pondělí 17. července 2023

Přečteno v červnu 2023

Přeji pěkný den.

Doufám, že si užíváte někde u vody, protože tyhle tepla jsou nesnesitelná. Já teď sedím venku s notebookem na klíně a napadlo mě, že jsem vám ještě nenapsala o knihách, které jsem přečetla v minulém měsíci.

Jestli vás knihy baví, můžete sledovat můj knižní Instagram, kde toho o knihách přidávám mnohem více a právě tam probíhá i soutěž do 29.7.2023.

Knihu Hypotéza lásky napsala italská autorka Ali Hazelwood a řadí se mezi romány pro ženy.

Aby Oliv své nejlepší kamarádce dokázala, že její milostný život jde dál a je na rande, musí nějaké sehrát. Jenže ji, v rychlosti, napadá jen jediné. Políbit prvního muže, na kterého narazí, Adama. Tím spouští obrovský kolotoč lží...

Oliv je doktorandka a její postava byla úplně úžasná. Moc se mi líbila. Stejně, jako ta Adamova.
Adam je profesor. Sice byl náladový, arogantní a ke svým doktorandům až moc přísný, ale já jeho učitelským způsobům fandila. Za jeho chování ho nikdo neměl rád, ale Oliv věděla, že dokáže být i milý, protože k ní se nikdy tak příšerně nechoval.
Za to postava Toma mě, v příběhu, hodně překvapila a vůbec jsem nečekala to, co se z něj nakonec vyklubalo.

Musím uznat, že to byl skvělý nápad na příběh. Líbilo se mi vědecké prostředí, ve kterém se děj odehrával. Dokázalo mě to i pobavit. Bylo to milé a moc krásné, ale...

V první polovině příběhu mi myšlenky dost často utíkaly jinam a chvílemi jsem se nudila. Druhá polovina knihy už byla mnohem zajímavější a více mě bavila.
Nevím, jestli jsem už moc rozmazlená, ale hodně mi tu chybělo vyprávění z druhého pohledu. Moc jsem toužila nahlédnout do Adamovy hlavy a chtěla jsem vědět, jaké pocity se v něm odehrávají. Vše bylo vyprávěné z pohledu Oliv.
Příběh je předvídatelný a bylo mi jasné, jak skončí, ale to tak u tohoto žánru většinou bývá.

V závěru mě bonusová kapitola dost zklamala. Sice jsem se dočkala Adamova pohledu, ale většina se týkala akorát postelové scény, která mě, z jeho pohledu, zajímala nejméně.

Hodnocení 3,5/5
Hypotéza lásky

Knihu Hejno havranů napsala americká autorka Kate Stewart a řadí se mezi romány pro ženy. Je to první díl ze série Havraní bratrstvo.

Cecílie je nucena přestěhovat se ke svému otci. Rok musí pracovat v jeho firmě, aby měla nárok na své dědictví. Tam se seznámí se Seanem a následně s jeho partou. Je rozhodnutá, že se to léto nebude držet na uzdě a podle toho to tak i vypadá.

Knihu jsem dočetla a mám v hlavě prázdno. Cítím se zmateně a vůbec nevím, co si o příběhu myslet. Takže asi tak bude vypadat i má recenze.

Všichni tam byli hrozně tajemní. Ukrývali nějaké obrovské tajemství a stejně jako hlavní hrdinka, Cecílie, i čtenář byl ponechán v nevědomosti.

Sean s Dominikem se chovali dost zvláštně. Chybělo mi psaní z více pohledů, protože jsem chtěla nahlédnout do hlav mužských postav.
Vše je psané z pohledu Cecílie, která měla hodně myšlenkových pochodů, pro mě úplně zbytečných.

Bylo tam strašně moc tajností. Až ke konci bylo dost věcí odkryto. Myslím, že je obrovská škoda, že nám je autorka neodkrývala nějak postupně. No, stále mám víc otázek, než odpovědí. Takže doufám, že v dalším díle se toho dozvím více. Hlavně mě zajímá to jejich velké tajemství.

K hlavním postavám jsem si nevytvořila žádný blízký vztah. Přiznám se, že jsem dost jejich intimních scén přeskočila, protože mě milostný trojúhelník nějak nezaujal a v podstatě ani nechápu, jak se dají milovat dvě osoby najednou. Chování Cecílie tak odpovídalo jejímu mladému věku.

Ukončení příběhu mě docela zaskočilo a vůbec jsem nerozuměla tomu, kdo se tam před Cecílií objevil. To asi mělo nalákat na pokračování dalšího dílu a to se vlastně podařilo. Moje celkové hodnocení sice není zrovna nejvyšší, ale uznávám, že příběh byl čtivý a originální.

Hodnocení 3,5/5
Hejno havranů

Knihu Exodus napsala americká autorka Kate Stewart a řadí se mezi romány pro ženy. Je to druhý díl ze série Havraní bratrstvo.

Sean s Dominikem Cecílii opustili. Nedokáže se s tím smířit a stále doufá, že se jednoho dne objeví. Zatím však marně a tak přetrhává všechny nitky, které ji k nim pojily. Konečně poznáváme muže, který se před ní, na konci první části, objevil. Tobiáš. Můžeme tu vidět, jak blízko má nenávist k lásce a jak lehce se tyhle pocity dají zaměnit.
Když se Sean s Dominikem před Cecílií znovu objeví, už nikdy nebude nic tak, jak bylo předtím. Při čtení mi stále něco říkalo, že Tobiášovi nemám věřit.

Příběh plynule pokračuje tam, kde skončil první díl. Jen je rozdělen na dvě části. Co bylo tehdy a co je nyní.

V první části příběhu bylo hodně citových myšlenek a děj se, pro mě, strašně vlekl. Autorka nám velmi pomalu odkrývala všechna tajemství a prodlužovala to tak moc, až mě to nebavilo a nutilo přeskakovat řádky. I přesto jsem byla zvědavá na ty jejich tajnosti a pokračovala ve čtení. Konec první části byl akčnější a stalo se tam dost nečekaných událostí.

Druhá část příběhu mě bavila mnohem více. Cecílie se vrací na místo činu a chce znát odpovědi. Samozřejmě, že i já jsem je chtěla znát a jediný, kdo nám je mohl dát byl Tobiáš. Jenže se zpátky v Triple Falls setkává s odmítáním a nikdo se s ní nechce bavit. Všichni se už přes všechno přenesli a mají nové životy. Dokáže se i Cecílie smířit s minulostí a jít dál? Dostane odpovědi na své otázky?

Celkově to byl krásný příběh a líbil se mi. Jen je velká škoda té první části. Jsem ráda, že jsem čtení nevzdala, protože to měla autorka skvěle vymyšlené.
Ukončení příběhu bylo pro mě uspokojivé a tak jsem se rozhodla, že do posledního dílu už nepůjdu.

Hodnocení 4/5
Exodus

Knihu Nebezpečná napsala slovenská autorka Lucia Sasková a řadí se mezi romány.

Má recenze může obsahovat spojlery.

Hlavní hrdinka se snaží vyrovnat se smrtí svého přítele, ale nezvládá to a to ji dostává do psychiatrické léčebny, kde se jí snaží pomoct. Dokážou to? Bude opět moct žít normální život, aniž by byla pro sebe a své okolí nebezpečná?

Je to příběh z psychiatrické léčebny a já jeho řádky hltala od začátku až do konce. Miluji příběhy s touhle tématikou.

Nahlédla jsem do hlavy hlavní hrdinky a aspoň trochu si dokázala představit, jak to lidi s psychickou nemocí mají těžké. Přiznám se, že mě, během čtení, napadlo, kde je asi problém a měla jsem pravdu. Celou dobu jsem jí držela palce, aby dokázala najít svůj smysl života.

A teď mě napadá, že jsem vůbec nezaregistrovala jméno hlavní hrdinky. Bylo tam vůbec?

Styl psaní byl lehký, čtivý a poutavý. Autorka tu bez zábran popisuje svět duševně nemocných a běžné dny v psychiatrické léčebně. Celé mě to tak bavilo, že jsem se od toho nedokázala odtrhnout. Tak moc bych vám chtěla napsat víc, ale mám pocit, že kdybych napsala cokoliv, hodně bych vám z příběhu prozradila a to nechci.
Jedinou výtku mám k ukončení knihy, které bylo, pro mě, moc zrychlené až i trochu zmatené.

Hodnocení 4/5
Nebezpečná

Knihu Šílená posedlost napsala americká autorka Danielle Lori a řadí se mezi romány pro ženy. Je to druhý díl ze série Made.

Gianna je výstřední. Všude jde slyšet a vidět, ale jen málokdo ví, co se za touhle maskou skrývá.

Christian je zvláštní agent dodržující zákony, ale v podsvětí ho znají jako podvodníka. Smrtícího a chladného. Jeho posedlost Giannou jsem milovala.

Kniha je psaná ze dvou pohledů a má dvě části. Minulost a přítomnost.
V minulosti se dozvídáme, proč je Gianna taková, jaká je a co všechno si vytrpěla. O Christianovi se tam taky vypráví, ale jeho velká tajemství se dozvídáme postupně a to největší nám autorka prozradí až ke konci příběhu.
V přítomnosti byl vztah mezi Christianem a Giannou jako na kolotoči. V jednu chvíli se nenáviděli, utahovali si ze sebe, pak se zase nemohli vystát, ale zároveň je něco k sobě přitahovalo a toužili jeden po druhém.

Miluji autorčin styl psaní, protože dokáže vykreslit chemii mezi hlavními postavami tak skvěle, že ji cítím i já a všechno s postavami prožívám. 

Celý příběh mě naprosto pohltil. Úplně stejně, jako první díl. Akorát je velká škoda, že příběh není dějově propracovanější s nějakou větší zápletkou ke konci. Ale víte co? Mně to vůbec nevadilo, protože opět to jiskření mezi postavami bylo tak úžasné, že to nějakým zázračným způsobem autorce fungovalo a já hlatala každé její slovo.

Hodnocení 5/5
Šílená posedlost

Knihu Jenom ne Rich napsala americká autorka Penelope Bloom a řadí se mezi romány pro ženy. Je to první díl ze série Jenom ne...

Děkuji Knihy Dobrovský za projevenou důvěru a za to, že jsem se mohla stát knižní ambasádorkou této knihy.

Před sedmi roky si Kira s kamarádkami dala slib, že se už nikdy nezapletou s bratry Kingovými. Ať se děje, co se děje. Po škole se bratři Kingovi odstěhují, stávají se z nich velmi úspěšní a bohatí lidé. Po sedmi letech se vrací zpět do svého rodného městečka a Richardovi první kroky vedou ke Kiře. Jak se s tím Kira vypořádá?

Rich byl bohatý miliardář. Tvrdohlavý a cílevědomý. Byl si vědom toho, že Kiře, dříve, hodně ublížil. Vrátil se, aby se jí omluvil. Chtěl, aby mu odpustila, ale hlavně si pamatoval na to, jak dobře se s ní cítil, když byli tehdy spolu.

Kira byla učitelkou ve škole. Netoužila po omluvě a ani Richovi nechtěla odpustit. Prostě jen dál chtěla žít svůj poklidný život. Jenže Rich se nevzdává. Dokáže ji přesvědčit, že se změnil?

Obě hlavní postavy mi byly sympatické. Kiřiny kamarádky už moc ne. Za to Richovi bratři byli naprosto úžasní.

Bylo to mé první setkání s autorkou. V knize mě potěšilo vyprávění ze dvou pohledů. Autorčin styl psaní byl lehký a líbil se mi, i když v příběhu bylo dost vulgarismů, které se mi tam až tak nehodily.

Mám ráda, když příběh ve mně vyvolává nějaké pocity. Rozbrečí mě, rozesmutní, naštve, překvapí, ale tu se, bohužel, nic takového nestalo.

Byl to milý a oddechový příběh bez nějaké větší zápletky. Jediné, co celý příběh dokázalo zachránit byl nevtíravý autorčin humor.
Takže jestli hledáte knihu, u které nemusíte nad ničím přemýšlet, bude to pro vás ta správná volba.

Já mám mnohem raději akčnější příběhy, kde se něco pořádně zamotá, pose*e a proto se asi do dalších dílů (až vyjdou) ani pouštět nebudu.

Hodnocení 3/5
Jenom ne Rich

To bylo za minulý měsíc vše, zaujalo vás něco?
SHARE:

3 komentáře

  1. Díky za nahlédnutí mezi romány pro ženy - já je moc neznám.

    OdpovědětVymazat
  2. Obdivuji, že toho stihneš tolik přečíst. Měla bych více omezit sociální sítě a zaměřit se na čtení. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pane jo, toho zase je. Já jsem ráda, když za měsíc přečtu jednu maximálně dvě knihy :D

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig