pátek 29. dubna 2022

Čištění i citlivých zubů se sonickým kartáčkem na zuby

Přeji pěkný den.

V dnešním článku bych vám chtěla představit sonický kartáček na zuby od značky Sencor a bělící zubní pastu od Ecodenty. Za tuto možnost velmi pěkně děkuji e-shopu nazuby.cz. Bez nich by tenhle článek nevznikl. Na e-shopu najdete spoustu skvělých pomocníků na ústní hygienu. Vybere si tam úplně každý, jak starší, tak i ti nejmenší. 
Nazuby.cz

Já jsem si vybrala elektrický sonický zubní kartáček Sencor. Když jsem ho uviděla, hned jsem věděla, že ho chci. Předtím jsem sice měla taky sonický kartáček, ale tu mě zaujalo cestovní pouzdro a mnohem více čistících režimů. Hlavně ten na citlivé zuby. Na výběr máte klasické čištění, bělení, leštění, masírování a režim Sensitive na čištění citlivých zubů, jak už jsem vzpomínala. Já nejčastěji používám klasické čištění, taky dost režim sensitive a občas zapnu i bělení. Samozřejmě jsem vyzkoušela i ostatní režimy a rozdíl mězi nimi je cítit hlavně ve změně rychlosti vibrací.

Zubní kartáček vám přijde rozložený, ale složit ho je jednoduché a zvládnou to i starší osoby. Stačí hlavu kartáčku nasadit na násadu těla a je to.

Ovládání kartáčku je taktéž velmi jednoduché. Zapíná se tlačítkem a opakovatelným stisknutím měníte režimy. Jaký máte právě zvolený režim vidíte na těle kartáčku, že u daného nápisu svítí modrá dioda. Kartáček vibruje celé dvě minuty a po 30-ti vteřinách na sekundu přestane. To je pro vás znamení, že máte začít čistit další část. Velmi mě překvapilo, že když používám režim na citlivé zuby, tak si ho kartáček pamatuje a při dalším použití už se na něm zapíná a nemusím se tam od začátku znovu proklikávat. Je to totiž úplně poslední režim. 

Zuby si čistím tak, že mám kartáček přiložený na zubech a jen po nich jemně jezdím. Sonický kartáček udělá všechnu práci za mě a zuby jsou mnohem lépe vyčištěné.

Zubní kartáček jsem už měla sebou u rodičů a to pouzdro je skvělé. Dá se v něm kartáček i nabíjet pomocí USB kabelu. Jinak se nabíjí ve stojánku po zapojení do elektriky, kde ho taky můžete mít postavený a tam bude čekat na další použití.

Možná to všechno zní složitě, ale není na tom nic těžkého. V balení jsem našla i návod, kde je všechno hezky dopodrobna vysvětlené a já jsem z tohoto kartáčku opravdu nadšená. 
Elektrický sonický zubní kartáček Sencor

Ke kartáčku jsem si vybrala ještě zubní pastu pro citlivé zuby s bělícím účinkem Ecodenta. Přiznám se, že mě zaujala svým vzhledem a úplně mi do balíčku svou růžovou barvou seděla. Samozřejmě mě zaujala i svými vlastnostmi.
Zubní pasta má bílou barvu a je s velmi neobvyklou příchutí. Má příchuť grapefruitu. Vůbec jsem si to nedokázala představit, ale chuťově není špatná. Opravdu připomíná chuť grapefruitu smíchaného s mátou. Byl to takový nezvyk. Uvítala bych, kdyby byla trochu svěžejší. Mám raději "pálivější" pasty, ale jestli máte rádi jemnější příchutě, můžu vám ji jen doporučit.
Pasta zuby velmi dobře vyčistí, jsou krásně hladké a v ústech zanechává velmi jemnou svěží chuť. 
Co se týká bělícího účinku, všimla jsem si, že dokáže mnohem lépe odstranit nepřirozené zabarvení zubů od kávy, koly apod., ale jestli chcete mít zuby bílé, jako perličky, doporučuji profesionální bělení. Ach, úplně závidím všem, co mají od přírody bílé zuby.
Zubní pasta pro citlivé zuby s bělícím účinkem Ecodenta

Co vy a čištění zubů? Jaký zubní kartáček používáte? Přemýšleli jste nad změnou? Který kartáček by vás lákal?

SHARE:

6 komentářů

  1. Já používám klasiku. Elektrický zubní kartáček mi kdysi koupil manžel, ale nějak mi moc nevyhovoval, tak jsem se vrátila k tomu normálnímu. Zaujala mne pasta - příchuť grepu a máty ní zajímavě.

    OdpovědětVymazat
  2. Elektrický zubní kartáček nemám, pořád mám klasický. Už nějaký ten pátek se ale připravuji přejít na více ekologickou variantu.

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám také elektrický zimní kartáček, ale Oral B

    OdpovědětVymazat
  4. S ním se musí zuby čistit jedna báseň, vypadá krásně a určitě je ta aplikace příjemná a snadnější. :)

    OdpovědětVymazat
  5. My máme elektrický kartáček, ale tento bych velice ráda vyzkoušela.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkný kartáček, já mám obyč od Sensodyn - ten mám nejradši :) a nebo nějakej obyč od našich na baterky :-D Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig