úterý 6. července 2021

Přečteno za červen

Přeji pěkný den.

Nový měsíc je tady a já vám opět přináším článek s knihami, které jsem stihla přečíst v minulém měsíci. Některé knihy se mi líbily více, jiné méně, ale od čtení mě neodradily. Ještě, než začneme, ráda bych dala do pozornosti můj instagramový profil, kde se věnuji jen knihám. Tak jdeme na to.

Kniha Na vlásku se řadí mezi romány pro ženy. Napsala ji americká autorka Lucy Score a v knize vystupují dva hlavní hrdinové. Dominic Russo. Nepřístupný a ctižádostivý muž. Taky šéf, kolem kterého všichni chodí po špičkách. Ally Moralesová. Nezávislá a optimistická žena, která se umí postavit za sebe i za druhé a nenechá se odradit neúspěchem. Poprvé se spolu setkávají v pizzerii, kde on je zákazník a ona servírka. Už od začátku se dotahovali a došlo to až tam, že kvůli němu přišla o práci. Matka Dominica u toho byla a vzápětí Ally dostává nabídku práce v redakci exkluzivního módního časopisu. Když se na jednom pracovišti setkají takové osobnosti, jsou jen dvě možnosti, co se může stát. Buď se dají dohromady nebo se pozabíjejí. Co myslíte, jaká bude možnost v téhle knize?

Tady platí "nesuďte knihu podle obalu", protože obsah je mnohem lepší, než obal. Tohle byl žhavý, pomalu spalující příběh z kancelářského prostředí. Hlavní postavy mi byly sympatické a hodně jsem se bavila nad jejich dotahováním. Dominik se rád hádal a Ally za ním vůbec nezaostávala. Nebála se ho, jako ostatní a vždy mu měla co říct. Postavy mi svým chováním nijak nelezly na nervy, i když na můj vkus Dominic docela dlouho Ally odolával. Kniha se četla skvěle, nenudila jsem se. Je to nádherný příběh, chvílemi smutný, ke konci dojemný, ale hlavně vtipný. Hodně jsem se nasmála. Je to taková příjemná oddechovka, při které nemusíte moc přemýšlet. A ty dva epilogy na závěr? Jedním slovem, nádhera.

Hodnocení 5/5 TOP
Na vlásku Lucy Score

Knihu Rello napsala slovenská autorka Annamária Horvátová a řadí se mezi fantasy. Jako první bych chtěla vzpomenout, že koupí knihy přispějete na sbírku pro ženy, které se staly oběťmi domácího násilí. Což je moc krásné gesto a autorka má skvělý styl psaní.
V knize se prolíná fantasy s realitou a celý příběh se věnuje již vzpomínanému domácímu násilí. Kdo nebo co je Rello?

Byla to moje první fantasy kniha, kterou jsem přečetla, takže jsem vůbec nevěděla co od toho můžu očekávat. Jako úplný nováček, v tomhle žánru, bych uvítala hlubší seznámení jak s paralelním světem, tak s postavami. Jak už jsem se zmínila, autorka píše skvěle, takže by se mi líbilo, kdyby byl příběh více propracovanější, protože mi to celé přišlo jen jako okrajové seznámení s tím nejnutnějším. Taky bych uvítala více dialogů. Čtenář je hned vtažen do paralelního světa a vůbec neví o co jde. Zpočátku jsem z toho byla docela zmatená, ale samozřejmě jsem si postupně všechno pospojovala. No, i tak mi tam něco chybělo. Myšlenka příběhu je nádherná, ale kniha je moc krátká. Nestihla jsem si ani k žádné postavě vytvořit vztah, jen jsem Elle držela palce, aby Emma přišla včas.
Je to autorčina první kniha a velmi pěkně jí děkuji, že jsem dostala možnost si ji přečíst. Doufám, že bude psát dál, protože se kniha četla velmi dobře.

Hodnocení 3/5
Rello

Důvodné pochybnosti napsala oblíbená americká autorka Whitney G. Řadí se mezi romány pro ženy.
Prominentní právník Andrew Hamilton má ohledně žen jasné požadavky.  Líbí se mu blondýnky s pěknými křivkami a vyžaduje, aby nelhaly. Nemá čas na romantické vztahy, proto jsou jeho pravidla jednoduchá: Jedna večeře, jedna noc, žádné opakování. Jde jenom o nezávazný sex, nic víc, nic míň. Dokud nepozná Audrey, alias Alyssu. S ní se seznámí online přes jednu stránku, kde mají přístup jen právníci. Myslí si tak, že je vystudovaná sedmadvacetiletá právnička. Spřátelí se a po večerech spolu telefonují. Ona nikdy neplánovala se s ním setkat. Chtěla jen rady ohledně úkolů do školy a taky potřebovala poradit ohledně jedné stáže, kde se potřebovala dostat. Shodou okolností do firmy, kde on pracuje a tak mu jednoho dne přijde na pohovor, jako vysokoškolská stážistka a všechno se zatraceně mění. Dokáže se s jejím lhaním vyrovnat?

Na knihu jsem se velmi těšila, ale jsem trochu zklamaná. Její námět mi hodně připomínal jiné knihy z tohoto žánru. Čekala jsem něco originálnějšího, ale zase velmi chválím rozdělení částí a originální pojmenovávání kapitol.
Vím, že se jedná o knihu z erotického žánru, ale přeci bych tu těch erotických scén trošku ubrala, i když byly skvěle popsané. Přišlo mi, že pak šel do pozadí celý příběh, který by jinak byl dost krátký a kniha by byla víc jak o polovinu kratší. Andrew za vším viděl jen sex, ale díky zábleskům z minulosti se postupně dozvídáme, proč se tak změnil. Aubrey mi někdy bylo docela líto, jak nikoho neměla. A ti její rodiče? Škoda slov. Taky mě zarazilo, že když se Andrew a Audrey poprvé potkali na pohovoru, vůbec se nepoznali podle hlasu. Nicméně, kniha se četla sama, stránky se otáčely jedna za druhou a i když bych konec uvítala více romantičtější (nebojte, mělo to happy end), celý příběh se mi líbil. Myslím, že kdybych už neměla přečtených tolik knih z tohoto žánru, byla bych z ní více nadšená.

Hodnocení 4/5
Důvodné pochybnosti - Whitney G.

Knihu Jinou zelenou napsala česká autorka Stefanie Geryk. Vypráví nám o dvou sestrách Dalii a Darje, které jsou influencerky. Na první pohled si užívají influencerského života, ale obě ví, že to nemají jednoduché. Obzvlášť když Darje diagnostikovali bipolární poruchu. Jedna druhou skvěle doplňují. Darja ráda točí videa a Dalia skvěle fotí. Po menší neshodě Darja odlétá na slunečný ostrov Bali. Dalia má o ní strach, tak hned, jakmile je to možné, se vydává za ní. V letadle potkává známou skupinu The messenger a s Derekem si okamžitě padnou do oka. Jenže Dalia je odhodlaná, že se sestrou zůstanou navždy jen spolu. Podaří se jim to nebo se jejich svět obrátí vzhůru nohama?

Kniha byla krásně napsaná. Autorčin styl mi skvěle sedl a stránky se otáčely jedna za druhou. Příběh vás provede různými místy na Bali. Je to nádherné odpočinkové čtení, při kterém si s hlavními hrdiny užijete jejich cestování. Dalia se o svou sestru hodně bála, upřednostňovala ji, aby se měla skvěle a úplně zapomínala na sebe. Na své touhy a přání.
Rozjezd byl pomalejší a já se už nemohla dočkat, až se něco stane. Prostě byl příběh dlouho až moc dokonalý. A potom se to stalo a velmi mě překvapilo, jak to všechno skončilo. Takový konec určitě nebudete očekávat. Přiznám se, že mi z toho bylo trochu smutno, ale možná to bylo dobré rozhodnutí...

Knihu se dalo podpořit na Pointě, ale bohužel se jí nezadařilo. Doufám, že autorka najde jiný způsob, jak tenhle příběh dostat na svět, protože byl moc krásný. 

Hodnocení 4,5/5
Jiná zelená Stefanie Geryk

Dokonalý vzťah napsala slovenská autorka Katarína Harmatová a řadí se mezi romány pro ženy.
Edwin, arogantní a nesnesitelný muž s averzí na ženy, odlétá za prací do Dubaje. Když se cestou snaží sehnat svou sekretářku, zjišťuje, že není na palubě. Místo ní tam má neznámou ženu, která při letu usnula. Nejdříve chce zjistit její identitu a když ji při tom nechtěně vzbudí, Mia ho okamžitě obviní z toho, že ji chtěl okrást. Zjišťuje ale, že je v nesprávném letadle a letí úplně jinam, než by měla. V Dubaji si uvědomuje, že tam bez víza nemůže být, nazpět se sama taky nedostane a tak jí nezbývá nic jiného, než zůstat s tím nesnesitelným mužem a počkat na něj, než poletí nazpět. Její přítomnost je nečekaná, nikde v hotelu pro ni nemají místo, proto zůstává s Edwinem v jednom apartmá. Edwin tam je pracovně, musí vyřídit spoustu obchodů a tak v Dubaji stráví společně celý jeden měsíc. Do oka si moc nepadli, pro něj je to starost navíc, ale slíbil jí, že se o ni postará. Jeho chování k ní je ale úplně příšerné. Snaží se být milejší, což mu teda vůbec nejde a štve ho, že na ni musí neustále myslet. Jak tohle oba ustojí? Co vše se změní za pouhý měsíc? 

Autorka má skvělý styl psaní a kniha se četla sama. Myšlenka příběhu se mi líbila, ale škoda té první poloviny knihy, ve které byl hlavní hrdina naprosto nesnesitelný a pevně doufám, že šlo čistě jen o vymyšlenou postavu. Jinak jsem měla obrovskou touhu mu jakýmkoliv způsobem ublížit. Jeho dohadování s Miou mi přišlo přehnané a místy i nevhodné. Taky jsem někdy nechápala myšlenkové pochody a reakce hlavních hrdinů. Nesedl mi ani autorčin styl humoru. Jak už jistě víte, mám ráda různé typy bad boyů v knihách, ale jen takové, kteří dokážou být svým způsobem i milí. Obzvlášť ke svým blízkým osobám. Tu to bylo jako na houpačce. Knihu jsem si chtěla koupit, ale jsem ráda, že jsem jí odolala a přečetla jen v rámci štafety.

Hodnocení 3/5
Dokonalý vzťah - Katarína Harmatová

Knihu Priznanie napsala slovenská autorka Michaela Zamari a řadí se mezi romány pro ženy. Je to volné pokračování románu Rozhodnutie. To jsem četla už dříve a zařadila ho mezi top knihy, od kterých jsem se nemohla odtrhnout. Jak je na tom Priznanie?
Kniha vypráví o Amandě, která si po nečekaném rozchodu užívá dovolenou na slunečném Karibiku. Tam potkává tajuplného Bena, se kterým stráví dva nejkrásnější dny v životě. Je neodolatelný a i když ji v podstatě před sebou varuje, je jí s ním dobře. Jenže potom se všechno zvrtne a už nic není tak, jak bylo dřív. Amanda v sobě nese tíhu tajemství z minulosti a hrozí ji smrtelné nebezpečí. Všichni se dozvídají celou pravdu a už záleží jen na nich, jak s ní naloží. Buď je spojí nebo navždy rozdělí...

Nenechte se zmást idylickým dovolenkovým začátkem, protože se brzy všechno změní a vysněná dovolená se mění na noční můru. Je to napínavý příběh se štipkou thrilleru. Plný dobrodružství, erotiky, vášně a lásky. Kniha vás provede přes různé místa na světě. Z Karibiku nahlédnete do Asie, Hongkongu, Macaa, Taiwanu a možná se dozvíte i něco nového z tamějších zvyků. To mám na knihách od Mišky moc ráda, že čerpá ze svých cestovatelských zkušeností.
Velmi mě potěšilo, když jsem si všimla, že je kniha psaná z obou pohledů. Vidět :-) Benovi :-) do hlavy bylo fakt skvělé. Celý příběh se mi líbil, byl dokonale promyšlený a já nedokázala knihu odložit, dokud jsem ji celou nepřečetla. Stejně, jako Rozhodnutie i Priznanie si získalo čestné místo mezi mými top knihami.

Hodnocení 5/5 TOP
Priznanie Michaela Zamari

Celkem jsem stihla přečíst šest knih. Je nový měsíc a já už mám v zásobě pár přečtených knih, o kterých vám povím zase příště.

Jaký žánr nejraději čtete?
SHARE:

20 komentářů

  1. Na vlásku se mi líbí příběh, ale i obálka je nádherná. :) Důvodné pochybnosti na ty se už těším. :) Jenom teď čtu knihy z knihovny a musím říct, že jsou skvělé. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super. Skvěle sis vybrala. V knihovně jsem už delší dobu nebyla, měla bych to napravit. :-)

      Vymazat
  2. Já asi nejvíc dávám přednost detektivkám a thrillerům, ale občas nepohrdnu ani klasickým románem nebo nějakou romatikou. Nečtu skoro vůbec fantasy a ani životopisy, to jsou žánry, ke kterým jsem moc nenašla cestu.

    OdpovědětVymazat
  3. Ani o jedné knížce jsem zatím neslyšela.

    OdpovědětVymazat
  4. Občas těmto ženským románům ráda podlehnu a zasním se, jsou to podle super tipy právě na léto, někam na pláž nebo k vodě či na zahradu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ježiš, teď vydali všichni články o knihách a já furt všude píšu jen o jedný, co čtu :DD. Já teď jedu sérii od Bolton, kde je mladá policistka a hrozně mě to baví. Teď jdu na třetí díl ze čtyř. Moc se netěším, až to dočtu :(. Snad u Lacey bude psát dál.

    A s tvých knih bych si asi nevybrala, hodně jedu detektivky, horory anebo něco jako psychologickou naučnou četbu. Ale super, že většina knih byla super a žádná nebyla propadák.

    JAK SI ZAŘIZUJU POKOJ 🌻 | ČÁST 1. | BYDLENÍ | Verča ze Ztracena v Praze

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verčo, tak byl nový měsíc :-D Sérii nepoznám, ale jdu se na ni podívat. Detektivky mám taky docela ráda, i když to teď tak moc nevypadá. :-D

      Vymazat
  6. Jsi velká čtenářka :) Já mám nejradši romány, zrovna jsem jeden dočetla a chystám se na další :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  7. Stihla jsi toho celkem dost a vypadá to na super tipy! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem spokojená. Knihy byly fajn až na pár drobností, které jsem jim vytkla. :-)

      Vymazat
  8. Ahoj,
    moc pěkný článek, já ten svůj mám už skoro dopsaný a vyjde asi v sobotu. Četla jsem taky Na vlásku a s hodnocením s tebou musím souhlasit. Co se týče Důvodných pochybností, jsem z nich docela dost rozpačitá a moc mě nezaujaly. Už jsem je prodala a zítra nesu balík na poštu. Ostatní knihy a autory neznám, tak jsem si hned udělala poznámky, abych věděla, na co se mrknout v knihovně. Jinak jsem si všimla, že mám stejnou čtečku, zrovna jsem s ní byla na dovolené:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta čtečka je docela fajn. Je voděodolná, takže na dovču úplně ideální. :-)

      Vymazat
  9. Ani jednu knihu neznám, ale díky za tipy!

    OdpovědětVymazat
  10. Nejraději mám detektivky, nějaké norské...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Detektivky mám taky ráda, i když to teď tak nevypadá. :-D

      Vymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig