úterý 3. srpna 2021

Přečteno za červenec

Přeji pěkný den.

Taky vám ten čas tak letí? Opět tu máme nový měsíc a s ním přichází už klasický článek s knihami, které jsem, za ten minulý, stihla přečíst. Tentokrát tu mám samé romány pro ženy. Kdyby jste chtěli být v obraze a číst si o mých přečtených knihách hned, můžete začít sledovat můj knižní Instagram nebo knižní Facebook.
V červenci mi některé knihy sedly více, jiné méně, ale začnu mou oblíbenou sérií. Do série Mount Trilogy jsem se jednoduše zamilovala, tak pojďme na to.

Knihu Nemilosrdný král napsala autorka Meghan March a je to první díl z již zmiňované série Mount Trilogy. Anotace je taková záhadná, nic moc se z ní nedozvíte a o to víc vás bude zajímat, co kniha v sobě ukrývá. Takže jestli si nechcete kazit překvapení, dál určitě nečtěte.

Keira zdědila po svém otci palírnu whisky. Její zdánlivě mrtvý manžel se zadlužil. Půjčil si půl milionu dolarů a do zástavy dal jejich palírnu. Jenže si spokojeně umřel a teď nemá kdo splatit dluh.
Lachlan Mount je králem neworleanského podsvětí. Je ochotný přijmout i něco jiného, než peníze. Vlastně peníze vůbec nechce, těch má dost. Chce Keiru Kilgoreovou. Nezbývá jí tedy nic jiného, než prodat své tělo a svobodu, aby zachránila rodinný majetek.

Vůbec jsem nevěděla, co od knihy očekávat. Je velmi krátká, přečtenou jsem ji měla za jeden večer, což znamená, že mě fakt chytla. Rozjezd byl sice trochu delší, až jsem se přistihla, jak si přeju, aby už velký boss přišel na scénu. No a pak jsem se nestačila divit. Není to klasický příběh o lásce. Keira Lachlana nenávidí, snaží se mu vzdorovat. Je to tedy spíše o nenávisti a vášni. Konec první části je šokující, takže jestli vás kniha zaujme, budete nutně potřebovat její pokračování.   

Hodnocení 4/5
Nemilosrdný král Meghan March

Vzdorující královna je pokračováním Nemilosrdného krále. Je to tedy druhý díl ze série Mount Trilogy a knihu napsala Meghan March

Příběh začíná vyprávěním o Lachlanovém dětství a že to nebylo nic pěkného. Potom příběh pokračuje tam, kde skončil v prvním díle, ale ne vše je tak, jak bylo na začátku. Keira se sice snaží i nadále vzdorovat, ale marně. Ztrácí kontrolu nad svým vlastním tělem.
Lachlan je krutý, brutální a ubližuje bez výčitek svědomí, ale holky, já si ho oblíbila a vy si ho oblíbíte taky, věřte mi.

Tohle je tak nádherně čtivý příběh plný erotiky, dominance, vášně... Obzvlášť, když si Lachlan uvědomí, že Keira už není jen jeho hračka nebo pouhá splátka dluhu, která by mohla rychle omrzet. Je něco mnohem víc a to je asi děsí oba. Konec knihy je stejně napínavý, jako první díl, takže doporučuji mít po ruce i poslední třetí díl. 

Hodnocení 5/5
Vzdorující královna Meghan March

Království hříchu je třetí díl ze série Mount Trilogy a navazuje na Vzdorující královnu. Knihu opět napsala Meghan March.

Poslední díl taktéž začíná minulostí. Tentokrát se dozvídáme, jak se Lachlan dostal ke zločinecké organizaci a potom si v hlavě spojíme, jak se dostal k moci nad celým New Orleans.
Všichni, co se pokusí jim ublížit za to zaplatí svými životy. Lachlan je totiž stále krutý a nenechá si nic vzít. 
Po nehodě si Keira konečně uvědomuje, že Lachlana miluje. Podařilo se mu zkrotit její divoký temperament a opět dostal to, co chtěl. Ne nadarmo se říká, že hodnotu některých věcí si uvědomíme teprve tehdy až je ztratíme. V tomhle případě skoro ztratíme. Zamilovanost je oboustranná. Keira se stává součástí Lachlanova života a dostává odpovědi na své otázky. Kdo stál za tím, že se ti dva setkali?

V tomhle díle jde erotika stranou. Příběh je ale akčnější, drsnější a dozvídáme se, kdo ohrožoval Keiru na životě. Určitě budete překvapeni. Díky útržkům z minulosti si všechno pospojujete a vše do sebe dokonale zapadne.

Trochu mě mrzí, že jsou jednotlivé díly tak krátké. Autorka se nezdržuje zbytečnými opisy, ale i tak je to velmi čtivé a celá série se mi hodně líbila.

Hodnocení 5/5
Království hříchu Meghan March


Kniha Rebelský dědic je od známého autorského dua Penelope Ward a Vi Keeland a je to první díl ze série Rush Duet.
Gia, po jedné nevydařené noci, přijíždí pracovat do Hamptons. Za kámošku bere práci u baru, ale neumí namíchat ani ten nejjednodušší drink na světě. Zákazníci si stěžují, ona neví, co má jako první dělat a potom si ho všimne. Rush. Přichází v kožené bundě, vypadá sexy a chce po ní to nejlehčí, pivo. Jenže se ukázalo, že je to šéf a bar mu patří. Vlastně mu patří mnohem více.
Po výměně názorů Rush Miu zaměstnává na jiném místě a stává se jejím oficiálním šéfem. Vztahům se vyhýbá, nechce se vázat a nikdy by si nezačal se svými zaměstnankyněmi. Přesto ho k Gie láká něco, čemu nedokáže odolat. Když spolu začnou chodit, jako naschvál se vyskytne jeden problém. Nakonec se rozhodnou ho společně zvládnout, ale nebude to snadné, protože jim život do cesty postaví ještě něco dalšího.

Je to příjemná oddechovka, při které si udržíte úsměv na tváři. Rush byl navenek tvrdý, ale pro své blízké by se klidně i rozkrájel. Na můj vkus byl až moc hodný. Už jen podle názvu jsem očekávala hlavně povahově většího rebela. I když se kniha krásně četla, na mě to bylo až příliš sladké a díky anotaci jsem věděla i začátek zápletky, takže jsem neměla žádné překvapení a bylo mi hned jasné, co se přihodí. Ukončení příběhu je šokující, takže jestli vás kniha zaujme, budete nutně potřebovat její pokračování.

Hodnocení 4/5
Rebelský dědic

Knihu Chlap snů napsala americká autorka Kim Jones a řadí se mezi sexy romantické ?komedie? pro ženy
Chlap snů je má první kniha, kterou jsem nedočetla a znechuceně ji odložila. Jsem člověk, který se knihu vždy snaží dočíst, i když ho nebaví, ale tu to prostě nešlo. Nemíním se k ní vracet ani později a pro mě to byly zbytečně vyhozené peníze.

Hlavní hrdinka byla nevychovaná buranka! Její chování ani myšlení mi vůbec nepřišlo vtipné. Bylo to trapné, místy nechutné. Přežila jsem, když si své přirození otírala o věci, aby si označkovala své území, ale jakmile jsem došla k tomu, že si schválně otřela holý zadek o židli, knihu jsem zavřela a čtečku odložila. Kdybych měla reálnou knihu, asi by letěla ven z okna a ještě nějakému chudákovi, co by šel zrovna okolo, ublížila. Byla jsem znechucená, naštvaná a udivená, jak tohle mohlo vyjít? Ale zase věřím, že čím větší blbost to je, tím víc se to lidem bude líbit. Což dokazuje i spousta pozitivních recenzí. Být na vašem místě, hodně bych si koupi této knihy promyslela. Zvyknu číst spoustu erotických žánrů a knih bez hlubšího významu, ale tohle? Za mě jedno velké ne!

Hodnocení 1/5 aspoň za snahu a fajn obálku.
Chlap snů Kim Jones

Knihu Kúsok z teba napsala slovenská autorka Barbora Zezulová a řadí se mezi romány pro ženy.
Kniha vypráví o Michaele, která pracuje, za barem, jako číšnice. Tam potkává sexy potetovaného Daniela a začíná to mezi nimi jiskřit. Jenže jejich vztah je složitý a tak se Michaela vydává za novou prací do Rakouska. Bude tam mít větší štěstí a najde lásku svého života? Nebo se vrátí zpět k Danielovi na Slovensko?

Začnu pozitivními myšlenkami. V knize se ukrývá moc krásný příběh plný lásky a emocí. Místy na mě byl až příliš sladký a ke konci mi z něj bylo smutno. Tahle kniha mě opravdu dostala. Ještě dlouho, po dočtení, jsem ji držela v ruce a přemýšlela nad celým příběhem. Bylo to tak upřímné, pravdivé a krásné...
Jenže knihy hodnotím jako celek. Uvnitř jsem našla dost opakujících se slov, což sice není chyba autorky, ale i tak mi to kazilo dojem ze čtení. Šlo cítit, že je to autorčina první kniha. Někde bych příběh více rozvinula, jinde bych zase ubrala. Ze začátku mi tam chyběl i pohled Daniela. Chtěla jsem mu nahlídnout do hlavy, když se choval tak zvláštně, ale až ke konci mi došlo, že to tam opravdu být nemohlo. Kniha je krátká a doporučila bych ji hlavně mladším čtenářům.

Knihu jsem četla v rámci knižní štafety.

Hodnocení 3/5
Kúsok z teba Barbora Zezulová

Knihu Čierny jaguár napsala slovenská autorka Zuzana Bilavská a řadí se mezi romány pro ženy. Četla jsem ji taky v rámci knižní štafety.

Kniha vypráví o Richardovi, který, jako dítě, viděl, jak mu zabíjejí matku. Pár dní se choulil k jejímu chladnému tělu, protože ji nedokázal vzbudit. Potom se dostává do dětského domova a už od útlého dětství spřádá plány, jak se pomstít a zničit muže, který mu sebral úplně všechno. 
Jeho život mu zkříží Laura a najednou cítí to, co nikdy předtím. Podaří se Richardovi přenést přes těžkou minulost nebo naplní své plány, o které celý život usiloval? Podlehne Laura jeho neodolatelnému kouzlu?

Kniha je psaná ve třetí osobě a autorčin styl psaní se mi líbil. Na mě byly jednotlivé kapitoly docela dlouhé. Nemohla jsem si říct před spaním, že "ještě jednu kapitolu", jinak bych ráno nevstala.
Richard byl otřesná postava, i když se mu stalo to, co se mu stalo. Kdyby nebyl takový ku*e*ník a měl lepší povahu, možná bych si ho i oblíbila. Laura byla dost naivní, zamilovaná a láska je hold slepá... 
Vůbec mi nesedl námět příběhu. Kniha je plná lží, podvodů a intrik a to já přímo nesnáším, protože já se vždycky snažím být k lidem upřímná. Možná jsem teď naivní já, když očekávám od druhých to samé. 
Celé mi to přišlo, jako typický život zbohatlíků, kteří nemají nic jiného na práci, než jen spřádat plány, jak jeden druhého zničit. Knihu bych jinak odložila, ale byla jsem zvědavá, jak skončí. Možná jsem ji raději měla odložit, protože takový konec jsem opravdu nečekala. Takže pokud máte rádi podvody, lži, intriky, kniha bude pro vás jako stvořená. Mě bohužel neoslovila, ale v hodnocení se nedá úplně shodit, za mě tedy 3/5.
Čierny jaguar Zuzana Bilavská

Už jste některou knihu četli? Zaujala vás nějaká?
SHARE:

18 komentářů

  1. Ahojky,
    skvělý článek:-) Znám většinu knih, jen ty slovenské ne. Třetí díl od Meghan March mě bavil nejméně. Chlapa snů jsem taky četla a jsem taky znechucená a knihu budu prodávat. Ta se tedy nepovedla. Já jsem si zatím červencové přečtené knihy jen sepsala, ale celý článek ještě nemám. Myslím, že by mohl vyjít asi příští týden.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já se divím, kolik pozitivních recenzí ten Chlap snů má. Spoustě lidem se líbí. :-/

      Vymazat
  2. Nečetla jsem ani jednu a ani neznám autory. Což je zřejmě tím, že romány pro ženy čtu málo a ty s erotickým podtextem ještě míň.

    OdpovědětVymazat
  3. Achjo já se zas opakuju, ale obdiv, kolik zvládneš přečíst knih! :D Jinak neznám klasicky ani jednu knihu, není to uplně muj šálek kávy :)

    OdpovědětVymazat
  4. Neznám teda ani jednu knihu, ale klobouk dolů za to, kolik jsi toho přečetla. Já jich za tento rok přečetla max. 5 :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevadí, i to se počítá. Někdo nepřečte ani jednu. :-)

      Vymazat
  5. Knihu neznám ani jednu, ale na občasný oddech proč ne, přečetla jsi toho teda opravdu hromadu, wau!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Většinou si teď vybírám samé takové oddechovky, jinak mám ráda i thrillery a krimi. :-)

      Vymazat
  6. Tyto knihy nejsou můj šálek čaje....ale znám spoustu žen, pro které jsou super. Já jsem spíš na thrilery, psychologické, válečné atd...viz můj blog.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty mám taky ráda, jen teď čtu samé takové oddechovky. Válečnými knihami jsem začínala, pak jsem přečetla spoustu thrillerů a teď odpočívám u těchto románů. :-)

      Vymazat
  7. Meghan March je prostě skvělá! Všechny knihy se mi mega líbila. Chlap snů jsem četla, začátek dost trapný, ale pak v polovině to bylo mega pěkné prostě taková romantická slaďárna co je už ohraná a je snad všude :D Ale každý máme jiný smysl pro humor, proto to všichni hodnotí dobře. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem asi divná nebo mám úplně jiný smysl pro humor, než většina lidí, co tu knihu četli. :-D

      Vymazat
  8. Skvelé recenzie :) Síce ani jednu z nich nepoznám, vyzerajú (a znejú) zaujímavo! :)

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovědětVymazat
  9. Tolik přečtených knih za jediný měsíc? Máš můj obdiv! Já mám teď neskutečnou krizi a zvládnu sotva jednu za měsíc. Fakt mě to mrzí, ale nějak mi nejde naskočit zpět na čtecí režim :(

    blog Style of Ejmi | Instagram

    OdpovědětVymazat
  10. Ani jednu z knížek jsem nečetla a asi mě ani žádná z nich nezaujala. Celkově jsem si za poslední týdny na čtení moc času nenašla, což mě mrzí a chtěla bych to napravit :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  11. Já nevím proč, ale tyhle knižní tipy mi neuvěřitelně sedí a zapadají do mého aktuální seriálového a filmového žánru na Netflixu. Přesně na takové téma mám v poslední době chuť. Jen číst se mi moc nechce :D

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig