pondělí 19. září 2022

Představení přírodní kosmetické značky Lamazuna

Přeji pěkný den.

V dnešním článku bych se s vámi chtěla podělit o mé zkušenosti s přírodní kosmetickou značkou Lamazuna a zároveň vám ji i trochu představit.

Lamazuna je 100% přírodní francouzská značka, která si dala za cíl zjednodušit vám život, rozzářit ho radostnými barvami a vůněmi a zamezit zbytečnému plýtvání. Zero waste vychytávky i ručně ukuchtěná veganská kosmetika ušetří přírodu od zbytečných plastových obalů, zdraví od náporu škodlivých látek a peněženku od utrácení. S Lamazunou zkrátka pocítíte, že šetrnost nemusí být o odříkání a nudě, ale o radosti ze života v souladu s přírodou, barevném minimalismu a inovativních řešeních pro lepší svět.

Kosmetickou značku Lamazuna koupíte na e-shopu econea.cz a já jim zároveň velmi pěkně děkuji za možnost ji vyzkoušet. Bylo to pro mě něco jiného, nového a doteď nevyzkoušeného.
Všechny produkty jsou zabalené jen v papírové krabičce, mají veselý tvar, jsou různě barevné a dlouho vydrží. Překvapila mě i jejich vůně. Jemná, nevtíravá a příjemná.

K vyzkoušení jsem si vybrala čistící pleťové mýdlo, tuhé kakaové máslo, tuhý šampon na barvené vlasy, tuhý kondicionér a abych měla aspoň jeden produkt kam uložit, vzala jsem si šikovnou skleněnou dózu. Jak jsem byla se vším spokojená, se dozvíte níže.
Lamazuna

Tuhé mýdlo na čištění obličeje pro normální pleť s vůní exotiky. Je žluté barvy a má tvar nadýchaného obláčku. Je to jediný produkt, u kterého mi vůně moc nesedla. Nedá se mi k ničemu přirovnat. Je sladká a taková zvláštní. Ale vůbec mi to v používání mýdla nepřekáží.
Namočeným mýdlem jezdím po vlhké pleti. Jde to lehce, protože mýdlo jemně pění a krásně po pokožce klouže. Opláchnout jde snadno a celé vyčištění pleti jde hravě zvládnout u umyvadla. Vzít si ho, samozřejmě, můžete i do sprchy, kde bude opláchnutí ještě snazší.
Po umytí je má pleť jemná, čistá a neleskne se. Po uschnutí cítím trochu pnutí, takže mýdlo bude trochu vysušovat, ale není to nic, co by nenapravila následná péče v podobě pleťového krému.
Tuhé mýdlo na čištění obličeje Lamazuna

Tuhé kakaové máslo růžové je ve tvaru připomínající bábovičku na písek. Voní, jako když rozbalujete čokoládu. Opět je vůně jemná a nevtíravá. Kakaové máslo je tuhé konzistence. Nanáší se taktéž ježděním po kůži. Pod teplem pokožky taje a dobře se tak nanáší. Čím je pokožka teplejší, tím je aplikace snadnější. Nemusíte mít strach, že se vám máslo v ruce rozpadne, protože po zahřátí začne být jen mazlavé. No, stále pevné.
Já mám tu smůlu, že bývám věčně studená, tak jsem si s nanášením másla musela dát trochu víc práce, abych na sebe aspoň něco nanesla. Šlo to sice hůř, ale hlavní je, že to šlo.
Tuhé kakaové máslo jsem ještě nikdy neměla, takže to byla pro mě zajímavá zkušenost. Dá se použít jak na tělo, tak i na obličej, ale já ho používala jen na tělo, jako běžný tělový krém.
Po nanesení je pokožka trochu mastnější, ale ne tak moc, jako když ji natřete třeba bambuckým máslem. Pokožku dobře hydratuje. Tam, kde ji mám hodně vysušenou se krásně, po chvíli, vstřebá. Na méně vysušených místech mu vstřebávání trvá trochu déle, ale pokožka vypadá zdravěji a vyživeněji.
Zkusila jsem ho použít i po holení a pokožku nijak nedráždil.
Jediné, co bych tu mohla vytknout je to, že mi používání tuhého másla přišlo trochu nehygienické. I když jsem ho používala po umytí, doporučila bych každému svoje vlastní máslo.
Tuhé kakaové máslo růžové Lamazuna

Skleněná dóza na tuhou kosmetiku je opravdu vyrobená ze skla a šroubovací uzávěr s průduchy je hliníkový. Dóza je praktická na cestování. Bohužel, ne všechny produkty se do ní vlezou. Nevím, jak velké jsou ostatní produkty od této značky, ale z toho, co mám doma se mi tam vejde jen pleťové mýdlo nebo tuhé máslo. Šampon nebo kondicionér tam prostě nevlezou. V nabídce mají i magnetický držák na tuhou kosmetiku. Ten by mi přišel možná lepší, protože k němu připevníte produkt jakékoliv velikosti. Jen k tomu cestování není vhodný.
Skleněná dóza na tuhou kosmetiku Lamazuna

Vůbec nevím, co mě to zase napadlo. Vyzkoušet přírodní vlasovou kosmetiku, když mi nikdy žádná nesedla a ještě k tomu v tuhé konzistenci. Ale víte co? Byla jsem příjemně překvapená.

Tuhý šampon pro barvené vlasy s třešňovým olejem má tvar ideální do dlaně. Dobře se drží. Už tu si můžete všimnout, že jeho průměr je větší, než dóza nahoře. Vůně šamponu je sladká, připomínající cukrovou vatu nebo Lipo bonbóny. Prostě je to taková vůně, ke které když přivoníte, seběhnou se vám sliny a máte chuť se do produktu zakousnout. Jen z té chuti byste už tak nadšení asi nebyli.
Šampon se lehce nanáší ježděním po mokrých vlasech. Dobře napění a jednoduše se oplachuje. Vlasy velmi dobře umyje, zbaví je mastnoty a k barvě je opravdu šetrný. Vůbec se rychleji nevymývá. Po vysušení jsou mé vlasy takové tvrdší, hrubší, nejsou rozlítané a krásně se lesknou. Tohle je zkušenost bez použití kondicionéru.
Tuhý šampon pro barvené vlasy Lamazuna

Tuhý kondicionér pro všechny typy vlasů je ve tvaru květu a voní svěže a jemně po citronu. Taktéž se nevejde do skleněné dózy, protože jeho průměr je mnohem větší, než samotná dóza. Aplikace kondicionéru je velmi snadná. Jezdím s ním po délkách mých vlasů a hned cítím, jak pod nánosem krásně měknou a jsou jemnější. Dobře se oplachuje a vlasy jdou po něm lehce rozčesat.
Stejně, jako šampon je taktéž šetrný k barveným vlasům, protože se mi barva rychleji nevymývá. Vlasy mám jemné, hebké a krásně se lesknou. Jsem velmi spokojená s touhle vlasovou kosmetikou a konečně jsem našla přírodní produkty, které mým vlasům dokonale vyhovují.
Tuhý kondicionér pro všechny typy vlasů Lamazuna

Zaujala vás tahle kosmetika? Je něco, co by jste rádi vyzkoušeli?
SHARE:

7 komentářů

  1. Já s tuhou kosmetikou nemám žádnou zkušenost a popravdě řečeno si nejsem jistá, jestli by mi tahle konzistence vyhovovala. Ale díky za recenzi.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti taky jsem testovala a byla příjemně překvapená, ikdyž s trochu jiným výběrem 😊

    OdpovědětVymazat
  3. Jak píše Stáňa v komentáři výše, s tuhou kosmetikou taky nemám žádnou zkušenost. Dřív jsem pokukovala po tuhých šamponech, ale bohužel mám problémy s pokožkou hlavy, a tak mohu používat jen jeden jediný :( Ale určitě bych vyzkoušela tuhé kakaové máslo, děkuji za tip :))

    OdpovědětVymazat
  4. I když jsem kosmetický maniak, tak značku vidím prvně. Z tuhýh produktů jsem zatím používala pouze deodorant, čistící roládu a tuhý šampon/mýdlo.

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá hodně dobře, dle názvu ji neznám, ale líbí se mi kosmetický design! Pokud jsi s ní spokojená, tak jedině plus navíc :)

    OdpovědětVymazat
  6. Vůbec značku neznám. Jako nejsem zastáncem tuhé kosmetiky, ale musím říct, že mě docela zaujal právě šampon s kondicionérem :)

    OdpovědětVymazat
  7. Značku neznám a s tuhými šampony a kosmetikou nemám zkušenosti. Trochu se u této kosmetiky bojím nepraktičnosti z hlediska skladování. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig