čtvrtek 3. května 2018

Omalovánkový relax

Přeji pěkný den.

Dnešní článek potěší asi jen omalovánkové nadšence, ale i vy, co nevybarvujete, se můžete podívat na krásu jedné omalovánky s názvem Kapka štěstí. Svůj název má oprávněně, protože z každého obrázku cítím pozitivní náladu a radost ze života.

Mám doma hromadu omalovánek pro dospělé, ale žádná mě nenadchla tak, jako tahle a myslím, že to bude první omalovánka, kde vybarvím všechny obrázky.

Když se řeknou omalovánky pro dospělé, většina z vás si určitě představí složité obrázky k vybarvení. I já si to dříve myslela, ale v tomhle případě tomu tak není. Obrázky jsou jednoduché a moc krásné. 
Ještě, než se vrhneme k ukázkám obrázků, bych vám ráda popovídala, jaké pastelky používám, v čem je mám uložené, čím gumuji apod.


Nebyla jsem náročná, vždy mi stačily obyčejné školní pastelky Maped, později Progresso a až u této omalovánky jsem se rozhodla, že do pastelek trochu zainvestuji a koupila si tu největší sadu 72 ks Polycolorek od Koh-i-noor. Sada se tehdy prodávala ve dvou balení. Jedno bylo papírové a druhé kovové, které bylo o dost dražší a tak jsem si vzala tu levnější variantu v papírovém obalu.

Látkové pouzdro, které vidíte na fotkách jsem kupovala na Ali (momentálně nedostupné, ale určitě najdete náhradu). Vlezou se mi do něj všechny pastelky a ještě pár popisovačů navíc.

Když už jsem zmínila ty popisovače, doma mám sice jen čtyři, ale za to v nejběžnějších barvách, kterými se dají dozdobit obrázky. Puntíky, sněhové vločky, hvězdičky.... Popisovače nesou název Posca a nechala jsem se inspirovat FB skupinkou, kde je velmi chválili.

Ořezávátka používám úplně obyčejné, ale nejraději mám to s úložným prostorem, kdy při ořezávání nemusím stát nad košem. Co bych za to teď dala, kdybych ještě měla ořezávátko z dětství. To se připevnilo na psací stůl a strouhala se jedna pastelka za druhou.

Na gumování používám taky běžnou školní gumu, ale našla jsem i gumu v tužce, která je ideální na drobné úpravy.

A můžeme začít s ukázkou obrázků. Některé už mám vybarvené, ale ty byly ještě vybarvovány Mapedkami a na pozadí jsem použila Progressa.









Omalovánky obsahují dvacet obrázků vytisknutých na kvalitním papíře. Stojí 250 kč, na Slovensku cca 10 eur a jsou od české ilustrátorky paní Lenky Filonenko. Já je kupovala na tomto e-shopu a jsem velmi spokojená.

Co vy a omalovánky? Taky rádi vybarvujete nebo by vás to nebavilo? A co říkáte na tuto omalovánku, líbí se vám?
SHARE:

26 komentářů

  1. Tak to je nádhera! :) Já mám taky omalovánky a pastelek teda asi jen 12 :D Ale později si chci taky nějaké pěkné pastelky koupit a začít pořádně vybarvovat. Je to skvělé na odreagování a nejlepší v létě, při sluníčku venku na zahradě, krása :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, přesně tak. Na odreagování úplně super. :-)

      Vymazat
  2. Ja som akurát teraz k narodeninám dostala takéto omaľovánky a ešte aj pastelky. A strašne som bola za to vďačná pretože o ničom som nerozprávala len ako by som si chcela maľovať lebo som počula, že to hodne ukľudňuje. Ja mám s mačičkami tak sa nemôžem dočkať ako začnem :D :)

    Klaudia Duranova / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
  3. Já omalovánkový nadšenec nejsem, nicméně líbí se mi, když někdo omalovánky má a věnuji jim svůj čas, hlavně ty obrázky jsou často velice pěkné.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Navíc už se dají sehnat omalovánky s obrázky, které tě baví. Někdo upřednostňuje kytičky, někdo zase zvířata apod. :-)

      Vymazat
  4. Já mám omalovánky strašně ráda, je to skvělý relax:). Jinak máš to moc krásné!
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  5. obrázky sú krásne :) ja ako dieťa som veľmi rada vymaľovávala,pamätám,že ešte aj na základke na hodinách som si vymaľovávala,ale. teraz ma to už nebaví vôbec :D
    THE NOELA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem v dětství ráda vybarvovala, ale vypadalo to úplně jinak, než teď. :-D No, stále mě to nepustilo a je to pro mě skvělý relax. :-)

      Vymazat
  6. Omalovánky mě nijak nelákají, i když bych se u nich možná časem naučila trpělivosti, ale jsem strašně nervní, když přetáhnu :D jako dítě jsem to však milovala. Obrázky jsou krásné :)

    Written by M*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to přetahování je super guma v tužce. Jinak obrázky jsou opravdu moc krásné. :-)

      Vymazat
  7. Tyjo tak tyhle omalovánky vypadají fakt dobře :) sice jsem nevybarvovala omalovánky snad deset let, ale někdy by nebylo na škodu to zkusit :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji na chvíli půjčila mamce a to jsi měla vidět, jak ji to chytlo. Vybarvila mi všechny malinké lístečky na stromě. :-))

      Vymazat

  8. Love your post dear! If you want you can check out my blog.I write about fashion, beauty, and lifestyle.Maybe we can follow each other and be great blogger friends!

    http://herecomesajla.blogspot.ba/

    OdpovědětVymazat
  9. To pouzdro je perfektní! Také ráda vymalovávám. Mám pastelky Kohinoor akvarelové. Marti máš to krásné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Akvarelové pastelky nemám, ty můžou být super a moc děkuji, Luci. :-)

      Vymazat
  10. Tak to je krásné, já už jsem neměla omalovánky ani nepamatuju... Občas kreslím dvojčatům od sestřenky, ale tohle by mě určitě bavilo. A 250 Kč není tak hrozné, když si vezmu, jak pěkné obrázky to jsou. :-) Co se týče pastelek, to máš úplně profesionální výbavu, já mám asi pět, co jsem dostala v obalu mimoně od kamarádek jako recesi. :-D Ale taky by to třeba stačilo pro začátek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 250 kč opravdu není moc. Uvnitř je 20 nádherných obrázků a určitě se dá vybarvovat i se základními barvičkami. :-)

      Vymazat
  11. Nejednou jsem měla tyhle omalovánky v knihkupectví v ruce, ale nikdy jsem s nimi nedošla až k pokladně :-) nevím jestli bych na to měla čas, ale moc se mi to líbí :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  12. Já na to nemám čas , ale musím uznat , že vymalovávání i dětských omalovánek mě baví :-D pastelky máme právě Maped a zdají se mi super :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Mapedky jsou super, jen jsem chtěla více odstínů. Dětské omalovánky jsem taky ráda vybarvovala. :-)

      Vymazat
  13. Miluji antistresové omalovánky, doma mám už dvoje, ale věřím, že se brzy sbírka rozroste. :)

    Deni - lifestyle

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig