pátek 31. května 2024

Přečteno v dubnu 2024

Přeji pěkný den.

Sice trochu pozdě, ale přece vám přináším opět pravidelné shrnutí přečtených knih za minulý měsíc. 
Jestli vás knihy zajímají a máte Instagram, můžete sledovat můj profil Kniha_je_radost. Tam se snažím přidávat recenze pravidelně a hned po přečtení knihy.

Začnu knihou, kterou jsem si chtěla koupit, ale na poslední chvíli jsem si to rozmyslela. Nakonec jsem ji četla jen ve štafetě a velmi mile mě překvapila.

Knihu Konfigurácia nás dvoch napsala slovenská autorka J. Levinski a řadí se mezi romány pro ženy.

Ester dostává, v práci, na starost mladého praktikanta Šimona. Ti dva nemohli být více odlišní ve svých názorech, ale postupem času mi přišlo, že mají dost společného. Hlavně teda otravné bývalé partnery, kteří v tomto příběhu pořádně zamíchají kartami. Záleží jen na Šimonovi a Ester, jak všechno ustojí, protože to, že je Ester o dost starší nebude jejich jediný problém. Ale je to vůbec problém? Protože vše je divné do takové míry, jak si to sami uděláme.

Ester byla sice hodná, ale měla svoje chyby. Nerada vystupovala ze své komfortní zóny a svému bývalému nedokázala říct ne. Čímž mě, chvílemi, dost štvala. Dokáže ji Šimon dostat ze své ulity?

Šimon si pevně stojí za svými názory a jiné nedokáže přijmout. Je mu sice jen osmnáct, ale přišlo mi, že jeho názory jsou kolikrát dospělejší, než chování Ester, která byla o sedm a půl roku starší. I když si to, ke konci, u mě trochu pokazil. No, nikdo není dokonalý a všichni děláme chyby.

Hodně se mi líbil vyvíjející se vztah mezi Ester a Šimonem.
 
Stále jsem hledala, co by se dalo knize vytknout, ale na nic jsem nepřišla.
Bylo tam dost přirovnávání k herním postavám, které mi sice nic neříkaly, ale kupodivu mi to vůbec nevadilo. Do jejich ajťáckého prostředí se to hodilo.
Nebudu vám lhát, autorka mě svým příběhem o Šimonovi a Ester velmi mile překvapila. Uvnitř knihy jsem našla spoustu názorů a myšlenek, se kterými jsem se úplně ztotožňovala.
Ke konci tam bylo i dost překvapivých událostí, které jsem vůbec nečekala a docela mě šokovaly. Emočně mě to prostě zlomilo.

Hodnocení 5/5

Knihu Zvrácený napsala anglická autorka Jodi Ellen Malpas a řadí se mezi romány pro ženy. Je to druhý díl ze série Tajemný hříšník.

Beau byla bývalá policajtka. Teď je malířka pokojů.
James je chladnokrevný vrah. Neviditelný, zkažený a zvrácený.
Oba jsou stejně poznamenaní svou minulostí a cítí se ztracení. Temnota přitahuje temnotu.
James se vydal cestou pomsty a Beau chtěla bojovat za spravedlnost.
James chtěl jediné a to, aby Beau přestala rýpat do minulosti, protože to ji přivádělo do velkého nebezpečí.
Beau v přítomnosti Jamese selhávaly všechny policejní instinkty. V jeho blízkosti se cítila svobodná a s klidem na duši.

Dozví se Beau, kdo je James? Pokud ano, jak na to zareaguje? A přestane se vrtat v minulosti?

Velmi mě potěšilo, že je příběh psaný ze dvou pohledů. Prostředí děje bylo takové temné, nálada ponurá a já přemýšlela nad tím, jestli se mi to vůbec bude líbit. Naštěstí se potom příběh začal rozjíždět a mé pochyby se pomalu rozplývaly. Byla jsem zvědavá, jak to celé dopadne a byla jsem ráda, že jsem to s knihou, hned na začátku, nevzdala. Příběh se prostě dost pomalu rozjížděl, ale děj se neustále stupňoval. Byla jsem napjatá a vůbec jsem nečekala, kdo za vraždou Beauine matky stojí.

Byla jsem překvapená, jak Beau zareagovala na první část pravdy. Taky mě hodně zajímalo, kdo je Medvěd. Záhadná postava, kterou nikdy nikdo neviděl, a přesto měla obrovskou moc. Jenže to se v tomhle díle ještě nedozvíme.

Ke konci jsem už nedokázala knihu odložit a četla ji dlouho do noci. Bylo to akční, napínavé a moc jsem si přála, aby to James s Beau zvládli.

Hodnocení 4/5

Knihu Vzkříšený napsala anglická autorka Jodi Ellen Malpas a řadí se mezi romány pro ženy. Je to třetí díl ze série Tajemný hříšník.

Díky známému jménu Medvěd, ale neznalosti jeho vzhledu, se musí Danny Black vrátit mezi živé. Byl o něm a o Rose první díl.
Danny je ve smrtelném nebezpečí. Jelikož Medvěd je postava, kterou chce James (byl o něm druhý díl) dostat, Danny s Jamesem se spojí a budou se snažit přijít na identitu a odstranění známé postavy bez tváře.
Podaří se jim to? Rose ani Beau z tohoto spojení moc nadšené nejsou, ale musí to přijmout, aby se konečně dostali mimo nebezpečí.

Danny Black se vrátil do Miami v plné síle. Je připravený rozpoutat peklo na zemi a vzít si zpět vše, co mu patří.

Co se stane, když se dva nejlepší zabijáci spojí?

Vyvolá to krvavou válku a začne hon na neznámou postavu, Medvěda. Dozvíme se konečně, kdo jím je?

Medvědovy činy jsou čím dál víc drsnější, ale bojovat s neznámým nepřítelem je hodně těžké i pro skupinu zabijáků z miamského podsvětí.

Byla sranda, že ti nejkrutější zabijáci se báli jen jediného a to svých žen. Bylo nádherné sledovat, jak se ze všeho nejvíc milovali.

Autorka v příběhu vykresluje dokonalé mafiánské prostředí. Bylo to zvrácené, kruté, drsné, smrtící, akční, napínavé, žhavé, skvěle promyšlené... A mně se tento díl líbil ze všech nejvíc.

Závěr třetího dílu je překvapivý. Když už jsem si myslela, že je všemu konec, stačil jeden malý okamžik a nic v podstatě neskončilo.

Hodnocení 5/5

Knihu Darling venom napsala americká autorka Parker S. Huntington a řadí se mezi romány pro ženy.

Charlotte a Tate. Dvě zlomené duše, které se ani po několika letech nevyrovnali se smrtí svého kamaráda a bratra, Kellana. Dávali si za vinu jeho smrt, ale může za to vůbec někdo? Dalo se tomu nějak zabránit? A proč se vlastně Kellan zabil?

Tenhle příběh je tak jiný a odlišný od těch, které jsem doteď četla. Prostředí děje je dost depresivní. Během čtení jsem přemýšlela, jestli se mi příběh líbí nebo ne a jestli knihu nemám raději odložit. Mělo to slibný začátek, ale po Kellanově smrti se začalo všechno kazit.

Příběh byl pro mě zdlouhavý. Přišlo mi, že kdybych přeskakovala řádky, vůbec bych o nic nepřišla.
Nemůžu říct, že jsem se do hlavních postav zamilovala, ale držela jsem jim palce, aby všechno zvládli.
Byla jsem zvědavá, jak příběh skončí a to mě nutilo ke čtení. Dokáže se Charlotte a Tate vzájemně podržet a společně se uzdravit?

Myslím, že potřebujeme více takových příběhů, kde není všechno jen sluníčkové. Na jednu stranu to bylo krásné, ale mě příběh Tate a Charlotte za srdce až tak moc nechytil.

Když už se autorka pustila do knihy s tak těžkým tématem, mohlo to být více reálnější, důvěryhodnější.

POZOR SPOJLER!
Přišlo mi velmi nepravděpodobné, že by náctiletý kluk požádal svého bratra, aby dohlídl na jeho kamarádku. Obzvlášť, když ho nenáviděl.
No a ta scénka na gynekologii?
KONEC SPOJLERU!

Chápu, že to bylo hlavně o tom, jak to celé Charlotte zvládla, ale byly tam chvíle, nad kterými jsem prostě musela koulet očima.

Hodnocení 3,5/5

Knihu Hector napsala česká autorka Marcy Jell a řadí se mezi erotické romány pro ženy. Je to čtvrtý díl ze série Jezdci apokalypsy.

Hector je zabiják. Nikdy ho nic nerozházelo. Elena je vycvičená vojáčka a jen tak něčeho se nelekla. Spolu tvořili skvělý pár a dokonale se k sobě hodili.
Najdou bratři konečně tak dlouho hledaný USB klíč? A kdo bude králem Jezdců?

Na příběh Hectora jsem se těšila asi nejvíc, ale byla jsem docela zklamaná.
Nevím, jestli to bylo tím, že jsem měla až moc velké očekávání nebo mi to prostě jen nesedlo tématem a velkým problémem (těhotenství). První polovina příběhu mě vůbec nebavila. Nedokázala jsem se začíst. Dokonce jsem knihu na chvíli odložila, ale na druhý den jsem si řekla, že ji dočtu. Jsem ráda, že jsem se tak rozhodla, protože druhá polovina už byla lepší.

Mám ráda knihy od této autorky, ale Hector byl ze série Jezdci apokalypsy, pro mě, nejslabší díl.
Autorčin styl psaní se mi libí. Hlavně proto, že se nezdržuje zdlouhavými opisy. Jen tady to nějak nefungovalo. Vše mi přišlo hodně rychlé. Ani jsem se nedokázala zamilovat do hlavních postav. Elena mi moc nesedla. Naštěstí se nad jejich dialogy dalo zasmát. I když méně, než tomu bylo v předchozích dílech. Za to epilog na konci se mi hodně líbil.

Hodnocení 3/5

A to bylo za měsíc duben vše. Snad vás některá kniha zaujala a klidně mi do komentářů můžete napsat, která kniha se vám naposledy nejvíc líbila?
SHARE:

4 komentáře

  1. Tvůj článek je pro mne vždycky nahlédnutím do jiné čtenářské bubliny. Já moc nečtu romány pro ženy, dávám přednost detektivkám a trhillerům. Poslední dvě knihy, které se mi líbily byl Anděl smrti od Bryndzy a Astrid Lindgrenová od S. Lieder.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Akorát se chystám na thriller. Tak možná v dalším článku si o něm budeš moct přečíst. :-)

      Vymazat
  2. Některé autory mám v plánu si taky přečíst, ale z těchto knih jsem ještě nic nečetla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžu doporučit všechny knihy od Jodi Elen Malpas. Hodně se mi líbí její příběhy. :-)

      Vymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig