čtvrtek 9. listopadu 2023

Aveeno daily moisturising pro suchou a citlivou pokožku

Přeji pěkný den.

Od té doby, co pravidelně často cvičím, začala být má pokožka na běžnou kosmetiku víc citlivá. Byla načervenalá a podrážděná. Proto jsem hledala tělovou péči, která bude mít šetrnější složení a nebude mou pokožku ještě víc dráždit.

Na e-shopu Elnino.sk mi do oka padla kosmetická značka Aveeno. Vybrala jsem si sprchový gel a tělové mléko z řady Daily moisturising, která je určená přímo pro suchou a citlivou pokožku.
AVEENO Daily Moisturising

Značka Aveeno se hned od začátku zaměřila na oves, který je využívaný při péči o tělo už od středověku. 100% čistý koloidní oves bez genetických modifikací je v centru pozornosti značky Aveeno dodnes.
Mnohé vědecké výzkumy potvrdily, že tato přírodní probiotická složka podporuje zdraví kožního mikrobiomu a tvorbu kyseliny mléčné pro přirozenou hydrataci pokožky. Díky ovsu a dalším přírodním ingrediencím je kosmetika značky Aveeno ideální pro velmi suchou a citlivou pokožku žen, mužů i dětí.
Neobsahuje parabeny, ftaláty, barviva ani sulfáty.

Hydratační a vyživující sprchový gel Aveeno je ve větším 500 ml balení. Jeho složení je veganské a neobsahuje mýdlo. Navíc je obohacen o uklidňující oves a po něm i tento sprchový gel jemně voní.
Když jsem ho začínala používat, konzistence gelu mi přišla dost tekutá, ale časem jsem si na to zvykla. Stačí ho nanášet v malém množství. Na těle vytvoří jemnou pěnu, která se dá lehce opláchnout.
Sprchový gel velmi dobře umývá a nezanechává mou pokožku vysušenou a stáhnutou. Právě naopak. Cítím se příjemně a jde poznat, že mou pokožku vyživuje, protože je zklidněná a vůbec nemám žádné pocity podráždění.
Hydratační a vyživující sprchový gel Aveeno

Vyživující a ochranné tělové mléko Aveeno je taktéž ve větším balení, 300 ml. Na rozdíl od sprchového gelu, tělový krém nemá žádnou vůni. Je bez parfemace a jeho složení je taktéž veganské s obsahem ovsa.
Na balení se mi hodně líbí praktická pumpička. Tu bych klidně dala na každý kosmetický výrobek.
Tělové mléko mám položené na nočním stolku a vždy před spaním se s ním mažu. Na chodidla a ruky stačí jedno pumpnutí. Když chci namazat větší část těla, postačí mi dvě až tři pumpnutí. Není potřeba ho nanášet ve velkém množství. Stačí ho málo. Dobře se roztírá a rychle vstřebává. Mou pokožku zanechává jemnou, hebkou, vyživenou a hydratovanou bez pocitu mastnoty.
Vyživující a ochranné tělové mléko Aveeno

Kosmetická značka Aveeno mou pokožku nijak nedráždí a i z dlouhodobého hlediska jsem s ní velmi spokojená. Oblíbila jsem si ji a tu se určitě oplatí si za šetrnější kosmetiku připlatit.

Poznáte Aveeno? Už jste od této kosmetické značky něco měli?
SHARE:

6 komentářů

  1. Zajímavá recenze, značku neznám, i když už jsem nějakou kosmetiku s obsahem ovsa myslím měla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tuhle značku taky, předtím, neznala. :-)

      Vymazat
  2. Značku vůbec neznám, takže díky za představení. Pumpička je ve většině případech praktická, ale znám i případy, kdy byla spíše na škodu :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo. Ono hlavně záleží na tom, jestli ta hadička uvnitř dosahuje úplně až ke dnu.

      Vymazat
  3. Produkty jsou pro mě novinkou, ale pokud jsou na suchou pokožku a hydratují, určitě bych s nimi byla spokojená. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Značku znám, ale ještě jsem nic nezkoušela. :)

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig