úterý 9. března 2021

Přečteno za únor

Přeji pěkný den.

Stejně tak, jako v měsíci leden, i v únoru se mi podařilo přečíst několik knih. Vrhla jsem se na sérii jménem Šéf jho šéfa, kterou napsala slovenská autorka Michaela Zamari. Doteď jsem četla převážně zahraniční literaturu, ale byla jsem velmi mile překvapená jejím skvělým stylem psaní. Do série patří zatím čtyři knihy a řadí se mezi romány pro ženy. Jestli tedy máte rádi tenhle žánr, pojďte si přečíst o čem jednotlivé knihy byly a jak moc se mi líbily.

1. díl Šéf jho šéfa vypráví o drzé a vtipné Nele, která se právě vzpamatovala ze své minulosti, kdy přišla o své nenarozené dítě a rozešla se s bývalým přítelem. Má dobrého kamaráda s výhodami, ale přeci jen do jejího života vchází tajemný muž. Tomas Leroy, šéf jejího šéfa. Je nádherný, velmi přitažlivý a evidentně i bohatý. Jenže potom udělá něco, co Nelu dost zaskočí a vůbec to nedává smysl. Zmatená Nela ho pak od sebe odhání a vás to nutí se rychle začíst do dalšího dílu, aby jste zjistili, co je Tomas Leroy zač.

Kniha se četla velmi dobře, autorka má skvělý styl psaní. Hodně se mi líbily vnitřní monology a vtipné hlášky. Akorát rozjezd mi přišel pomalejší a chování Nely mě někdy dost vytáčelo. No, každý je nějaký. Naštěstí jsem se pak do knihy začetla a už ji nepustila z ruky. Hodnotím ji na 4/5.

Poslal(a) Miloš, Dnes v 13:22

ô
Poslal(a) Miloš, Dnes v 13:22

ô
Poslal(a) Miloš, Dnes v 13:22ôjho šéfa od slovenské autor

Michaela Zamari Šéf mojho šéfa

2. díl ze série Šéf jho šéfa je kniha s názvem Šéfom jmu šéfovi. Tu se cesty Nele a Tomasovi opět zkříží. Hodně mě bavily jejich společné chvíle a to jejich podpichování. Chvílemi jsem se opravdu dost smála. Jenže jak už to bývá, štěstí netrvá věčně a vždy se něco pokazí. Obzvlášť, když Nela zase o Tomasovi něco zjistí. Její povaha se nezměnila a docela mě její reakce, i v tomhle díle, vytáčely. Chvíli byli spolu, pak zase ne...To střídání mě taky moc nebavilo. Nela si pak konečně začne plnit svůj sen. Dozvíme se i celou minulost obou hlavních postav a kniha končí, jako každá správná romantika.

Stejně, jako minulý díl, i tento není jen o této dvojici. Těšit se můžete také na jejich rodiny, blízké kamarády, různé akce... Taky na pocity smutku, bolesti, ale i zábavy a radosti. Aby mi nebylo líto, že setkání s těmito postavami končí, Miška napsala další díl Osud nevyjednává. Ten sice už vypráví hlavně o jejich kamarádech, ale s Nelou a Tomasem se tam ještě setkáme. Knihu hodnotím na 4/5.
Michaela Zamari Šéfom mojmu šéfovi

3. díl této série se jmenuje Osud nevyjednává a uvnitř má dvě části. Vypráví o Nelině nevlastní sestře Lianě a o Tomasovom kamarádovi Johanessovi. 

V první části se oba poprvé setkávají na společné dovolené na Maledivách. Jenže Liana je nemocná, nemůže dát Johanessovi to, po čem touží ze všeho nejvíc a tak ho stále odmítá. Teda aspoň se o to snaží, protože kdo by odolal takému fešákovi, jako je v knize popsán? Já tedy ne.

Druhá část začíná vyprávěním z pohledu Johanessa a potom se pohledy střídají s Lianou, což se mi hodně líbilo. Děj už se odehrává na Slovensku, kde prožívají běžný pracovní život a Johaness se stále snaží přijít na to, jak dostat Lianino srdce zpět i přesto, že ho furt od sebe odhání. I v této knize se dozvíme něco z minulosti, hlavně teda to, co život přinesl Lianě.

Kniha byla nádherná. Kromě lásky v ní najdete i nádhernou sílu přátelství mezi kamarády. Bylo to vtipné, pohodové čtení na volné chvíle, ale i dojemné. Knihu si můžete přečíst bez znalosti předchozích dvou dílů, ale přeci jen je lepší, kdyby jste si je přečetli, protože se pak budete lépe orientovat v postavách. Tento díl se mi líbil ze všech nejvíc. Hodnotím tedy na 5/5.
Michaela Zamari Osud nevyjednává

4. dílem je kniha Krízový plán. Je to volné pokračování a dá se číst bez znalosti předchozích dílů.
V této knize se setkáváme s Mikym, který stále bydlí u rodičů. Vodí si tam dámské návštěvy, což jim samozřejmě vadí a Mikymu už taky dochází trpělivost.
Deana je zamilovaná do cizince. Bohužel se museli odloučit a dělí je několik desítek tisíc kilometrů. Jejím snem je našetřit si a odletět za ním do Austrálie. Jenže letenka je drahá. Aby zvládla rychleji našetřit, zkusí pronajmout svůj byt i svou druhou půlku postele. Tak nastává ideální příležitost pro setkání Mikyho s Deanou. Miky je sympatický a neuvěřitelně sexy. Předchozí zájemci o byt vůbec nestáli za řeč a tak Deaně hodně záleží na tom, aby Miky její nabídku přijal. Svým snem v Austrálii je tak posedlá, že si vymyslí, že je na ženy. No, to Miky vlastně taky a tak může příběh a vlna lží začít.

Do lží se Deana hodně zamotává, až se mi to chvílemi nelíbilo. Byla opravdu dost zoufalá. V životě se říká, že lež má krátké nohy, ale platí to i v knihách?

Rozjezd byl opět pomalejší. Trvalo mi, než jsem se začetla. Kniha mě začala bavit teprve tehdy, jak to mezi Deanou a Mikym začalo jiskřit. Možná to způsobilo i to, že mi Deana svým lhaním nebyla sympatická. Do čtení jsem se musela několikrát nutit, ale jsem ráda, že jsem ji neodložila a zvládla dočíst. Když se tak nad knihou zamyslím, byl to pěkný příběh a třeba nás Miška někdy překvapí dalším dílem. Knihu hodnotím na 3,5/5
Michaela Zamari Krízový plán

Jelikož momentálně opravdu hodně čtu, založila jsem pro vás knižní Instagram, kde se věnuji jen knihám. Myslela jsem i na ty, co Instagram nemají a tak můžete vše sledovat i na mém knižním Facebooku.

Podařilo se vám něco, v měsíci únor, přečíst? Četli jste už tuhle sérii? Zaujala vás?
SHARE:

26 komentářů

  1. Chybí mi poslední díl. Tato série vypadá opravdu lákavě. Já toho přečetla celkem dost sérii Elle Kennedy, ale také detektivku od Angely Marson. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knihy od Elle Kennedy bych si taky chtěla přečíst. Ten poslední díl mi přišel nejslabší. :-)

      Vymazat
  2. Autorku vůbec neznám a když tak přemýšlím, tak jsem asi ani nečetla nikdy nic od slovenské autorky, většinou čtu zahraniční, občas na mě vykoukne česká. Ne že bych se slovenské literatuře vyhýbala, ale na nic jsem zatí nenarazila :) Jinak jsi dobrá, že tak čteš, já dočetla teprve teď jednu.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě taky většinou sahám po zahraničních autorech, tak jsem byla opravdu překvapená, jak hezky to bylo napsané, i když někdy dost zdlouhavě. :-)

      Vymazat
  3. Žádnou z knih neznám, vlastně jsem nikdy ani podobný žánr nečetla, ale možná by mě to i bavilo, jako oddechovka.
    Za tento rok jsem zatím přečetla jen jednu knihu a asi tři mák rozečtené, to čtení bych rozhodně chtěla zlepšit 😅

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba jo. Musíš vyzkoušet. Já dříve četla knihy jen z 2. světové války a thrillery. Až potom jsem zkusila přečíst i jiný žánr a zjistila, že mě baví skoro vše. :-)

      Vymazat
  4. Ahoj Marti,
    musím se přiznat, že jsi mě dost nalákala na tuto sérii, zkusím ji sehnat. Snad bude v češtině, ale asi bych zvládla i slovenštinu:-) Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, v češtině ji myslím neseženeš, ale zkusit můžeš. Slovenština je krásný jazyk, myslím, že bys neměla mít problém. :-)

      Vymazat
  5. Zaujímavé knižky :) Mne sa za posledné obdobie podarilo prečítať 2 knihy, obe trilery :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  6. Ani jednu knížku neznám, ale za to jsou to skvělé tipy! :) Krizový plán mě zaujal už jen podle názvu a designu obálky. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, obálka je velmi povedená. Na knihách lépe vyniknou, než na čtečce. :-)

      Vymazat
  7. Autorku ani sérii vůbec neznám. Tak až někdy zatoužím po romatice (obvykle si něco z tohot žánru beru na dovolenou), tak mrknu v knihovně...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás je v knihovně mají, tak se zkus podívat. :-)

      Vymazat
  8. Ja som prečítala 4 kratšie knihy na literatúru, takže som taktiež so sebou spokojná :D Z týchto však nepoznám ani jednu 🌸

    Blog de la Licorne *

    OdpovědětVymazat
  9. Nejvíce mě zaujala ta první kniha, ta rozhodně vypadá zajímavě, možná po ní mrknu :)

    OdpovědětVymazat
  10. Žádnou z knížek neznám, ale je super, že jsi jich stihla tolik přečíst :) Já jsem v únoru přečetla zhruba čtyři knížky :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super. Mám radost, že nejsem sama, kdo rád čte. :-)

      Vymazat
  11. Nepoznám žiadnu knihu ale o tej prvej šéf môjho šéfa som počula. Ja nestíham pri deťoch čítať knihy, teda okrem rozprávok.

    DENNÍK BÁBÄTKA // 3. MESIAC

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je jasné. Čtení pohádek je přednější. :-)

      Vymazat
  12. Ani jednu knížku neznám.. podařila se mi dočíst knížka od Oprah Winfrey - What I know for sure. A teď čtu Good vibes, good life:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee, knihy v angličtině? To musí být taky fajn. Jen si nejsem jistá, zda bych zvládla všechno přeložit. :-)

      Vymazat
  13. Tak o této autorce slyším prvně, tímto ti tedy děkuji za tip. Určitě se po knihách podívám, vypadají více než lákavě.

    Ketrin ~ Vnímej blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus se podívat, knihy byly krásné. Teda aspoň mně se líbily. :-)

      Vymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig