila do zlaté klece mafiánského prostředí. Klec je sice velká, ale není z něj úniku. Pokusy o útěk by znamenaly smrt. S Angelem se zná již od dětství. Je přitažlivý, bohatý, s vhodným původem a v očích jejich rodičů je dokonalým adeptem na jejího manžela. Jenže na jednom večírku potkává senátora Wolfa Keatona. Před jejími známými ji poníží a ukradne polibek, který měl patřit jen Frančesce a Angelovi. 
Wolf se na druhý den ukáže u ní doma a vzápětí Frančeska zjišťuje, že byla s ním zasnoubena a svatba bude koncem měsíce. Je sice proti, ale ať chce nebo ne, musí pro Organizaci něco obětovat. Je pouhá splátka dluhu a odplata.
Wolf plánuje zničit jejího otce. Ke všem se chová úplně příšerně, je posedlý pomstou a má rád jen sebe. Frančeska je ještě mladá a zmatená. Nezbývá jí nic jiného, než to všechno strpět. Časem zjišťuje, že začíná k Wolfovi něco cítit. Dokáže roztopit ledové srdce senátora Wolfa Keatona nebo se jí podaří vrátit zpět k Angelovi, k lásce svého dětství?

Tohle byla první kniha, kterou jsem od této autorky četla a byla jsem docela zklamaná. Příběh mi nepřišel z 21. století, jak se v knize datuje. Je to spíše taková pohádka pro dospělé. Uznávám, že se četla velmi dobře, ale ještě nikdy mi nebyl hlavní hrdina tak strašně nesympatický. Jeho chování bylo úplně příšerné a neomluvitelné. Až mi nad tím rozum zastával. V knihách mám ráda tyhle typy bad boyů, ale tohle bylo už moc a bylo mi jedno, jaký důvod k takovému chování měl. Prostě tohle bylo celé špatně, aspoň teda pro mě.
Co se týká Frančesky, k té jsem si cestu taky nenašla. Dost často jsem nad jejími reakcemi kroutila hlavou. Taky v knize byla pasáž s honičkou v autě, která mi hodně připomínala úryvek z knihy Padesát odstínů (jen už nevím, ve kterém díle to bylo). I když mám ráda mafiánské prostředí, arogantní muže v knihách, tahle mi bohužel vůbec nesedla. 

Hodnocení 2/5
Ukradený polibek - L.J. Shen

Knihu Dovoľ mi všetko napsala slovenská autorka Mirka Novysedláková a řadí se mezi romány pro ženy.
V knize se vypráví o Alexandře, která miluje Jane Austenovou. Dostudovala a její život zeje prázdnotou. Nemá téměř žádný společenský život. Díky románům má o mužích nereálné představy a tak se její kamarádky i sestra obávají, že si nikdy nenajde pořádného chlapa, který by jí vyhovoval. Dokud na jednom večírku nenarazí na Andrease, kde je nejdříve označena za zlatokopku, ale při druhém náhodném setkání se ji snaží přesvědčit, aby mu dala druhou šanci. Jenže se jí zdají sny, které ji mají před něčím varovat. Bude její vidění opravdové nebo ho špatně pochopí a vystaví se tak jistému nebezpečí? V knize je tedy i špetka fantasy.

Kamarádky se sestrou se neustále snažily, aby Alexandra s nimi chodila ven na různé společenské akce. Jenže se jí tam vůbec nechtělo. Stále do ní hustily, aby si už konečně našla chlapa, což mi po čase začalo lézt na nervy. Byla dospělá, tak to byla její věc, jestli je ve 25-ti ještě panna. Rozjezd knihy byl tak velmi pomalý, že se nic moc nedělo. Stále chodila na nějaké akce, které si vůbec neužívala a tu nechuť přenesla i na mě. Čtení této knihy mě pak moc nebavilo. 
V knize mi chyběla nějaká akce a jiskra, co by příběhu dodala šmrnc. Tak, jak to bylo ke konci. Konec byl úplně nádherný, až mi slza ukápla. Bohužel nenahradil celkový dojem z knihy, ale i přesto si myslím, že si své čtenáře najde, protože styl psaní byl skvělý. Velmi pěkně děkuji autorce za možnost si její knihu přečíst.

Hodnocení 3/5
Dovoľ mi všetko - Mirka Novysedláková

Jestli jste stejný knihomol, jako já, zvu vás na svůj knižní Instagram, kde se věnuji jen knihám. Pokud Instagram nemáte, můžete se připojit na můj knižní Facebook, kde taky sdílím všechny příspěvky o knihách.

Jakou knihu teď čtete?
SHARE:

22 komentářů

  1. Teda úplně jsi mi tím článkem připomněla, že jsem knížku do ruky už dlouho nezvala. Jsem hrozná! Ačkoliv tyhle knihy nejsou můj šálek kávy, věřím, že sis čtení užila:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až na pár výjimek to bylo skvělé čtení. :-)

      Vymazat
  2. Ahoj,
    super článek. Já jsem od Frazier ještě ještě nic nečetla, ale už jsem po ní pokukovala. Ukradený polibek jsem taky četla a souhlasím s tvým hodnocením. Je to škoda, ten námět měl potenciál. Přišlo mi to ale celé takové přitažené za vlasy. Já nyní čtu Krásné věci od Janelle Brown a zatím to vypadá slibně.Článek o přečtených knihách teprve chystám a taky tam budu mít hodně současných romancí, nějak jsem měla očividně romantický květen:-D
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, na článek se ráda podívám. :-)

      Vymazat
  3. Musím říci, že podle popisu mne nezaujala ani jedna kniha - já jsem spíš na detektivnky. Teď zrovna čtu novou detektivku z dostihového prostředí od Dicka Francise.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, ale nevadí. Teď hodně čtu tento žánr, dříve jsem dost ujížděla na thrillerech. :-)

      Vymazat
  4. Kinga a Tyrana si chci taky přečíst, tak jsem na ně zvědavá co na ně řeknu. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já taky. Mně se ty knihy hodně líbily. :-)

      Vymazat
  5. Teda, zas tolik knih! Nevím, jak to stíháš, ja jsem v tomhle děsná, nestíhám nic 😢
    Knihy mě zaujaly, rozhodně bych si vybrala, na oddych třeba hned tu první, erotické romány mě docela baví 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stíhám úplně v pohodě. Přes den udělám všechny povinnosti a večer místo televize lehnu ke knize. :-)

      Vymazat
  6. Skvělé tipy na knihy, Tyrana už mám na seznamu plánované četby. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super. Nezapomeň i na Kinga. Je to první díl. :-)

      Vymazat
  7. Nečetla jsem ani jednu knihu :) Ale na toho Kinga už koukám delší dobu. Určitě se mrknu na tvůj instagram :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, děkuji. King se mi hodně líbil, můžu jen doporučit. :-)

      Vymazat
  8. Nečetla jsem ani jednu z knih, ale zaujala mě ta první

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  9. King a Tyran je moje srdcovka a knihy mě fakt připoutaly k sobě dokud jsem je nepřečetla. Zbylé dvě knihy bohužel enznám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem je nepustila z ruky, dokud jsem je nepřečetla. :-)

      Vymazat
  10. Kinga mám za sebou a líbil se mi. Zanedlouho se vrhnu na Tyrana a už se opravdu těším! ☺

    Blogerka Klárka

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig