úterý 25. února 2020

Královské čištění pleti

Přeji pěkný den. 

Kosmetická značka Soaphoria patří mezi mé nejoblíbenější. Vždy, když jdu kolem jejich obchůdku, neodolám a zastavím se u nich. 
Při poslední návštěvě jsem sháněla něco na čištění smíšené až mastné pleti. Byly mi doporučeny tyhle dva poklady v podobě čistící pěny a královského peelingu. Nevěděla jsem, který si vybrat, tak jsem nakonec koupila oba. 

Oba produkty jsou ukryty v plastových kelímcích s uzávěrem na zašroubování. Myslím, že by si zasloužily lepší balení, jaké Soaphoria umí. Třeba ty její skleněné nádobky podobné zavařovacím skleničkám se mi hrozně líbí, i když na obale až tak nezáleží. Důležitější je samozřejmě jeho obsah.


Jemná čistící pěna efektivně odstraňuje makeup a nečistoty. Je vhodná na každodenní použití. 
Hustá krémovo pěnová konzistence obohacená o cenné aktivní látky a organické oleje. Je navrhnuta přesně podle typologie pleti, kterou zanechává hladkou zářivě svěží a viditelně hydratovanou. 
Neobsahuje sulfáty, parabeny, ropné deriváty, živočišné tuky, umělé barvivo ani parfemace.

Čistící pěna má osvěžující, dost výraznou vůni, podobnou mentolu s příměsí bylinek. Vůně je to zvláštní, ale vůbec mi nevadí. Konzistenci má hutnější a je to taková, jakoby pasta. Hodně mi připomíná Solvinu, jen není tak drsná, právě naopak. Při roztírání je velmi jemná, krémová.

Čistící pěna se nanáší na navlhčenou pleť. Já ji nanáším krouživými pohyby pomocí látkového tamponu. Zkoušela jsem ji nanášet i prsty, ale to mi většinou mezi prsty upadavála dolů. Takže je fajn použít jakoukoliv pomůcku k čištění pleti. Budete mít i větší pocit, že je pleť lépe vyčištěná, než kdyby jste ji masírovali jen prsty. Po nanesení, na pleti, vytvoří kluzký povrch a velmi jemnou pěnu.

Po použití se opláchne vlažnou vodou. Pleť zanechá hezky jemnou, dobře vyčištěnou a připravenou na další péči. Pokožku nijak nedráždí ani velmi nevysušuje.

Všechen makeup se pod pěnou hezky rozpouští a bez problémů se s ní dá rychle odlíčit. Já jsem si ji však nejvíce oblíbila na ranní čištění pleti, kdy mě svou osvěžující vůní dokáže probrat a povzbudit do začínajícího dne.

Čistící peeling s lehkou krémovou konzistencí je ideální volbou na ošetření smíšené až mastné pleti se sklonem k tvorbě akné. Osvěžuje, reguluje tvorbu kožního mazu, vyrovnává a normalizuje lesk tváře. Esenciální oleje levandule lékařské a muškátu omamného pleť zklidňují, vyvažují hladinu sekrece a krásně sjednocují její barevný tón. 
Peeling neobsahuje sulfáty, glykoly, silikóny, ropné deriváty, živočišné tuky, parabeny, konzervační látky, syntetické barviva ani parfemace. 

Královský peeling, od kterého jsem odvodila název článku, má taktéž výraznější vůni. Jen pro mě trochu nepříjemnou, protože (kromě jiného) v něm jde cítit vůně levandule a ta mi v kosmetice vůbec nevoní. Vlastně celkově květinové vůně moc nemusím.

Konzistence peelingu je krémová. Obsahuje drobné peelingové částice, které jsou drsnější a takové peelingy mám moc ráda. Velmi lehce se nanáší na suchou a odlíčenou pokožku. Doporučuji pleť opravdu jemně masírovat, protože i když jsou peelingové částice na pohled maličké, pocitově jsou dost drsné. Takže v dnešním článku dávám tip všem, kteří mají raději drsnější peelingy.

Jeho účinky jsou, stejně jako u čistící pěny, dokonalé. Skvěle pleť "obrousí", zanechá ji jemnou a hladkou bez jakéhokoliv podráždění.

Doporučuje se používat jednou až dvakrát týdně u citlivé pleti. Pokud máte pleť normální, smíšenou nebo problematickou, můžete peeling používat dvakrát až třikrát do týdne. Mně ho stačí používat jen jednou týdně a jsem s ním velmi spokojená.

Oba produkty jsou skvělé, mají přírodní složení a jestli máte rádi tyhle typy produktů, můžu vám je jen doporučit. Koupíte je jak na e-shopu Soaphorie, tak u nich v obchůdku

Zkoušeli jste uz něco od Soaphorie? Máte od ní nějaký oblíbený produkt?
SHARE:

16 komentářů

  1. Ta pěna vypadá fajn, ale mrzí mě ten obal. Přesně jak píšeš, taky si na obaly moc nepotrpím, ale Soaphoria to měla skvěle vymyšlené a bylo to i ekologičtější :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, přesně. Vypadalo to i lépe, než v těchto kelímcích. :-)

      Vymazat
  2. Já vlastně peelingy vůbec nepoužívám a Soaphorie je pro mne taky neznámá značka. Tak jsem si aspoň rozšířila obzory :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, má skvělou přírodní kosmetiku. :-)

      Vymazat
  3. Čistící pěnu jsem měla růžovou a voněla naprosto božsky, značka má skvělé produkty :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám u nich jednu oblíbenou vůni a tou je mléčné potěšení. :-)

      Vymazat
  4. Oba produkty mě nadchly a ráda bych si je pořídila :) Peelingy já můžu a ten jediný mi chybí.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že by ti mohl vyhovovat. Taky máš ráda drsnější peelingy. :-)

      Vymazat
  5. Ten název slyším poprvé, dokonce ani kamenný obchůdek jsem nikde nepotkala, ale na web se určitě podívám, vypadá to, že stojí za vyzkoušení. :-)

    Lucka z Seriouszone

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslela, že je tato značka už dost známá. Kdybych to věděla, v krátkosti bych ji představila. Tak určitě příště. Kamenné obchody mají většinou v různých obchodních centrech. Aspoň teda u nás na Slovensku. Nevím, jak je to v ČR. :-)

      Vymazat
  6. Tuto značku chci už hrozně dlouho zkusit a vůbec jsem se k tomu nedostala!

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že o dost přicházíš. Jestli se ráda mažeš, tělové suflé je taky super. Jen ne každá jejich vůně mi sedla. :-)

      Vymazat
  7. Produkty sa mi pozdávali, kým som si neprečítala, že peeling vonia po levanduli. :D Mám podobný problém, túto arómu tiež v kozmetike nemusím.

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako dá se to přežít, ale mnohem raději mám, když mi kosmetika voní. :-)

      Vymazat
  8. Značku znám od vidění, ten peeling vypadá skvěle! :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Značka je to skvělá. Doporučuji něco vyzkoušet. :-)

      Vymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig