pondělí 31. července 2023

Léto je v plném proudu

Přeji pěkný den.

Pro většinu lidí, letní období znamená čas dovolených. Pro mě je letošní léto ve znamení koncertů.

Miluji českou a slovenskou hudbu, velmi ráda ji poslouchám a tak když se v blízkém okolí uspořádá nějaký koncert, který mě svými interprety zaujme, nesmím na něm chybět.
Koncerty v letních kinech pod širým nebem mají úžasnou atmosféru.
Nemám sice žádného parťáka, který by chodil se mnou, ale nedělá mi problém sednout do auta a vyrazit sama.

Vždy vyrazím tak o hodinu dřív, abych mohla v pohodě zaparkovat, zorientovala se a když mám dostatek času, jdu se podívat po okolí a poznat další krásy Slovenska.
bonprix
Tričko se zlatým doplňkem - bonprix
Legíny s krajkou - bonprix
Baleríny - Deichmann

Letos jsem byla v letním kině v Šuranech, kde měl koncert, s názvem Čierna labuť biela vrana, odehrát Richard Müller.
Naštěstí neměl žádnou předkapelu. Co si budeme nalhávat, ty mě ještě nikdy nezaujaly a vždy se těším na toho, na koho jsem přišla. Koncert začal něco málo po osmé hodině večerní, takže neměl skoro žádné zpoždění.
Vše bylo super, písničky byly nádherné. Zazpíval i nějaké z nového alba, ale i své staré dobré hity.
Ze zdravotních důvodů pouze seděl a jediné, co bych mu mohla vytknout je skoro žádná práce s publikem. To mi u něj hodně chybělo. Přeci jen by pak i ta atmosféra byla mnohem lepší a lidi by se víc bavili.
Jinak asi cca dvacet minut po písničce Milovanie v daždi se strhla pořádná bouřka a začalo lít. To je obrovská nevýhoda koncertů pod širým nebem, že musí vyjít počasí.
Někteří lidi se běželi schovat do blízké restaurace, ale někteří by klidně zůstali a užívali si koncert i v dešti, jen kdyby jim nenapršelo na techniku a všechno se nevypnulo.
Bez jediného slova odjeli a my šli domů. Doteď jsem trochu zklamaná, že ani na svých stránkách ohledně toho nic nenapsali. Nečekala jsem vrácení peněz ani omluvu, ale mohli si z toho udělat aspoň legraci, že jsme zažili v Šuranech neočekávaný zážitek.
bonprix
Top s výstřihem do V - bonprix
Květované kraťasy - bonprix
Baleríny - Deichmann

O přibližně dva týdny později měli mít koncert Kandráčovci ve Starém Tekově. Nevím, jak je to s nimi v Česku, ale tu na Slovensku jsou hodně známí. Mají i svou televizní show a je s nimi sranda. Původně jsem na ně nechtěla jít, ale nakonec jsem šla jako doprovod s mamkou. Vystupovala tam i kapela Čechomor, z čehož ke konci vznikla nová dočasná skupina Kandráčomor. Ještě před nimi hrály dvě mnou neznámé skupiny, ale my tam přišly jen na Kandráčovce a Čechomor.
Musím uznat, že byli dokonalí. Úžasný zážitek, jen mohli hrát více starších písniček. Pak by se i publikum více bavilo a hlavně zpívalo. Takže jsme si daly za úkol, že se do příště musíme naučit i jejich novější písničky, abysme mohly zpívat s nimi.
Úžasný byl i souboj bubeníků. Jestli někde narazíte na jejich video z koncertu, určitě se na ně podívejte. Stojí to za to, věřte mi.

Ještě bych vám mohla povykládat o skupině NoName s Chinaski, kteří měli společný koncert v Pezinku a taky jsem byla na koncertě Dalibora Jandy, ale jestli to stojí za ty peníze, vám zase napíšu někdy jindy.
V září ještě s mamkou plánujeme jít na akci s názvem Na srdci mi hraj! Což bude hudební příběh Karola Duchoňa, ve kterém zazní jeho známé hity.

Jak léto travite vy? Byli jste někde na dovolené? Nebo chodíte na koncerty?
SHARE:

4 komentáře

  1. Skvělé, že máš tolik zážitků, tak to má v létě být! :) Užívej léta naplno, i když poslední dny to venku vypadá spíše na podzim. :D :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já na koncerty nechodím - nemám ráda davy lidí. Ale zmoknout jsem zvládla na synově svatbě (měli ji venku na molu u rybníka a pršet začalo přesně ve chvíli, kdy začal mluvit oddávající :D), ale i tak jsme si to užili.

    OdpovědětVymazat
  3. Já byla akorát na Vysočina festu a byla jsem nadšena. Příští rok bych ráda objela fesťáky dva :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já letos žádný koncert neplánují :)

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig