úterý 5. října 2021

Přečteno za září

Přeji pěkný den.

Měsíc září jsem začala napínavým thrillerem Dvojčatá z ľadu. Napsal ho britský autor Sean Thomas, který píše pod pseudonymem S.K. Tremayne.

V knize se nejdříve seznámíme s celou rodinou. Zjistíme, že Sarah, Angus a jejich dvojčata Kirstie a Lydie měli ještě donedávna téměř dokonalý život, dokud jim jedno z dvojčat nevypadlo z balkónu a nezabilo se. Rok po tragédii se rodina rozhodla přestěhovat na malý ostrov. Do starého, zchátralého baráku, který nutně potřeboval rekonstrukci. Chtějí tam zapomenout na vše, co se jim stalo a v podstatě začít od začátku. Jenže Kirstie se najednou začne chovat velmi zvláštně a tvrdí, že ona je Lydie. Svět Sarah a Anguse se začíná hroutit. Že by nedokázali rozeznat vlastní děti? Pomůže jim přestěhování do starého domu a zbaví se tak smutku a žalu po jejich dceři? Netají, jeden před druhým, něco?

Autor má velmi příjemný styl psaní, kniha tak byla velmi čtivá a četla se sama. Stále mě udržovala v napětí a byla jsem zvědavá, co se tam vlastně stalo a jak všechno dopadne. Normálně jsem se párkrát i bála a ujišťovala se, jestli jsem v ložnici opravdu sama a nestojí u mě Kirstie nebo že by Lydie? Skoro do poslední chvíle totiž sami nevíte, kdo je kdo a jestli se třeba z toho smutku, po ztrátě sestry a dcery, nezbláznili. Vůbec jsem neměla tušení, jak to dopadne a když už jsem si něco myslela, samozřejmě to bylo úplně jinak. Kdyby bylo na mojí fantazii, asi by z toho byl nějaký šílený horor. Až takové představy jsem měla a navíc jsem knihu četla po večerech, tak si asi dokážete představit, jak to pro mě místy, bylo děsivé. Pro ještě lepší představu, děsivou atmosféru dotvářejí autentické fotografie z malého ostrova a starého baráku. Příběh měl vše, co napínavý thriller potřebuje a mně se kniha moc líbila.

Hodnocení 5/5
Dvojčatá z l'adu

Kniha Vendeta je prvním dílem ze série Krev za krev a napsala ji irská autorka Catherine Doyle. Řadí se mezi romány pro ženy se špetkou thrilleru.

Pro Sofii to mělo být jen další léto strávené v Cedar Hill, kde chodila na brigádu do bistra. Dokud se jednoho dne do opuštěného sídla, v jejím sousedství, nenastěhuje italská rodina s pěti bratry. Jednomu totiž nedokáže odolat a nevšímá si varovných znamení. Když v bistru nachází skleničku medu s černou stuhou, tím vším to teprve začíná.
Co znamená sklenice medu? Proč se jí jeden z bratrů straní, když se dozvídá její příjmení? Co jí tají? Nikdo Sofii nechce nic říct a tak jí nezbývá nic jiného, než si sama jít pro odpovědi.

Jedním slovem, wow. Tenhle díl byl tak neuvěřitelně čtivý a napínavý. Knihu jsem četla se zatajeným dechem a byla zvědavá, jak se to celé vyvine a jakým směrem se tento příběh bude ubírat. V knize se setkáváme s drsnými mafiány. Trochu nahlídneme pod pokličku, jak to u nich chodí a čím se řídí. Pro mě to bylo opravdu zajímavé čtení a nedokázala jsem se odtrhnout. Jelikož se jedná o knihu z mafiánského prostředí, počítejte s tím, že v ní objevíte i násilí. To se mi sice moc dobře nečetlo, ale dalo se to zvládnout. Kniha končí docela uspokojivě, takže jsem mohla jít v klidu spát a na druhý den se pustit do dalšího dílu. 
Jedinou věc, kterou bych knize vytkla, jsou krátké italské věty, kterým jsem vůbec nerozuměla, ale jelikož jsem holka zvědavá, překládala jsem si je. I přes tento nedostatek se mi kniha moc líbila.

Hodnocení 5/5 TOP
Vendeta

Kniha Inferno je druhým dílem ze série Krev za krev a napsala ji irská autorka Catherine Doyle. Řadí se mezi romány pro ženy se špetkou thrilleru.

Příběh pokračuje tam, kde skončil v předchozím díle. Sofii v nemocnici čeká policejní výslech. Řekne jim pravdu nebo se rozhodne dodržet pravidla omerty (zákon mlčení)?
V knize se objevuje nová postava, matka rodiny Falconeové a celý děj začíná komplikovat ještě třetí, velmi nebezpečná, rodina Marinová.

Můžeme tu sledovat, jak strach dokáže člověka poznačit a úplně změnit. Sofie už není ta bezstarostná dívka, co si ničeho nevšímá. Teď vidí každý stín, sleduje své okolí... Jenže pouze za okny svého domu. Má úplně jiné sny. Neporovnatelné s těmi předchozími a z tohoto stavu se jí snaží dostat její nejlepší kamarádka Millie.

Sofii se trochu poodhalí minulost rodiny Falconeových a taky odhalí tajemství vlastní rodiny. Je ve smrtelném nebezpečí a musí se rozhodnout, co udělá, aby se zachránila. Už si ani není jistá, co k Nicolimu cítí. O to víc ji to táhne k Lucovi, jednomu ze starších bratrů, který jí podle všeho nejlépe rozumí. Jenže dokáže ji Luca skutečně pomoct nebo se postaví na stranu rodiny? A tak se Sofie propadá stále hlouběji do temnoty podsvětí...

Kdo tuhle sérii ještě nečetl nebo ji má dlouho na svém seznamu knih, neodkládejte ji, protože je vážně mega čtivá a skvělá. Mě hodně bavila. Bylo to napínavé, násilné a hodně jsem si užívala vyvíjející vztah mezi Sofií a jedním z bratrů.

Hodnocení 5/5 TOP
Inferno

Mafiosa je posledním, třetím, dílem ze série Krev za krev od irské autorky Catherine Doyle a řadí se mezi romány pro ženy se špetkou thrilleru.

Příběh pokračuje tam, kde skončil. Sofie se rozhodla a nastává krutá válka mezi mafiánskými rodinami. Bylo to správné rozhodnutí? Její srdce patří muži, jenž má na rukou krev. Sofie se tak stává terčem znepřátelené rodiny, ale i ona prahne po pomstě. Má na to, aby se stala mafiánkou? I přes to všechno se snaží vést normální život. Chodí do školy a její nejlepší kamarádka Millie stále stojí při ní, což mi přišlo moc krásné.

Za celou dobu čtení si na kluky zvyknete. Ať jsou, jací jsou, prostě si je oblíbíte. Ukončení vám zlomí srdce a rozláme ho na milion kousíčků, dokud... to vám samozřejmě nemůžu napsat.
Ze všech dílů sálalo nebezpečí, ale i láska a síla přátelství. Celá série je nádherná, velmi čtivá a pokud uvažujete, že by jste si rádi přečetli román o mafiánech, doporučuji touhle sérií začít.

Hodnocení 5/5 TOP
Mafiosa

Knihu Anjeli noci napsala slovenská autorka Miroslava Varáčková a zařadila bych ji mezi romantické romány s trochou fantasy.

Kniha vypráví o Emě a její rodině. Po smrti otce se přestěhují do velkoměsta, kde si Ema nachází nové kamarády a začíná chodit na novou školu. Tam se zakouká do jednoho profesora, Adama, ale vůbec netuší, jaký zvrat to, v jejím životě, vyvolá... 

Je to nádherný příběh o touze, zakázané lásce a taky o její záchraně. Do knihy jsem se začetla natolik, že jsem se od ní nedokázala odtrhnout, ale musela jsem. Kdybych ráno nevstávala, četla bych klidně celou noc. Až tak mě bavila. I po odložení knihy jsem nad příběhem musela přemýšlet, protože se Adam choval opravdu zvláštně. Měla jsem už několik teorií, ale samozřejmě bylo všechno jinak. Autorka mě totiž překvapila prvky fantasy a nereálným námětem. Jelikož fantasy nečtu, zpočátku jsem byla trochu zklamaná, ale nakonec se mi příběh i tak moc líbil.
Kromě pár menších chybiček jsem našla i jednu nesrovnalost, která kazí zážitek z příběhu. POZOR SPOJLER, dál nečtěte, jestli plánujete knihu číst. Ono totiž Emina matka se s Adamem už setkala v nemocnici. Vše proběhlo v klidu a o několik stran dál, když ho uviděla znovu, byla z něj úplně rozhozená. Vypadá to, že si už autorka nepamatovala, že se již setkali, což byla docela škoda. KONEC SPOJLERU.

Kniha byla čtivá, styl psaní skvělý a dokonce se mi líbil i námět s prvky fantasy. Autorka vytvořila sympatické hlavní postavy a já jim držela palce, aby se jim podařilo být spolu i přes všechny ty překážky. 

Hodnocení 4/5
Anjeli noci

Knihu Hořím pro tebe napsala americká autorka J. T. Geissinger a řadí se mezi romány pro ženy.
Jackson přichází do podniku, chce stůl, ale žádný není volný. Na personál začíná být nepřijemný a žádá si majitelku restaurace, Bianku. A tak se poprvé setkávají. Jenže ani jeden netuší, že se ještě někdy uvidí. Po problémech, Jackson, nutně potřebuje kuchaře a kdo se na tuhle pozici nejvíce hodí? Samozřejmě, že Bianca, protože jídlo z její restaurace bylo výborné a on si nemůže dovolit nic průměrného. Požádá ji tedy o to, aby se ujala přípravy hostiny na jeho dobročinné akci. Bianca nabídku nejdříve odmítá, ale když jí za to nabídne nehoráznou peněžní odměnu, začíná myslet na svou nemocnou mámu a nabídku přijímá. Peníze teď nutně potřebují. Jackson později přichází znovu s další nabídkou. V podstatě to ani nabídka není. Vtrhne k ní do restaurace a oznámí jí, že se budou brát. To už je na Biancu a její prořízlou pusu opravdu moc a tak hádejte, jak to bude pokračovat dál? Vejdou spolu do předem domluveného manželství? Zachrání tak Jackson své dědictví?

Velmi mě potěšilo, když jsem v knize našla oba pohledy. Celý příběh byl skvělý, vtipný a dost jsem se u něj nasmála. Děj mě chytl hned od začátku. Líbil se mi vztah hate to love a pomalu vyvíjející láska mezi Biancou a Jacksonem. Erotických scén tam tím pádem bylo méně, ale o to více jsem se na ně těšila. Autorka dokázala vytvořit velmi sympatické postavy. Bianca je energická a vtipná. Jackson byl ze začátku netvor, ale Bianca dokázala roztopit jeho ledové srdce. Vlastně z jeho strany vidíme tu vyvíjející lásku k Biance, což byla příjemná změna. Jo a nesmím zapomenout i na šprýmaře Rayforda, ten se mi v knize taky moc líbil, i když to byla vedlejší postava. Zápletka v příběhu byla smutná, ale nakonec kniha měla vše, co od romantických knih očekávám.

Hodnocení 5/5
Hořím pro tebe

Zaujala vás nějaká kniha?
SHARE:

9 komentářů

  1. Přečetla jsi toho za září docela dost. Mne asi nejvíc zaujal thriller Dvojčata z ledu.

    OdpovědětVymazat
  2. Zaujaly mě Dvojčata z ledu, mám moc ráda tyhle napínavé knížky a nikdy nevím, po které sáhnout dříve. :D :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ty toho za ten měsíc stíháš! :D Ani jednu knihu neznám, ale zajímavé tipy:)

    OdpovědětVymazat
  4. Vždycky obdivuji, kolik toho během měsíce zvládneš přečíst, zatím co na mě smutně kouká kopeček knih, co si chci přečíst, ach jo :D

    OdpovědětVymazat
  5. Já za září přečetla dvě knihy a to Listopád a Tisíc a jedna noc s Arabem, obě knihy byly fajn a připravuji na ně recenze :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj,
    moc pěkný článek. Znám tu trilogii a taky romanci Hořím pro tebe. ta se mi nečekaně dost líbila. Zaujal mě ten první thriller, tak snad ho seženu v knihovně. Já zrovna dočítám Matčin hrob a je to hodně povedené.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  7. To je teda přečtených knížek! a ani jednu neznám.. :D

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  8. Zaujala mě celá série Krev za krev. Podle krátkého popisu soudím, že to by se mi opravdu mohlo líbit a mohlo by to být hezké počtení :D

    OdpovědětVymazat
  9. No konečně jsme přečetli někdy stejné knihy :D to jsem ráda. Hořím pro tebe bylo uzasné. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig