sobota 18. listopadu 2023

Přečteno v říjnu 2023

Přeji pěkný den.

Dneska vám přináším pravidelný článek s knihami, které jsem přečetla v minulém měsíci. Nebudu to nijak zdržovat a rovnou se vrhneme na mé recenze.

Knihu Vysněný valčík napsala americká autorka Catherine Andersonová a řadí se mezi romány pro ženy. Je to druhý díl ze série Kendrick/Coulter.

Bethany, před osmi lety, spadla z koně a od té doby je upoutaná na vozík. Kvůli jejímu zranění ji opustil snoubenec. Má strach se znovu zamilovat. I přes těžký osud je plná života a má nezdolný smysl pro humor.

Ryan byl bohatý rančer a měl pověst sukničkáře. Bethany se mu zalíbila hned na první pohled. Nezalekl se ani jejího fyzického postižení. Bethany se, zpočátku, citům k němu bránila a odmítala ho, ale on se nenechal odradit.

Ryan pro Bethany udělal vše, co jí na očích viděl a to bylo moc krásné. Oba se navzájem milovali, ale může být Bethany šťastná na ranči s rančerem, když sama toho tolik vytrpěla a znovu se posadit na koně je už jen pouhým snem?

Kniha je sice druhým dílem ze série, ale vůbec mi nevadilo, že jsem první díl nečetla. Jak jsem z příběhu pochopila, byl o Ryanovém bratrovi.

Ze začátku se v knize dost často opakovaly podobné věty. Chvílemi jsem se dost nudila a tak mi myšlenky stále utíkaly jinam.

Moc mě nebavil "problém", který tam řešili. Kdo knihu četl, určitě pochopí, co tím myslím.

Za polovinou příběhu jsem měla sto chutí knihu zavřít, ale řekla jsem si, že když už jsem tak daleko, tak ji dočtu.

Byl to krásný příběh o lásce. Dalo se i zasmát. Jen já jsem od knihy měla asi trochu jiné očekávání. Uvítala bych více děje s koňmi a více rančerského prostředí. Třeba tak, jak tomu bylo před koncem příběhu.

Hodnocení 3/5
Vysněný valčík

Knihu Skryté obrázky napsal americký autor Jason Rekulak a řadí se mezi horory.

Mallory získává práci u rodiny Maxwellových. Tam se stará o jejich syna Teddyho. Práce je to jednoduchá. Navíc si s Teddym skvěle rozumí. Všechno se zdá být v pořádku, dokud si Teddy nenajde imaginární kamarádku Annyu a nezačne kreslit zvláštní obrázky. Ty jsou obrázek od obrázku hezčí a hezčí až je těžko uvěřitelné, že je nakreslil pětiletý chlapec. Otázek je hned několik.
Kdo je Annya? Je jen výplodem dětské fantazie nebo opravdu existuje? Co po nich může chtít? Je možné, že vede chlapcovu ruku a pomocí obrázků jim ukazuje svůj příběh?

Má představa o dobrém hororu je ta, že se budu při čtení bát, mít mrazivé pocity a prosit manžela o doprovod na toaletu. Tu se, bohužel, nic takového nedělo. Ani náznakem. Ze začátku mi myšlenky utíkaly jinam. Nebyla jsem ani napjatá a prostě jsem to brala jako pohádku pro dospělé, která se pak dobře četla.

Příběh byl pěkně vymyšlený. Jen pro mě to bylo dost slabé. Já bych brala něco víc strašidelnějšího.

Líbilo se mi, že jsou v knize obrázky, které Teddy kreslil. Takže jsem mohla s Mallory hádat, co se nám Annya snaží říct. Nejlepších bylo posledních sto stran, ale to je na skoro čtyř set stránkovou knihu málo.

Hodnocení 3/5
Skryté obrázky

Knihu Pacient napsal španělský autor Juan Gómez-Jurado a řadí se mezi thrillery.

David Evans je uznávaný neurochirurg. Jednoho dne mu unesou dceru a je vydírán únoscem, který ho má neustále na očích. Nesmí zavolat o pomoc a jediné, co po něm požaduje je to, aby se jeho další pacient z operačního stolu nedostal živý. Neznělo by to až tak těžce, kdyby jeho dalším pacientem neměl být prezident Spojených států amerických.
Jak se k tomu Dave postaví? Dokáže chladnokrevně zabít hlavu státu?

Tak tohle byl úžasný příběh. Jen těžko volím slova, abych vám neprozradila děj. Byla jsem zvědavá, jak příběh skončí, protože nic není tak jednoduché, jak se zdá. Davidovi se do cesty, ke splnění úkolu, staví hned několik překážek. Není možné, aby to všechno zvládl sám, tak přeci jen někoho požádá o pomoc. Nepřijde mu únosce na to? Mají do operace a na záchranu velmi málo času. Čas je neúprosný a oni nemají žádnou stopu, kde by psychopatický únosce mohl ukrývat Davidovu dceru. Podaří se jim jeho dceru zachránit?
Jak to všechno dopadne se dozvíte, když si tenhle příběh přečtete. Mně se moc líbil.

Hodnocení 5/5
Pacient

Knihu Spouštěč napsal německý autor Wulf Dorn a zařadila bych ji mezi hororové thrillery.

Psychiatrička, Ellen, dostává na starost pacientku, o které se snaží zjistit víc. Žena tvrdí, že ji pronásleduje Černý muž. Jenže bezejmenná pacientka najednou zmizí a nikdo o ní nic neví. Ellen nikdo nevěří a myslí si, že je jen přepracovaná, ale ona ví, že ta žena byla skutečná. Byla ve velmi bídném stavu a slíbila jí, že ji ochrání a tak se rozhodne po ní pátrat.
Kdo je bezejmenná pacientka a kdo je Černý muž?

Příběh zaujal mou pozornost hned od začátku. Nevěděla jsem, co od něj můžu očekávat a tak jsem čekala, co se z toho vyklube. 
Když přišel první nečekaný zvrat, říkala jsem si: "Sakra, co se to děje?" Mohla být Ellen opravdu přepracovaná a všechno si vymyslet? Nebo lidi okolo ní byli jen dobří herci a chtěli jí ublížit? Ale..., co když jí přeci jen chtěli pomoct? Vůbec jsem nevěděla, čemu můžu věřit a tak mě zvědavost poháněla ve čtení.

Během čtení jsem dostávala malé dílky skládačky, které jsem si na konci spojila a dostala tak odpovědi na všechny otázky. Chvílemi jsem byla dost zmatená, ale následně jsem vše pochopila. Je nutné číst pozorně. Dozvěděla jsem se i to, co bylo všeho spouštěčem. A ukončení příběhu? WTF? Nečekala jsem to.

Hodnocení 5/5
Spouštěč

Knihu Boss napsala česká autorka Marcy Jell a řadí se mezi romány pro ženy.

Zoe potřebuje peníze na léčbu své matky. Takže, když dostává od Zanea neobvyklou pracovní nabídku, přijímá ji. I přesto, že ho nemůže vystát, bude hrát roli jeho snoubenky. A to ještě ani nemá tušení, jak jí tohle rozhodnutí změní život.

Že vám námět knihy přijde neoriginální? Nevadí, protože příběh originální je.

Zane je profesionální boxer. Aby ve světle reflektorů vypadal co nejlépe, potřebuje k sobě ženu. Jeho největší prioritou je vyhrát všechny zápasy a obhájit pás. Podaří se mu to?

Zoe je silná hlavní hrdinka a teda pořádné číslo. Hodně se mi na ní líbilo, že si nenechala do ničeho kecat a stála si za svým.

Všechny postavy v příběhu jsou sympatické. Až teda na jednoho záporáka, který musí vše dokonalé ničit. Neskutečně mi ta postava lezla na nervy, ale dostala to, co si zasloužila.

Miluji autorčiny příběhy i její smysl pro humor. Kniha se lehce četla a moc mě potěšilo, že se v příběhu objevilo i psaní ze Zanova pohledu. Byla jsem hodně zvědavá, co se mu honí hlavou.

U knihy jsem se opět dost nasmála. Bylo to moc krásné a romantické. Kdyby se autorka rozhodla napsat další příběh, klidně bych si přečetla ten o Dariusovi. Dokonale by mi k němu seděla Freya.

Hodnocení 5/5
Boss

Knihu Nikdy nepovím napsala anglická autorka Casey Kelleher a řadí se mezi psychologické thrillery.

Alessia má novou identitu, dítě a manžela, ale svou minulost před nimi tají. V podstatě je ve svém novém životě šťastná. Dokud jí nepřijde výhružný dopis a nezačnou se Alessii dít hrozivé věci.
Společně se svou kamarádkou Sarah dříve udělaly něco strašného. Teď Alessii její minulost dohání a je jí jasné, kdo za těmi výhrůžkami stojí. Bude tomu tak? Co Alessia tají?

Carl, Alessin manžel, na Alessii poznal, že se necítí ve své kůži a že mu lže. V jednu chvíli mi ho bylo docela líto, když na všechno přišel, ale zachoval se jako správný chlap.
Ať už Alessia byla jakákoliv, nikdo ji nezavrhl a všichni se jí snažili pomoct, protože velmi rychle pochopili, že je ve velkém nebezpečí.
Kdo jí a jejímu synovi může chtít ublížit? Podaří se jim včas zasáhnout a Alesii pomoct nebo už bude na záchranu příliš pozdě?

V knize se střídá minulost s přítomností. V minulosti se dozvídáme, co v dětství se svou kamarádkou Sarah provedly a v přítomnosti, o dvacet let později, to má dohru.

Autorka má skvělý styl psaní. Podařilo se jí napsat poutavý příběh, který mě chytil od prvních stran. Bylo to úžasné, nenudila jsem se a neustále jsem si v hlavě představovala, co se tam asi mohlo stát, kde je pravda a kdo za tím může být.
Autorka se nás snažila zmást. V knize bylo plno zvratů. Ke konci jsem musela pozorně číst, abych vše správně pochopila. Zvědavost mě poháněla ve čtení a neskutečně jsem si tenhle psychothriller užila.

Hodnocení 5/5
Nikdy nepovím

To je všechno, co jsem stihla přečíst.

Poznáte tyhle knihy? Zaujala vás některá?
SHARE:

3 komentáře

  1. Neznám žádnou, ale thrillery a horrory bych klidně zkusila všechny

    OdpovědětVymazat
  2. Z výše uvedených knih mě zaujal Pacient. Mám moc ráda thrillery a tenhle podle popisu vypadá fakt zajímavě. :)

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig