neděle 12. června 2022

Kniha Vůně španělských třešní od Jo Thomas

Přeji pěkný den.

Dneska jsem si pro vás připravila recenzi na samotnou knihu, jejíž příběh se mi moc líbil.

Knihu Vůně španělských třešní napsala anglická autorka Jo Thomas a řadí se mezi společenské romány.

Beti po třech neúspěšných zásnubách už toho má dost. Potřebuje vše hodit za hlavu a začít od znova. Nejlépe ve Španělsku na starém andaluském statku, kde si najde novou práci, aby si mohla splnit svůj sen. Nemá to jednoduché, protože život jí neustále hází klacky pod nohy. Navíc si musí získat přízeň svého protivného šéfa Antonia, který má rád jen své koně a třešňový sad. Podaří se Beti splnit si svůj sen? Budou moct být na ni její rodiče pyšní?
Vůně španělských třešní, Jo Thomas

Už po přečtení prvních řádků mi bylo jasné, že jsem na sebe upletla pořádný bič a smířila se s tím, že budu mít neustále chuť na něco dobrého. V knize se totiž objevovalo plno výborných jídel.

Prostředí příběhu tu bylo tak dokonale popsané, že jsem si úplně dokázala představit atmosféru plnou slunce, třešňových stromů, flamenca, pití sangrie, vůni zimolezu a již vzpomínaného výborného jídla. Spoustu z nich jsem ani neznala a o to víc mě lákaly k ochutnání.

Beti měla smůlu na muže. Teda hlavně na toho posledního, ale od svého snu se nenechala odradit. Byla úplně úžasná a měla tolik skvělých nápadů. Stačilo jí jen dát povolení a z nefungujícího podniku se rázem stal vydělávající a oblíbený podnik, kam se lidé rádi vraceli. Na Beti se mi hodně líbilo, že brzy přišla na to, jak musí na Antonia jít, aby aspoň trošku pookřál.

Antonio byl protivný, ale svého nevhodného chování si byl plně vědomý. Ze začátku se zdálo, že má rád jen své koně a třešňový sad. Musel tvrdě pracovat a snažit se o to, aby si dokázal udržet jak svou rodinu, tak i své podnikání.

Beti tahle rodina přirostla k srdci, oblíbila si ji a to ještě vůbec neměla tušení, že ji bude muset zachraňovat. Jak? To už vám nemůžu prozradit.
Když už se zdálo, že jde všechno podle plánu, vždy se muselo něco pokazit. 

Z Antonia se nakonec vyklubal úplně úžasný chlap. Miluji, když muži umí tancovat. Popisy flamenca tu byly dokonalé a to až tak, že jsem si šla tenhle tanec vyhledat, abych se na něj mohla podívat. Je to tanec ohně plný vášně a když ho tančí muž se ženou, vypadá smyslně.

Z příběhu jsem opravdu nadšená. Je to milé, romantické a jediné, co tu můžu vytknout je, že mi docela dlouho trvalo, než jsem se do příběhu začetla a dokázala si ho tak naplno užít.

Hodnocení 4,5/5

Velmi pěkně děkuji e-shopu megaknihy.sk za poskytnutí knihy k recenzi.

Co vy a romantické knihy? Čtete je rádi?
SHARE:

2 komentáře

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig