úterý 22. června 2021

Tajemný knižní box

Přeji pěkný den.

Jak už jistě víte, velmi ráda čtu a mám i svůj knižní Instagram, kde se věnuji jen knihám. Náhodou jsem tam narazila na profil Tajomný knižný box a bylo jasné, po čem mé srdce začalo prahnout. Jednoduše jsem neodolala a zkusila ho objednat.

V nabídce mají různé velikosti boxů, ale i žánrů. Já jsem si vybrala Basic box za 25 eur ze žánru červená knihovna. Každý box by měl obsahovat knihy z kategorie novinka, klasika a antikvariát. Plus něco dobrého na zub a poštovné je už započítané v ceně boxu. Ještě bych měla vzpomenout, že o jeho obsahu dopředu nevíte, takže je to i skvělý tip na dárek, jestli je mezi vámi nějaký knihomol. 
Jedinou nevýhodu vidím v tom, že vám můžou přijít knihy, které jste už četli nebo je máte doma. Taky nevím, jestli boxy posílají do ČR, ale knihy si můžete vybrat i české, tak by to možná šlo. Mně to bylo jedno, ráda čtu jak v češtině, tak ve slovenštině.

Můj box měl obsahovat celkem pět knih, ale jelikož jeho dodání trvalo delší dobu, než mělo, jako omluvu jsem tam našla i šestou knihu.

Když mi balíček dorazil, byla jsem velmi mile překvapená, jak nádherně byly jednotlivé knihy zabalené. Překvapení máte tedy až do posledního kousíčku. 
Tajomý knižný box

Jako první jsem rozbalila knihu Racioláska od Silvie Antalíkové. Knihu ani autorku neznám, takže jsem velmi zvědavá, jaká bude.
Racioláska Silvia Antalíková

Kniha Kráska od Zuzany Bilavské je pokračováním oblíbeného románu Nenávidím, milujem. Ten jsem ještě nečetla, takže ho zkusím někde sehnat a pak se vrhnu na čtení obou románů.
Kráska Zuzana Bilavská

Kniha Medzihra od autorky Simona Anima mi vůbec nic neříká. Mám načteno hodně knih z tohoto žánru, takže mě překvapilo, že jsem obdržela tolik nových knih a autorů, o kterých slyším úplně poprvé.
Medzihra Simona Anima

Jediná kniha, o které jsem věděla, že v boxu bude, je 365 dní od Blanky Lipińské a to byl vlastně i důvod, proč jsem si tento box koupila. Film jsem už viděla. Nebyl špatný, ale mnohem raději mám knihy. Ty mi vždycky přijdou lepší.
365 dní Blanka Lipińska

Nyní přicházíme už k těm nevýhodám, jak jsem zmiňovala na začátku článku. Kniha Žiadne tajomstvá od Lisy Renee Jonesové patří do série The inside out a je to již čtvrtý díl. Já jsem tuhle sérii měla půjčenou z knihovny, takže mám knihu už přečtenou, ale nevadí. Očekávala jsem, že v boxu najdu více knih, které jsem už četla, naštěstí se tak nestalo.
Žiadne tajomstvá Lisa Renee Jonesová

Jako poslední jsem rozbalila knihu navíc. Nese název Siete z pavučín od autorky Táni Keleové - Vasilkové. Kniha ani jméno autorky mi nic neříká, ale jsem zvědavá, jestli se mi bude líbit.
Siete z pavučín Táňa Keleová - Vasilková

A nakonec jsem v boxu našla ještě pár milých drobností v podobě záložek, voňavých čajových svíček a něčeho dobrého na zub. 
Pár drobností

S obsahem boxu jsem velmi spokojená. Líbí se mi, že jsem obdržela většinu knih, které vůbec nepoznám a velmi ráda si je přečtu.
Jediné, co se mi moc nelíbí je, že jsem v boxu našla knihy ze sérií. Kdyby poslali první díl, nic bych nenamítala, ale třeba zrovna ty Žiadne tajomstvá je až čtvrtý díl a když jste předešlé díly nečetly, tak je vám tahle kniha na dvě věci. Obzvlášť, když jednotlivé díly na sebe navazují. Možná je to účel, protože vás to může donutit si dokoupit předešlé díly ze série, kdoví... Nechci jim křivdit. Vše je o komunikaci, tak si o to můžete v objednávce říct, mě to vůbec nenapadlo.

Box jsem objednávala na Instagramu přes zprávu a platila předem. Můžete si nechat vyskládat jakýkoliv box, záleží jen na vašich požadavcích. Fakturu mi poslali na email a pak jsem jen čekala až box přijde. Nebudu lhát, měla jsem obavy, abych třeba někomu nenaletěla, ale naštěstí se tak nestalo. Box měl sice zpoždění, ale dorazil. Jestli jste už na tenhle box narazili, nemusíte mít strach si ho objednat. 

Co říkáte na obsah boxu? Líbilo by se vám takové knižní překvapení?
SHARE:

26 komentářů

  1. Ahojky,
    tak tajemný knižní box se mi hodně líbí. Nečetla jsem ani jednu knihu a přiznám se, že z autorek znám jen Lipinskou, a to díky tomu filmu 365 dnů. Já IG nemám, takže to asi nevyzkouším, ale ten princip se mi taky líbí. A vše je fakt pěkně zabalené! Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz
    PS: u mě na blogu je zrovna malá knižní soutěž, zvu tě - http://ciculka.cz/stesti-ma-barvu-levandule-recenze-soutez/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tu knihu od Lipinské jsem se právě těšila nejvíc. :-)

      Vymazat
  2. Jee, to je podle mě super nápad! Viděla jsem něco podobného i v UK, ale tam nebyla žádná kontrola nad tím, co v balíčku najdu. Kdybych takový box dostala, rozhodně by mě potěšil :) Škoda jen těch pokračování, to by mě asi taky trochu štvalo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeeej, tak to je super. Klidně bych brala více knižních boxů.

      Vymazat
  3. Nápad je to tedy skvělý, hlavně jako dárek. Ovšem to, že bych dostala nějaký díl série, to by mě taky naštvalo :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, co už. Stalo se, ale nevadí. Vše se dá dohodnout. :-)

      Vymazat
  4. Wow - znám tajemné boxy s jídlem, s kosmetikou, ale s knihami ne. Zajímavý projekt.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak teď už znáš i s knihami. Jinak jsem taky nikde neviděla podobný box. :-)

      Vymazat
  5. Balení je opravdu krásné :) Ale pro mě by to asi nebylo, měla bych strach, že by mi knížky nesedly ;)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dá se vybrat žánr a klidně i mix žánrů. Mně naštěstí nedělá problém si přečíst všechno. Čtu velmi ráda. :-)

      Vymazat
  6. Balení je fakt moc hezké. :) Je fajn takový box jako dárek. :) 365 dní jsem taky viděla, ale ráda bych si přečetla i knihu.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  7. Jee tohle je opravdu super! To balení je nádherné <3

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
  8. Tyjo tak o tomhle jsem neslyšela, zajímavý nápad. Jen bych to tedy zaměřovala na knihy, které nemají víc dílů (nebo na sebe alespoň nenavazují), to je trošku nešťastné. Ale jinak to vypadá krásně a snad se ti knihy budou líbit:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to škoda, no. Vůbec mě nenapadlo, že tam budou knihy ze série, ale tak nevadí. :-)

      Vymazat
  9. Jé, Marti, ja som vôbec netušila, že máš aj knižný Insta profil. :) Takýchto knižných článkov by si mohla písať viac, sú super. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V podstatě píšu pravidelně články na téma přečteno za daný měsíc. :-)

      Vymazat
  10. Teda to je krásně zabalené, fakt pěkné

    OdpovědětVymazat
  11. Super napad, len zaner by mi nevyhovoval. Ak vsak knizka nesadne, da sa darovat dalej.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žánr se dá vybrat jakýkoliv. A dokonce i mix žánrů. :-)

      Vymazat
  12. Jak už asi víš z mých komentářů a článků, tak se mnou je to s knihami náročné, takže bych asi úplně do koupi boxu nešla. Každopádně je fajn, že splnil účel, překvapil a potěšil :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je v pohodě. Každý kupuje to, co se mu líbí. :-)

      Vymazat
  13. Zajímavé knížky, některé mě opravdu zaujaly a ráda bych si je přečetla. :))

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig