čtvrtek 22. června 2023

Přečteno v květnu 2023

Přeji pěkný den.

Tento měsíc jsem tu s pravidelným článkem přečtených knih, za minulý měsíc, docela pozdě. Úplně jsem na něj zapomněla, ale nevadí. Jestli vás knihy baví, stále mě můžete sledovat na mém knižním Instagramu, kde píšu recenze hned po přečtení knih a tak vám nic neunikne.

Knihu Nemilosrdný rival napsala americká autorka L.J. Shen a řadí se mezi romány pro ženy.

Christian se s Aryou poznal už od dětství. Byli si blízcí, ale jejich cesty se musely rozdělit. Aryin otec jim hodně ublížil. Když se Christianovi naskytne možnost se pomstít rodině, která mu zničila život, ani na chvíli neváhá. Je čas se pomstít za vše, co mu bylo dříve provedeno. Navíc, když spor vyhraje, získá nejenom skvělý pocit z pomsty, ale i partnerství ve firmě.
S Aryou se po dlouhé době opět setkávají. Pozná ho? Dokáže Christian Aryu ignorovat a s přehledem vyhrát další soud? Vyhraje láska nad touhou po pomstě? Ať už to bude jak chce, jedno je jisté. Christian všechno pořádně podělá. Půjde to napravit?

Christian byl ten nejlepší právník ve svém oboru. Poznamenalo ho těžké dětství. Bylo mu dost ublíženo a tak není divu, že prahne jen po pomstě.

Arya svého otce milovala. Z plných sil se ho snažila bránit, ale co když je pravda úplně jiná, než si myslí? Navíc na povrch začíná vystupovat čím dál více důkazů proti jejímu otci. Bude ho nadále slepě bránit nebo dokáže svou rodinu zavrhnout?

Aryin otec byl neskutečný zmetek! Vůbec nechápu, jak rodiče dokážou jakýmkoliv způsobem ublížit dítěti.

Příběh je psaný ze dvou pohledů hlavních postav a střídá se tu minulost s přítomností. Přiznám se, že ze začátku mi příběh přišel docela zdlouhavý a nemohla jsem se začíst. Chápu, že bez toho začátku by to bylo neúplné, ale začalo mě to bavit teprve tehdy, když se v současnosti opět potkali a Aryi na Christianovi něco nesedělo. 
Kapitoly z minulosti nám prozradí, co se jim, v dětství, stalo a v přítomnosti sledujeme příběh, jak se znovu setkávají. Arya Christiana vůbec nepoznala, protože se dost změnil. Zmužněl a je z něj sebevědomý muž, který se dokáže o sebe postarat. I když je pravda, že jsem si několikrát položila otázku, jak je možné, že ho vůbec nepoznala, když spolu strávili tolik času?
Sem tam se dalo příběhu i zasmát a celkově to bylo moc krásné. Kniha se četla lehce a rychle, jen mě nechytila tak moc za srdce, jak bych si přála.

Hodnocení 4/5
Nemilosrdný rival

Knihu Návrh napsala kanadská autorka Elle Kennedy a řadí se mezi romány pro ženy. Je to první díl ze série Off-Campus.

Vítejte na vysoké škole Briar. Hanna napíše test z etiky na výbornou, ale většina pohoří. Včetně Garetta. Štve ho to, protože potřebuje mít dobrý průměr, aby mohl za školu dál hrát svůj oblíbený hokej. Když zjistí, že Hanna udělala test na jedničku, jde k ní s jedním návrhem. Po velkém přemlouvání (a že byl fakt neodbytný) Hanna souhlasí. Pomůže mu s doučováním a na oplátku jí on pomůže s Justinem. Klukem, do kterého se zakoukala. Jenže čím víc Garrett Hannu poznává, tím víc se mu začíná líbit. Teď už jen nastává otázka, jak ji přesvědčit, že nestojí o Justina, ale o něj?

Garrett byl kapitán hokejového týmu. Holky střídal jak ponožky a nehledal vážný vztah. S holkami jen spal, nerandil a byl dost namyšlený. Když potřeboval doučování, byl opravdu neodbytný. Pomalu si uvědomoval, že je mu s Hannou vlastně příjemně. A to spolu neměli ani nic intimního.

Hanna o Garretta nestála a byla úplně úžasná. Nejvíce se mi líbilo, jak odolávala jeho flirtování. S tím se Garrett ještě nesetkal. Každá jiná by mu totiž hned skočila kolem krku. Doučovala ho a bylo moc krásné, jak si k sobě postupně nacházeli cestu. Ukázalo se totiž, že Garrett není tak špatný, jak se mohlo ze začátku zdát a myslím, že by ho chtěla mít doma snad každá žena.

Obě postavy mi přišly sympatické a neskutečně jsem se nad nimi bavila. Za to Garrettův otec mi strašně lezl na nervy. To byl tak odporný člověk...

Celé to bylo nádherné a vtipné. Děj se zbytečně dlouho nevlekl ani nebyl uspěchaný. Vše postupně plynulo a i když jsem věděla, jak příběh skončí, naprosto jsem si ho užila. Doteď nechápu, proč jsem tuhle knihu furt odkládala. Byl to úžasný příběh.

Hodnocení 5/5
Návrh

Knihu Sicilský polibek napsala česká autorka Mon Coucou a řadí se mezi erotické romány pro ženy. Je to druhý díl ze série Přitažlivost mafie?. Děkuji autorce za poslání e-knihy k recenzi.

Monique s Malénou utíkají před svou minulostí. Monique v dětském domově pracuje jako sociální pracovnice. Tam se seznámí s Cortadem, velmi sympatickým mužem. Cortado se nedokáže ubránit jejímu šarmu a jeho slabost pro dívky v nesnázích se aktivuje. Kdo je tahle záhadná žena jménem Monique a jaké tajemství ukrývá? Dokáže jí Cortado pomoct nebo už bude na všechno příliš pozdě? Co může být silnější, než samotný šéf sicilské Cosa Nostry?

Cortado mi přišel jako sympatický muž. O ženy nikdy neměl nouzi a vždy si je dokázal získat. Až na Monique. Snažila se mu odolávat, ale to v něm vzbuzovalo ještě větší zvědavost a touhu. Hodně jsem si přála, aby i Cortado našel lásku svého života.

Monique si mé sympatie nezískala. Její chování se mi moc nelíbilo, i když jsem ho chápala. Nechtěla si k sobě pustit dalšího gangstera. Jenže Cortado na její odmítání reagoval úplně opačně. Zajímala ho čím dál víc a chtěl jí ukázat, že mu může věřit. Bohužel se, před minulostí, nedá utíkat věčně.
Po nečekaném zvratu přichází na scénu Maléna. Mladá, sympatická dívka. Na svůj věk až moc moudrá. Život ji donutil předčasně dospět a momentálně se nachází ve velkém nebezpečí.

Neměla jsem tušení, jakým směrem se bude příběh ubírat a přiznám se, že jsem byla velmi překvapená z toho, co se tam odehrálo. Cítila jsem smutek a vztek. V podstatě je svět mafie neúprosný, takže mě čekala hromada nečekaných překvapení.
Opět se mi líbilo, že i tenhle díl je psaný z více pohledů, takže můžeme nahlédnout do hlav i jiným postavám, než těm hlavním.
Byl to skvěle vymyšlený příběh. Žhavý, zamilovaný, překvapivý a napínavý. Některé řádky jsem četla s úsměvem na tváři. Jen konec jsem očekávala trochu více akčnější.

Bohužel e-kniha má dost smazaného textu, takže doporučuji počkat na rozšířenou verzi, která vyjde na podzim u jiného nakladatelství.

Hodnocení 4/5
Sicilský polibek

Knihu Cizí dluh napsala polská autorka Kinga Litkowiec a řadí se mezi erotické romány pro ženy. Je to první díl ze série Démoni z Los Angeles.

Otec od Jessicy umřel a zanechal jí spoustu dluhů. Je v koncích a tak si jde půjčit peníze k šéfovi podsvětí. Liam moc dobře ví, že tolik peněz mu nikdy nedokáže splatit. V podstatě je ani nepotřebuje a tak k ní přichází s nabídkou, kterou buď přijme nebo zemře.

Jessica je ještě mladá. Dluhy jejího otce ji dostaly do pekelné situace. Proto Liamovu nabídku přijímá a aby splatila cizí dluh, dělá všechno, co jí Liam přikáže. Jenže, co když se do něj nakonec zamiluje?

Liam je typický mafiánský boss, který si hraje na slušného podnikatele. Je nebezpečný, krutý, nelítostný a dost velký sukničkář. Dokázal by se zamilovat? On je přesvědčený, že ne. Dokáže ho Jessica přesvědčit o opaku a roztopit jeho ledové srdce?

Přiznám se, že na Liamově postavě mi vadilo, jak byl, ke konci, nerozhodný. To by se tak vysoce postavenému muži nemělo stávat, ale aspoň je vidět, že láska dokáže rozhodit i tu nejsilnější osobnost.

V knize je příliš mnoho intimních scén, ale i tak mě příběh bavil. Mafiánské prostředí tu je drsné, nelítostné a přesně takové, jaké by mělo být. Bohužel mi tu chyběla nějaká pořádná zápletka. Neustále jsem na ni čekala a když už jsem se blížila ke konci, bylo mi jasné, že se jí nedočkám.

Závěr prvního dílu je otevřený. Očekávala jsem něco napínavého, co mi nedá spát a budu muset hned sáhnout po dalším díle. Bohužel se nic takového nekonalo.

Ale... Autorčin styl psaní se mi líbil. Myšlenka příběhu byla skvělá. Jen by se mi líbilo, kdyby byl příběh více propracovanější.

Hodnocení 3/5
Cizí dluh

Knihu Nová zkouška napsala polská autorka Kinga Litkowiec a řadí se mezi erotické romány pro ženy. Je to druhý díl ze série Démoni z Los Angeles.

Liam si už dokáže přiznat své city k Jessice. Ta do jeho světa dokonale zapadá. Dozvídáme se, co Liama vedlo k takovému životu a taky zjistíme důvod, proč Jessica na děsivé věci nereaguje tak, jak by každý jiný normální člověk reagoval.

Příběh navazuje tam, kde skončil první díl. Zase je tu vyprávění z obou pohledů, což mám moc ráda.
Bylo to drsné, zvrácené a opět plné drsných intimních scén.

Ze začátku to vypadalo, že bude příběh skvělý a lepší, než první díl. Bohužel nebyl. Bylo to neustále dokola. Furt, jak je Jessica jiná a výjimečná a on jak sám sebe nepoznává a nedokáže uvěřit tomu, co s ním udělala jedna žena. Mezitím někoho zabijou a pak se vášnivě milujou. Nesmím zapomenout ani na jejich dokonalou čistotu, protože neustále chodili do sprchy nebo do vany. Vše klouzalo jen po povrchu. Nic nešlo do hloubky a bylo to krátké.

Před koncem byl příběh konečně takový, jaký jsem ho chtěla mít. Napínavý, nebezpečný a byla jsem zvědavá, jak to dopadne. Jenže zase to trvalo jen chvíli.

Liam mi, jako mafiánský boss, přišel dost slabý, protože když nastal větší problém, nevěděl, jak ho vyřešit. Ještě, že měl Joaquina. I když kdoví, jaké byly jeho pohnutky k tomu, aby Liamovi pomohl. Další díl se asi bude týkat jeho.
No, já jsem se rozhodla, že poslední díl už číst nebudu. V tomhle žánru se dají najít mnohem lepší příběhy.

Sérii doporučuji nenáročným čtenářům, kterým nevadí hromada intimních scén a málo propracovaný příběh.

Hodnocení 2/5
Nová zkouška

Knihu Keď rozkvitnú čerešne napsala slovenská autorka Lucia Orlinková a řadí se mezi romány pro ženy.
Děkuji autorce za poslání knihy k recenzi.

Olívia tráví prázdniny u babičky a dědy. Pomáhá jim a se svou kamarádkou Petrou tráví hodně času venku. Tam potkává Remiela, ale ten po pár setkáních zmizí.
Po nehodě se Olívii začínají dít zvláštní věci, ale v příběhu je to jen tak okrajově zaznamenané.
Jak čas plyne, Olívia dospívá. Přijde první muž, potom děti a dospělácký život se všemi problémy. Největší problém jí dělá její manžel Jano, ze kterého se stal gambler.
Otázky zní: Kdo je vlastně Remiel? Kam zmizel? Uvidí se ještě někdy? Kdo je ta dívka, co Olívia vídá a jak bude zapletená do tohoto příběhu?

Musím se přiznat, že Olívia měla můj velký obdiv. Byla to neskutečně silná žena. Dokázala se postavit všem problémům, které jí život hodil do cesty. A že jich nebylo málo. Přála jsem jí, aby se na ní konečně usmálo štěstí.

Jano byl hrozný chlap. O rodinu ani domácnost se nezajímal a strašně mi lezl na nervy. Za to Remiel? Toho jsem si hned oblíbila, aniž bych o tom věděla.

Příběh byl kouzelný, milý a moc krásný. Líbilo se mi prostředí, ve kterém se děj odehrával. Vrátilo mě to zpět do mého dětství, kdy jsem, stejně jako Olívia, ráda trávila svůj volný čas venku v přírodě nebo se starala o zvířata. A ještě víc se mi líbilo, že takové dětství dopřála i svým dětem. Až mě trochu mrzí, že většina dnešních dětí už takové dětství nepozná.

Přišlo mi, že začátek příběhu (Olívino dětství) bylo napsané zvlášť a potom připojené k příběhu. To napojení na dospělácký život mi přišlo zvláštní, ale třeba je to jen můj pocit a vůbec to tak není. 
Na závěr bych uvítala epilog, kde bysme se dozvěděli, jak se všem postavám daří. A taky mi tam chyběly odpovědi na otázky ohledně Jana.

Jinak to bylo skvěle vymyšlené, autorka má pěkný styl psaní a já si její příběh moc užila.

Hodnocení 4/5
Keď rozkvitnú čerešne

A to bylo za minulý měsíc vše. Snad vás nějaká kniha zaujala a vidíme se zase u dalšího článku.
SHARE:

4 komentáře

  1. Přiznám se, že neznám ani jednoho z autorů, což bude tím, že jsem spíš na detektivky než na romány pro ženy, i když ani jim se úplně nevyhýbám

    OdpovědětVymazat
  2. Já tedy neznám ani jednu knihu, ale u tvých výběrů mě to popravdě ani nepřekvapuje :D Vždycky jsou pro mě tvoje knihy novinkou. Já přečetla Mengeleho děvče a to teda bylo něco.

    OdpovědětVymazat
  3. Kniha Navrh byla fakt skvělá

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to na zajímavé knížky, já vůbec číst nestíhám, ale teď si chci vzít na dovolenou na horách aspoň jednu knížku a přečíst ji. :)

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig