pondělí 19. prosince 2022

Přečteno za listopad 2022

Přeji pěkný den.

Konečně jsem si našla čas, abych pro vás sepsala článek o mých přečtených knihách za minulý měsíc listopad.
Těší mě, že jsem u nás, na Slovensku, našla vydavatelství, které začalo vydávat skvělé knihy. Je to vydavatelství Pandora a jejich knihou teda začneme.

Knihu Nero napsala americká autorka Sarah Brianne a řadí se mezi romány pro ženy. Je to první díl ze série Made Men.

Elle se stává nechtěnou svědkyní dost nepříjemné události. Díky tomu vzbudí pozornost u jedné mafiánské rodiny a Nero dostává za úkol dozvědět se od ní, co všechno viděla. Zvládne, na první pohled, tak jednoduchou práci? Elle totiž není taková, jako ostatní holky...

Příběh nás přenese do školského prostředí na Legacy Prep. Elle s kamarádkou Chloe to tam nemají rády, protože jsou obětí šikany. Vyloženě se každý den snaží o přežití. Měly mezi sebou skvělý vztah, ale moc jsem nerozuměla tomu, proč Elle Chloe neustále chránila a to i na úkor sebe. Ke konci je trochu nakousnuté, co se Chloe stalo, takže se to, možná, dozvíme v dalších dílech.

Elle je ještě mladá, nezkušená a nevinná. Poznávala, co je to první láska a jak moc dokáže bolet.
Nero, král Legacy Prep. Všichni se ho báli. Byl zvyklý, že mu holky lezly do postele sami, ale co se týkalo Elle byl panovačný, majetnický a žárlivý. 

Příběh se mohl vyvíjet jakkoliv a mně bylo jasné, jak moc Elle ublíží až se dozví pravdu. 
Ať už ji s Nerem dalo dohromady cokoliv, musím uznat, že jeho známost jí i Chloe, ve škole, aspoň trochu pomohla. Nechápala jsem, proč nikdo nezasáhl a všichni dělali, že jsou slepí. Nero musel vzít spravedlnost do svých ruk a Elle před všemi ochránit. Podaří se mu to?

Kniha teda obsahuje velmi těžké téma šikany, ale i silné přátelství. Autorka má skvělý a čtivý styl psaní. Cítila jsem, že se k příběhu moc ráda vracím, protože jsem byla zvědavá, jak bude pokračovat. Kniha se mi moc líbila a už se těším na další díly.

Hodnocení 5/5
Nero, Sarah Brianne

Knihu Divoký princ napsala americká autorka Meghan March a řadí se mezi romány pro ženy. Je to první díl ze série Savage trilogy.

Děj se tu odehrává ve stejném prostředí, jako bylo v sérii Mount trilogy, ale není potřebné ji číst. Příběh si užijete i bez toho, ale doporučuji vám ji nevynechat, protože série o Mountovi byla taky skvělá.

Temperance dostává vizitku a tak spěchá na schůzku. Myslí si, že se bude jednat o pracovní setkání. Nakonec zjistí, že se nějakým nedopatřením dostala někam úplně jinam, ale... Byl to vůbec omyl?

Příběh měl, pro mě, docela slabý začátek, kde to bylo jen o tom jednom a neskutečně mi vadil překlad slova pro ženské přirození, "číča". Ale když tyhle dvě věci přehlídnu, byl to skvěle vymyšlený příběh.

Temperance neustále pracovala a neužívala si života. Dokonce i její sedmdesátiletá domácí, Harriet, vedla mnohem zajímavější život, než ona. Až do té doby, dokud nepotkala jeho. Stačilo jedno setkání a toužila po něm čím dál víc. Bylo jí jedno, kdo to je a jak se jmenuje, ale nakonec přece jen zvědavost zvítězila. Jenže ji může dostat do velkých problémů, ale evidentně se do nich, už dávno, dostal její bratr.

Chyběly mi tu kapitoly z mužského pohledu. Těch jsem se dočkala až ke konci a to taky jen jedné. Neustále to bylo psané z pohledu Temperance a mě hodně zajímalo, co si myslí druhá strana.
Kniha se četla lehce a rychle. Závěr příběhu jsem dočetla s otevřenou pusou a hned jsem musela sáhnout po dalším díle, takže vám ho doporučuji mít při sobě.

Hodnocení 4/5
Divoký princ, Meghan March

Knihu Neústupná princezna napsala americká autorka Meghan March a řadí se mezi romány pro ženy. Je to druhý díl ze série Savage trilogy.

Bratr od Temperance, Ransom, se dostal do opravdu velkých problémů a zatáhl do toho i svou sestru. Temperance je naštěstí v dobrých rukách, ale mají vůbec nějakou šanci na záchranu?

V tomhle díle se nejdříve dozvíme něco málo z Kaneovy minulosti a taky to, co ho vedlo k tomu, aby se stal tím, čím je. Potom příběh pokračuje tam, kde skončil předchozí díl.

Opět se tu setkáváme s Keirou a Lachlanem, o kterých byla minulá série.

Velmi mě potěšilo, že je tu více vyprávění z Kaneova pohledu. Obě hlavní postavy jsem si oblíbila a zamilovala se do nich, takže se mi poslední řádky četly dost těžko.

Od této série se nedalo odtrhnout. Byla neskutečně čtivá a závěr knihy jsem opět četla udiveně s otevřenou pusou a ihned jsem musela sáhnout po dalším díle.

Hodnocení 5/5
Neústupná princezna, Meghan March

Knihu Říše neřesti napsala americká autorka Meghan March a řadí se mezi romány pro ženy. Je to třetí a zároveň poslední díl ze série Savage trilogy.

Napíšu to jednoduše. Temperance se v tomhle díle snaží vzpamatovat a chce začít plnit si své sny. Dokáže to?

Příběh pokračuje tam, kde skončil předchozí díl a já stále nemohla uvěřit tomu, že se to opravdu stalo, ale... Dozvíme se, jak to bylo a ne vše je takové, jak se na první pohled mohlo zdát.

Kromě hlavních postav jsem si oblíbila i paní domácí, Harriet. Na svůj věk byla dobře ulítlá a hodně se mi líbilo, jak Temperance povzbuzovala.

Poslední řádky byly opět neuvěřitelné. Závěr série byl nádherný a dojemný. Přiznám se, že mi i slza ukápla.

Kdybych to měla porovnat. O něco více se mi líbila předchozí série Mount trilogy, ale i tahle nebyla špatná a užila jsem si ji. Jednotlivé díly byly krátké, proto se četly rychle a k rychlému čtení pomáhal i skvělý styl autorčina psaní.
Při čtení této série není nutné číst předešlou sérii o Mountovi, ale doporučuji vám ji, pokud máte rádi tenhle žánr.

Hodnocení 5/5
Říše neřesti, Meghan March

Knihu Drahá Ava napsala americká autorka Ilsa Madden-Mills a řadí se mezi romány pro ženy.

Ava má za sebou velmi těžké období, ale postavila se tomu a vrátila se zpět do školy. Jenže ji tam nechtějí, protože si myslí, že lže a chce na sebe jen přitáhnout pozornost. Nevzdává se. Přijde na to, kdo jí tak moc, v tu osudnou noc, ublížil?

Tenhle příběh nás vrátí zpět do školských let.

Ava byla krásná, chytrá a silná žena. Vše dělala pro svého bratra a měla můj obdiv. 
Knox, král Žraloků. Nebudu vám lhát, zamilovala jsem se do něj. Byl naprosto úžasný. Až mi bylo líto, že v tak mladém věku musel řešit tak strašnou věc. Měl nádherný vztah se svým bratrem Danem a taky nechtěl ranit svého nejlepšího kamaráda. Snažil se držet si od Avy odstup, ale nešlo to. City byly silnější.

Oba pocházeli z jiného světa a ani jeden z nich neměl lehké dospívání. Knox pocházel z bohaté rodiny a Ava z dětského domova. Bavilo mě sledovat, jak se vztah mezi nimi vyvíjí a hodně se mi líbilo, jak Knox ke konci dospěl.
Byl to nádherný a silný příběh. Ke konci možná trochu přeslazený, ale vůbec mi to nevadilo. Celý jsem si ho užila.

Hodnocení 5/5
Drahá Ava, Ilsa Madden-Mills

Kdybyste chtěli, můžete mě sledovat na mém knižním Instagramu Kniha_je_radost. Přidávám tam o knihách mnohem víc a taky pro vás pořádám různé soutěže.
SHARE:

3 komentáře

  1. Čtu trošku jiný žánr, ale zaujala mě neústupná princezna. Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  2. Mám přečtenou Meghan March má dokonale knihy :)

    OdpovědětVymazat
  3. Obdivuji tvé čtenářské nasazení, letos musím se čtením zabrat! :D :)

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig