čtvrtek 28. září 2023

Ráno chladno, odpoledne teplo a svetr z kašmíru

Přeji pěkný den.

Už je tu období, které strašně nemám ráda. Ráno je chladno, nejraději byste se pořádně oblékli, aby vám nebyla zima a odpoledne to všechno dáváte dolů, protože je teplo.

Taky počítám s tím, že za chvíli bude i v kanceláři chladněji, tak jsem se dopředu připravila a v e-shopu bonprix si vybrala vlněný pulovr s podílem kašmíru.
Pulovr bonprix
Vlněný pulovr s podílem kašmíru - bonprix
Džegíny - Lidl
 
Přiznám se, že jsem ještě tak drahý pulovr nikdy neměla. Na první pohled vypadá úplně obyčejně, ale na dotek je krásně hebký a jemný. Je příjemnější, než obyčejné pulovry, co mám doma.

V bonprixu ho nabízí v různých barevných provedeních. Tenhle růžový, potom zelený a ještě modrý. Hodně se mi líbil i ten v modrém odstínu, ale nakonec vyhrála růžová barva. Objednala jsem si ho ve velikosti, kterou v bonprixu běžně kupuji, 40/42.

Poslední dobou chodí balíčky docela rychle, takže jsem pulovr měla do týdne doma a mohla jsem se z něj těšit mnohem dřív, než jsem ho očekávala.

Jak můžete vidět, pulovr mi krásně sedí. Má nádhernou kombinaci barev. Na dotek je jemný a hebký. Není moc hrubý, je tenčí a i tak dobře zahřeje.
Hodně se mi na něm líbí, že nemá velký výstřih. Je až ke krku, tudíž nemusím řešit, jaké tričko nebo tílko si pod něj vezmu. Nemám totiž ráda, když jde vidět oblečení pod pulovrem.
Navíc je úplně lehoučký. Takže když jdu odpoledne z práce, vůbec mi nepřekáží, že ho nesu v ruce.
Pulovr bonprix

S tímhle pulovrem se dá doplnit snad každý outfit a z barevných variant by si mohla vybrat každá žena.

Jedinou obrovskou nevýhodou je údržba tohoto pulovru. Je nutné ho prát ručně, protože je vyroben z merino vlny a kašmíru, což jsou velmi choulostivé materiály, které by se mohly nesprávným praním poškodit. Důležité je ho dát i správně usušit. Prádlo z těchto choulostivých materiálů nikdy nesuším pověšené. Mohlo by se vytahat a zdeformovat. Nejlepší je ho buď položit na celou plochu sušáku nebo rozprostřít froté ručník a na něj ho položit. Hlavně se vyhněte sušení na topení a taky přímému slunci. Aby se vám pak z tak nádherného a luxusního kousku nestal pouze jednorázový kousek. Byla by ho škoda.

Co vy a kašmír nebo merino vlna? Máte nějaké oblečení doma z těchto materiálů?
SHARE:

4 komentáře

  1. Pulovr je moc pěkný. Já doma nic z kašmíru ani merina nemám, momentálně ani nic vlněného. Mívala jsem moc pěkné tenoučké "véčko" (které jsem zdědila po synovi :D), ale bohužel už se úplně rozpadlo.

    OdpovědětVymazat
  2. Počasí jsi přesně vystihla, v tomhle období člověk neví, co si má obléct. :D :) Moc hezký svetřík, sluší ti ta kombinace barev. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Svetr je moc pěkný a sluší ti! Jen u mě by mi pes hned vytahal nitky.

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig