úterý 27. dubna 2021

Autorka romantických příběhů Colleen Hooverová a její kniha Na obtíž

Přeji pěkný den.

Pamatujete si, jak jsem vám tu stále dokola psala o mém oblíbeném autorovi psychothrillerů? Tak dneska vám budu psát o jedné z mých oblíbených autorek romantických příběhů Colleen Hooverové a představím vám její knihu s názvem Na obtíž.

Colleen Hooverová je americká autorka a podle databáze má u nás přeložených deset knih. Většinu z nich jsem už četla. 
Colleen píše skvěle, takže pokud máte rádi romantické příběhy, nesáhnete vedle ani u jedné knihy. Mně se nejvíce líbily příběhy Odvrácená tvář lásky a Námi to končí. Colleen napsala i thriller Pravda, nebo lež. Ten byl sice čtivý, ale jako jediný mě moc nezaujal a to mám thrillery ráda.

Její kniha Na obtíž se řadí mezi romány pro ženy. Vypráví o Merit, která potkává dokonalého kluka Sagana. Vše je dokonalé, dokud nezjistí, že se právě líbala s klukem své sestry. Samozřejmě omylem. Kdyby věděla, že je to kluk její sestry Honor, nikdy by to neudělala. Ani Sagan o tom neměl tušení, že líbá někoho jiného. Prostě si je spletl. Věděl, že Honor má sestru, ale netušil, že jsou jednovaječné dvojčata a téměř k nerozeznání. Tak vznikla, pro ně, dost trapná situace. Jenže Merit na jejich první polibek nedokáže zapomenout a tím celý příběh začíná.

"Tolik lidí sní o tom, že budou žít v domě za bílým laťkovým plotem. Jenomže netuší, že něco jako dokonalá rodina neexistuje, bez ohledu na to, jak dokonale bílý ten plot je."
Na obtíž Colleen Hooverová

V knize se seznámíte s opravdu podivnou rodinkou, která bydlí v bývalém kostele. Hlavně teda s Merit a okrajově i s jejími sourozenci Utahem a Honor a taky s nevlastním strýcem Luckem a již zmiňovaným Saganem. 
Jejich otec se rozvedl a vzal si ošetřovatelku, která se starala o jejich matku, když onemocněla. Měl svůj svět a o děti se nezajímal. 
Všichni žili společně v jednom "domě". I vlastní matka s nimi zůstala a bydlela v suterénu. Kvůli sociální fobii vůbec nevycházela ven a život jejich dětí jí utíkal mezi prsty. 

Merit byla zvláštní. Sbírala trofeje, které nevyhrála. Přestala chodit do školy a celkově ztratila zájem o své okolí. Se svými sourozenci si vůbec nerozuměla a skoro každý z nich měl nějakou zvláštní vlastnost. 
Na obtíž Colleen Hooverová

Jenže nic není takové, jak se na první pohled zdá. V "domě" s nimi bydlí i spoustu lží a velké tajemství. Jediná Merit skoro o všem ví. Všechno dusí v sobě, je uzavřená a to může vést jen k jedinému. A víte co? Já se jí ani nedivím, mít takovou rodinu bych taky nechtěla. 

Až na ten delší a nudnější začátek, kdy se v knize seznamovalo s prostředím, se mi kniha líbila, bylo to zase něco jiného. Příběh mě bavil a skvěle byly ukázané i obrázky od Sagana, který rád kreslil. Tím, jak se v knize vyprávělo o tak podivné rodince, to jí přidávalo na originalitě. Úplně nejvíce se mi líbilo, že se v ní píše o často přehlížené a podceňované nemoci jménem deprese.

Čtete romantické knihy? Jaký žánr je váš nejoblíbenější?
SHARE:

16 komentářů

  1. Colleen Hoover je jedna z mých nejoblíbenějších autorek. Její knihy naprosto miluju, nejvíce ráda mám Odvrácenou tvář lásky a Možná jednou. Dost se mi líbila i ta nejnovější kniha Nelituju ničeho. Tak, už jsem vyjmenovala, co od Colleen miluju, a teď na sebe prásknu, že zrovna ale tato kniha Na obtíž se mi vůbec nelíbila. Nevím. Colleen píše fakt úžasně, ale tady se mi nelíbily ani ty charaktery, ani to pojetí deprese. Až jsem z toho sama byla nešťastná, že by mě od této autorky něco nezaujalo. No, co se dá dělat, že jo. Každý den nemůže být posvícení. Ale už se velice těším na další knihy z pera této úžasné autorky, tak snad se dočkáme brzy.

    Ketrin ~ Vnímej blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já jsem si Sagana hodně oblíbila. Líbilo se mi, jak se zastal Merit i to, že se o ni postaral. A celkově téma deprese se mi líbilo. No, co naděláme. Sto lidí, sto chutí. :-)

      Vymazat
  2. Tohle je snad jediná kniha co ještě nemám. Teď právě čtu od Colleen Odvrácená tvář lásky a zatím jsem na začátku, tak nemohu hodnotit. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že tu mám samé CoHo oblíbence. :-)) Odvrácená tvář lásky se mi hodně líbila.

      Vymazat
  3. Autorku neznám a o knize jsem také zatím neslyšela, nicméně vypadá hodně dobře a zaujal mě její popis. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se kniha líbila. Asi i proto, že to bylo takové jiné. :-)

      Vymazat
  4. Od autorky jsem ještě nic nečetla, ale třeba na to někdy dojde :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli máš ráda romantické příběhy, určitě si od ní něco přečti. Píše moc hezky.

      Vymazat
  5. Vypadá to byť veľmi zaujímavá knižka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli máš ráda tenhle žánr, mohla by se ti líbit. :-)

      Vymazat
  6. Romantické příběhy moc nemusím, ale spíše ve filmech. Knížky nejsou tak špatné a tahle vypadá také dobře! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já zase filmy moc nesleduji. Mnohem raději mám knihy. :-)

      Vymazat
  7. Já se připojuji k těm, co autorku neznají. Ono já romantiku a romány pro ženy nečtu zas bůhví jak často.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nevadí. Já už čtu pomalu skoro všechno. Nejvíce teď tyhle romanťárny. :-)

      Vymazat
  8. Knihu jsem nečetla a ani nic jiného od této autorky, ale hned jak jsem četla její jméno tak mi připadá povědomá :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig