sobota 26. února 2022

Jsou to jenom čísla

Přeji pěkný den.

Ještě v květnu, minulého roku, jsem vám psala o mém cvičení. Myslím, že je na čase tento článek aktualizovat a napsat vám, jak se mi nadále daří a jestli se něco změnilo.

Ještě, než začneme, chtěla bych velmi pěkně poděkovat e-shopu Bonprix.sk za krásnou bundu a tenisky.

První změna je asi ta, že se moje myšlenky v hlavě uspořádaly tak, že vše, co se týká cvičení jsou jenom čísla. Nevím, jestli mě chápete, ale dost jsem řešila váhu, spálené kalorie za jeden trénink, čísla jsem porovnávala a potom mi došlo, že to není o číslech. Je to o tom, že mě to baví.
Vyprdla jsem se na svou cílovou váhu (75 kg) a dala si jiný cíl. Chtěla bych dokázat shyby na hrazdě. Stačilo by mi se umět aspoň párkrát přitáhnout. Jen si nejsem jistá, zda ten váhový cíl nebude reálnější. :-D

Jak už jsem vám minule psala, cvičím intervalové tréninky ve skupině v našem městě každé pondělí, středu a pátek. Dostala jsem se tak mezi lidi, co mají rádi pohyb a nejsou leniví. Seznámila jsem se s kamarádkou, se kterou jsme se dohodly, že si budeme ještě navíc společně platit trenéra a začaly jsme chodit na čtvrteční kondiční tréninky. Je to fakt makačka. Někdy tomu nedokážu uvěřit a ptám se sama sebe, co mě na tom tak baví? Obzvlášť, když stojím celá zničená a sotva popadám dech. Ale ten pocit po cvičení? Ten je nezapomenutelný. Vždy jsem ráda, že jsem se překonala a šla cvičit, i když se mi sebevíc nechtělo.
Ve fitku

V květnovém článku jsem vám psala, že neberu žádné doplňky stravy, ale to se trochu změnilo. Po každém cvičení má první cesta vede do kuchyně, kde si připravím protein, abych doplnila bílkoviny. 
Vyzkoušenou mám jen českou značku Nutrend. Už dříve jsem si objednala spoustu jejich jednorázových proteinů v různých příchutích, abych zjistila, který mi bude nejvíc chutnat. Nečekala jsem, že budou dobré všechny a tak jsem si koupila rovnou obrovské balení. První protein jsem měla s příchutí čokoláda oříšek a teď mám druhý s vanilkou. Sice jsou dost sladké, ale chutnají mi.

Další doplněk stravy, který jsem nepravidelně začala užívat, je magnesium. Momentálně mám doma jedno balení z DMky s citronovou příchutí a chutná skvěle. Je osvěžující a svou chutí připomíná opravdu, jako vodu s citronem.

Ještě bych chtěla dodat, že moje stravování se nezměnilo. Jím úplně všechno, co jsem jedla dříve, jen v pravidelných intervalech s větším množství ovoce a zeleniny. Kalorie stále nepočítám, i když už vím, že za celým hubnutí stojí kalorický deficit.
Jestli chcete začít cvičit nebo chodit do fitka, na závěr bych vám chtěla poradit ať se vykašlete na značkové oblečení a raději ty peníze utratíte za trenéra. Naučí vás základy, jak správně dýchat, ukáže vám techniku cviku, bude vám nápomocný úplně při všem, co budete potřebovat a v neposlední řadě dokáže i podpořit. Takže se vůbec nestyďte obléct si obyčejné tričko, legíny a tenisky. Nikdo se vám smát nebude. Právě naopak. Jen si představte, jak "dobře" by jste vypadali ve drahém značkovém oblečení a na stroji byste seděli opačně (když to přeženu).

Já jsem zpočátku do trenéra neinvestovala a dost toho lituji. Skupinový trénink už měly holky zaběhnutý, tak jsem jen sledovala ostatní, co a jak cvičí. Hodně věcí jsem si přečetla i sama na netu, ale i tak nevím úplně všechno. Takže tento článek neberte, jako poučný. Nejsem žádný odborník, jen píšu za sebe a ze své vlastní zkušenosti.
Outfit by Bonprix

Co vy a cvičení? Cvičíte nebo chodíte do fitka? Máte nějaký cíl?
SHARE:

8 komentářů

  1. Souhlasím s tím, že investice do trenéra se vyplatí. Platila jsem si nějakou dobu taky trenérku a bylo to fajn, pak to ztroskotalo na tom, že jsem mívala nečekaně změny v pracovní době a měla jsem problém s tím si s ní domluvit termíny. Pak jsem chodila na kruhový trénink, kde taky byla i dispozici pro případ dotazů trenérka. Teď bohužel nechodím nikam, přestala jsem to stíhat, ale asi to není dobře, i když se snažím aspoň o běžný pohyb (chůze).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je dobrá i chůze. Kruhové tréninky jsou super. Ty máme každý pátek. :-)

      Vymazat
  2. Já cvičím doma, protože u nás žádné fitko není a jsou to pro mě vyhozené peníze, když stejně cvičím jen se svojí váhou. Nicméně také neřeším čísla, dělám to pro ten pocit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cvičit s vlastní váhou je super. Jinak mě cvičení samotnou nebaví. :-)

      Vymazat
  3. A o tom to je! Hlavně, že nás to baví. Sama cvičím doma, protože musím mít svůj klid, ale mám i pomůcky, takže nic lehkého a taky to beru tak, že mě to musí hlavně bavit. Jsi šikovná a neboj, jednou svého cíle dosáhneš, ale i kdyby ne, lepší je být zdravá a silná, než jen mít určitou váhu.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, tu vuli ti závidím, já mám s dodržením jakýhkoliv předsevzetí problém pokud mne to vyloženě nebaví :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Věřím, že trenér se opravdu vyplatí. Taky bych potřebovala začít, ale pokud nebude chtít hlava, nebude chtít ani tělo, to je jasné. Přeji, ať se daří :)

    Můj knižní ráj

    Můj život ve slovech

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem dřív hodně hrotila, co si na sebe obléci a teď je to úplně jedno. Jo mám značkové oblečení, ale když není čisté, vezmu klidně i bavlněné legíny od vetmamce xD pohoda.

    Jinak ze začátku je fajn cvičit s někým, kdo trenéra měl, občas se trenérů zeptat na radu a nebo rovnou cvičit s trenérem. Líbí se mi tvůj pohled a článek .


    somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig