úterý 7. září 2021

Přečteno za srpen

Přeji pěkný den.

Nový měsíc je tady a já vám opět přináším seznam knih, které jsem stihla přečíst za minulý měsíc srpen. 
Ten čas neskutečně rychle letí... Škoda, že tak neutíkal, když jsem chodila do školy, tam se po celou dobu neskutečně vlekl. Vnímáte to stejně, jestli už máte školu za sebou?

Ještě bych chtěla dát do pozornosti můj knižní Instagram, kde se věnuji pouze knihám a už se rovnou vrhneme na první knihu. Měsíc srpen jsem začínala dvou dílnou sérií Carter Reed

Kniha Vražedné pouto je prvním dílem z již zmiňované série Carter Reed. Řadí se mezi romány pro ženy a napsala ji jedna z mých oblíbených autorek Tijan Meyer.

Kniha vypráví o Emmě, která zabije člena mafie zrovna když znásilňuje její spolubydlící. Začíná tedy být v ohrožení života. Podle rady, kterou jí dal její, již mrtvý, bratr, má najít Cartera Reeda a požádat ho o pomoc.
Carter Reed je nájemný vrah mafiánské rodiny. Je nebezpečný, chladný, odtažitý, ale dost sexy. Pro Emmu má slabost. Aby ji mohl ochránit, musí se k němu nastěhovat. Najednou se jí mění život a pociťuje, jaké to je být obklopena luxusem.
Podaří se Carterovi vykoupit odchod od mafie a koupit svobodný život Emmě?

Tento první díl byl velmi zvláštně napsaný. V knize byly dva pohledy. O Emmě se psalo v první osobě a kapitoly ohledně Cartera byly psány ve třetí. 
Není to nic pro milovnice sladkých romancí. V knize jsou vraždy, lži a podvody. Nechybí touha a síla lásky i přátelství a taky opět sympatický hlavní hrdina, který je sice chladnokrevný zabiják, ale své blízké se snaží chránit. Miluji mafiány v knihách....

Kniha se mi líbila, ale párkrát jsem se pozastavila nad chováním hlavních postav. 
Ukončení příběhu je uspokojující. Nenutilo mě to ihned sáhnout po pokračování. Nevidím to tedy na plný počet hvězdiček, Bennett Mafia byla mnohem lepší. 

Hodnocení 4/5
Carter Reed 1 Vražedné pouto

Kniha Návrat do minulosti je druhým pokračováním ze série Carter Reed od autorky Tijan Meyer a řadí se mezi romány pro ženy.

Příběh pokračuje menším připomenutím, co všechno se událo v prvním díle. Objevuje se nová postava jménem Cole. Je to velmi dobrý kamarád Cartera a na obzoru je další nebezpečí. Navíc se Emma dozvídá velké tajemství, o kterém neměla vůbec tušení. Její život je v ohrožení. Nastává válka dvou mafiánských rodin a Carter stojí před rozhodnutím, zda se k rodině vrátí nebo ne. Odešel vůbec někdy? Dá se jen tak dostat z mafiánských chapadel, když jediná možnost, jak od nich odejít, je smrt? Podaří se Carterovi pomstít zradu?

Tento díl se mi líbil více, než první. Byl akčnější a napínavější. Z knihy vyzařovala i síla lásky a přátelství. Pro sebe by udělali naprosto cokoliv. Dozvídáme se tu více o Emmině minulosti. Začíná si vzpomínat, co bylo předtím, než začala žít se svým bratrem a taky se dozvídáme, kdo je všechny zradil. 
Autorka si vzala k srdci špatné recenze z předchozího dílu a kniha je mnohem lépe napsaná. Celý příběh se mi moc líbil a brala bych více jejích přeložených knih.

Hodnocení 5/5
Carter Reed 2 Návrat do minulosti

Knihu Smlouva na lásku napsala autorka Alessandra Torre a řadí se mezi romány pro ženy
Ona potřebuje peníze. On zase manželku.
Candy pracuje jako striptérka. Jednoho večera za ní přichází Nathan a vyžaduje jedno vystoupení. Je stručný, vydává jen rozkazy a jak je po všem, dá Candy balík bankovek a odchází.
Když přijde podruhé, jeho požadavek zní, aby s ním odešla. Po vášnivé noci ji předkládá obchodní dohodu. Dostává nabídku k sňatku, ale nikdy od něj nedostane lásku. Nebude ji milovat a bude využitá jen na uspokojení sexuálních potřeb.

Candy si po důkladném promyšlení uvědomuje, že moc šancí na slušnější život nemá a tak jejich obchodní dohodu na sňatek přijímá.

Nathan se k ní chová dost odporně a jen jsem koukala, že Candy do všech těch věcí šla. Ale přijde ji divné, že sexy milionář, který by mohl mít každou ženu, na kterou ukáže, chce zrovna ji. Jaké tajemství Nathan ukrývá? Proč si vybral zrovna Candy?

Myslela jsem, že půjde o nějakou slaďárnu, ale pekelně jsem se mýlila. V knize je hodně erotických scén, které jsou sice skvěle popsané, ale zase díky nim jde celý příběh do pozadí. Kdybych je všechny přeskakovala, celý příběh by se vlezl jen na pár stran. Kupodivu mi to až tak nevadilo. Byla jsem napjatá a nemohla se dočkat až se dozvím, co Nathana k takovému činu vedlo. Myslím, že se mi to líbilo hlavně díky tomu, že to nebyla taková ta typická slaďárna, ale uznávám, že rozuzlení zápletky mohla autorka trochu více propracovat. Jakmile jsem se dozvěděla, proč Nathan Candy potřebuje, už to nemělo takový šmrnc.

Hodnocení 4/5
Smlouva na lásku Alessandra Torre

E-knihu Milion hvězd napsala česká autorka Stefanie Geryk a řadí se mezi romány. Kniha v sobě ukrývá příběh o pocitech, strachu, o boji s černotou a démony a o životních rozhodnutí.
Chloe se splní mladistvý sen a poznává svou nejoblíbenější kapelu Million Stars. Jenže ne každý je takový, jak si je vysnila. Všichni mají svého "démona". Jaké mají démony? Co za nimi stojí a jak se s nimi poperou?

Úryvek z knihy: "Věci, pocity nebo skutky jsou černé, nebo bílé. Nic mezi tím. Jen ta černá má spoustu dalších odstínů... A mě by zajímalo, jak moc černá je ta tvoje..." ..."Ta nejčernější, Chloe."

Při čtení jsem vůbec netušila, kam mě příběh zavede. Cítila jsem z něj úžasnou hudební atmosféru a sympatické hlavní postavy i se svými démony. Hodně se mi líbilo, že je v knize vzpomínaná téma deprese, protože je to nemoc, jako každá jiná. Velmi málo se o ní mluví, je dost často podceňovaná a přitom je tak nebezpečná... Obzvlášť, když se zanedbá. A proto, všímejte si svých přátel, známých, rodinných příslušníků... I ten nejmenší náznak může být voláním o pomoc. 
S hlavní hrdinkou jsem si byla tak strašně moc blízká, protože jsem dříve byla podobná, jako ona. Vůbec to pro mě nebylo lehké čtení, všechny ty jejich pocity jsem velmi dobře znala. Při čtení jsem spotřebovala hromadu kapesníků. Byl to nádherný příběh, ale tak strašně smutný... Úplně jsem se do něj vžila a prožívala ho s nimi. 
V knize můžete sledovat i proměnu, jak se člověk změní, když se něco přihodí. Žádnou jejich reakci jim nemůžu vyčítat, protože kdoví, jak bych v danou situaci reagovala já. To vlastně neví nikdo, dokud to sám neprožije a tak si kniha Milion hvězd zaslouží být mezi mými top knihami.

Hodnocení 5/5 TOP
Milion hvězd Stefanie Geryk

Knihu Láska cez správy napsala americká autorka Teagan Hunter a řadí se mezi literaturu pro ženy. Za možnost přečtení velmi pěkně děkuji vydavatelství Zelenykocur.sk.
Příběh začíná smskou z neznámého čísla. Delia si nejprve myslí, že je to její bratr, který má neustále nové čísla. Tu právě nastává omyl. Za neznámým telefonním číslem se schovává úplně někdo jiný a tak začíná vlna zábavy a velké množství zpráv s panem záhadným. Zach s Deliou se po čase odhodlají i na osobní setkání a možná od toho dostávají víc, než očekávali. Pro Zacha to je nejlepší nesprávné číslo, jaké kdy vytočil. Cítí to Delia stejně? Může jim to spolu vyjít? Ale co když si dostatečně nedůvěřují?

Hodně jsem se bála, jak na mě kniha bude působit a jestli se vůbec budu smát. A víte co? Já se smála dokonce nahlas a musela jsem i předčítat, protože všichni, v mém okolí, chtěli vědět, čemu se tak směju. Když jsem se nesmála nahlas, po celou dobu čtení jsem si udržela úsměv na tváři. 
Tohle byla kniha plná humoru, jiskřivých dotahování, sarkazmu a ironie.
Zach byl úplné zlatíčko, zamilovala jsem se do něj a prostě ho chci domů. Uznejte sami, kdo by si kvůli holce, kterou ani pořádně nezná, koupil Marshmallowa (koza)? Byl tak hezky divný.
Delia byla taky úžasná. Se Zachem se k sobě skvěle hodili, rozuměli si a krásně se doplňovali. Jejich dotahování jsem si prostě užívala a byla to příjemná změna od mých milovaných bad boyů.

Hodnocení 5/5
Láska cez správy Teagan Hunter

Knihu Podvodníčka napsala slovenská autorka Kristína Ježovičová a řadí se mezi romány pro ženy. Knihu jsem četla v rámci štafety.

Na zemi, před hotelem, se probouzí zmatená žena. Zpočátku neví, kdo je a na svou minulost si nevzpomíná. No, po čase se jí vyjasní a zjišťuje děsivou pravdu. Vůbec není ta, za kterou ji všichni mají. 
Na letišti totiž potkala ženu, na vlas stejnou, jako je ona a zoufale si potřebovala vyměnit život. Je těžké přesvědčit ostatní, že to nejste vy, když jste úplně stejní.
Tereza se tak rozhodne obrátit Theresin život vzhůru nohama. Snaží se urovnat vztahy v rodině, aby se  tam cítila příjemněji. Původně se tak chce pomstít té podvodnici Therese, protože to vypadá, že byla pořádná potvora. Jenže, když potkává pohledného Christophera, její touha po pomstě se rázem mění. Dokáže lež přinést skutečné štěstí? Ozve se ještě Theresa? Co vlastně po ní chce? A kdo z té hry vyjde, jako vítěz?

Ani nevím, kde v hodnocení mám začít. Začnu tedy pochvalou. Hodně se mi líbil autorčin styl psaní. Četlo se to dobře a i námět knihy byl velmi zajímavý, jen by potřeboval ještě doladit. Hodně mě rušily německé věty, kterým jsem absolutně nerozuměla. Ne každý čtenář tento jazyk ovládá. Našla jsem i anglickou větu, pak pár českých... Jinak je kniha psaná ve slovenštině. Dále mi vadily velmi zvláštní výrazy. Možná to překáží jen mně, ale do knihy bych je určitě nedávala. Kdyby vás zajímalo, jaké slova to byly, najdete je u mě na knižním Instagramu. Úplně nejvíce mi vadila nelogika v myšlení postav. Tereza na jedné stránce něco řekla a o několik stran dál bylo všechno jinak, jako by nic takového neřekla.
Christopher mi přišel tak strašně arogantní, až mi byl nesympatický. Ke konci příběhu jsem nepochopila (POZOR SPOJLER), proč musela Tereza odejít a strávit rok v klášteře? Ptala jsem se na to i autorky, ale jelikož knihu napsala už dříve ani ona mi nedokázala odpovědět.

Hodnocení 2/5
Podvodníčka Kristína Ježovičová

Knihu Pomsta mafie napsala česká autorka Natálie Soldátová a řadí se mezi romány pro ženy.
Stella, mladá žurnalistka pro český časopis, dostává pracovní nabídku od svého šéfa a tak odlétá i se svou nejlepší kamarádkou do Itálie. Doufá, že se tam její život změní k lepšímu a rychleji se vzpamatuje z nevěry jejího, již bývalého, přítele. Netuší však, že se stane svědkem něčeho, co ji bude dlouho pronásledovat. Mafie je v Itálii velmi známá a taky nebezpečná. Co se stane, když její cestu zkříží pohledný a tajemný muž, Luca Bonetti, co by šéf Sicilské mafie?

Máme tu další příběh z mafiánského prostředí, ale tentokrát od české autorky. Rozjezd byl velmi rychlý, autorka se nezdržuje zbytečnými opisy a uvnitř najdete spoustu dialogů. Jako v každé správné knize o mafiánech tu nechybí akce, ale neočekávejte nic drsného při čem by jste museli zavírat oči. Je to psané hlavně z pohledu Stelly. Kdyby se více objevoval pohled Lucy, myslím, že by kniha byla určitě drsnější. Je tu hlavně vyobrazená cesta od nenávisti k lásce. Jen na můj vkus to bylo moc rychlé. Nenávist k hlavnímu hrdinovi mohla trvat déle, velmi rychle mu Stella podlehla. I přesto se mi líbily všechny postavy, byly velmi sympatické. Až teda na nepřátele a jednoho záporáka, který, i když toho moc nenamluvil, mi byl nesympatický hned od začátku. Příběh se odehrává v Itálii na různých místech, ale je tam vzpomenutá i Česká republika, což se mi moc líbilo. Kniha tak v sobě ukrývá krásnou romantiku, žhavou erotiku a nádhernou sílu lásky. Jeden za druhého by totiž položili život...

Velmi pěkně děkuji autorce, že jsem si mohla přečíst knihu ještě před jejím vydáním. Našla jsem v ní pár nesrovnalostí a věcí, co mi trochu vadily a o nich jsem autorce i napsala. Takže jestli společně s redaktorkou na všem zapracují, bude to pecka a vy se můžete těšit na další skvělou knihu z mafiánského prostředí. Podpořit ji budete moct na stránce Pointa.cz od 5.10.2021 a potom bude záležet jen na vás, jestli kniha vyjde.
Pomsta mafie Natálie Soldátová

Ještě jsem za měsíc srpen přečetla dva příběhy na Wattpadu. Mafiánský princ a Rebelka. Oba příběhy se mi moc líbily a můžu vám je jen doporučit.

A mě by zajímalo, jestli jste už někdy podpořili knihu přes Pointu? Čtete i knihy na Wattpadu? Poznáte Wattpad?
SHARE:

13 komentářů

  1. Díky za nahlédnutí do světa románů pro ženy. Já je skoro nečtu, baví mne spíš detektivky. A jinak čtu knihy v podstatě výhradně v papírové podobě, jen výjimečně (na dovolené) něco staženého do NTB

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Detektivky mě taky baví, jen mám teď takové období, že vyhledávám samé romány pro ženy. :-)

      Vymazat
  2. Opět jsou všechny knihy pro mě velkou neznámou. Je pravda, že za poslední rok jsem knih přečetla tak pět a už se o ně tolik nezajímám (není čas), snad až dostavíme, tak se to změní!

    OdpovědětVymazat
  3. Žádnou že zmíněných knih ještě neznám.. Ale některé mě zaujaly.. Díky za tip.. :)

    OdpovědětVymazat
  4. První dvě jsem četla a druhý díl byl nejlepší. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  5. Tolik zajímavých knížek, moc ráda čerpám novou inspiraci na čtení a u tebe jí vždy najdu. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tyji, zajímavé knihy. Ale vůbec je neznám... Každopádně, moc děkuji za tipy, protože jak je na titulce polonahý chlap, hned mám chuť si to přečíst. :D

    OdpovědětVymazat
  7. Wattpad neznám a popravdě ani jednu zmíněnou knihu :-)

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig