čtvrtek 1. června 2023

Nikdy se neporovnávejte s druhými

Přeji pěkný den.

Už dlouho jsem vám nenapsala o mém cvičení, jak si v něm vedu a jestli jsou už viditelné nějaké výsledky mého snažení.

Stále jsem nedosáhla svého cíle, ale nevzdávám se. Hold, je to běh na dlouhou trať a musím být trpělivá. Ne vždy je to jednoduché. Mám i slabší dny, kdy mám chuť se na všechno vykašlat, ale naštěstí převažují dny, kdy mám plno energie a do fitka se vždycky moc těším.

Největší podporu mám ve své rodině a taky v přátelích, se kterými chodím cvičit a vždy mě povzbudí, když už doslova padám na hubu a mám pocit, že už víc nezvládnu. Vždy zvládnu.
Velkou motivaci mi dávají i sociální sítě. Tím, jak neustále sleduji různé informace o cvičení a stravě, tak na mě, ze všech stran, vyskakují reklamy a videa na tyhle témata a já se na ně vždy ráda dívám.
Dokonce i nové a pěkné oblečení mě dokáže "nakopnout" do cvičení. Takže když mi přišla nabídka na spolupráci z e-shopu dsport.sk, měla jsem obrovskou radost.
Carina 2.0 Better

E-shop jsem dříve vůbec neznala a tak jsem byla překvapená, kolik krásného oblečení a tenisek, na všechny možné sportovní aktivity, nabízí.

Já jsem si u nich vybrala tenisky Carina 2.0 Better od značky Puma. Mimochodem, je to moje oblíbená značka, protože se mi hodně líbí jejich znak, i když tu je zrovna vyobrazení pumy moc malé a dominuje tu hlavně nápis a typické pásy na boku.

Překvapilo mě, jak mají vše přehledné. Dokonce i velikostní tabulky. Podle ní jsem si tyhle tenisky vybírala a skvěle mi sedí. Jsou pohodlné a vlastně jim nemám co vytknout. Řadí se do kategorie Lifestyle a už se staly součástí mé každodenní cesty do práce.
Hodně se mi na nich líbí, že nejsou plátěné, takže bude snadné je udržovat v čistotě.
Carina 2.0 Better

No, ale zpět k mému cvičení. Cvičím cca 2 roky a za tu dobu jsem se naučila, že věk a váha jsou jen čísla. Nedá se s nikým porovnávat, protože každý jsme jiný. To, co platí na mě, nemusí platit na vás a opačně. Akorát vás to může zbytečně odradit od toho, co pro sebe děláte. Obzvlášť, když uvidíte, že někomu jdou čísla na váze rychleji dolů.

Nedržím žádné diety. Jen jím pravidelně a sním všechno, co nesní mě. Do svého jídelníčku jsem zařadila hlavně hodně ovoce a zeleniny. Jedinou výhodu mám v tom, že sladké jídla moc nemusím.

Progres jde pomalu. Vím, že kdybych více upravila stravu, šlo by to rychleji.
Změnu svého těla vnímám hlavně u oblečení, kde si už kupuji o dvě čísla menší velikost. Proto mě napadlo, že se zkusím porovnat na fotkách a podělím se o jednu i s vámi.
Nenapadlo mě se vyfotit na začátku cvičení, ale našla jsem jednu starší fotku, kde jsem ještě necvičila a porovnala ji s aktuální.
Nevím, jestli vidíte nějaký rozdíl (kromě barvy vlasů), ale já ho vidím a vždy, když mi bude nejhůř, chci se na tuhle fotku podívat...

...A uvědomit si, že cvičení má smysl. Celkově se cítím mnohem lépe, mám lepší kondici, nebolí mě záda a štíhlejší a pevnější postavu už beru jen jako velké plus.

V podstatě se každý pohyb počítá. Nemusí to být jen hodina strávená ve fitku. Klidně postačí úklid domácnosti, procházka se psem, pohyb v práci, pěší cesta do práce / z práce, hraní si s dětmi, práce na zahradě, chození po schodech místo jízdy výtahem... Možností je opravdu spousty.

A jak to máte vy? Děláte něco pro své zdraví? A co vás dokáže motivovat k lepším výkonům?
SHARE:

7 komentářů

  1. Sluší ti to. Na té druhé, novější fotce víc :).

    OdpovědětVymazat
  2. Marti moc ti to sluší. Sleduji tě už hodně let a mám velkou radost z tvého rozvoje a "duševního zdraví". Taky budu muset ted na mateřské začít s pořádným pohybem. Ještě, že už je léto... Krásný víkend

    OdpovědětVymazat
  3. Také jsem teď začala chodit do posilovny, ale spíš jen abych se zpevnila :)
    Moc pěkné kousky sis vybrala a držím palce ve cvičení, ať je těch dnů plných energie víc a víc!

    OdpovědětVymazat
  4. Je to velká změna a připadáš mi při porovnávačce šťastnější než na té fotce staré :) Drž se.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig