neděle 30. června 2024

Přečteno v květnu 2024

Přeji pěkný den.

Myslím, že čtení knih mě snad nikdy neomrzí. Vždy se těším na večer až budu moct utéct z reality a vžít se do nějakého příběhu. V květnu jsem stihla přečíst pět knih a v dnešním článku vám o nich napíšu pár slov.

Knihu Nádherně krutý napsala americká autorka J. T. Geissinger a řadí se mezi romány pro ženy. Je to první díl ze série Nádherně krutý.

Do bistra, kde Tru pracuje, chodí každý večer neznámý muž. Jen si objedná kávu a pozoruje ji. Když jednoho večera odejde, Tru je přepadena a ten záhadný muž ji zachrání. 
Více se sblíží, ale Liam jí neustále opakuje, že není pro ni ten pravý.
Nakonec Tru dostává od Liama šílenou nabídku, bude s ní souhlasit? A dává vůbec šéf irské mafie na výběr?

Na Tru se mi hodně líbilo, že i když se jí Liam líbil a chtěla ho, dokázala mu odporovat.

Liam byl zpočátku tajemný. Tru byla pro něj osvěžující. Už ho nudilo, když všichni dělali to, co řekl. Neustále Tru opakoval, že pro ni není ten pravý a já byla hodně zvědavá, co se z něho vyklube. Nakonec nic nebylo tak, jak se na první pohled zdálo. Kdo je doopravdy Liam?

Začátek příběhu mi moc nesedl a nedokázala jsem se hned začíst. Jediné, co mě udrželo při čtení byla zvědavost, co je Liam zač.
Nebavilo mě, jak Tru neustále opakoval, že není muž pro ni a měla by odejít.
V podstatě se celkově v příběhu nic moc nedělo, ale i tak si Liam dokázal získat mé srdce.
Později jsem se do čtení dostala a moc dobře se to četlo. Vlastně jsem i kontrolovala, jestli držím v ruce stejnou knihu.
Hodně se mi líbilo, že je příběh psaný ze dvou pohledů. Jejich vzájemné dobírání bylo úžasné a dalo se nad nimi i zasmát.
Konec byl nádherný a dost překvapivý. Celkově se mi to líbilo, jen škoda toho slabšího začátku.

Hodnocení 4/5

Knihu Lovec bábik napsal slovenský autor Roman Horňák a řadí se mezi detektivní romány.

V lese se nachází mrtvé dítě, které vypadá jako panenka. Namalované a krásně učesané. Na místo činu je povolaný tým známý z autorových detektivek a snaží se přijít na to, kdo za tím stojí a jaký k tomu měl důvod?

Byla jsem zvědavá, co může stát za takovým zvěrstvem. Schválně píšu "co", protože toho, co se tam dělo, by člověk nebyl schopný.

I přes vážnost situace mě autor vždy dokáže přimět k úsměvu.

Velmi mě potěšilo, že jsme se opět setkali s celým kriminálním týmem z předchozích autorových knih. V hlavní roli tu máme zase Romana a Viky a já si ty dva moc oblíbila. Díky předchozím příběhům mi k srdci přirostla i Romanova dcera Julka.

Přiznám se, že jsem byla několikrát zhnusená tím, co všechno se na internetu děje. Bylo až děsivé sledovat, jak lehce se nechají děti na cokoliv nalákat. Stačí jen chvilka nudy a je to. A proto... Víte, co vaše děti na internetu dělají? S kým si píšou? S kým se setkávají?
I když budete sebevíc unavení, věnujte se jim. Komunikujte s nimi. I když se vám to nezdá, pro ně je to hodně důležité.

Kniha má krátké kapitoly a moc dobře se čte. Jen z ukončení příběhu jsem byla trochu zklamaná. Přišlo mi moc rychlé a čekala jsem něco více akčnějšího.

Přesto však u tohoto autora nesáhnete vedle, ať už do ruky vezmete jakoukoliv jeho knihu. Všechny detektivky má totiž úplně skvělé a pokud je to váš oblíbený žánr, věřím, že se vám jeho knihy budou líbit stejně, jako mně.

Hodnocení 4,5/5

Knihu Strach napsala slovenská autorka Olívia Sweet a řadí se mezi dark romance. Je to první díl ze série Strach.

Annie drží její bratr, Roman, zkrátka. I když už je dospělá, nikam ji nechce pouštět. Jednoho večera Annie unesou a když se jí podaří vrátit, vše je úplně jiné, mnohem horší, než před jejím nedobrovolným odchodem. Do čeho se její bratr mohl namočit, že dostal do nebezpečí i svou rodinu?

I přes to, že byl Harry chladný, krutý a nebezpečný, pomalu si získával mé sympatie, ale dalo se mu věřit? Přece jen byl hnán touhou po pomstě.

Annie sužuje strach a zažívá velmi zvláštní pocity. Bylo mi jí celou dobu líto a v jednu chvíli se mi řádky četly dost těžko. Nedokázala jsem pochopit, jak se k Annie mohli tak hnusně chovat?

Roman a Luke byli úplné hovada!

Autorčin styl psaní se mi hodně líbil. Taky se mi líbilo vyprávění z více pohledů. Celkově se příběh četl moc dobře.
Po celou dobu čtení jsem byla zvědavá o co tam jde, ale odpovědi na své otázky jsem v tomhle díle nedostala. Konec je otevřený, takže doporučuji mít po ruce druhý díl.

Hodnocení 5/5

Knihu Strach 2 napsala slovenská autorka Olívia Sweet a řadí se mezi dark romance. Je to druhý díl ze série Strach.

Příběh plynule pokračuje tam, kde skončil první díl.
Už v předchozím díle mi Harryho postava byla sympatická, i když byl takový, jaký byl, tu jsem se do něj zamilovala. Líbilo se mi na něm, že se rozhodl o Annie postarat a ochránit ji, i když ne vždy to měl lehké. Její psychické stavy totiž byly čím dál horší. Podaří se mu Annie ochránit?

Mé sympatie si získala i postava Neila. Byl to takový pohodář a společně s Jaslyn dodali příběhu potřebné odlehčení, protože se některé řádky četly dost těžko.

Na celé sérii se mi neskutečně líbilo to temné prostředí plné strachu, hrůzy a šílenství. Tenhle díl mi přišel napínavější, než první. Vůbec mi nevadilo, že je tu romantika, na můj vkus, až moc pomalá. To prostředí mi vše vynahradilo, ale strašně mi tu chyběly erotické scény, kterým se autorka viditelně vyhýbala a mně by se tu tak hodily.

Hodnocení 4/5

Knihu Černý rytíř napsala britská autorka Rina Kent a řadí se mezi erotické romány pro ženy. Je to čtvrtý díl ze série Royal Elite.

Kimberly a Xander. Dříve byli nejlepší kamarádi. Teď se nenávidí. Co se mezi nimi, před sedmi lety, stalo, že to dokázalo zničit jejich přátelství?

Opět zavítáme do školy Royal Elites, kde chodí jen ti nejlepší z nejlepších a Kimberly tam bojuje s krutou šikanou.

Kim je ze všeho zničená a psychicky úplně na dně. Snaží se držet nad vodou jen kvůli svému mladšímu bratrovi, ale jak dlouho to ještě vydrží? Nikdo jí nepodává pomocnou ruku a Xander a hlavně její matka ty stavy ještě více zhoršují.

Xander to taky nemá lehké. Je úplně v háji. Matka ho opustila a dusí v sobě jednu věc, která ho stále trápí. Útěchu hledá v alkoholu a ve rvačkách. Dokáže se přenést přes minulost a Kim odpustit? Nebo to bude všechno úplně jinak?

Na tenhle díl jsem se neskutečně těšila, protože už v předchozích dílech mi bylo jasné, že si ti dva museli nějak ublížit. Ale jak? Neustále jsem nad tou otázkou přemýšlela a když jsem se dozvěděla odpověď, byla jsem v šoku. Jednu větu jsem četla víckrát dokola a nemohla tomu uvěřit. Klobouk dolů za to, jak to autorka vymyslela, protože tohle jsem prostě vůbec nečekala.

Příběh se četl sám, bavil mě a jen stěží se mi kniha odkládala. Dá se číst i samostatně, ale byla by škoda nepřečíst si příběh o Aidenovi. Kdybych to měla porovnat, tak příběh o Aidenovi se mi líbil o trochu víc než o Xanderovi. Na Xanderovi se mi moc nelíbila jeho závislost na alkoholu.
Ale... Úplně nejlepší díly byly ty, co vyšly ve slovenštině. Jsou o Aidenovém tátovi, Jonathanovi a jmenují se Vláda krála a Vzostup královnej. To byly, za mě, topky.

Hodnocení 4,5/5

A to bylo za měsíc květen vše. Snad jsem vás na nějakou knihu nalákala a už teď se těším až vám shrnu přečtené knihy za tento měsíc.
SHARE:

2 komentáře

  1. Taky si nedovedu představit, že bych nečetla.....Ani jednu z tvých knih neznám, ten žánr jde trochu mimo mě.

    OdpovědětVymazat
  2. Já čtu taky ráda - je to pro mne relax po celém dni. Z tvých knížek mne samozřejmě zaujala detektivka, ty čtu nejvíc. Podívat se, jestli něco od R. Horňáka nemá naše knihovna

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig