úterý 19. března 2024

Přečteno v únoru 2024

Přeji pěkný den.

V únoru jsem pokračovala ve čtení série Royal Elite a neskutečně jsem si ji užila. Následně jsem pokračovala sérií Královský duet, která na Royal Elite navazuje.
Už teď vám prozradím, že se oplatí koupit. Teda aspoň já z nich byla nadšená, ale pojďme si trochu víc říct o jednotlivých dílech.

Knihu Ocelová princezna napsala britská autorka Rina Kent a řadí se mezi erotické romány pro ženy. Je to druhý díl ze série Royal Elite.

Příběh plynule pokračuje tam, kde skončil předchozí díl. Začíná Aidenovým pohledem, který mi, v prvním díle, tak chyběl.
I přes to, co se Elsa o Aidenovi dozvěděla, Aiden od svého majetnictví nepovoluje. Elsa proti němu může bojovat jak chce, ale Aiden nikdy neprohrává. Jejich boj je jako bitva na šachovnici. Rozhodne se Elsa být jen pěšákem nebo bude stát po boku krále?
Být jeho je jediná šance na přežití. Ve škole už má před ostatními klid, ale to se může, během chvilky, změnit. Aidenovi se nevzdoruje. Čím víc se mu zarývá pod kůži, tím má větší potřebu ji zničit.

V tomhle díle už Elsa nezavírá oči před svou minulostí ani před záblesky ze svého podvědomí a snaží se zjistit, co se jí, v dětství, stalo. Taky do té minulosti nahlédneme.

Nebudu vám lhát, ale autorce jsem celý příběh úplně žrala a byla jsem zvědavá, co za zvrácenou hru to hrají. Ale na šachovnici nestojí jen král s královnou. Jsou tam králové dva. Kdo je ten druhý král a co před Elsou její nejbližší tají? Autorka nám velmi pomalu odkrývá minulost Elsy. Konec příběhu je dost šokující a donutil mě ihned sáhnout po dalším díle.

Hodnocení 5/5
Ocelová princezna, Rina kent

Knihu Zvrácené království napsala britská autorka Rina Kent a řadí se mezi erotické romány pro ženy. Je to třetí díl ze série Royal Elite.

Díky šokujícímu konci, v předchozím díle, se figurky na šachovnici dost zamíchají a opravdová válka teprve začíná. Elsa se konečně dozvídá svou minulost a postupně si začíná na všechno vzpomínat. Dozvíme se tu, proč je Aiden Elsou tak posedlý. Je načase, aby Elsa splnila svůj slib a přiznala si, že je Aidenovou královnou.

S hrůzou jsem sledovala, co se Else a Aidenovi, v dětství, stalo. Vůbec nebylo divu, že to ty dva tak poznamenalo.
Chyběla mi tam odpověď na otázku, co bylo mezi Xanderem a Kim? Za celou sérii jsem se to vůbec nedozvěděla. A to proto, že o nich bude vycházet ještě jeden díl, který se bude týkat jen jich a na ten se už moc těším.
Je to krásná série, příběh byl úžasný, zvrácený a úplně jiný, než ostatní knihy z tohoto žánru. Jestli se vám líbí dark romance, tuhle sérii si prostě musíte přečíst.

Hodnocení 5/5
Zvrácené království, Rina Kent

Knihu Vláda kráľa napsala britská autorka Rina Kent a řadí se mezi erotické romány pro ženy. Je to první díl ze série Královský duet.

Aurora je v koncích a tak se rozhodne požádat Ethana Steela o pomoc. To se Jonathanovi Kingovi vůbec nelíbí a rozhodne se jim jakoukoliv spolupráci překazit. Samozřejmě se mu to povede a Aurora, i když se jí to nelíbí, musí přistoupit na Jonathanovu nabídku. Zároveň se snaží rozluštit smrt své sestry a přichází na to, že ji skoro vůbec neznala.

Tahle série je sice uvedená jako samostatná, ale navazuje na sérii Royal Elite. Je o Aidenovém tátovi, Jonathanovi, který v předchozí sérii naháněl hrůzu a já se na jeho příběh neskutečně těšila. A víte co? Nezklamal.

Příběh začíná vyprávěním toho, co se dělo v sérii Royal Elite. Proto není nutné ji číst, ale i tak doporučuji ji nevynechat. Aspoň budete lépe rozumět jejich sporům.

Jonathan King své příjmení nosí oprávněně. Je opravdový král. Mocný, nedotknutelný a nenechá se ničím zastavit. Vždy dostane to, co chce a nikdo se mu neodváží vzdorovat. Až na Auroru.

Aurora je drzá, ale skvělá. Nenechala si vše líbit, i když ji potom stihl trest. Ale může se jednat o trest, když se vám líbí?

Kniha se četla úplně sama a líbila se mi snad ještě více, než série o Aidenovi. Autorka má skvělý styl psaní a její nápady na dark romance jsou dokonalé.

Ke konci už jsem si říkala, jak je krásné, že se Aurora dostává Jonathanovi pod kůži a potom přišel šok, kterému jsem prostě nechtěla uvěřit. A to mě donutilo ihned sáhnout po dalším díle a číst dál...

Hodnocení 5/5
Vláda krála

Knihu Vzostup kráľovnej napsala britská autorka Rina Kent a řadí se mezi erotické romány pro ženy. Je to druhý díl ze série Královský duet.

Příběh začíná Jonathanovou minulostí a potom plynule pokračuje tam, kde skončil první díl.
Aurora je na útěku. Ocitá se ve velkém nebezpečí, ale Jonathan vždy najde to, co je jeho.

Nevěřila jsem konci prvního dílu a tak jsem neustále přemýšlela nad tím, kdo by za tím vším mohl stát. Až nakonec byli v podezření snad úplně všichni. Doufala jsem, že Auroře dojde, že to není tak, jak se jeví a je za tím úplně někdo jiný. Což jsem nakonec i trochu uhodla.

Kniha měla nádherné ukončení. Budu se sice opakovat z recenze na první díl, ale tahle série mě bavila snad ještě víc, než Royal Elite o Aidenovi. Není nutné ji číst, protože tu autorka hodně zrychleně shrne jejich vztahy a dění. I přesto vám ji doporučuji si přečíst, protože byla taky velmi povedená.

Miluji dark romance a Rina Kent je má dokonalé. Ani na chvíli jsem se nenudila a kolikrát četla s údivem ve tváři. Doufám, že bude u nás bude mnohem více takových zvrácených knižních příběhů.

Hodnocení 5/5
Vzostup královnej

Knihu Mimika napsal německý autor Sebastian Fitzek a řadí se mezi psychothrillery.

Je Hanna obětí nebo šílenou vražedkyní, která zabila svou rodinu? Tuhle otázku si budete klást po celou dobu čtení. A když už si budete myslet, že víte, jak to celé bylo, budete pěkně na omylu. Stejně, jako já.

O knize vám nemůžu nic bližšího napsat, aniž bych vám neprozradila něco důležitého z děje, tak vám bude muset stačit jen to, že se mi příběh moc líbil.

Po celou dobu čtení jsem byla, snad ještě více, zmatenější, než hlavní hrdinka Hanna. Nedalo se přestat číst, protože zvědavost mě poháněla ve čtení a chtěla jsem se dozvědět víc.

V příběhu je několik zvratů a překvapivých situací. Prostě u tohoto autora stačí jedna věta a vše je jinak.

V závěru, kdy vyšlo najevo, kdo za tím vším stojí, jsem četla řádky s otevřenou pusou a vůbec jsem takové odhalení nečekala. Což mě opět utvrdilo v tom, že autor Sebastian Fitzek je, pro mě, jeden z nejlepších autorů psychothrillerů.

Příběh jsem si neskutečně užila. Hodně se mi líbily krátké kapitoly, i když zavinily to, že se mi kniha hůře odkládala. Vždy jsem si řekla "ještě jednu kapitolu", ale nikdy z toho nebyla jen jedna.

Hodnocení 5/5
Mimika, Sebastian Fitzek

A to bylo za minulý měsíc vše.

Jaké žánry máte nejraději?
SHARE:

2 komentáře

  1. Tak tentokrát mne jednoznačně zaujala kniha Mimika.

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to na zajímavou sérii a je super, že od tebe knihy získaly tak pěkné hodnocení. :)

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig