čtvrtek 10. března 2022

Přečteno za únor 2022

Přeji pěkný den.

Čas neskutečně rychle letí a já tu mám pro vás další článek s přečtenými knihami za minulý měsíc. Únor nebyl dlouhý a ani jsem toho moc nepřečetla.
Ještě, než začneme, chtěla bych vám připomenout můj knižní instagram, kde najdete různé informace o knihách, ale i knižních novinkách. A teď můžeme začít.

Knihu Naslepo napsal americký autor Josh Malerman a řadí se mezi horory.
Malorie a Shannon jsou sestry a bydlí v jednom domě. Ve zprávách se z ničeho nic začínají šířit nevysvětlitelné události. Je jich čím dál víc. Široká veřejnost je přesvědčená o tom, že ať už zmiňované události spočívají v čemkoliv, začnou vždy, když člověk něco uvidí. Lidem se doporučuje, aby nikam nechodili, zavřeli se doma, okna něčím přikryli a to nejdůležitější, nedívali se ven. Protože když to uvidí, zešílí. A tak se ze živých městeček stávají města duchů a nastává boj o přežití. Bude Malorie natolik silná a zvládne přežít i s dětmi tuhle šílenou situaci, která netrvá pár měsíců, ale několik roků?

Kniha je skvěle napsaná, velmi čtivá. Má krátké kapitoly a do děje mě vtáhla od samého začátku. Příběh byl šílený, napínavý a děsivý. Neustále jsem přemýšlela nad tím, co za tím může stát, že vždy, když to uvidí, tak zešílí. Trochu mě zklamalo, že to tam nebylo vysvětlené a ani nic bližšího jsem se k dané věci nedozvěděla. Takže jste se cítili úplně stejně beznadějně, jako hrdinové v knize. Tím, jak se v příběhu střídá minulost s přítomností, skoro od začátku mi bylo jasné, kdo přežije a kdo ne. Což mi přišlo docela líto, protože bych si to užila mnohem více, kdybych nevěděla, kdo z nich přežije. No i tak to bylo velmi dobré a dlouho jsem nečetla tak skvěle napsaný horor. Všechen ten strach jsem prožívala s nimi.
Na závěr mám pro vás menší radu. Jestli máte doma psa a uprostřed noci bude chtít jít ven, nechoďte! Věřte mi. Mně se to stalo a tak nepříjemný pocit jsem venku dlouho nezažila a to jen díky tomuto knižnímu příběhu.

Hodnocení 4/5
Naslepo - Josh Malerman

Knihu Vytočenej na Maxx napsala kanadská autorka Melanie Moreland a řadí se mezi erotické romány pro ženy.
Charlynn nutně potřebuje práci a Maxx výpomoc. Jednoho dne Maxx dává inzerát na internetové stránky, že shání zaměstnance a vypíše tam všechny své požadavky, které by měl daný zaměstnanec splňovat. Charlynn na inzerát narazí. Sice chvíli odolává, ale okolnosti kolem ní ji donutí práci přijmout. Maxx očekává muže. Jak zareaguje, když se před ním objeví svérázná sexy zrzka?

Tohle byla moje první kniha od této autorky a neskutečně jsem si u ní odpočinula a přišla na jiné myšlenky. Nevěřila bych, že mě prostředí autoservisu, motorek, malého městečka a samoty bude tak bavit. 
Maxx byl úplně normální muž, hodně starostlivý. Žádný multimilionář, jak u těchto žánrů bývá zvykem. Měl za sebou špatnou zkušenost, proto nehledal žádný vztah a nechtěl se vázat. Jenže při Charlynn bylo hodně těžké odolávat, tak se jeho city každým dnem měnily. 
Postava Charlynn se mi hodně líbila. Byla drzá, vtipná a osobitá. Dokázala si poradit. Její pracovitost Maxxovi v servisu hodně pomohla. Bavilo mě, jak si ho dobírala a vůbec jsem se jí nedivila. Mít vedle sebe takového muže, jako je Maxx, dělala bych asi to samé. Obzvlášť, když bych věděla, jak to skončí.
V knize je dost erotických scén, ale vůbec jsem neměla pocit, že by, díky nim, šel děj do pozadí. 
Celý příběh se mi moc líbil. Bylo to čtivé, vtipné a s příjemnými postavami. Jestli máte rádi tenhle žánr, knihu vám můžu doporučit, jako skvělou oddechovku.

Hodnocení 5/5
Vytočenej na Maxx - Melanie Moreland

Knihu Také klišé! napsala slovenská autorka Vanda Kys a řadí se mezi romány pro ženy.
Nevíte si rady s velikostí své podprsenky? Zajděte do Bra Labs! Max vám velmi ráda pomůže. Stačí jí jediný pohled na vaše poklady a podprsenku vám vybere přesně na míru. V práci je totiž jednička, ale co se týká vztahů s muži, to už jí tak dobře nejde. Po pracovním týdnu se nejvíce těší na pizzu, povídání se svou nejlepší kamarádkou a v neposlední řadě i na víno. A že ho nebylo málo.
Taky miluje kávu, takže když ji bývalý přítel pozve do své kavárny, nedokáže takové nabídce odolat. Právě tam potkává někoho, kdo ji vytrhne ze světa, který doteď znala a změní jí ten každodenní stereotyp. 

Do knihy jsem se, zpočátku, nedokázala začíst, protože prostředí Bra Labs mě vůbec nebavilo. Mnohem zajímavější to začalo být až když se Max seznámila s Petrem. Potom jsem už knihu nedokázala pustit z ruky. 
Peter mi přišel, zpočátku, dost nesympatický. Nechápala jsem, co na něm Max vidí, ale postupem času jsem jí začala rozumět a Petrovi podlehla úplně stejně, jako ona.
Max mě bavila tím, že nebyla dokonalá. Kolikrát jsem se cítila dost trapně i za ní. 
Byla jsem zvědavá, kdo se z Petra nakonec vyklube, protože byl strašný tajnůstkář a někdy se choval opravdu divně. Během čtení mi fantazie běžela na plné obrátky. Od sexy multimilionáře až po nájemného vraha. Jedno z mých tušení bylo správné, ale vůbec mi to nevadilo.
Autorka má skvělý styl psaní. Líbily se mi i přímluvy ke čtenářům, což dělalo tuhle knihu jinou. Ještě jsem se s tím v žádné knize nesetkala. Našlo se tu plno vtipných chvil, při kterých jsem se bavila a musela se smát. No, nechyběly ani ty smutné chvíle, při kterých jsem měla slzy v očích. Konec příběhu byl krásný a doufám, že se brzy dočkáme i jeho pokračování.

Hodnocení 4/5
Také klišé! - Vanda Kys

Knihu Kým si pri mne napsala slovenská autorka Lina Elys a řadí se mezi romány pro ženy.
Olívia to v životě neměla lehké. Po těžké ztrátě opouští svůj domov. Zbyly jí jen tíživé vzpomínky a rány na duši. Po letech její klidný život naruší velmi špatná zpráva. Opět se vynořují démoni z minulosti a to, co dříve zničilo její rodinu, chce teď zničit ji. Podaří se Olívii vyhrát boj se zákeřnou nemocí? Dokáže odpustit svému jedinému příbuznému? Získá srdce muže, kterého celou dobu tajně milovala? A jak se k tomu všemu postaví ten muž, když zjistí s jakou nemocí bojuje?

Musím uznat, že autorka má skvělý styl psaní a kdyby se nejednalo o tak těžké téma, nedokázala bych knihu odložit. Skoro po celou dobu čtení jsem zadržovala slzy v očích a konec jsem už nezvládla. Tak smutné to bylo.
V knize se střídá vyprávění z minulosti a přítomnosti a těšit se můžete i na oba pohledy, Olívie a Daniela.
Olívia byla neskutečně silná žena, měla můj obdiv. Daniel byl taky úžasný, ale bylo načase přestat dělat to, co po něm chtěli ostatní a začít žít život podle sebe. Zvládne to? Hodně se mi líbilo, že měla Olívia pár skvělých přátel, kteří při ní stáli, pomáhali jí a podporovali.

Před autorkou klobouk dolů, protože je až neuvěřitelné, kolik těžkých témat dokázala dát do jednoho příběhu a sedělo to. Většinou nemám problém číst knihy, kde se vyskytují těžká témata. No, cíleně je nevyhledávám, najdou si mě sami. Ale kdybych věděla, o jakou nemoc v knize půjde, vyhnula bych se jí. Vím, že by se před ní nemělo zavírat oči. Je tu s námi a může potkat kohokoliv z nás.

Hodnocení 5/5
Kým si pri mne - Lina Elys

To bylo za minulý měsíc vše. Kdyby jste náhodou měli nějaký tip na knihu, která dokáže vytvořit úsměv na tváři, napište mi ji, prosím, do komentáře. Ráda bych se nějak odreagovala a u knihy zasmála.

Zvyknete číst?
SHARE:

9 komentářů

  1. Ani jednu knihu neznám, ale zaujala mě kniha Také klišé! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já taky neznám žádnou knihu, ani jsem nečetla nic jiného od uvedených autorů.

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavé knížky, ani jednu jsem zatím nečetla a ani jsem o nich neslyšela, ale vypadají moc dobře. :) Super, že stíháš tolik číst. :))

    OdpovědětVymazat
  4. Ahojky,
    díky za zajímavé knižní tipy. Horor jsem tedy přeskočila, to bych se zase bála ještě měsíc:-D Zaujaly mě ty slovenské autorky, to nemám vůbec načtené. Melanii Moreland mám moc ráda a celá její série BAM je skvělá (Bennett, Aidan, Maddox, Reid, Van). Nejraději mám asi díl Reid. Je dobré si předtím přečíst ještě KOntrakt, ten je taky skvělý. Postavy z Kontraktu jsou pak hodně zapojené do série BAM. Kromě Melanie MOreland bych ti určitě doporučila Julii James a její sérii z Chicaga. Tam jsou skvělé všechny knihy, zrovna jsem četla celou sérii znovu a užila jsem si ji. Z historických romancí bych ti určitě doporučila knihy Julie Quinn ze série Bridgertonů. První díl se jmenuje Vévoda a já, další jsou v tomto pořadí Vikomt, který mě miloval, Nevhodný návrh, Čekanka, S láskou Eloise, Nečekaná láska, Poznáš to z polibků a Před svatbou. Všechny jsou skvělé, ale 2. a 4. jsou top, u těch jsem se smála nejvíce.
    Měj se krásně,
    Hanka z blogu ciculka.cz
    PS: u mě na blogu právě běží velká kosmetická soutěž, tak tě zvu:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Takáto literatúra nebude moja šálka kávy, ale je skvelé, že si si medzi knihami našla to svoje, čo ťa oslovilo a bavilo. :)

    www.beautiful-savage.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Tenhle typ knih vůbec nečtu, aktuáln+ ujíždím na příběhu podnikatelů, co založili Spotify :))

    OdpovědětVymazat
  7. Melanii Moreland si chci také přečíst, ale první ty její první knihy, které jsou ze série, jsou hodně vychvalované. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  8. Ja až natolik nečtu. Můj čas věnuji sociálním sítím pracovně i mimo práci, sportu, focení a cestování... A jsem ráda, když večer zapnu první film, který na mě.vykoukne a kolikrát u něj i usnu xD ale knihy mám jinak ráda a občas dám alespoň 10 stránek a některé tvé tipy se mi moc líbí.

    I když na základě výše popsaného tvůj knižní instagram sledovat nebudu, dívala jsem se na něj a musím moc pochválit. Máš dokonalé fotky a sladěný feed. To se ne vždy vidí, jde vidět, že ke knihám opravdu máš velkou lásku.


    somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig