úterý 24. srpna 2021

Dvoutýdenní volno

Přeji pěkný den.

Se svou dovolenou jsem si zároveň udělala volno i na sociálních sítích a vzala si v podstatě takovou blogovou dovolenou, protože jsem tu za celé dva týdny nic nepřidala. Věnovala jsem se hlavně sobě a věcem, které mě baví. Taky k nám přijel bratr s rodinou a vyrazili jsme na nějaké výlety.

Dva týdny nazpět byly ještě nesnesitelné vedra, tak jsme vyrazili na termální koupaliště Štrand v Nových Zámcích na Slovensku. Bylo tam hezky a dost jsme si užili. Hlavně tahle překážková dráha byla skvělá. Jinak tam měli více bazénů pro různé vyžití. Jako plavecký, rekreační, sedací s bublinkami, zážitkový a taky několik bazénů pro děti. Voda byla všude teplá. 
Co se týká občerstvení, to musím pochválit. Nechala jsem se nalákat na koblihu plněnou ovocným džemem a byla fakt výborná, čerstvá. Až jsem měla chuť i na druhou, no, odolala jsem. Cenově to sice nebylo nejlevnější, ale raz za čas se to dá.
Jo a doporučuji si vzít opalovací krém. :-D
Štrand Nové Zámky

Na druhý den jsme se všichni spálení vydali na bowling. Abyste tomu porozuměli, tak jsme měli tři opalovací krémy, ale nikoho nenapadlo je přibalit do tašky, takže jsme i tak dopadli. 
Bowlingovou dráhu jsme si předem telefonicky objednali na Ranči u Bobiho v Novém Tekově. Pro naše hraní to stačilo, ale kdyby jste chtěli profesionálnější dráhu, šla bych určitě jinde. Já jsem tuto hru hrála třikrát v životě, ale docela se mi dařilo. Dokonce jsem jednou i nad manželem vyhrála. Probudil se v nás soutěživý duch a rodina šla stranou. Byla prostě sranda. 
Bowling Ranč u Bobiho

Po dvouhodinovém hraní nám vyhládlo, tak jsme si dali večeři, kterou jsem ani nestihla vyfotit, za to dezert ve formě nutelových palačinek ano. Byly výborné. Jak se na ně tak dívám, hned bych si je dala znovu.

U jídla ještě zůstaneme. Jeden večer jsme využili na grilování. Ugrilovali jsme výbornou a skvěle okořeněnou krkovičku. K tomu jsme si dali čerstvý chleba a bylo to úžasné. Ano, moje stravovací návyky šly, během dovolené, do háje. Ale teď už zase všechno dodržuju. 

Stihla jsem si udělat čas i na kámošku. Byly jsme na nákupech, kde ona odcházela s plnou taškou a já s prázdnou, protože mě nic nezaujalo. Tak je to skoro vždycky. Když mám peníze, nic se mi nelíbí. Kdybych šla do obchodu třeba jen se třemi eury, jako naschvál by se mi líbilo úplně všechno. Máte to taky tak?
Na závěr jsme si sedly do jedné příjemné restaurace, kde jsem zkusila fialkovou limonádu a byla výborná, v tom horku skvěle osvěžující.

Díky mému knižnímu Instagramu jsem se zúčastnila i několika štafet. Měla jsem tak možnost si přečíst spoustu nových a mnou nepoznaných knih i autorek. Taky jsem si nějaké knihy předobjednala, ale to vám ukážu až v říjnu, jak mi objednávka přijde. Jo, taky tomu nemůžu uvěřit, že dokážu čekat tak dlouho. 

A jako poslední tu mám několik fotek z našeho výletu směrem na Banskou Štiavnici. Vyšlo nám krásné počasí, takže se fotky povedly. Nebo teda aspoň mně se líbí. V tom okolí najdete různé přehrady, ale většinou je v nich dost studená voda. No, našlo se pár otužilců, co jsem viděla koupat. 

A tyhle výhledy tam miluju. 


Dost jsme se nacestovali, takže nesměla chybět ani selfie se Scoobym. Vždycky je mu úplně jedno, kam jedeme. Hlavně, že je se mnou. 


Jak jste svou dovolenou strávili vy? Byli jste někde v zahraničí?
SHARE:

20 komentářů

  1. Moc hezký článek. Ty palačinky vypadají skvělě! A na bowling bych zašla hned :D Já letos byla jen v Mariánkách, ještě plánujeme Karlovy Vary.. letos je to takové chudší, protože jsme koupili byt a auto, tak věřím, že si to příští rok o to víc vynahradíme:)

    OdpovědětVymazat
  2. Martino, je vidět, že sis volno užila. S manželem jsme byli v červnu pár dnů v Mariánkách a já pak v červenic s mámou na chalupě. S manželem další dovolenou plánujeme až v říjnu (jednak raději jezdíme mimo sezónu a jednak to je první termín, kdy si v práci můžeme vzít dovolenou oba - v srpnu nemohl manžel, v září zas nebudu moci já)
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mimo sezónu je to super. My tak byli předminulý rok a bylo všude mnohem méně lidí. :-)

      Vymazat
  3. Tyjoo takže sis volno velmi pěkně užila, to je skvělý :) my byli v Chorvatsku jenom a ještě plánujeme jednu takovou kratší dovču nebo spíš výlet, tak se těším a snad to klapne☺️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Chorvatska bych se taky chtěla někdy podívat. Ještě jsem tam nebyla. :-)

      Vymazat
  4. My jezdili jen po výletech se psem. :))) a i počasí krásně vyšlo. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Marti,
    taková offline dovolená je někdy pořádně třeba. Vidím, že jste si to všichni hezky užili.Ten dezert vypadá skvěle, já miluji palačinky.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty palačinky byly výborné, hned bych si je dala znovu. :-D

      Vymazat
  6. Super fotky! :) Na kúpalisku som nebola už ani neviem ako dlho, haha. Mne už začala škola, takže na žiadnu dovolenku nepôjdem :) Avšak je to v zahraničí, takže sa to možno aspoň trochu ráta? :D

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky byla po dlouhé době na koupališti. :-D

      Vymazat
  7. Tak s těma nákupama to mám úplně stejně.. Já jsem nakonec jela na dovolenou do Skotska.. 🙂

    OdpovědětVymazat
  8. Také jsem teď od blogu měla pauzu, ale někdy je to potřeba. Chce to užívat si volné chvilky s přáteli a rodinou! :) Krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
  9. Jééj to je super takéto volno. Ja to tak mám vždy cez leto... prispevkov na blogu ubuda, lebo ved človek je radšej kdesi vonku, na vylete, pri vode, ako sedi pri počítači.
    Vido, že si si to pekne užila.
    My sme toto leto stihli dovolenku v Demänovej, a minulý týžden sme ešte stihli na pár dni chatu. A okrem toho sme vela vela dni strávili pri vode, kupaliskách, aquaparkoch..
    Krásny vikend želám.

    OdpovědětVymazat
  10. Takéto dlhšie voľno človeku dobre padne :-) Krásne fotografie. A super farba vlasov!!! 🧖🏻‍♀️

    𝓑𝓵𝓸𝓰 𝓭𝓮 𝓵𝓪 𝓛𝓲𝓬𝓸𝓻𝓷𝓮
    𝒴𝑜𝓊𝓉𝓊𝒷𝑒

    OdpovědětVymazat
  11. Krásný pohodový článek :) Je fajn si vzít a někdy úplně "vypnout" :) Taky to tak ráda čas od času udělám. :)

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig