úterý 4. prosince 2018

Kontaktní zoo v Liptovském Mikuláši

Přeji pěkný den.

Dneska se vrátíme do teplých, letních dní. Dám vám tip na jeden krásný výlet a popovídám vám, jak to chodí v kontaktní zoo, která se nachází v Liptovském Mikuláši, hned vedle Tatralandie.

Vstupné stojí na jednu osobu sedm eur a za jedno euro můžete koupit kelímek s krmením pro zvířata. Já si jeden koupila, v kelímku bylo nakrájené jablko a mrkev na malé kostičky.

V zoo se sešlo docela hodně lidí, ale bylo více průvodců, kteří si nás rozdělili na skupinky a každá se vydala jinou cestou. My jsme prohlídku začali u divokých koček.

Před každým vstupem do výběhu nás průvodci poučili, jak se máme uvnitř chovat. I když měli hlavně mláďata, dokázaly by člověku dost ublížit a tak jsme byli upozorněni, že když půjdou jakékoliv šelmy proti nám, musíme uhnout z cesty, aby to nevzaly, jako výzvu k boji. Divoké kočky jsme mohli pohladit, vyfotit, poptat se na vše, co nás zajímá a průvodci velmi ochotně odpovídali.


Lvíčci akorát spali, ty jsme nemohli pohladit, aby jsme je nevzbudili, ale za to jsme se mohli vyfotit u spících lvů. Sice je to ještě mládě, ale zaujalo mě, jak má obrovskou packu.

Dále jsme prošli přes pumu, tu se mi nepodařilo hezky vyfotit, protože byla dost divoká, furt se ji muselo uhýbat a tak jsem byla ráda, když jsme se dostali ke klidným králíčkům. Ti byli úplně úžasní. Mrkev i jablko jim hrozně chutnalo a krmení jsem si opravdu užila. No, nedala jsem jim všechno a něco nechala i pro ostatní zvířátka.

Vidíte ji tam? K ní nás nepustili, protože tento druh opic prý má rád jen sám sebe. Netváří se ani trochu mile, za to kousek ovoce si přes pletivo vzala. Opice jedna.

Kačeny, pelikán a labutě byli v jednom výběhu. Nevím proč, ale hrozně mě zaujaly právě černé labutě. Pelikán se nechal pohladit a mohli jste se s ním taktéž vyfotit.

Před každým vstupem do výběhu je menší uzavřený prostor, kde si můžete nechat věci, které ke zvířatům nesmí. U papoušků jsme museli schovat náušnice a všechny šperky. Já jsem si jen rozpustila vlasy, aby nešly vidět. Papoušků bylo ve velké voliéře dostatek, každý nějakého měl, mohl se s ním vyfotit, pomazlit, na cokoliv se zeptat. Prostě opravdu super. I u papoušků se mi moc líbilo.

A manželovi taky, ten jich měl na zádech rovnou tři. Nebo teda spíše těm papouškům se líbilo na něm.

Pštros sem, pštros tam, i tyto krasavce jste mohli nakrmit, vyfotit, ale dovnitř jsme naštěstí nešli. Já se bála, že mě klovnou, ale manžel jim nějaké dobroty dal.

Dále jsme vešli do výběhu s veverkami, ale žádná k nám nepřišla. Jen jedna hezky pózovala u papání.

Tenhle klokan seděl v rohu. Byl na lidi tak zvyknutý,  že vydržel celé focení v klidu sedět.

Lamy, pozor na ně, pořádně plivou. Naštěstí jsme to nezažili, ale paní průvodkyně nám povyprávěla pár historek. Ještě bych chtěla dodat, že jak můžete vidět, všude bylo hezky čisto.

Mohli jsme si zkusit přivolat i sokola, což byl zase skvělý zážitek pro manžela.

Tenhle velbloud smutně ležel, možná jen odpočíval, na můj hlas nereagoval.....

Ale jakmile uviděl, že mám kelímek a v něm ještě spoustu dobrot, hned byl na nohách.

Dále jste si sami mohli projít kolem oslů, poníků, zeber, krav, dravců a ovce se kolem vás pásly. Po téhle volné procházce, která mohla trvat, jak dlouho chtěla, jsme měli možnost jít k medvědům. Já teda stála jen v pozadí, protože byli rozdivočení. Skákali, hráli si, ale manžel byl z nich nadšený a jednoho si pohladil.

Výlet do kontaktní zoo si užije každý milovník zvířat. Já byla z této návštěvy nadšená. Bylo super být v blízkosti zvířat, které běžně nepotkáváme. Jestli máte rádi zvířata, kontaktní zoo v Liptovském Mikuláši vám můžu jen doporučit. Milý a ochotný personál, všude uklizeno, čisto a spousty zvířat k pohlazení. Jen v těchto chladných měsících mají zavřené a na prohlídku se můžete vydat až na jaře.

Byli jste někdy v kontaktní zoo? Líbilo se vám tam?
SHARE:

38 komentářů

  1. do kontaktnej ZOO chodíme každý rok odkedy ju otvorili..musím však uznať že práve v tých začiatkoch sa mi to páčilo viac, pretože to bolo také bližšie a nebývalo tam ešte tak veľa ľudí :) ale boli sme aj tento rok a teda poriadne sa to tam už rozrástlo :) videla si tam aj také malé malé prasiatka? :)
    MakeupbyVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeeej, tak ty jsem asi přehlídla. Prasátka jsem tam bohužel neviděla. :-)

      Vymazat
  2. Jéé, tak to je rozkošné :-). Musím se přiznat, že v kontaktní Zoo jsem nikdy nebyla a rozhodně bych to ráda napravila.

    Ennepenne.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tam byla taky poprvé a pořádně jsem si to užila. :-)

      Vymazat
  3. Nikdy jsem v takové zoo nebyla, ale rozhodně bych se tam někdy šla podívat. Určitě alespoň na ty kočičí :) Krásné fotky, je by mi bylo líto, že sis nepohladila lvíčka :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. No, nemohli jsme, mohli by zaútočit. Ale spánek měli tvrdý, skupinka lidí kolem nich chodila a oni spokojeně spali. :-)

      Vymazat
  4. Tak to je úplne krásne. Milujem zvieratká hoci ma trošku mrzí že v zoo majú obmedzený priestor na pohyb ale je dobré že sa o nich starajú a majú čo jesť. ;) ♥ Túto zoo som ešte nenavštívila ale tá v Košiciach je fakt obrovská. ;)

    www.blogofsunflower.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem někdy měla takový pocit, ale i tak to byl pro mě velký zážitek. :-)

      Vymazat
  5. v tejto zoo som bola, pretože to bolo niečo nové a zaujímavé, úprimne si ale myslím že celkovo zoo nie je pre zvieratá správne, je tam kopec ľudí a zvieratká tam nemaju ,,žiadne súkromie" to mi trošku vadí :)
    leekralovaa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tam byla poprvé, taky jsem ze začátku bojovala s podobnými pocity, protože těch lidí tam bylo opravdu dost, ale i tak jsem si návštěvu naplno užila. :-)

      Vymazat
  6. Díky za tip na výlet, určitě bych se tam chtěla jet podívat, protože to fakt vypadá skvěle. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  7. Podobnou ZOO bych taky chtěla navštívit, musí to být zážitk :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Bylo to super. Opravdu jsem si celou návštěvu dost užila. :-)

      Vymazat
  8. Waau nikdy som nebola v kontaktnej ZOO, vyzerá to nádherne! A zážitok zostal tiež isto veľký!

    OdpovědětVymazat
  9. Jůů, tak tohle je něco přesně pro mě.. Sem musím. Děkuji za skvělý tip, kam na výlet. Pohladit si medvěda??? to musí být fakt zážitek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to fakt super. Většinu zvířat sis mohla pohladit, vyfotit se s nimi. Pro milovníky zvířat dokonalý výlet s nezapomenutelným zážitkem. :-)

      Vymazat
  10. Vypadá to super :) zatiaľ som v kontaktnej zoo nebola ale možno si tam budúci rok zájdeme :)

    OdpovědětVymazat
  11. Moc pěkný článek. Já bych se ale asi bála medvěda i těch lvíčků :-D člověk nikdy neví..
    SimonetaBlog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Těch medvědů jsem se taky bála, ale všude s námi byl průvodce, někde jich bylo i více a ti všechno hlídali. Takže o bezpečnost tam je postarané. :-)

      Vymazat
  12. do tejto zoo sa už chystám nejaký ten piatok a konečne by som to mala zrealizovať! vyzerá to úplne dokonalo!
    POĎ SA U MŇA NA BLOGU ZAPOJIŤ DO VIANOČNEJ GIVEAWAY A UROB SI RADOSŤ <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo tam moc hezky, určitě se tam někdy vydej. :-)

      Vymazat
  13. Proboha to je takový dream come true tohle! Já se chci do kontaktní zoo vydat už dlouho, ale nejsem vůbec schopná se k tomu dokopat. Jsem v tomhle hrozná:(. Ale tvoje fotky mě upřímně dost naladily:D. Veverky, medvídci, kočičky, sokol, klokani...to ti tak závidím:)! Fakt je to super, a vypadá to, že tahle zoo je fakt veliká a mají tam těch zvířat hodně. Musím si tvůj článek uložit a konečně se dokopat!

    Verča ze Ztracena v Praze

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, zoo je dost velká a zvířátek je tam mnohem více. Návštěvu určitě doporučuji. :-)

      Vymazat
  14. Vůbec jsem netušila, že něco podobného existuje, znám jen klasická ZOO :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby mi o této zoo neřekla kamarádka, taky bych nevěděla, že něco takového existuje. :-)

      Vymazat
  15. Škoda že tohle mám opravdu hodně z ruky :/ V zoo jsem celkově nebyla strašně dlouho, ale miluju zvířata, takže bych tam byla jako v Jiříkově vidění :D Snad ale jednou, třeba to spojíme s nějakou delší dovčou :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  16. To vypadá fakt skvěle, nikdy jsem tam nebyla a už si místo píšu na list s plány na výlety na rok 2019 :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  17. Miluju zvířata, tohle by bylo něco pro mě! :) <3

    OdpovědětVymazat
  18. Nevíte jestli se dá platit kartou nebo musíte mít vyměněné eura?

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig