úterý 20. února 2024

Přečteno v lednu 2024

Přeji pěkný den.

Jsem tu opět s pravidelným článkem o knihách přečtených v minulém měsíci. Začátek roku jsem začala úplně parádně a hned našla dvě knihy, které se mi tak moc líbily, že jsem je zařadila mezi své topky. A které to byly? Pojďme se na to podívat.

Knihu Zrádná touha napsala americká autorka Danielle Lori a řadí se mezi romány pro ženy. Je to třetí díl ze série Made.

Mila je uvězněná v luxusu. Cítí, že život venku jí může nabídnout mnohem víc. Navíc její otec dost často nebývá doma a tak se rozhodne nasednout do letadla a utéct do své rodné země, aby získala odpovědi na své otázky. Jenže ani netuší, do jakého nebezpečí se vrhá. Potkává tam Ronana a už nebude nic takové, jaké bylo předtím. Co Mile její otec celý život tajil?

Další příběh z mafiánského prostředí se týká dvojice Ronana a Míly.

Ronan byl bezcitný, nebezpečný a zvrácený. Vždy dostal to, co chtěl a ve druhé části mě teda velmi překvapil.

Mila byla sympatická hlavní postava. Byla hodná a její odvahu jsem dost obdivovala.

Kniha je rozdělena na dvě části. V té první jsem si přála dozvědět se už něco víc. Ve druhé části jsem už toužila po nějaké super schopnosti, která by dokázala zrychlit mé čtení. Autorka má totiž úplně skvělý styl psaní, který mě zaujal už v předchozích dílech.

Přistihla jsem se, že chvílemi ani nedýchám a jen si užívám dokonalý příběh. Dokázala jsem se u toho pousmát, ale taky si poplakat. Bylo to temné a zvrácené. Mafiánské prostředí je tu dobře vykreslené a tenhle díl předčil veškerá má očekávání. Za mě to je dokonalá dark romance a z celé série byl tenhle díl nejlepší. Zaslouženě ji zařazuji mezi své top knihy.

Hodnocení 10/5 TOP
Zrádná touha

Knihu Jen mezi námi napsala australská autorka T. L. Swan a řadí se mezi romány pro ženy. Je to čtvrtý díl ze série Milesův klub.

Christopher má vše, po čem touží, aniž by pohnul prstem. Je zhýčkaný svým bohatstvím a v obyčejném životě si přijde dost ztracený. Ale tak to měli vlastně i jeho bratři. Proto se rozhodne najít své pravé já a vydává se na dalekou cestu do Španělska s malým množstvím peněz a batohem na zádech. Na jedné ubytovně potkává Hayden. Je úplně jiná a odlišná od žen, které doteď poznal a dokonale mu zamotá hlavu.

Hayden pracuje na rodinné farmě. Ještě stále se nevyrovnala s rozchodem se svým bývalým a tak se rozhodla vydat na stejnou cestu, jako Christopher. Když potká Christophera, je si jistá, že kdyby si s ním něco začala, jejich přátelství by se zničilo. Myslí si, že by nedokázala udržet si muže jako je Christopher. Navíc každý bydlí jinde a upřednostňuje něco jiného. 

Největší problém je v tom, že Hayden ani jen netuší, kdo Christopher Miles je. Celých dvanáct měsíců ji tahal za nos. Jaká bude její reakce až se dozví celou pravdu?

Chování postav mi přišlo trochu dětinské na to, že Christopherovi bylo třicet jedna. Oba byli úplně rozdílní. Naštěstí se protiklady přitahují a příběh mě dokázal zaujmout. Jen teda ze všech dílů nejméně. Možná za to může i to, že jsem se na Christopherovu cestu těšila a měla jsem až moc velké očekávání. Děj byl dost předvídatelný a Christopher mě svým chováním hodně štval. Velmi lehce se nechal vytočit a byl na Hayden naštvaný.

Při čtení jsem se smála, byla jsem naštvaná na Christophera a ke konci příběhu mi slzy tekly proudem. Bylo to krásné a dojemné, ale na předchozí díly to prostě nemělo. Nejvíce se mi líbil druhý a třetí díl. Tenhle poslední mi přišel nejslabší, ale i tak ho hodnotím dost vysoko.

Hodnocení 4/5
Jen mezi námi

Knihu Ricci napsala česká autorka Marcy Jell a řadí se mezi romány pro ženy. Je to třetí díl ze série Jezdci Apokalypsy.

Nathalie se dostává do rodiny Delaneyových jako chůva Ricciho syna. Je v domnění, že Ricci ublížil její rodině a tak se chce pomstít. Jenže, když Ricciho čím dál tím víc poznává, začíná být na pochybách. Mohl by Ricci ublížit její rodině? Byl by toho schopný?
Bratři Delaneyovi ještě stále nenašli cenný USB disk a hledají ho. Válka mezi nimi a jejich otcem tak i nadále pokračuje.

Příběh je stejně skvělý, jako předešlé díly. Já se do bratrů Delaneyových úplně zamilovala. Nenašel by se jeden i pro mě? Všichni jsou totiž úplně úžasní. Dokážou mě rozesmát a líbí se mi, jak si vzájemně ze sebe utahují. Přitom, když jde do tuhého a hrozí nějaké nebezpečí, stojí při sobě.

Přiznám se, že dost těžko se mi četla část, jak byla Nat uvězněná ve Francově sídle. Ta byla plná násilí a nemám ráda, když se ubližuje těm hodným.
Ukončení příběhu mě trochu zklamalo, ale neodradilo mě to od těšení se na Hectorův příběh.

Hodnocení 4,5/5
Ricci

Knihu Diablo napsala slovenská autorka Michaela Brnková a řadí se mezi romány pro ženy.

Vivian se podařilo přemluvit svého otce, aby mohla jít prezenčně dostudovat na univerzitu a zažít skutečnou svobodu, která jí ještě donedávna tak chyběla.
Na univerzitě potkává Matea, alias Diabla, a musí začít společně pracovat na jednom projektu.
Otázkou je, jak se Vivian vypořádá se svou svobodou? Bude z ní stále ta hodná holčička? A jak zvládne muže, se kterým nic není tak, jak by mělo být?

Vivian je mafiánská princezna s velkou odvahou a ještě větší zvědavostí. Byla mi sympatická.

Mateo je samotář a samotný ďábel. Majetnický a chytrý. Pro mě to byl úplně ideální knižní hrdina. Oblíbila jsem si ho.

Už po přečtení prvních stránek jsem věděla, že tahle kniha bude patřit mezi moje topky. Diablo vás strhne a nepustí. Buď ho budete milovat nebo nenávidět. Já se do něj zamilovala.
Ještě nikdy jsem u knihy nezažila tak protichůdné pocity, jako tady. Na jednu stranu jsem si přála, aby se to stalo, ale přeci jen se mi v hlavě ozýval malý hlásek, že to není správné a stát by se to nemělo.
Mezi hlavními postavami byla tak silná chemie, že jsem ji cítila i já a vše s nimi prožívala.

Autorce se tenhle příběh opravdu povedl. Jedním slovem, úžasné. Chci víc takových příběhů i knižních hrdinů.

Hodnocení 10/5 TOP
Diablo

Knihu Zvrhlý král napsala britská autorka Rina Kent a řadí se mezi erotické romány pro ženy. Je to první díl ze série Royal Elite.

Elsa nastupuje na novou školu Royal Elite, do které chodí jen ta nejvyšší sorta. Elsa má velmi jednoduchý plán. Dokončit školu a dostat se na vysněnou Cambridge. Jenže hned po nástupu se stává obětí šikany a její sen začíná být v ohrožení.

Aiden byl vypočítavý a chytrý. Vždy věděl, jak se před kým chovat a co chce daný člověk slyšet. Všichni viděli jen jeho masku. Holky po něm toužily a kluci chtěli být jako on. Vždy dostal to, co chtěl. Byl majetnický, krutý a posedlý Elsou. Proč takový byl? Co ho vedlo k tomu, že zařídil, aby Elsa od samého začátku trpěla? A proč jí hned, při prvním setkání, řekl: "Zničím tě!"?

Elsa byla odvážná, když se mu dokázala postavit, ale přeci jen jsem se sama sebe ptala, jestli by nebylo lepší mlčet? No, určitě ne, protože potom by nemohla vzniknout tahle zvrácená dark romance.

Autorka má skvělý styl psaní. Kniha mě zaujala hned od začátku. Bylo to zvrhlé a kruté. Při čtení jsem pomalu ani nedýchala a nechápala jsem, jak někdo může být takový tyran? Co z toho ten daný člověk má?
Celou dobu jsem si říkala, že mi musí něco unikat, protože všechno to jejich chování muselo mít nějaký důvod a taky že mělo. Ten nám autorka, ke konci příběhu, odhalila. Ale jenom malý střípek pravdy. Přeci jen to má ještě další dva díly, tak nám nemohla prozradit všechno.

Jediné, co mi tu chybělo bylo vyprávění z Aidenova pohledu. Moc jsem si přála mu nahlédnout do hlavy.

Konec je neuzavřený a povídání pokračuje v dalším díle Ocelová princezna. Ten doporučuji mít u sebe, protože jestli vás příběh chytne, budete ho nutně potřebovat.

Hodnocení 5/5
Zvrhlý král

V lednu jsem přečetla celkem pět knih. Miluji čtení a vždy se těším na nějaký nový příběh.

Jaký je váš vztah ke čtení knih?
SHARE:

3 komentáře

  1. Miluji čtení knih! Jediné, co mě mrzí je to, že na něj nemám dostatek času. :( Byla bych schopná číst od rána do večera, když bych chytla do ruky tu správnou knihu.

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  2. Já v lednu přečetla celkem tři knihy - dvě fantasy a jeden román.

    OdpovědětVymazat
  3. Čtení stále zanedbávám, ale poslední dobou se mi přeci jen zlepšila frekvence přečtených stránek a knih. :) Stále mám ale co dohánět, stihla jsi jich opět požehnaně. :))

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig