neděle 31. prosince 2023

Přečteno v listopadu 2023

Přeji pěkný den.

Úplně jsem zapomněla na článek se shrnutím přečtených knih za minulý měsíc, tak to jdu ještě rychle napravit.

Knihu Následuj oheň napsala česká autorka Hope Marks a řadí se mezi erotické romány pro ženy.
Děkuji autorce za poslání e-knihy k recenzi.

Hayley je poznamenaná svým minulým vztahem. Její sebevědomí ji srazil tak nízko, že mužům přestala věřit a už se nikdy nechce zamilovat. Může se najít někdo, kdo její obavy uhasí a splní jí veškerá životní přání?

Hayley měla dokonalý talent na vytváření trapasů.
Tak moc jsem jejím pocitům rozuměla, protože jsem si, v životě, prošla něčím dost podobným. Přiznám se, že později mě její chování začalo trochu štvát. Vždyť to, po čem tak toužila a stále to hledala, měla na dosah ruky. Ale tak to bývá i v běžném životě, že si různé věci vůbec neuvědomujeme a vidíme je jinak.

Dylan měl skvělé povolání. Byl hasič. Ehm, sexy hasič. Byl to hodný a normální chlap. Vykreslený tak reálně až mě to zaujalo, protože hodně čtu mafiánské příběhy a tam jsou úplně jiní muži. Neporazitelní apod. Dylan byl citlivý a taky naprosto úžasný.

Příběh zaujal mu pozornost hned od začátku a dokázal si ji udržet. Neustále se tam něco dělo a když se nedělo, tak jsem se většinou dozvěděla nějakou šokující informaci ohledně Luka.

Dylanova matka a jeho bývalka, Melisa, mi pořádně lezly na nervy. Trochu jsem doufala, že by se Hayley mohl zastat Dylanův otec. Ukázalo by se, že je to správný chlap, ale bohužel se tak nestalo a Dylanové matce všechno procházelo. Naštěstí si z toho Hayley nic nedělala a to se mi moc líbilo.

Povídání je z obou pohledů. Dylanův pohled je okořeněný i jeho prací. Přiznám se, že ty řádky se mi dost těžko četly. Bylo mi z toho smutno, ale i přesto bych uvítala více vyprávění z jeho pohledu. Byla chvíle, kdy mi Dylanův pohled chyběl a já toužila nahlédnout i do jeho hlavy.

Autorčin styl psaní mám ráda, líbí se mi a chválím i to, že v příběhu nebylo hodně erotických scén, i když se jedná o erotický román.
Bylo to krásné, romantické, ale s hasičem bych asi žít nechtěla. Nemám nic proti nim, ale ten každodenní strach o něj by byl pro mě nesnesitelný.

Hodnocení 4,5/5
Následuj oheň, Hope Marks

Knihu Dvojitý zásah napsala americká autorka Mariana Zapata a řadí se mezi romány pro ženy.
E-knihu jsem dostala v rámci spolupráce s Humbook blogeři a velmi pěkně za ni děkuji.

Bianca miluje Zaca, nejlepšího kamaráda svého bratrance, už od puberty. Bohužel se jejich cesty rozdělily a po deseti letech se opět setkávají.
Jaké to mezi nimi bude po tak dlouhé době? Proč se jejich cesty rozešly? Můžou na sebe dva lidi zapomenout, i když spolu, v dětství, trávili hodně času a měli se rádi?

Bianca velmi ráda vařila a experimentovala s recepty. Své výtvory natáčela na video a sdílela je se svými fanoušky na YouTubovém kanálu Lenivá pekařka.
Byla hodná, sympatická, ale našly se i chvilky, kdy mi lezla na nervy. Hlavně, když neustále opakovala, jak Zacovi nechce být na obtíž apod.

Zac byl hráč amerického fotbalu, ale momentálně má kariérní krizi, ze které se snaží dostat.
Zac se mi hodně líbil. Byl skvělý a myslím si, že takového kamaráda by brala každá z nás. Bianca byla pro něj něco jako bezpečný přístav v tom obrovském světě, ve kterém se ocitl. Udělal by pro ni první i poslední a Bianca mu to vše oplácela svým nádherným, ochranným a upřímným přátelstvím.

Kniha byla mým prvním setkáním s autorkou. Na její styl psaní jsem si musela zvyknout a i tak mi moc nesedl. Příběh měl šíleně dlouhý rozjezd. Zpočátku se to dost opakovalo a děj se neskutečně táhl. Velmi dlouho mi trvalo, než jsem se do příběhu dostala. Kdybych knihu neměla na spolupráci, určitě bych ji odložila.
Uvítala bych kratší kapitoly, chyběl mi Zacův pohled a vůbec by mi nevadilo, kdyby měla kniha o sto stran méně.
Ale! Na druhou stranu, dalo se i zasmát. Byl to krásný, romantický příběh o přátelství a lásce, i když dost natažený. Je velká škoda toho dlouhého rozjezdu, ale aspoň vím, že slow burn romantika nebude zrovna můj šálek kávy.

Hodnocení 2,5/5
Dvojitý zásah

Knihu Nočný dom napsal norský autor Jo Nesbø a řadí se mezi horory.

Tohle bylo moje první setkání s autorem. Anotaci jsem vůbec nečetla. Kniha mě nejvíc zaujala svou parádní obálkou a svým názvem. Vůbec jsem tak neměla tušení, co mě, v příběhu, čeká.

Kniha je rozdělena na tři části. Po celou dobu čtení, první části, jsem přemýšlela nad tím, proč má kniha na Databázi knih tak nízké hodnocení, protože se mi příběh docela líbil.

Druhá část je po 15ti letech, kdy hlavní hrdinové, Richard a Karen, už dospěli. Tu už jsem začínala o příběhu pochybovat. Měla jsem víc otázek, než odpovědí.

Ve třetí části se mé otázky úplně rozplynuly. Ztratily smysl, protože stačila jediná informace a ta celý příběh úplně změnila.

Je to asi první kniha, u které jsem nad hodnocením dlouho přemýšlela. Lehce a rychle se četla a autorův styl psaní se mi líbil. Napsal to tak, jak to napsal a já mu to neberu. Jen to nebylo nic pro mě. Celé odhalení bude asi pro většinu zklamáním. Obzvlášť, pokud očekáváte nadupaný horor. I přesto věřím, že si příběh své čtenáře najde.

Hodnocení 2,5/5
Nočný dom

Knihu Nelítostný princ napsala americká autorka Sophie Lark a řadí se mezi romány pro ženy. Je to první díl ze série Podsvětí Chicaga.

Když jsem poprvé uviděla obálku knihy, netipovala bych, že v sobě bude ukrývat příběh z mafiánského prostředí. No, po přečtení knihy, jahody k obálce dokonale pasují.

Příběh je o dvou rodinách, které si, po menší nehodě, myslí, že jejich spojení je to nejlepší, co můžou pro své rodiny udělat. Zároveň by tak mohly posílit i své postavení v mafiánském světě. Povede se jim to?

Aida je totiž divoká rebelka. Vášnivá, odvážná a chytrá. Jenže, když jí něco přikážete, ona udělá pravý opak. Nejvíce se mi na ní líbilo, jak se vždy snažila na něco přijít, aby se sama dokázala dostat ze všech problémů. Nevzdávala se.

Callum je chladný, arogantní a neuvěřitelně přitažlivý. Vše musí mít pod kontrolou, takže si asi dokážete představit, jak ti dva spolu mohli, zpočátku, (ne)vycházet.
Oni, ale i jejich rodiny se vzájemně nenávidí. I přesto si Aida musí Calluma vzít. Jejich vztah začal úplně opačně. Dokážou si k sobě najít cestu? Spojí se a postarají se o své bezpečí? Protože ne všem se spojení, těchto rodin, bude líbit.

Vyprávění je z obou pohledů, což mám nejraději. Začátek příběhu byl pomalejší se zbytečnými informacemi a takové té "omáčky" kolem. Trvalo mi, než jsem se začetla, ale potom jsem se do příběhu dostala a moc se mi líbil. Dostala jsem všechno. Romantiku, erotiku, akci a dokonce jsem se, při čtení, i zasmála. Ukončení bylo moc krásné a už se těším na další díly z této série.

Hodnocení 4/5
Nelítostný princ

Knihu Rozmarýnová zátoka napsala americká autorka Jenny Hale a řadí se mezi romány pro ženy.

Melanie, po smrti své babičky, zdědí peníze. Babiččiným přáním bylo, aby koupila jeden opuštěný dům a proměnila ho v malý, rodinný penzion. Jenže dům je ve velmi špatném stavu.
V okolí nikoho nepozná a tak se zdá, že si na sebe naložila dost velké břemeno.
Naštěstí jednoho večera narazí na místního tesaře Joshe. Ten vypadá, že by Melanii mohl pomoct, ale s tím opuštěným domem po Elisovi nechce mít nic společného.
Navíc má kolem sebe postavené ty největší a nejpevnější hradby na světě. Podaří se Melanie odpoutat Joshe od své minulosti nebo bude jednodušší postarat se sama o zchátralý, opuštěný dům?
Josh kolem sebe nemá postavené hradby jen tak pro nic za nic. Může i on ve svém životě najít spokojenost, štěstí a lásku?

Alfréd Elis byl námořník. Žil sám, lidem se vyhýbal a nikdo ho neměl rád. Až mi z toho bylo smutno.
Kniha v sobě ukrývá dva příběhy. Jeden je o Melanie a druhý o Elisovi. Jaký příběh ukrývají Elisovy dopisy? Je to reálný příběh nebo je to jen výplod jeho fantazie?
Zvědavost, co se v jeho životě událo, mě popoháněla ve čtení.

Byl to moc krásný a milý příběh. Mám ráda příběhy, kde se odhaluje rodinné tajemství. Joshovo chování mi někdy přišlo nepochopitelné, tak jsem ho několikrát podezírala, jestli i on neskrývá nějaké tajemství. I když nemám knize co vytknout, na plný počet hvězdiček to nevidim. Bylo to takové odpočinkové, nenáročné čtení, které pohladilo po duši.

Hodnocení 4/5
Rozmarýnová zátoka

To bylo v listopadu vše, co jsem stihla přečíst, tak třeba vás nějaká kniha zaujme.
SHARE:

4 komentáře

  1. Já bych si asi vybrala Noční dům - mám raději thrillery, detektivky a horory než příběhy o lásce. A pokud bych chtěla romantiku, tak mne asi nejvíc zaujala Rozmarýnová zátoka

    OdpovědětVymazat
  2. Jo Nesbo je skvělý autor, jeho knížky mají šmrnc a jsem do nich vždycky maximálně zažraná! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Rozmarýnovou zátoku mám půjčenou od kamarádky, tak jsem na knihu zvědavá.

    OdpovědětVymazat
  4. Ještě nic z toho jsem nečetla

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig