neděle 14. dubna 2024

Přečteno v březnu 2024

Přeji pěkný den.

Akorát sedím venku na zahradě, vyhřívám se na sluníčku a rozhodla jsem se, že pro vás opět napíšu článek o knihách, které jsem v minulém měsíci přečetla.

Pokračovala jsem rozečtenou sérií, kterou jsem dlouho odkládala a teď mě to i trochu mrzí, protože byla fakt skvělá. 

Knihu Odhalenie 2 napsala slovenská autorka Monika Kasášová a řadí se mezi romány pro ženy. Je to druhý díl ze série K odvahe ma nútil strach.

Jak už z prvního dílu víme, Alex se, kvůli svému bratrovi, ocitla v nebezpečné hře, ze které není úniku. Po odhalení, kdo jsou její sousedi, se cítí oklamaná.
Hal se snaží Alex ze hry vyřadit a tím ji dostat do bezpečí. Podaří se mu to?

Alexin bratr, Derek, je stále mimo hru, ale už aspoň víme, kde se nachází. Podaří se mu vylézt ze svého "úkrytu"?

Hal měl, před Alex, strašně moc tajností, takže mi bylo jasné, jak moc ji všechna ta odhalení ublíží, až zjistí pravdu. Ale na Halovu obranu, jeho profese to po něm vyžadovala.

Do Alex a jejich třech sousedů jsem se úplně zamilovala. Přirostli mi k srdci a když se dostali do nějakého nebezpečí, dost těžko se mi ty řádky četly.
Byli vtipní, neustále si jeden druhého dobírali a prostě se nedalo si je neoblíbit.

Příběh byl plný nebezpečných situací a šokujících odhalení. Bylo to napínavé a nepředvídatelné. Když už se zdálo, že bude všechno, v rámci možností, v pohodě, nebezpečí si je opět našlo a já při čtení posledních stran ani nedýchala a byla jsem ráda, že mám po ruce další díl.

Hodnocení 10/5
Odhalenie 2

Knihu Odhalenie 3 napsala slovenská autorka Monika Kasášová a řadí se mezi romány pro ženy. Je to třetí díl ze série K odvahe ma nútil strach.

Zdá se, že ochránit Alex nebude vůbec jednoduché. I když se jim, do rukou, dostalo plno usvědčujících důkazů, chytit úplně všechny zločince je dost náročné.
Po různých odhalení a úniku informací jsou donuceni k nouzovému řešení.
Na scénu přichází Derek, Alexin bratr. Dostal možnost napravit si svou reputaci a očistit své jméno. Zvládne to?

Ani třetí díl téhle top série mě nezklamal. Byl to skvělý závěrečný díl. Možná ještě lepší, než první díl, pro který jsem se tak nadchla.

Na celé sérii se mi líbilo, že je povídání z pohledů různých postav. Dalo se při čtení zasmát a do těch sexy sousedů jsem se jednoduše zamilovala. Líbil se mi jak děj, tak i prostředí, ve kterém se vše odehrávalo.

Dostala jsem odpovědi na všechny své otázky a oblíbila si novou postavu, Sergeje. Byl to úžasný muž, který dokázal hodně naučit.

Úplně jsem zapomněla na to, jaký poklad má knihovna ukrývá. Mrzí mě jen dvě věci. Že jsem tuhle sérii nezačala číst dřív a že to už skončilo.

Hodnocení 10/5 TOP série
Odhalenie 3

Knihu Smlouva s ďáblem napsala americká autorka Elizabeth O´Roark a řadí se mezi erotické romány pro ženy. Je to první díl ze série Hrátky s ďáblem.

Tali a Hayes. Ona potřebuje peníze, on asistentku. Dokonalá kombinace. Jaké je Talino největší předsevzetí? Nezamilovat se do Hayese. Ale dokáže to?

Tali byla neskutečně hodná a sympatická žena. Ráda se starala o druhé a pomáhala jim. Byla zdrcená ze svého předchozího vztahu. Už si ani nepamatovala, kdy naposledy jí někdo nabídl, že se o ni postará.

Hayes střídal ženy jak na běžícím páse, ale uvnitř sebe ukrýval dobré srdce. Záleželo jen na Tali, jestli se jí podaří dostat pod tvrdou fasádu a objevit tak úplně jiného muže.

Hodně mi chybělo vyprávění z pohledu Hayese. Nevím proč, ale už jsem si zvykla, že dost často bývají příběhy vyprávěné ze dvou pohledů. Takže, když je tam jen jeden, ten druhý mi už chybí.

Chvíli mi trvalo, než jsem se do příběhu dostala a pořádně se začetla. 

Příběh Smlouva s ďáblem je slow burn romance, takže se vztah mezi hlavními postavami vyvíjí dost pomalu. Těšila jsem se na chvíli, kdy Tali Haysovi konečně podlehne.

Do hlavních postav jsem se jednoduše zamilovala. Bavilo mě jejich vzájemné hašteření a dalo se nad nimi zasmát.

Byl to nádherný příběh. I když jsem tušila, jaká bude hlavní zápletka a dopředu se na ni připravovala, úplně mě zlomila.

Autorka má skvělý styl psaní a jestli máte rádi slow burn romance, tohle bude kniha přesně pro vás.

Hodnocení 4/5
Smlouva s ďáblem

Knihu Sladké pokušení napsala americká autorka Cora Reilly a řadí se mezi romány pro ženy.

Jen co, Giulia, dovrší svých osmnáctin, musí si vzít mnohem staršího muže. Nejkrutějšího mafiánského bosse.
Byla hodná, milá a mně se ztvárnění její postavy moc líbilo.
I přesto, že byla v manželství z donucení, záleželo jí na tom, aby fungovalo.

Cassio byl nižší mafiánský boss ve Philadelphii. Zemřela mu žena a měl dvě děti. Vše měl pod kontrolou až na svůj domov a rodinu.
Tam musela zasáhnout Giulia. Dala si za úkol, že se pokusí tuhle rodinu opravit a udělat si z ní svou vlastní.
Podaří se jí to a vytvoří spolu s Cassiem fungující rodinu?

Tohle byl tak nádherně milý příběh z mafiánského prostředí. Taková sladká romanťárna. Název tu úplně dokonale sedí.
Autorka mě svým stylem psaní dokázala zaujmout od samého začátku. Četlo se to lehce a vůbec jsem se nenudila. Doufám, že od této autorky vyjdou i další knižní příběhy.

Hodnocení 5/5
Sladké pokušení

Knihu Vzpoura napsala česká autorka Adéla Kubicová a řadí se mezi thrillery. Je to první díl ze série Oběť mafie.

Otec svou dceru, Claire, zaprodal, protože byla drzá a zkazila zásnubní večeři. Aby unikla svému osudu, rozhodla se pro útěk. Odmítala žít v mafiánském světě, ale taky odmítala být celý život na útěku. Jenže únik z mafiánské rodiny je pouze jeden. Smrt. Pomocnou ruku jí podává otcův bodyguard, Tyler. Jak to všechno Claire zvládne? Podaří se jí utéct?

Zpočátku si mě Claire svou drzostí k rodičům moc nezískala, ale postupně jsem se naladila na její notu a dalo se tomu i zasmát. Pochopila jsem, že si její chování ti druzí zasloužili.
Claire, svou drzostí, dokázala vytočit k nepříčetnosti nejednoho mafiána a tak jsem si stále kladla otázku, jak je možné, že ji ještě žádný nezabil?

Chvíli mi trvalo, než jsem se do příběhu začetla. Adélka má svůj styl psaní, který mi moc nesedl. Píše dlouhá a složitá souvětí. Kolikrát jsem se musela v textu vracet, abych pochopila, co tím vlastně chtěla říct.
Dále mi tam moc neseděly nereálné a těžko uvěřitelné situace. Taky bych omezila vysvětlování, jak se co dělá (bitcoiny, dark web apod.)
To vše mi bránilo se pořádně vžít do příběhu. Už jsem si myslela, že to s knihou vzdám, ale jsem ráda, že jsem vydržela a neodložila ji. Pak se totiž příběh pořádně rozjel. Od jednoho překvapivého momentu jsem se do děje dostala a už mi nic nevadilo.

Zpočátku byl příběh psaný jen z pohledu Claire, takže mě hodně potěšilo, když se tam objevily i kapitoly z pohledů jiných postav.

Ke konci příběhu se rozjel obrovský krvavý masakr. Až jsem se sama sebe ptala, přežije vůbec někdo? A co nás čeká v dalším díle? Stále nemám zodpovězenou otázku, proč nikdo nechtěl Claire zabít?

Před autorkou se klaním. Klobouk dolů, že v tak mladém věku dokázala napsat knihu s mafiánskou tématikou. To já měla v té době úplně jiné zájmy.
Nečekejte žádnou romantiku. Jedná se o thriller s reálným mafiánským světem, který je plný nebezpečí. Věřím, že nám Adélka druhým dílem vyrazí dech.

Hodnocení 3/5
Oběť mafie, Vzpoura

Knihu Unesená dědička napsala americká autorka Sophie Lark a řadí se mezi romány pro ženy. Je to druhý díl ze série Podsvětí Chicaga.

Mikolaj touží jen po jednom. Po pomstě. Když ve svém klubu najde Nessu, v hlavě se mu zrodí dokonalý plán. Unese ji a poslouží mu jako nástroj pomsty. Jenže se okolnosti zkomplikují a nastává otázka. Co vyhraje? Láska nebo touha po pomstě? Jakékoliv rozhodnutí rozpoutá velké nebezpečí.

Nessa si žije jako v bavlnce a i když patří do mafiánské rodiny, všichni se ji snaží držet mimo dění. Dokud ji jednoho dne neunese jejich rodinný nepřítel Mikolaj.

Mikolaj měl těžké dětství. Chtěl peníze, moc, ale především pomstu. Na ničem mu nezáleželo. Už úplně zapomněl na to, jaké to je něco cítit nebo někoho milovat.

Nessa probudila Mikolaje k životu. Ale nejen on se změnil. Změnila se i Nessa, dospěla.

Začátek příběhu byl pro mě velmi slabý. V podstatě jsem se v tom velkém sídle nudila s Nessou. Hodně by se mi líbilo, kdyby s Mikolajem trávili více času hned od začátku. Chyběl mi tak jejich vyvíjející se vztah a tím pádem si mé srdce nezískali.
Mikolaj hodně vyměkl a já mám strašně ráda bad boye. Navíc si autorka ani Mikolaj nestál za svým. Hrozil Nesse, že když se o něco pokusí, tak ji potrestá. No, pokusila se, ale on nepotrestal.
Naštěstí se to trochu rozběhlo. Nějaká akce tam byla, ale nemůžu si pomoct. První díl se mi líbil mnohem více.
Hlavní problém byl na můj vkus rychle vyřešený a moc se mi to celé nepozdávalo. To vyřešení bylo příliš jednoduché. I když měl příběh nádherné ukončení, já se u něj nudila.

Hodnocení 2,5/5
Unesená dědička

A to bylo za minulý měsíc vše. Snad vás aspoň nějaký příběh zaujal.
SHARE:

4 komentáře

  1. Já si musím posypat popel na hlavu, že za březen nemám přečtenou žádnou knihu. :(

    OdpovědětVymazat
  2. Já se přiznám, že moc romány pro ženy nečtu, jsem spíš na detektivky a thrillery. V březnu jsem udržela svůj obvyklý průměr, což je tak 4 až 5 knížek za měsíc.

    OdpovědětVymazat
  3. Další skvělý seznam knížek, jen tak dále. :) Preferuji jiné žánry, ale oddychovka v podobě románu není na škodu nikdy. :)

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig