sobota 9. července 2022

Tělové mléka s přírodním složením, Caudalie

Přeji pěkný den.

Dneska jsem si pro vás připravila kosmetický článek, kde se budeme zabývat tělovými mléky od málo známé, francouzské značky Caudalie. Oba krémy mají 98% složení přírodního původu a jsou veganské. Mohla jsem je vyzkoušet díky e-shopu Elnino.sk, za což jim velmi pěkně děkuji. V nabídce mají více produktů od této značky a jelikož byla i pro mě neznámá, trochu vám ji představím:

Luxusní značka Caudalie se proslavila patentovanou technologií proti předčasnému stárnutí pleti. Její příběh se odvíjí od roku 1995, kdy manželé Mathilde a Bertrand Thomasovi objevili v Bordeaux mimořádnou sílu vinné révy a hroznů pro péči o pokožku. Při vývoji svých kosmetických produktů používají i další špičkové ingredience, vzešlé z čisté přírody.
Dopřejte si kosmetiku využívající hroznová semínka s nejsilnějšími antioxidanty na světě. Francouzská značka Caudalie je pevně spjata s vinařskými kořeny jejich zakladatelů. Caudalie je i vinařský termín. Označuje jednotku měření doby, po kterou chuť vína přetrvává na patře po jeho ochutnání....
Tělové mléka, Caudalie

Tělové mléka mám už skoro spotřebované. Myslela jsem si, že mezi nimi neuvidím žádný extra rozdíl, ale přeci jen se něco málo našlo.

Největší, ne tak důležitý, rozdíl tu vnímám hlavně ve vůni. Zatím, co hydratační tělové mléko Caudalie (světle fialový obal) voní nádherně. Vůně mi připomíná kopřivový šampon, tak ošetřující tělové mléko Caudalie (tmavě fialový obal) mi svou vůní nesedlo. Vůni bych přirovnala k panskému, vyprchanému parfému.
Oba krémy mají dost výraznou vůni, což se mi na nich hodně líbí, protože pokožku tak dokážou skvěle provonět.

Konzistence obou produktů je gelovo krémová. Nepotřebujete velké množství krému a tělové mléka se velmi dobře nanáší i roztírají. Nevytváří takový ten bílý film, který musíte dlouho roztírat.
Po nanesení je má pokožka ihned jemnější, hladší a vláčnější. Tělové mléka se po chvilce krásně vstřebají a nezanechávají pocit mastnoty. Mazat se jimi můžu kdykoliv během dne, ale nejraději je používám večer po sprchování.

Mezi krémy jsem si všimla, že hydratační mléko (světle fialový obal) mi je, při používání, příjemnější a má opravdu lepší hydratační schopnost. Ošetřující tělové mléko (tmavě fialový obal) taky dobře hydratuje, ale byly dny, kdy mi to prostě nestačilo. Slabší hydrataci jsem pociťovala hlavně na rukách.

Během používání jsem si nevšimla, že by tělové mléka mou pokožku nějak dráždily. Používala jsem je i po holení a vše bylo v naprostém pořádku.
Tělové mléka, Caudalie

Nevěřila jsem, že mezi krémy najdu nějaké rozdíly, ale přeci jen mi více sedlo hydratační tělové mléko. Má příjemnější vůni a o trošičku lepší hydrataci, ale budu k vám upřímná. Sice jsem krémům moc věcí nevytkla, ale i tak mi jejich ceny přijdou dost vysoké a přehnané. Vím, že přírodní kosmetika je celkově dražší, ale myslím, že na trhu seženete levnější krémy se stejnými účinky. Ne-li lepšími...

Taky je pro vás kosmetická značka Caudalie neznámá nebo jste od ní už něco vyzkoušeli?
SHARE:

7 komentářů

  1. Značku znám, ale nic jsem nezkoušela. Krémy jsou lákavé, já teď mám od Garnier a chválím si je. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na tělová mléka teď v létě a po opalování nedám dopustit, mám hrozně suchou pokožku. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tělové mléka moc ráda používám i v zimě. Ale souhlasím, teď přes léto jsou tělové mléka skvělé. Navíc je po nich i pokožka hezčí, když dobře hydratují. :-)

      Vymazat
  3. Značku znám, ale nic jsem od nich nezkoušela. Já mám raději tělové oleje než mléka :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já používám v podstatě jen tělová mléka, ale tuhle značku neznám

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig