čtvrtek 18. ledna 2024

Přečteno v prosinci 2023

Přeji pěkný den.

V prosinci jsem měla velké plány, že budu hodně číst, ale nakonec jsem se ke knihám moc nedostala a raději ten volný čas trávila s rodinou.

Přečetla jsem i méně knih, než bývá u mě zvykem a tak se na ně rovnou vrhneme.

Knihu Jen sekunda napsala slovenská autorka J. Levinski a řadí se mezi romány pro ženy.
Autorce velmi pěkně děkuji za poslání knihy k recenzi.

Wafley sice svého přítele má, ale když opět potkává Siriuse, se kterým chodila na střední škole, dají se znovu dohromady. Jenže za ty čtyři roky, co se neviděli, se oba změnili a žili si své životy. Každý je jiný a otázkou je, jaké to teď mezi nimi bude? Bude jim to fungovat?

Wafley studuje tanec. Je žárlivá, hysterická a přecitlivělá. Přiznám se, že mi její chování lezlo na nervy. Řešila úplné kraviny a stále se vracela do minulosti, jak kdyby se dala změnit. Naštěstí se během příběhu její chování lepšilo a líbilo se mi, jak se na svých reakcích snaží zapracovat a mít je víc pod kontrolou.

Sirius je hokejista. Hraje v AHL a jeho snem je dostat se do NHL. Sirius je úplný opak Wafley. Divoký, arogantní, výbušný a všude je středobodem pozornosti. Ani jeho chování mi, zpočátku, moc nesedlo.

Jejich vztah byl složitý a hádali se kvůli zbytečnostem. Díky tomu si ani jeden z nich nezískal mé srdce. Prostě jsem si k nim nedokázala vytvořit vztah a neoblíbila si je.

Zpočátku jsem se musela do čtení nutit. V průběhu jsem pochopila, že se nebude jednat o typickou romantickou knihu.
Příběh je hlavně o budování vztahu a získávání důvěry. Stejně jako v životě, i tady na vztahu musí zapracovat obě strany, protože když se tak nestane, jednosměrná snaha je pak úplně zbytečná.
Zvládnou na sobě oba zapracovat a udržet své, zbytečně přehnané, reakce na uzdě?
A co se stane, když se k jejich problémům připlete někdo další, kdo se bude snažit stáhnout Siriuse na samé dno?

Ukončení příběhu je smutné a otevřené na další pokračování. Autorka má skvělý styl psaní a příběh je psaný ze dvou pohledů.
Zpočátku jsem si říkala, že bude mít kniha velmi nízké hodnocení, ale to se, během čtení, postupně zvyšovalo. 

Hodnocení 4/5

Kniha je přeložena ze slovenštiny do češtiny a její překlad je dost chybový. Jestli vás kniha zaujala, raději bych sáhla po slovenské verzi a přečetla si ji v krásném slovenském jazyce.

Knihu Iveta napsala slovenská autorka Michala Ries a řadí se mezi současnou slovenskou literaturu.

Iveta úspěšně odmaturuje a jelikož nechce skončit v Trebišovském nočním klubu, chytne se příležitosti a vydává se do Bratislavy prorazit jako modelka. Je mladá, naivní a bohužel dost často naráží na špatné lidi. Podaří se jí, v dospělém životě, uspět? Bude vše podle jejích představ?

Iveta je svojská, ale má dobré srdce. S matkou si moc nerozumí a ma ráda borovičku. Zaručuji vám, že se s ní nudit nebudete.
Její matka je opravdu hrozná, i když se snaží vše napravit. Ke konci jsem její chování i oplakala. Děti by prostě měly mít radostné dětství, být šťastné a mít pocit, že jsou milované.

Števo byl hodný. Měl srdce na správném místě. Jeho otec vlastnil Trebišovský noční klub a po Števovi chtěl, aby šel v jeho šlépějích a noční klub po něm převzal. Jenže Števo moc dobře věděl, co od života chce a vedení nočního klubu to určitě nebylo. Postaví se svému otci a dokáže mu říct, že jeho sny se úplně liší od těch jeho?

Seriál Iveta jsem neviděla a ani ho nepoznala, takže jsem vůbec nevěděla do čeho jdu. Na seriál se už dívat nebudu, protože mi bohatě stačila knižní verze, i když je mi jasné, že tam určitě bylo několik změn.
Příběh byl krásný, vtipný, smutný a tak reálný, když opomenu pár drobností. 
Čtení knihy jsem si užila a myslím, že se Miška pro napsání této knihy opravdu hodila.

Hodnocení 5/5

Knihu Tanec s ohňom napsala slovenská autorka Andrea M. Guastella a řadí se mezi erotické romány.

Lily přiletěla do Neapole začít žít novou kapitolu svého života. Bez tance. Dostává skvělou nabídku práce a tam poznává pohledného Ricarda. Ale kdo je tento, na první pohled, neodolatelný gentleman? Za cenu rozkoše Lily poznává jeho pravou tvář.

Ricardo mi přišel zvláštní a hodně tajemný. Zpočátku jsem ho podezírala, že jeho vztah s Lily má jen pro pobavení, ale nebylo to tak.
Byl dominantní a majetnický. Kdo, ve skutečnosti, je Ricardo a co před Lily tají? Jakmile jí své pravé já odkryje, už nebude cesty zpět. Jenže Lily je zvědavá a umírá touhou poznat opravdového Ricarda. Nebude svého rozhodnutí litovat?

Dobrovolně se přiznávám, že i já jsem Ricardovi podlehla a velmi rychle si ho oblíbila. Je to ten typ muže, po kterém touží, v posteli, snad každá žena.

Kniha je psaná ze dvou pohledů, ale ne tak, jak jsme běžně zvyklí. Je to pohled Lily a její kamarádky Arianny, o které byl předešlý příběh Tanec s klavírom. Erotický román Tanec s ohňom je jeho volným pokračováním.
Velmi rychle jsem se do příběhu dostala, i když jsem, zpočátku, měla menší obavy. Naštěstí to bylo jen krátké shrnutí všeho, co se stalo v předešlém díle. Sice jsem ho nečetla, ale vůbec mi to nevadilo. Dalo se krásně zorientovat.

Autorka má skvělý styl psaní. Dokáže zaujmout a i když se kniha řadí mezi erotické romány, není to jen o tom jednom. Byla jsem zvědavá, co se z Ricarda vyklube. Příběh byl nepředvídatelný. Nevěděla jsem kam se bude děj ubírat a moc se mi to líbilo. No a to ukončení? To bylo pořádně napínavé. Až jsem si od nervů (málem) okousala snad všechny nehty na rukách.

Autorce velmi pěkně děkuji za poslání e-knihy k recenzi.

Hodnocení 5/5

Knihu Útěk na venkov napsala anglická autorka Julie Caplin a řadí se mezi romány pro ženy.

Ella odjíždí na venkov hlídat své kmotře dům. Kromě domu musí hlídat i Tess, černého labradora. Jenže Ella psům vůbec nerozumí a tak jí cestu zkříží mrzutý veterinář Devon. Ella se celkově cítí ztracená a bez nápadů. Mohl by jí pobyt na venkově rozjasnit mysl a zároveň dostat inspiraci k novým nápadům? Najde Ella svou cestu, po které by chtěla jít?

Ella byla ilustrátorka. Kreslila myší postavičky do pohádkových knížek. Zpočátku mi byla dost nesympatická, protože se mi nelíbil její postoj k Tess, ale postupem času se měnila a spřátelila se s ní. Bylo krásné sledovat, jak se mění a dělá věci, o kterých si myslela, že je nikdy dělat nebude.

Devon byl veterinář. Byl sice hrdý, ale taky dost tvrdohlavý. Topil se v dluzích a své problémy si chtěl vyřešit sám.

V podstatě ani jeden z nich nenašel štěstí u svých bývalých partnerů a oba si museli vyřešit svou minulost.

Jak už jsem psala výše, hlavní hrdinka mi, zpočátku, vůbec neseděla a přišla mi nesympatická. Kvůli tomu bylo, pro mě, dost těžké prokousat se začátkem a dostat se do příběhu. Po začtení se už příběh četl skoro sám.

Byla to moje první kniha, co jsem od Julie Caplin četla a opět jsem se přesvědčila, že tyhle odpočinkové příběhy nebudou mým šálkem kávy. Já v knihách potřebuji nějakou akci, vášeň... Prostě pořádné emoce.
Tu mi chyběla větší chemie mezi Devonem a Ellou, ale jinak to byl krásný romantický příběh.

Hodnocení 4/5

To bylo za minulý měsíc vše. Třeba vás nějaký příběh zaujal.
SHARE:

3 komentáře

  1. Četla jsem Útěk na venkov a mně se docela líbil, i když mi bylo od začátku jasné, jak to skončí ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Knížky vypadají moc hezky, tipů na čtení není nikdy dost. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Z knih mě zaujala pouze Caplinová, která je moje srdeční záležitost.

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig